Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #908 Asielzoekers Tsoenami alert!

2015-01-05 06:55

De mannen en vrouwen van de diverse takken van de in ons land praktisch als enige snel groeiende bedrijfstak; de zieligheidsindustrie , moeten vergenoegd in de handen gewreven hebben toen zij op TV de recentelijk in Italië afgemeerde boten  met asielzoekers zagen. Hoera, handel! was de kreet, en niemand die zich afvroeg hoe deze mensen meestal uit Syrië nu aan die 6.000 euro per persoon kwamen die zij voor een overtocht hadden neergeteld.

Even terug naar de oorsprong van het asielzoekers fenomeen : Het Vluchtelingenverdrag is in 1951 kort na de Tweede Wereldoorlog opgesteld. Het was oorspronkelijk bedoeld voor mensen die waren gevlucht door gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In het Verdrag is vastgelegd dat mensen die hun land ontvluchten met gegronde vrees voor vervolging niet mogen worden teruggestuurd naar een land waarin zij vervolging te vrezen hebben. Voor de goede lezer betekent dit, dat vluchtelingen niet persè in het land hoeven te blijven waar zij in ons geval de EU binnenkomen. Reden dan ook voor de Italianen, om duidelijk en luid voor de draaiende TV camera te zeggen dat de vluchtelingen kaartjes krijgen voor de doorreis naar o.a. Milaan van waaruit het laatste gedeelte van de tocht naar de landen van melk en honing kan beginnen.

Let wel, toen de 1e Wereldoorlog begon, heeft ons land miljoenen Belgen opgevangen, die hun land ontvluchtten, vanwege het oorlogsgeweld. Begrijpelijk, maar van de miljoenen zijn er na de oorlog slechts weinigen in Nederland gebleven. Zij vluchtten TIJDELIJK voor het oorlogsgeweld.

Nu ligt dit geheel  anders, want als je ziet welke procedure asielzoekers ( geheel gefinancierd door de Nederlandse belastingbetalers ) moeten afleggen om definitief in ons land te blijven (hoezo definitief????), terwijl de kans dat zij OOIT een economische bijdrage tot de Nederlandse samenleving zullen bijdragen, vrijwel nihil is, dan mag je toch de vraag stellen, waarom wij mensen uit andere culturen een definitieve plek in onze samenleving moeten geven.

Vanuit Ter Apel worden asielzoekers naar één van de aanmeldcentra in het land gebracht: Ter Apel, Den Bosch of Zevenaar. Op Schiphol is een speciaal aanmeldcentrum voor asielzoekers die met het vliegtuig naar Nederland komen. In het aanmeldcentrum krijgen asielzoekers de tijd om te rusten en zich voor te bereiden op hun asielprocedure. Deze zogenaamde rust- en voorbereidingstermijn duurt minimaal zes werkdagen. Gedurende deze periode krijgen ze voorlichting van VluchtelingenWerk en spreken ze met hun advocaat.  Advocaat ???? Hoezo , waarom  en het honorarium ?

Asielzoekers krijgen ook medisch advies tijdens de rust- en voorbereidingstermijn. Dit advies geeft aan of ze lichamelijke of geestelijke beperkingen hebben waarmee de IND rekening moet houden. Doofheid, bijvoorbeeld, trauma of homo zijn ? De IND onderzoekt ondertussen documenten en stelt de identiteit van de asielzoeker vast. Het zoveelste lachertje zoals inmiddels blijkt. Na de rust- en voorbereidings termijn komt de asielzoeker in de algemene asielprocedure terecht.

Een asielvergunning is bedoeld voor mensen die in ons land bescherming zoeken, bijvoorbeeld omdat ze worden vervolgd in hun land van herkomst. Wie komt hiervoor in aanmerking ? Een asielzoeker komt voor deze vergunning in aanmerking als hij:
  • vluchteling is volgens het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties. Dit betekent dat de asielzoeker in het land van herkomst gegronde vrees heeft voor vervolging vanwege zijn ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of seksuele geaardheid;
  • geen bescherming kan krijgen van de overheid in het land van herkomst;
  • een gezinslid heeft dat kort geleden een asielvergunning heeft gekregen (man, vrouw, minderjarig kind).

U ziet een ruimhartig beleid, want indien u het niet eens bent met b.v. de politiek welke in uw land bedreven wordt, kan dat een reden  voor asiel zijn. Dat betekent even kort door de bocht dat de helft van de Nederlanders inmiddels wel ergen asiel aan mag gaan vragen.

Mag de asielzoeker in Nederland blijven, krijgt hij eerst een tijdelijke vergunning. Voor iedereen is dit dezelfde tijdelijke asielvergunning. Onder bepaalde voorwaarden kan de Nederlandse overheid deze vergunning intrekken. Na vijf jaar komt een vluchteling in aanmerking voor een definitieve asielvergunning. 

De asielzoeker die deze definitieve vergunning nog niet heeft mag in ons land  maximaal 24 weken per jaar werken. Dat echter slechts onder de voorwaarden  dat hij of zij reeds 6 maanden of langer wordt opgevangen door het COA of een Gemeente en net COA een verklaring afgeeft dat een uitzetting niet aan de orde is.  Kosten voor de gemeenschap met  alle toeters en bellen circa € 250 miljoen per jaar !

Echter, los van de klakkeloos door het COA overal in het land gevorderde terreinen en gebouwen waar een asielzoekerscentrum wordt neergezet, ( nu ook weer problemen in den Bosch waar 600 tot 800 asielzoekers moeten worden ondergebracht ) hebben asielzoekers als zij eenmaal de status asielzoeker hebben ( zie boven ) recht op een dak boven het hoofd .

Dit betekent in goed Nederlands een huisvesting, die gemeenten binnen 3 maanden na aankomst moetentoewijzen ! Hoe lang wacht u al op een huis ? Dat de huisvesting uiteraard volledig is ingericht en de asielzoeker(s) een steunuitkering ontvangen, was u zeker niet ontgaan.

In 2014 tot 1-12 hadden zo’n  16.000 asielzoekers  recht op een huis. 

Maar , blijft u maar lekker rustig zitten !