Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda


Gast

/ #1056 Faal en fop politiek!

2015-04-13 10:50

Nou dit weer!

Eindelijk een einde aan die files van Fransen, Duitsers en Belgen, die op straat voor de deur kampeerden. En ja hoor, weer een nieuwe PVDA burgemeester, die de oortjes laat hangen naar de coffeeshop houders. Die vd Brand heeft maar 1 belang, zoveel mogelijk klantjes. De rest heeft ie schijt aan, hoe zoet de stroop ook is die hij bij de bestuurders om de mond smeert. Intussen vliegen de bedreigingen van de coffeeshop baronnen de burgemeesters in Brabant om de oren, zitten we hier in het centrum met die Boschstraat met een AZC, met belwinkels, leegstand, 2 coffeeshops en dezelfde hoeveelheid harddrugs dealers als altijd, ook voor het ingezetenen criterium. Die infrastructuur ligt daar gewoon, dat is het hele punt! Verplaatst die shops richting een bedrijventerrein, alleen toegankelijk voor meerderjarige Nederlands ingezetenen en klaar. Rot op met de omwonenden van het centrum als sociale verdunning voor al je klere zooi te laten fungeren! 

 

Raad worstelt met overlast door drugshandel


BREDA – De overlast door drugshandel moet minder worden in Breda. Daar was de raadscommissie het in een bespreking over veiligheid donderdag roerend over eens. Waar die overlast door ontstaat en hoe deze kan afnemen, dat waren de volgende punten.

Met de komst van burgemeester Paul Depla naar Breda weet de stad zich in ieder geval verzekerd van iemand met veel ervaring op het gebied van drugsproblematiek. Depla staat erom bekend dat hij wietteelt graag zou legaliseren om de achterdeur van coffeeshops transparant te krijgen. “Maar daarnaast wil ik ook kei- en keihard optreden tegen illegale straathandel”, benadrukte hij donderdagavond. “Want straathandel is het slechtste van alle werelden.”

Wat moet er gebeuren met de Boschstraat?
Als het gaat om overlast door drugs ligt de focus onder andere op de Boschstraat, omdat het aantal klachten uit die omgeving structureel hoger ligt. In de Boschstraat zijn twee coffeeshops vlakbij elkaar gevestigd. De gemeente onderzoekt het ‘verlagen van de concentratie’ van shops, waardoor er driehonderd meter tussen twee coffeeshops zou moeten zitten. Dat zou de overlast kunnen beperken.

Maar dat dat zou helpen is een aanname, meent Rik Brands van de Actieve Coffeeshops Breda. “De overlast wordt niet veroorzaakt door de coffeeshops, maar door straatdealers. Omdat mensen van buiten Nederland door het I-criterium (ingezetencriterium) legaal geen wiet meer mogen kopen zijn er meer straatdealers gekomen”, stelt hij. Wat Brands betreft verdwijnt dat criterium zo snel mogelijk. “En als dat niet kan, onderzoek de situatie dan echt goed, voor je met een nieuw beleid komt.”

'I-criterium heeft gefaald'
CDA’er Lemaire stelt dat het I-criterium gefaald heeft. “En ook de aanscherping van het concentratiegebied gaat niet helpen, straatdealers laten zich niet afschrikken door een paar honderd meterd.” Meerdere partijen stellen vraagtekens bij de 300-meter grens en denken dat het probleem daarmee slechts verplaatst wordt.