Zeg nee tegen azc Brunssum

We hebben krapuul zat van ons eigen

/ #375 Nederland heeft geen asielzoekers nodig om rotzooi te trappen

2015-10-25 14:41

Graven vernield op begraafplaats Susteren

Op de begraafplaats in Susteren zijn zaterdagmiddag meerdere graven vernield en spullen in brand gestoken.

Vermoedelijk hebben kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar de vernielingen aangericht. Volgens de Politie Echt zijn zij zaterdag betrapt en gevlucht.

Brandstichting
Volgens één van de nabestaanden staken de vandalen diverse houten kruizen en gebedsboeken in de basiliek in brand. Brandende kaarsen zijn vervolgens meegenomen naar de begraafplaats waar de spullen op enkele graven in brand werden gestoken. Ook zijn er spullen meegenomen. Wat speelgoed en een aantal verbrande knuffels werden later bij de kapel teruggevonden.

De nabestaande meldt op Facebook(link is external) maandagmiddag aangifte te zullen doen van brandstichting, diefstal en vernieling.

Onderzoek
De politie Echt laat weten 'dit soort zaken hoog op te nemen' en is in afwachting van de aangifte al gestart met het onderzoek. De politie doet bovendien een oproep aan de brandstichters om zich vrijwillig te melden. "Nu is er nog van alles te regelen via Halt. Als wij erachter komen dat je erbij was en bij je aan de deur staan, kun je erop rekenen dat we nog niet klaar met je zijn."