Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #732 Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:05

#729: - Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

Treebeek is gemeente Brunssum, maar ligt aan de hele andere kant van Brunssum.

Je hond mag blij zijn dat zijn baasje zo ver met hem loopt. Minder is natuurlijk dat baasje met hem door de bebouwde kom blijft lopen, maar ja, je kunt niet alles willen.

Dus jij vindt serieus dat de gemeente een kleine 29.000 mensen had moeten uitnodigen voor de informatiebijeenkomst? Waar had je ze willen laten? De Brikke Oave? Gemeentehuis? De hei dan maar? We hebben niet eens een plein groot genoeg om 29.000 mensen te herbergen.

Probeer toch op z'n minst een beetje reëel en realistisch te blijven.

Nee, zo'n informatiebijeenkomst betreft alleen de mensen die in de directe omgeving wonen en niet de mensen die er wel eens met hond langs lopen en wiens kinderen ooit een keer op een kinderopvang hebben gezeten dat straks naast de vluchtelingenopvang zal liggen.

Ga eens bij jezelf na waarom jouw angst zo groot is voor mensen die je niet kent, die je niet kunt kennen, want ze zijn er nog niet niet eens? Is dat een terechte angst, gebaseerd op feiten? Of is dat een angst die jij overgenomen hebt van anderen (Wilders, EJ Bron, die hele kliek radicaal rechtse "media")?

Het eerste kan het niet zijn, want, zoals gezegd, de mensen zijn er nog niet eens, dus zijn er geen feiten waarop je je kunt baseren. Al jouw verwijzingen naar andere gebeurtenissen zijn andere gebeurtenissen, met andere mensen. Dat kun je deze mensen toch niet kwalijk nemen. Ik neem jou de moord op Pim Fortuyn toch ook niet kwalijk omdat je Nederlander en blank bent?

Waarom laat jij het tweede dan toe? Waarom laat jij jouw leven vergallen door mensen die hun brood verdienen met jouw angst? Zij hebben er wat aan, namelijk een goed inkomen; jij leeft in angst en laat je gek maken. Denk er eens rustig over na of dit ene leven van jou (want meer heb je er niet) compleet verpest mag worden voor de boterham van iemand anders.