Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1379

2015-11-16 20:54

Over de God Geert, deel 3: Hoe de Grote Leider zijn kiezers bedondert 

Als iemands aanhang zo trouw is, zou je verwachten dat het om een persoon gaat die heel wat heeft bewerkstelligd voor zijn kiezers. Niets is minder waar. Zoals ik al schreef: er zijn mensen die denken dat Wilders opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Als het hem zo uitkomt, heeft Wilders daar de mond vol van. Vooral rond verkiezingstijd. Maar daarmee probeert hij slechts stemmen trekken van mensen die hij daarna keihard laat vallen.

Zoals bekend begon Wilders zijn politieke loopbaan bij de VVD, en het eerste voorstel waarmee hij enige bekendheid verwierf was om WAO’ers met psychische klachten te korten op hun uitkering. Verder pleitte hij voor het verlagen van onder meer de huursubsidie voor langdurig werklozen, een groep sociaal zwakkeren waar hij ook al niet veel mee op heeft. Daarbij is Geert Wilders er ook niet vies van om u hoogstpersoonlijk van uw baan af te helpen. In zijn onafhankelijkheidsverklaring (van de VVD) van 2005 staat namelijk het volgende: ‘Meer mensen aan het werk door het afschaffen van het minimumloon en versoepeling van het ontslagrecht.’ Let op, hardwerkende belastingbetalende roomblanke PVV-stemmer: uw veronderstelde messias Geert vindt dat u best iets minder mag verdienen dan uw zuurverdiende minimumloon en geeft uw baas graag de mogelijkheid om u eruit te knikkeren wanneer het hem belieft. Wat dat betreft blijft hij gewoon een ordinaire VVD’er.

Maar dat is nog niet alles. Zoals bekend brak Geert Wilders na de verkiezingen in 2010 binnen één dag zijn belofte dat de pensioenleeftijd van 65 jaar bij hem heilig was. Dag ouderen. In 2012 trok hij zijn gedoogsteun aan het eerste kabinet Rutte in, zogenaamd omdat hij niet wilde dat ouderen nog meer te lijden kregen van de extra bezuinigingen waarover op dat moment werd onderhandeld. Later bleek de werkelijke reden te zijn dat Wilders dissidenten wilde lozen, en nieuwe verkiezingen zouden daarvoor de ideale gelegenheid zijn. Puur eigenbelang dus.

Wilders heeft niets, nul komma nul, voor u gedaan op sociaal gebied, behalve dat hij het leven van heel wat sociaal zwakkeren er niet leuker of makkelijker op heeft gemaakt met zijn angst- en haatgezaai. Wie een uitputtender overzicht wil zien van Wilders’ gebroken beloften in dit opzicht, en hoe hij met zijn stemgedrag vooral de rijken steunt, raad ik dit rapport aan.

Wat heeft Geert Wilders dan eigenlijk wel gedaan voor zijn kiezers? Wie het weet mag het zeggen. Wilders vermijdt het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid zorgvuldig. Op gemeentelijk niveau doet hij in slechts enkele gemeenten met verkiezingen mee, bang als hij is om daadwerkelijk te moeten gaan besturen met dat zooitje halve en hele schooiers dat op de PVV-kieslijsten staat. Waar hij wel meedoet weten zijn partijgenoten er over het algemeen binnen de kortste keren een puinhoop van te maken, zodat de PVV vrijwel altijd aan de kant staat, zelfs als ze een goede uitslag hebben gemaakt.

Ja, als hij mag gedogen en intussen gewoon kan blijven roeptoeteren aan de zijlijn, dan wil Geert Wilders wel meedoen. Er is een dierenpolitie gekomen ten tijde van zijn gedoogsteun aan het verschrikkelijke VVD/CDA-kabinet, schiet me al schrijvende te binnen. Hoera, een wapenfeit! Maar verder hoeft de PVV-stemmer zich geen illusies te maken. Er is nog geen ‘criminele Marokkaan’ uitgezet en dat kan ook helemaal niet omdat de meeste mensen met Marokkaanse wortels die in dit land wonen gewoon de Nederlandse nationaliteit hebben. Geluk bij een ongeluk voor de PVV-stemmer is dat de sharia nog steeds niet is ingevoerd in Nederland. Maar dat is geen verdienste van Wilders, dat komt omdat die er nooit zal komen omdat ook het overgrote deel van de Nederlandse moslims daar helemaal niet op zit te wachten.

Zijn er dan al concrete stappen gezet om ons van de EU te verlossen? Natuurlijk niet. De PVV is op geen enkele manier in staat om zoiets te bewerkstelligen, met of zonder steun van naziclubjes uit andere Europese landen, en Wilders weet dat donders goed. Dat hele ‘uit-de-EU’-gedoe is sowieso alleen maar een excuus om met buitenlandse fascisten te kunnen gaan samenwerken. En hoe serieus Wilders deelname van de PVV in het Europarlement neemt, blijkt wel weer uit het gedoe om die ene zetel die hij zelf graag wil gaan bezetten en die dus voorlopig leeg blijft. Is er zicht op de terugkeer van de gulden? Welnee, die zal er nooit meer komen en ook dat weet Geert Wilders heel goed.

Wat Geert Wilders ook heel goed weet, is dat er in Nederland geen mooie baantjes voor hem in het verschiet liggen, mocht hij ooit de Tweede Kamer moeten verlaten. Vandaar dat hij zichzelf heeft gekroond tot absolute alleenheerser van de PVV. Ook als de PVV bij een volgende verkiezing slechts één zetel zou halen, zou Geert weer verzekerd zijn van vier jaar pluchekleven op kosten van de hardwerkende belastingbetaler. Zolang hij maar blijft provoceren en gekke dingen blijft roepen, blijven de media hem pavlovgewijs schaapachtig aandacht geven en blijft er altijd wel een aantal niet al te intelligente ontevreden burgers en neo-nazi’s die hem zijn stem geven.

Geert Wilders is een ordinaire leugenaar die aantoonbaar zijn kiezers besodemietert. Een uitvreter, iemand zonder principes die zijn kiezers misbruikt uit eigenbelang. Iemand die met plannen en beloften komt waarvan hij tevoren weet dat hij ze nooit zal kunnen waarmaken. Een plucheklever, een graaiende haatzaaier die zowel het Nederlandse politieke klimaat als de samenleving verziekt en dat tegen hoge kosten waarvoor de ‘hardwerkende Nederlandse belastingbetaler’ voor wie hij altijd zegt op te komen mag opdraaien.

Het is de hoogste tijd dat deze nepfiguur met een grote boog uit de Nederlandse politiek wordt geschopt.