Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1384

2015-11-16 22:51

'Geen IS-strijders of jihadisten in Limburgse azc's'

 
De Immigratie- en Naturalisatiedienst, IND, heeft tot dusver nog nooit iemand met een IS-achtergrond betrapt in de stroom vluchtelingen die naar Nederland komt. 

Ook in de Limburgse Asielzoekerscentra komen er geen meldingen dat er tussen de vluchtelingen jihadisten of IS-aanhangers zitten. Dat zegt directeur Rob van Lint van de IND.

Geen terroristen
Iedere asielzoeker die Nederland binnenkomt wordt gescreend op oorlogsmisdaden, jihadisme, extremisme of criminele antecedenten. Dat gebeurt onder ander door fouilleren, doorzoeken van de bagage en het innemen van documenten. Max Daniel, de algemeen commandant Onderzoek asielstromen en mensensmokkel, is er zeker van dat er geen terroristen in de Limburgse asielzoekerscentra worden opgevangen.

Extra toezicht
Het extra toezicht bij asielzoekerscentra blijft volgens hem voorlopig wel van kracht van kracht. "Na de aanslagen in Parijs worden de azc's extra in de gaten gehouden en is extra politie ingezet. Incidenten bij opvanglocaties in Limburg zijn er niet geweest," zegt Max Daniel.

 

Bron