Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1838 Zo kan het ook:

2015-11-22 14:14

Limburgers heten vluchtelingen welkom, ook na Parijs

 
Geplaatst opzondag 22 november 2015 - 15:01
 
De aanslagen in Parijs hebben nauwelijks invloed gehad op de bereidheid van Limburgers om vluchtelingen op te vangen.

Tweederde van de limburgers vindt dat deze mensen hier mogen komen en die mening is door 'Parijs' niet veranderd.

Onderzoek
Dat blijkt uit een onderzoek onder 748 Limburgers, in opdracht van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad en L1. Driekwart van de ondervraagden vindt wel dat voor economische migranten geen plek is. 

Bang
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de Limburgers bang is dat deze provincie doelwit wordt van terroristische aanslagen door de toename van het aantal vluchtelingen. De groep die een aanslag in Europa (63%) en Nederland (57%) vreest, is nog groter. Die angst is echter door de aanslagen in Parijs niet gegroeid.

Vluchtelingenstroom
Wel zijn Limburgers banger geworden dat Islamitische Staat (IS) de vluchtelingenstroom gebruikt om terroristen naar Europa te sturen. Zo’n 73 procent van de ondervraagden is daar bang voor. Slechts 8 procent is dat (helemaal) niet.

Debat
Komende woensdag organiseren de Limburgse kranten en L1 een debat over de vluchtelingenproblematiek in onze provincie. Dit kun je volgen via een  live-stream op 1Limburg. De Limburgse kranten brengen woensdag een extra bijlage uit over vluchtelingen en over de enquête.