Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2687 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:41

Afstand nemen

U kent het gedoe wel rond het afstand nemen van Daësh. Vooral moslims hebben daar last van. Onschuldige mensen die niets met Daësh van doen hebben worden lastiggevallen met de vraag of ze al publiekelijk afstand hebben genomen van de aanslag in Parijs. Dus niet alleen hun afschuw hebben betuigd in hun familie- vrienden- en kennissenkring, nee ook moet men afstand nemen tegenover de blanke, christelijk-joodse bevolking om de bekrompen geest van xenofobisch Europa gerust te stellen. Puur op je religie afgerekend worden op de misdaden van het Daësh tuig.

Wie denk je dat je bent afstandroepers, met je bommen op Syrië, je bommen op Libië, met je drenkelingen die als ratten verzuipen op de middellandse zee,  met je toevoer van wapentuig naar het Midden-Oosten, met je hoge hekken om oorlogsvluchtelingen tegen te houden, met je regering die voorstelt oorlogsvluchtelingen op straat te laten slapen, wie denk je in godsnaam dat je bent. 

Een minuut stilte voor Parijs is hypocriet. Net als een Frans vlaggetje voor je ava. Het is kortzichtig en dom. Want er is zoveel meer aan de hand. Er zijn zoveel meer onschuldige slachtoffers.

En dan komen er meldingen dat kinderen zich niet stil konden houden tijdens een minuut stilte voor Parijs. En dan buitelen Asscher en Zijlstra over elkaar heen en roepen ze om het hardst: ‘Schande!, Afstand nemen.’

Als de kinderen een kruis hadden geslagen en hardop ‘God hebben hun ziel’ hadden gezegd, of zelfs geroepen, was er niets aan de hand geweest.