Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post


Gast

#3036 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van toepas

2015-12-30 18:56

#3034: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van toepassing 

 Waarom dwaal je altjd af naar andere mensen, andere landen? We hebben het over jou, niemand anders. We hebben het over Nederland, nergens anders.

Dat andere mensen erger zijn, maakt jou niet minder erg. Dat het in andere landen nog slechter gesteld is dan in Nederland, maakt het in Nederland niet beter.

Vluchten is van alle tijden en van alle volkeren. Ook wij Nederlanders hebben vaak genoeg moeten vluchten in de geschiedenis, niet in de laatste plaats ook voor onze eigen landgenoten. Nu doen alsof het heiligdom Nederland tegen elke invloed van buitenaf beschermt moet worden, is doen alsof de geschiedenis nooit bestaan heeft en de toekomst nooit zal bestaan.

Dat is nou Middeleeuws denken: bouw er een muurtje omheen en laat niemand door de stadspoort naar binnen. Als we doen alsof de buitenwereld niet bestaat, dan blijft alles zoals het is. Dat elke stad die ooit belegerd werd uitgehongerd is, dat vergeten we voor het gemak maar even. Het is veel prettiger om anderen van Middeleeuws denken te beschuldigen.

Reacties


Gast

#3042 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van to

2015-12-30 19:03:35

#3036: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van toepas 

 Dat muurtje bestaat niet. Er is Sl die jaren genoeg geld naar buitenland gegaan! Andere landen? Die asielzoekers zijn niet Nederlands, dus ik kan dat vergelijken. Ik geef nog liever geld aan een biafrakindje dan aan een asielzoeker. Die zijn rijk genoeg "geweest" en goede opleidingen toch??? Kijk naar de echte arme landen waar oorlog is en het nooit goed zal gaan als met de asielzoekers. Dan ben je mensenlievend


Gast

#3043 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van to

2015-12-30 19:03:54

#3036: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kies maar, lullo, ze zijn allemaal op jou van toepas 

 Uhm dat elke stad die ooit belegerd werd verhongerd is ? Hoor je wat je zegt?

Ken je Noord Korea ?