Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen


Gast

#101

2013-12-11 11:49

Zoals in het verleden al bewezen. Groot is vaak niet per definitie het best en goedkoopst.

Anonymous

#102 De gemeenten gooien de deur alvast dicht

2013-12-11 17:07

http://www.wijnoordholland.nl/nieuws-overzicht/project-samenzonneenergie-geen-oneerlijke-concurrentie/

http://www.heerhugowaard.nl/nc/inwoners/uw-stad/actueel/nieuws/project-samenzonneenergie-is-geen-oneerlijke-concurrentie/

Tot zover de poging om tot een dialoog te komen.

Een stuk vol met drogreden, zoals: we verkopen veel dus is het goed. Dit kan geen argument zijn. De overheid zou van alles veel kunnen verkopen, ook zuinige CV-ketels en koelkasten. Het is een principieel punt dat dit niet de taak van de overheid zou móeten zijn. Bovendien lazen we laatst dat in het oosten van het land de concentratie zonnepanelen het hoogst is, en de concentratie van gemeentelijke inkoopacties is daar het laagst. Ik ben er van overtuigd dat overheden in goede samenwerking met ondernemers minimaal hetzelfde resultaat kunnen bereiken.
Ze zeggen "we maken het levend en ontzorgen". Dat kan ook zonder dat je de keuze maakt voor een leverancier. Het levend maken van de technologie door middel van promotie is niet hetgeen bezwaar tegen is. Het verstoren van de markt wel.
Ontzorgen is ook een dienst die de andere leveranciers leveren, er is specialisme genoeg in de markt. Ook nu weer herhalen dat jij kwaliteit beter inzichtelijk maakt dan de markt en wederom stellen dat jij een kwalitatief goed aanbod tegen een aantrekkelijke prijs levert, is alweer typisch gedrag van een concurrent: ik ben beter dan jij. 

Hoe dat er te veel leveranciers zouden zijn een rechtvaardiging kan zijn voor dit soort acties is mij helemaal een raadsel. Eigenlijk zeggen de gemeentes: er is toch te veel ondernemerschap, moeten we niet willen, wij ondermijnen uw investeringen wel. U moet niet groeien, dat willen wij doen.


Gast

#103 Minachting

2013-12-11 18:26

En gingen ze daar nu even totaal voorbij aan dat we door hun fratsen ons personeel geen contract meer kunnen geven?
Als gemeente kan je je natuurlijk ook geen voorstelling maken bij dat soort problemen, daar zit je toch gebeiteld. Man man man

Gast

#104

2013-12-12 06:37

Helder en duidelijk.

Gast

#106

2013-12-12 08:09

Gemeenten mogen zich natuurlijk nimmer schuldig maken aan een commerciële binding. Ontegenzeggelijk is er hier sprake van een verwantschap tussen gemeente en slechts één bedrijf. Dat bedrijf plukt daar uiteraard de volle vruchten van. De branche en het doel van de toepassing zonnepanelen is daar echter helemaal en op geen enkele manier mee gediend. Dergelijk gedrag geeft een duidelijk signaal af van hoe het nu juist niet hoort. Beter kunnen gemeente locale ondernemingen de kans bieden en mensen verwijzen naar de vakhandel in de directe omgeving. Als er dan al namen van bedrijven genoemd moeten worden dan uiteraard meerdere zodat de consument zelf haar keuze kan maken.
En als de gemeente dan toch zo nodig iets extra wil doen, hoewel ik tegen elke vorm van subsidie ben, dan beter in de vorm van een financiële ondersteuning welke geld voor elke burger en of bedrijf.
peter

#107 Re: Gemeenten komen terecht op voor de gemeenschap

2013-12-12 20:15

#18: Henk Daalder Windparken Wiki - Gemeenten komen terecht op voor de gemeenschap

wel efficienter, niet goedkoper.

1. je kunt niet salderen

2. een windmolen werkt maar 15 jaar, zonpv tot 25 jaar


Gast

#108

2013-12-12 20:20

Heel goed initiatief. Het is ongelooflijk dat met belastingcenten dit kan gebeuren. Ten eerste is I chooser niet in staat om kwaliteit te controleren. Het bewijs hiervoor is al geleverd. Wat gebeurd er wanneer niets vermoedende consumenten over vijf of tien jaar met de problemen zitten vanwege slechte kwaliteit panelen en geen garantie. We zullen zien of I chooser na het zakkenvullen en de gemeenten hun verantwoordelijkheid gaan nemen.




De acties belemmeren een gezonde ontwikkeling van de markt voor zonne- energie, Stop ermee!
Een duurzame markt voor zonnepanelen kan niet gedijen bij bedrijven die 'als parasieten door Nederland trekken op zoek naar snelle handel met zogenaamd de gemeente aan hun zijde.'. Dit brengt zowel de bedrijfstak als klanten schade toe!
Waarschijnlijk denkt u iets goed te ondernemen. In werkelijkheid leidde deze groepsaankoop soms tot de goedkoopste prijs.
Maar nooit tot het beste kwalitatief en duurzaam systeem voor de burgers.
Gast

#109 Voorlichtingsavonden a.s dinsdag

2013-12-13 20:34

We kunnen ook met een paar honderd man aanwezig zijn op de voorlichtingsavond a.s dinsdag in de Pennemes (zaaltje hervormt centrum) te Zaandam daar krijgen de kopers te horen van I chooser ,wat een geweldige keuze ze gemaakt hebben ? Kunnen we eens doorvragen op kwaliteit
stromaaier

#110 Belangen verstrengeling

2013-12-14 07:25

Is het iemand wel eens opgevallen dat steeds dezelfde leverancier de "aanbesteding"wint? Zou het zo kunnen zijn dat Ichoosr en de niet bij naam te noemen leverancier 1 eigenaar hebben, of op zijn minst een dikke vinger in elkaars pap hebben.minst

Gast

#111

2013-12-14 09:19

Er doen ongelofelijk veel verhalen de ronde, maar niemand maakt het hard / durft het hard te maken. De eerste klokkenluider moet zich maar melden bij Publeaks. Want bedrijven of kwaliteit staan natuurlijk ook helemaal niet ter discussie in deze petitie, het gaat hier om de rol van de gemeente. Die zich natuurlijk wel heel erg kwetsbaar maakt door zo samen te werken. Ze communiceren zelfs samen via o.a. de gemeentewebsite van Heerhugowaard (die daarbij stelt namens alle gemeenten te spreken), de gemeenten en het bedrijf zijn daar één geworden. Dat was altijd al zo in de ogen van de burger, maar dit onderstreept het ook nog eens ondubbelzinnig in officiële overheidscommunicatie.

Gast

#112

2013-12-16 05:56

De gemeenten moeten er juist zijn voor hun eigen ondernemers... Dit is nu zeker niet het geval.

Gast

#114

2013-12-16 07:42

Door de inkoopacties krijgt steeds 1 leverancier de opdracht omdat hij de laagste prijs heeft. Deze leverancier heeft wel omzet maar weinig marge. De overige leveranciers hebben geen omzet/marge. Deze gang van zaken staat een gezonde ontwikkeling van de markt in de weg. Op termijn is de klant de dupe.
Joeri

#115 Collectieve inkoopacties kunnen niet verboden worden

2013-12-16 13:31

Je kunt collectieve inkoopacties niet verbieden! Dat is nu eenmaal de vrijheid van de consument en van het individu. Iedereen heeft het recht om zich te verenigen en collectief in te kopen. Dat dat de prijzen drukt, jammer maar dat is nu eenmaal zoals dat gaat in een kapitalistisch systeem. Alleen al vanuit het oogpunt van het recht op concurrentie zal dit nooit verboden kunnen worden ook al gaan er bedrijven door over de kop. Dat is nu eenmaal wat er gebeurt in een open en vrije markteconomie. Als je dat niet wilt is de enige oplossing een door de staat gecontroleerde economie zoals in een communistisch systeem en dat werkt ook niet. Dit hoort er gewoon bij, je kunt nu eenmaal niet alleen de voordelen van een kapitalistisch systeem willen zonder de nadelen. Dus accepteer het gewoon en ga niet proberen de markt naar je hand te zetten door de rechter collectief inkopen van zonnepanelen te laten verbieden.


Anonymous

#116 Re:

2013-12-16 13:47

#115: Joeri - Collectieve inkoopacties kunnen niet verboden worden

Joeri, je hebt het punt gemist, lees de petitie er nog maar eens op na. Deze petitie is niet tegen collectieve inkoopacties, maar tegen de collectieve inkoopacties vanuit de gemeenten. We zijn helemaal niet vies van concurrentie (dat is juist goed want dat brengt op lange termijn de beste kwaliteit voor de beste prijs), maar dan wel met gelijke wapenen. Dat is het als je concurreert met een gemeente per definitie niet, want als de overheid stelt dat zij "het beste aanbod" hebben geselecteerd, kan echt geen bedrijf daar tegenop. Veel burgers vragen niet eens een tweede offerte. Het vertrouwen dat de gemeente geniet wordt zo ook commercieel misbruikt. Concurrentie tussen bedrijven prima, maar dit is een ongelijke strijd. Nog afgezien van het gemeenschapsgeld dat er ingestoken wordt, kan een bedrijf nooit de autoriteit of het vertrouwen van een overheid krijgen. Daar kan geen keurmerk tegenop.


Gast

#117 Re:

2013-12-16 14:47

#1: -  

 


Gast

#118

2013-12-16 18:14

Helemaal mee eens, stop de oneerlijke concurentie.

Gast

#119

2013-12-16 18:52

Zonnepaneelinstallaties vergen vaak maatwerk en een goede voorbereiding bij de klant voor een duidelijke offerte. Bij groepsaankopen In Haarlem bepalen ze de gehele offerte via streetview..... Belachelijk!
Albrecht

#120 groepsaankoop gedoemt te mislukken

2013-12-16 20:33

Reeds 5 jaar installeren we zonnepanelen in België en in Nederland. Belgi¨¨e staat een stuk verder. Daar zijn de samenaankoopacties van de gemeente reeds verleden tijd. Inwoners hebben destijds ook aan zeer gunstige prijzen kunnen inkopen, maar bij alle samen-aankoop acties ging er wel iets fout: ofwel was het winnende bedrijf te klein en kon het hele order niet geplaatst worden, ofwel moesten Oos-europeanen ingehuurd worden omdat Belgische werklui te duur waren, ofwel was de kwaliteit ondermaats. Pas na enkele jaren vallen de lijklen uit de kast: Het installatiebedrijf bestaat niet meer, het paneel bestaat niet meer, door gebrekkige communicatie zijn de panelen fout geplaatst, is er waterschade (jaren later) ...

Mensen laten zich graag vangen. als het van de gemeente is (en dan nog zo een gunstige prijs) dan moet het wel goed zijn. Zo redeneert men. Toch een lichtpuntje: vele mensen doorzien dat en weten gewoon dat tegenover kwaliteit een prijs staat. Elke installateur die dit beroep met enige ernst uitvoert weet gewoon dat PV maatwerk is. Daarom roep ik alle installateurs op om zo kwalitatief mogelijk werk af te leveren, die groepsaankopen stoppen wel vanzelf. En tevreden klanten brengen zo weer neiuwe klanten aan. Laten we vooral niet meegaan in de prijzenslag, maar ons onderscheiden door vakkennis en kwaliteit. dat zal zeker renderen op termijn.

Zodra de lente er aankomt zal de interesse in zonnepanelen terug toenemen en de verkoop zal terug stijgen. Met die samenaankopen moeten we leren omgaan, maar ze hoeven geen probleem te zijn. We krijgen een normaal mens wel uitgelegd dat ie voor 5000 EUR wel een nieuwe wagen kan proberen kopen, maar dan het dan geen Peugeot, Citroën, BMW, Audi, Daccia, VW, AlfaRomeo, Toyota, Mazda, Seat, Mercedes, of dergelijke zal zijn. In het beste geval heeft ie een degelijke golfkar, maar ik durf te betwijfelen of hij ermee zijn camper naar Frankrijk zou willen trekken...

Allemaal veel succes gewenst met de verkoop.
Albrecht Van de Gucht
RENSOL PV

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-12-17 07:40


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-12-17 07:41



Gast

#123

2013-12-17 08:06

Niet alleen oneerlijke concurrentie is hiermee aan de orde. Nederlanders (misschien wel iedereen) gaat voor GRATIS of GOEDKOOP! Hiermee ontketenen we weer kleine monopolie posities die uitgespeeld gaan worden in deze markt. Dat werkt in de hand, dat er op den duur geen vrije keuze meer is voor de klant!!! De kopers gaan logischerwijs alleen nog maar voor het collectieve aanbod. En daarmee niet meer voor de beste keuze van het materiaal en kwaliteit van de installatie! Hoeveel grote voorbeelden hebben we hier niet van in het verleden gehad? KWANTITEIT DUS!!! http://www.zonnepanelenvlaardingen.nl/featurednews/opuwdak.html


Gast

#124 Re: welke actie bedoelt u?

2013-12-19 08:06


Gast

#125

2013-12-31 16:33

Gemeente moeten zich als voorlichtende partij behouden. En niet als comcurent van de ondernemers.