Steun de aangifte tegen de doofpotters in de Vaatstra-zaak

Webcare

/ #370 DNA bewijs

2014-06-24 12:48

Hier wat voorbeelden van door DNA opgeloste zaken:

Puttense moordzaak (1994)
Hoewel het DNA van op het slachtoffer aangetroffen sperma niet van een van hen was, werden Wilco Viets en Herman Dubois hiervoor toch tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In 2008 is een verdachte opgepakt die in 2009 voor deze moord is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf op DNA bewijs .
Schiedammer parkmoord (2000)
De politie arresteerde na enkele maanden Cees B., hoewel die niet met het aangegeven signalement overeenkwam. Het enige belastende aan B. was dat hij pedofiel was, destijds kort na de moord op de plaats delict aanwezig was en toen een fiets bij zich had. Hij heeft nota bene de politie gebeld. Later werd n.a.v DNA bewijs Wik H. veroordeeld
Moord Andrea Luten (1993)
De 41-jarige Henk F. uit Hoogeveen heeft de moord op de 15-jarige Andrea Luten bekend. De man heeft tijdens het verhoor verklaard dat hij het meisje heeft gewurgd. Ook vertelde hij de fatale dag op de fiets ter plaatse was en dat Andrea en hij elkaar niet kenden.
F. werd maandag aangehouden omdat zijn DNA-materiaal overeenkwam met materiaal uit de zaak rond de moord op de 15-jarige Andrea Luten. Het meisje werd op 10 mei 1993 gedood in de bossen tussen Hoogeveen en Ruinen.