Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #423 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-27 12:00

Het grootste gevaar

 

Geen twijfel dat de gebeurtenissen van 9/11 en de wraakacties, die Amerika daarna heeft ondernomen, de wereldbevolking heeft verdeeld in ‘wij’ en ‘zij’. ‘Wij’ de islamofoben en ‘zij’ de islamieten. 

Ons, degenen die de touwtjes in handen hebben, is het gelukt om van de islamofobie een Westerse maatschappelijk waarde te maken. Op een gegeven moment werden de beelden van het martelen van gevangenen door het Amerikaanse leger dagelijkse kost. De berichten over het doden van onschuldige burgers met NAVO-bommen werden in het Westen gewoon. En dat geheel op basis van het onderscheid in ‘wij’ en ‘zij’. De onschuldige burgers zijn moslims, dus ze mogen dood.

Haat verspreiden

Eigenlijk is de basis van het idee van deze nieuwe Westerse waarde niet nieuw. Het Nazisme gebruikte ooit hetzelfde idee om zijn doel te bereiken. Het gaat erom haat te verspreiden. Om het haten van de anderen, op basis van hun etniciteit. 

Dit is waarom het nationalisme en fascisme in Europa toenemen. De afgelopen jaren is in Europa, door de invloed van de nieuwe Westerse waarde, een rijtje extreemrechtse partijen geboren die haat en angst zaaien tegen minderheden. 

Breivik, die op vrijdag 22 juli 2011 een dubbele aanslag in Noorwegen uitvoerde, waarbij 77 mensen omkwamen, schreef in zijn 1500 pagina’s tellende manifest dat hij contacten had met “Servische culturele nationalisten” en dat hij tot de organisatie van “De Tempeliers” behoort. De Noorse politie heeft het bestaan van deze organisatie nooit kunnen aantonen. Breivik stelt dat de politie onvoldoende onderzoek heeft gedaan en gelooft dat justitie uit onmacht twijfels over het bestaan van de organisatie probeert te zaaien. 

Extreemrechtse samenzwering

Met andere woorden, Breivik bedoelde dat de overheid onmachtig is. Het lijkt erop dat hij veel meer wist dan hij vertelde. Een ander punt van aandacht is dat Breivik in zijn manifest dertig keer verwijst naar de politieke stellingen van Geert Wilders en naar de ideeënwereld van uiterst rechts gesitueerde partijen als het Vlaams Belang, het Front National en de FPÖ. Tenslotte noemt Breivik Robert Spencer, Pamela Geller en Geert Wilders uitdrukkelijk als zijn inspiratiebronnen. 

Inmiddels zijn de 77 doden door Breivik al vergeten, maar stel dat hij de waarheid vertelde over De Tempeliers. Stel dat er nog een geheime samenzwering is tussen extreemrechtse organisaties. Er bestaan inderdaad geen openlijke bewijzen voor, maar het toenemende rechts-extremisme in Europa geeft wel voedingsbodem voor dit soorten gedachten. 

Herinvoering van de doodstraf

Wij zien dit ook in de nieuwe ontwikkelingen die Wilders en Le Pen nu dichter bij elkaar brengen. Wij zullen zien dat nog meer extreemrechtse organisaties zich bij het pacht tussen de PVV en het Front National zullen aansluiten. 

Tekenend is dat de Nederlandse Volks-Unie (NVU) volgend jaar meedoet bij de gemeenteraadsverkiezingen in het Westland. De NVU heeft een twaalfpuntenplan opgesteld. Ze wil bijvoorbeeld de herinvoering van de doodstraf, het afschaffing van het homohuwelijk en het verplicht zingen van het volkslied op alle scholen. 

Volgende slachtoffer

De Europese en Nederlandse burgers zijn er bang dat door de islam en door een multiculturele samenleving hun identiteit verloren zal gaan. Maar helaas zal de opkomst van de extreemrechtse partijen het begin van het einde van de Europese en de Nederlandse identiteit blijken te zijn. 

Want op hun agenda staat niet alleen de bestrijding van de islam en van de multiculturele samenleving, maar nog veel meer extremistische doelen. De vraag voor de toekomst is slechts, welke groep na de moslims hun volgende slachtoffer wordt.