Zeg nee tegen azc Brunssum


Anonymous

/ #434 Fraai volk, die rechtse bende

2015-10-28 06:05

Weer dreigbrief naar raadslid Stein om vluchtelingen

Redactie De Limburger
Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2015 - 6:24
 

Het Steinse PvdA-raadslid José Ie heeft thuis een derde anonieme dreigbrief ontvangen die verband houdt met haar politieke werk. 
 

Ook in deze brief keert de afzender zich tegen haar inzet inzake de vluchtelingenproblematiek. Ie diende vorige maand een motie over vluchtelingenopvang in, die breed werd gesteund.

Kortdurende opvang
Daarmee kreeg het college de opdracht in kaart te brengen welk gemeentelijk vastgoed geschikt is of gemaakt kan worden voor kleinschalige en kortdurende opvang van vluchtelingen. Voor de raadsvergadering had Ie al steun gekregen van onder meer DOS-raadslid Paul Thomassen. Ook Harry Govers had het college opgeroepen actie te ondernemen.

Aangifte
Thomassen ontving vervolgens een aan hem en Ie gerichte dreigbrief, waarna de laatste er ook nog een thuis kreeg. Beiden deden ze aangifte bij de politie na overleg met burgemeester Marion Leurs-Mordang.

Derde brief
Die veroordeelde de dreigementen bij aanvang van de raadsvergadering scherp. Leurs zei dat de anonieme actie richting volksvertegenwoordigers het hart van het democratisch bestel raakte en zei dat de gemeente Stein niet zou wijken voor intimidatie. Desondanks ontving Ie weer een dreigbrief. Of deze van dezelfde afzender is als een van de andere brieven wil ze niet zeggen gezien het lopende onderzoek.

Ook de politie wil daar niets over zeggen. Burgemeester Leurs keurde de nieuwe dreigementen opnieuw krachtig af.