Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#426 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-27 12:16

Verzet

Ik heb het wel steeds aangekondigd, maar ik was vanmorgen toch geschokt te horen dat ze echt de daad bij het woord hebben gevoegd. Domrechts laat het niet langer bij oproepen op Internet om vluchtelingen te vermassamoorden, de verzetsstrijders komen nu echt achter hun toetsenbord vandaan om terreurdaden te plegen tegen opvangcentra. 

In Woerden hebben er een stuk of twintig, vermomd met bivakmutsen, een sporthal in Woerden aangevallen, waar ze de oorlogsslachtoffers, die daar zitten, hebben belaagd met vuurwerkbommen.

Voorspelbaar na zo’n bericht – we hebben het vaker gezien, nietwaar – is het schaamteloos hypocriete stukje van GeenStijl waarin de ‘terroristen’ ferm veroordeeld worden. In fact, Marokko-correspondent Rik Goverde zei het gisteravond nog, na het zoveelste hetzerige stukje tegen vluchtelingen op GeenStijl: ‘Linke haatzaaierij. Beetje stoken & volksmennen, en handen in onschuld wassen als brand wordt gesticht.’

Moordenaars in naam van Allah

En hoppa. Je kunt van GeenStijl een hoop zeggen, teleurstellen doen ze nóóit. Maar die aanval op die vluchtelingen, door ‘terroristen’, die ‘geen haar beter zijn dan ISIS’, die is een onmiddellijk gevolg van de maandenlange haatcampagne die GeenStijl tegen vluchtelingen en moslims voert. Ik bedoel, voer het woord ‘vluchtelingen’ even in de stijlloze zoekmachine in: “Studenten 020 uit huis gejorist want ‘vluchtelingen'”; “Huis onteigend wegens AZC en een moskee”; “Face it: Vluchtelingen kosten de belastingbetaler bakken met geld”; “Asielmaffia”; “Het ergste komt nog”; “Jihadistische vluchtelingen”; “Vluchtelingen deel van Allahs plan tegen grote vijanden als Amsterdam”; “SinterKlaas Dijkhoff deelt 10.000 woningen uit” enzovoort, enzovoort, ad nauseam.

Maak het volk helemaal gek met verhalen, elke dag, de hele dag, over mensen die uit hun huis gezet worden om plaats te maken voor vluchtelingen, gratis geld voor vluchtelingen terwijl onze oudjes verwaarloosd worden, islamitische kinderverkrachters, moordenaars in naam van Allah, vluchtelingentsunami’s, terroristen, ONZE ROOMBLANKE VROUWEN!, dieven, moordenaars, rovers en dan is het Godverdomme toch niet RAAR dat een zooitje gekken een azc bestormt? 

Oproep tot geweld

GeenStijl gedraagt zich als de Radio Télévision Libre des Mille Collines van Nederland, en GeenStijl niet alleen. In NRC Handelsblad stonden van de week weer drie pagina’s vol antivluchtelingenretoriek van Ebru Umar, iemand die Umar gelijk gaf (een vluchteling nota bene) en een schrijver die het jammer vond dat de boze burgers van Oranje niet hadden geprobeerd Klaas Dijkhoff te lynchen, zoals personeel van Air France een paar dagen eerder met een CEO had gedaan. Een oproep tot geweld tegen een politicus! In de NRC! Vanwege die vluchtelingen!

Maar ach, na al die NRC-stukken van de afgelopen maanden waarin vluchtelingen werden afgeschilderd als parasieten, terroristen, verkrachters, extremisten, kan dat er nog wel bij. ‘Neem ze op, en je krijgt de Arabische mentaliteit erbij’, stond ook in NRC. Die Arabische mentaliteit is dan dat ze hun eigen kinderen vermoorden en hun weldoeners in hun eigen huis verkrachten. Volgens NRC dan hè. 

Vluchtelingen haten

Pas onlangs schreef ik hier nog dat al die horrorverhalen over kinderverkrachtende, vrouwen onderpissende, pindakaaspotten opendraaiende vluchtelingen geen ander doel dienen dan ophitsen. Het is een haatcampagne. Wierd Duk is niet geïnteresseerd in de ‘ongemakkelijke waarheid’, hij geeft ons legitieme redenen om vluchtelingen te haten. Zelfde met Arnold Karskens en het droesem van de journalistiek dat de Volkskrant volschrijft. 

Aan de andere kant wordt het almaar toenemende geweld tegen vluchtelingen steeds gebagatelliseerd en zelfs vergoelijkt. ‘Bezorgde burgers‘, blijft Jeroen Wollaars ze noemen. De Volkskrant noemt de oproer van in Oranje ‘de slag bij Oranje‘, dus de bestorming van die Woerdense opvang zal de geschiedenis wel ingaan als het Ontzet van Woerden. Of in elk geval een poging daartoe. 

De in domrechtse kringen razend populaire Zihni Özdil ondervond gisteren zijn Waterloo toen hij de oproerkraaiers van Oranje begon af te zeiken. Daar had hij toch buiten de waard gerekend, want die mensen hebben al voor hun dood een heiligenstatus verkregen. Ik kreeg op Twitter zelfs mensen tegenover me, die doorgaans aan mijn kant staan. Kritiek op de Oranjenaren is absoluut taboe. Vluchtelingen, dáár komt het gevaar van.

Wilders is direct verantwoordelijk

Ongetwijfeld komen links en rechts weer de politici en opiniemakers met hun vingertje zwaaien dat Wilders niet verantwoordelijk is voor het geweld tegen vluchtelingen (zoals ze ook deden toen Anders Breivik in naam van zijn profeet Wilders tachtig kinderen doodschoot), ook al riep Wilders op in verzet te komen: “Pleeg verzet! Accepteer het niet! Ga naar die asielzoekerscentra!” 

GeenStijl publiceerde een video-opname van zijn oproep, een ‘verzetsvideo‘, waarop Wilders ook alle gemeenten met een opvangcentrum opsomde. ‘Fuck de haters’, aldus GeenStijl. Voor de goede orde, met die haters werden degenen bedoeld die vonden dat Wilders te ver ging.

Nou en zijn volgelingen hebben keurig gedaan wat Wilders hen heeft opgedragen. Dus Wilders kan roepen dat de verzetsplegers in Woerden ‘keihard moeten worden aangepakt‘, hij zal toch echt eens met die hand in eigen boezem moeten want is er direct voor verantwoordelijk, met zijn gehits. 

Extreemrechtse actievoerder

Ook Lodewijk Asscher gaat niet vrijuit. Van de week zei hij nog dat Nederland op de proef wordt gesteld. Journalisten gaan daar dan nog eens driedubbel overheen met gekrijs over CRISIS! EINDSTEMMING! DREIGING! Ben je wel goed bij je hóófd? Is Rotterdam gebombardeerd door de Nazi’s? Zijn de dijken doorgebroken? Get a grip, Asscher, keep your shit together, Wierd Duk! 

Tegen beter weten in hoop ik dat het geweld in Oranje en Woerden een wake-up call voor de media zijn: hou op met die haatpropaganda tegen vluchtelingen en ook tegen Arabieren en moslims. Vergoelijk het geweld en de dreigementen van ‘boze burgers’ niet. Wees godverdomme eens een journalist in plaats van een extreemrechtse actievoerder.

Oerangst van elke Nederlander

De laatste malle frats is de suggestie van een VVD-leider dat de vluchtelingen uit zijn op onze borstvergrotingen. Ik dacht ook even dat die uit dezelfde hoek kwam als de angst voor pindakaaspottenopendraaiers, maar Halbe Zijlstra bedoelt dat hij vindt dat vluchtelingen niet moeten wennen aan ons ‘welvaartsniveau‘.

En daarmee zijn we weer terug bij de kern. Die hele paniekzaaierij, het geweld tegen politici en vluchtelingen, de doodsbedreigingen, het hysterische geblèr in de media, de haatpropaganda; het draait allemaal om één ding, om de oerangst van elke Nederlander, zijn grootste nachtmerrie, wat hij het meest haat van alles.

Namelijk dat een ander wat krijgt.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#427 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-27 13:58

De hysterische tijd

Wij moeten leren kijken met de ogen van bezorgde burgers 

De bezorgde burgers verliezen langzaamaan elke zelfbeheersing. Hun kampvechter Geert Wilders blijft intussen zijn verzetsparolen herhalen. Het gevolg: dreigbrieven op de mat van burgemeesters. Wilde taferelen op inspraakvergaderingen zijn schering en inslag met zoals in de Rotterdamse wijk Beverwaard vaak genoeg ook nog straatschenderij en charges door de ME als toegift.

De bezorgde burgers klagen erover dat zij slecht begrepen worden. De elites en de aan hen onderhorige Gutmenschen walsen over hun gevoelens heen. Zij luisteren niet en weigeren door hun ogen naar de problematiek te kijken. 

Daarmee hebben zij een punt. Wie gelooft dat opvang van Syrische asielzoekers een morele plicht is, zou er goed aan doen inderdaad eens te leren kijken op de manier van de bezorgde burgers en Geert Wilders. Zij zien in de komst van zoveel vluchtelingen uit het Midden-Oosten een soort islamitische machtsgreep. Zij denken dat terreur, zoals bijvoorbeeld gepleegd door IS of Al Qaida onlosmakelijk samenhangt met de islam als zodanig, zodat elke moslim een potentieel gevaar vormt. Hij draagt het ideologisch gen van de terreur in zich ondanks al zijn mooie praatjes. Dat is – weten zij – taquijja, de door God gezegende tactiek om ongelovigen met leugens te misleiden. 

Misschien is het inderdaad aan te bevelen als wij Gutmenschen met deze blik leren kijken naar de bezorgde burgers en hun leidsman. Wij stellen dan vast dat hun beweging leidt tot geweld en bedreiging. De sfeer op bijeenkomsten over mogelijke asielcentra wordt met de dag grimmiger. De doodsbedreigingen aan het adres van burgemeesters en wethouders laten aan duidelijkheid geen enkele twijfel. De gewelddadige aanval van die Montfoortse fanatici met vuurwerkbommen op een asiel vol gezinnen was geen geïsoleerd incident. Zij vormen de voorbode van wat komen gaat. 

Natuurlijk hebben Geert Wilders en tegen hem aanschurkende media als GeenStijl het geweld – en dan met name de aanslag  in Woerden – scherp veroordeeld. Je hoort ze zelfs strenge straffen eisen. Allicht. De oogst is binnengehaald. Het punt is gemaakt. Voor de vorm distantieert de leider zich van de daden waartoe hij in feite zelf heeft opgeroepen. Dat is om zelf buiten schot te raken. Dat is de leugen om bestwil die ervoor moet zorgen dat de beweging haar stuurlieden niet verliest. 

Een haatpruik als Wilders hoeft maar met zijn pamfletten en geestverwanten op de weekmarkt van een of ander provinciaal gat te verschijnen, of de beer is er wekenlang los. Je ziet hoe mannen en vrouwen, die sprekend op de bezorgde burgers in uw straatje lijken, trots selfies maken met de glimlachende verlosser. Grenzen dicht! Genoeg is genoeg!

Bezorgde burgers zijn inherent gewelddadig. Zij mogen worden aangesproken op elke schanddaad die uit hun naam en onder hun vlag wordt verricht. Praatjes als dat zij met geweld niets te maken hebben of dat zij best asielzoekers in hun gemeenschap willen accepteren maar niet teveel of dat zij niet op een lijn willen gesteld worden met de stokebranden en de straatschenders, accepteren wij niet. 

We eisen keer op keer dat zij zich daadwerkelijk en welsprekend van elk geweld en elk dreigement distantiëren. Wij vragen ons hardop af, waarom de bezorgde burgers niet in elke Nederlandse stad een massademonstratie organiseren tegen het geweld van hun geestverwanten. Wij spreken elke bezorgde burger aan: op verjaardagen, in de kroeg, bij de bushalte. Waarom gaan zij zwijgend aan incidenten zoals in Purmerend of Rotterdam Beverwaard voorbij? Waarom zien we op websites zoals deze wel tientallen reacties die geweld vergoeilijken of bagatelliseren? Hoe kan het dat deze reacties geen storm van verontwaardiging oproepen bij de gematigde bezorgde burgers? Bestaan er misschien geen gematigde bezorgde burgers? Is dat het? 

Ondertussen zul je maar een koophuis hebben in een wijk vol bezorgde burgers, die als straks de Syriërs naderen losgaan en brandende barricades opwerpen met jouw auto als bouwmateriaal. Wat betekent dat voor de waarde van je woninkje, dat toch al onder water stond vanwege de crisis?

Dit ongeveer is de manier van denken en redeneren die je bij tegenstanders van asielcentra aantreft. Ze willen graag dat Gutmenschen met hun ogen leren kijken. 

Nu, waarde lezer, lieve lezeres, U ziet, dat kán. Dat is heel goed mogelijk. Of iemand er iets mee opschiet, is vers twee natuurlijk. Maar ach… wie maalt daar nog om in deze hysterische tijd?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#428 Duidelijke taal, duidelijke gebaar

2015-10-27 17:01

Asiel-avond afgeblazen om komst NVU

In Harlingen is een informatie-avond over de komst van asielzoekers afgelast nadat de Nederlandse Volksunie had aangekondigd dat die er ook bij zou zijn.Burgemeester Sluiter zegt dat een gewoon gesprek met bewoners niet meer mogelijk is met NVU-leden erbij. Sluiter verwijst naar de gebeurtenissen in Steenbergen,waar vorige week een informatie-avond werd verstoord. "Een avond zonder intimidatie, schreeuwen of beledigen lijkt op basis van eerdere ervaringen in aanwezigheid van de NVU niet mogelijk", zegt de burgemeester. Harlingen houdt volgende maand een nieuwe, besloten bijeenkomst.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#429 Laat je niks wijs maken: ze zijn er weer!

2015-10-27 17:03

Kort nieuws buitenland

Voorzitter Schulz van het Europees parlement heeft een Italiaans en een Pools parlementslid beboet met 3000 euro en geschorst voor 10 dagen. De Pool Korwin-Mikke noemde migranten menselijk afval en bracht de Hitlergroet. Dat deed de Italiaan Buananno ook bij een bezoek van bondskanselier Merkel. Hij droeg ook een masker met een foto van Merkel.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#431 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-28 01:30

Politici: stop met bedreigingen

De fractievoorzitters van vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer doen een gezamenlijke oproep om het debat over asielzoekers op basis van argumenten te voeren. De politici maken zich zorgen over de dreigementen en beledigingen die vaak klinken. In een ingezonden stuk in de Volkskrant schrijven ze dat mensen elkaar aan het woord moeten laten, ook al zijn ze het totaal oneens. Volksvertegenwoordigers moeten met rust worden gelaten, vinden ze. Het stuk is ondertekend door bijna alle fractievoorzitters en is een initiatief van GroenLinks-leider Jesse Klaver.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#432 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-28 03:04

 

 

Laat jij je ook door neonazi's opnaaien?


Laat jij je ook door neonazi's voor het karretje spannen?


Wil jij met die neonazi's geassocieerd worden?


Wil jij de geschiedenis ingaan als degene die tachtig jaren later WEER de nazi's in het zadel geholpen heeft?

 

 

  


Anonymous

#433 Re:

2015-10-28 05:59

#430: GEEN AZC IN BRUNSSUM -  

 Leg eens uit makker, wat is het verschil tussen jouw angst en haat voor de moslim en de angst en haat voor de jood tachtig jaren geleden? Zelfs de methodes die je voorstelt om het "probleem" op te lossen zijn precies dezelfden als die jouw grote voorbeelden toendertijd voorstelden.

En even voor alle duidelijkheid: "links fascisme" is een contractio in terminis. Gewoon wat woorden achter elkaar plakken en zaken omdraaien mag dan in jouw kringen populair zijn, daarmee slaan ze evengoed nergens op. Doe jezelf niet nog dommer voor dan je al bent door achter die bende aan te hollen.


Anonymous

#434 Fraai volk, die rechtse bende

2015-10-28 06:05

Weer dreigbrief naar raadslid Stein om vluchtelingen

Redactie De Limburger
Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2015 - 6:24
 

Het Steinse PvdA-raadslid José Ie heeft thuis een derde anonieme dreigbrief ontvangen die verband houdt met haar politieke werk. 
 

Ook in deze brief keert de afzender zich tegen haar inzet inzake de vluchtelingenproblematiek. Ie diende vorige maand een motie over vluchtelingenopvang in, die breed werd gesteund.

Kortdurende opvang
Daarmee kreeg het college de opdracht in kaart te brengen welk gemeentelijk vastgoed geschikt is of gemaakt kan worden voor kleinschalige en kortdurende opvang van vluchtelingen. Voor de raadsvergadering had Ie al steun gekregen van onder meer DOS-raadslid Paul Thomassen. Ook Harry Govers had het college opgeroepen actie te ondernemen.

Aangifte
Thomassen ontving vervolgens een aan hem en Ie gerichte dreigbrief, waarna de laatste er ook nog een thuis kreeg. Beiden deden ze aangifte bij de politie na overleg met burgemeester Marion Leurs-Mordang.

Derde brief
Die veroordeelde de dreigementen bij aanvang van de raadsvergadering scherp. Leurs zei dat de anonieme actie richting volksvertegenwoordigers het hart van het democratisch bestel raakte en zei dat de gemeente Stein niet zou wijken voor intimidatie. Desondanks ontving Ie weer een dreigbrief. Of deze van dezelfde afzender is als een van de andere brieven wil ze niet zeggen gezien het lopende onderzoek.

Ook de politie wil daar niets over zeggen. Burgemeester Leurs keurde de nieuwe dreigementen opnieuw krachtig af.


Gast

#436 Re:

2015-10-28 16:31

#435: STOP DE ASIELPARASIETN -  

 Ja? Zijn jullie daar ook geweest, dus?


Anonymous

#437 Re:

2015-10-28 17:45

#435: STOP DE ASIELPARASIETEN -  

Heb je het fatsoen om mijn vraag te beantwoorden?

Leg eens uit makker, wat is het verschil tussen jouw angst en haat voor de moslim en de angst en haat voor de jood tachtig jaren geleden? Zelfs de methodes die je voorstelt om het "probleem" op te lossen zijn precies dezelfden als die jouw grote voorbeelden toendertijd voorstelden.


Gast

#438 Re: Re:

2015-10-29 14:57

#437: - Re:  

 Dat verwacht je toch zeker zelf niet? Een vraag beantwoorden betekent dat-ie met argumenten moet komen. Heeft-ie niet. Hij is alleen in staat linkjes te plakken naar opiniestukjes, geen feiten, geen argumenten, geen fatsoen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#439 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-29 15:08

Om plaats te maken voor iets nieuws en beters, zal onze westerse cultuur zoals we die nu kennen, verdwijnen. Alle behoudzucht in Europa ten spijt, is dat een logisch gevolg van evolutie en vooruitgang. Om vooruit te kunnen gaan naar een hoger beschavingsniveau, worden de verschillende nieuwe waarden geassembleerd tot een set van betere waarden die we de cultuur van dat moment noemen. Een vervelende waarheid voor nihilisten.

De vooruitgang naar een hoger beschavingsniveau is dan ook de enige manier om van nihilisten af te komen. We hoeven daarvoor alleen maar te wachten tot een nieuwe generatie zich aandient. De ideeën van de nihilist kunnen zich namelijk niet voortplanten, vanwege het simpele feit dat een nihilist niet aan ideeën doet. Ondertussen bevolken nihilisten wel het merendeel van onze oude media, van NRC tot geenstijl. En dus ook het merendeel van de slappe debatten in ons land. 

Eigen ego

Yoeri Albrecht, Bart Schut, Marck Burema, Ebru Umar, Martin Bosma en Bert Brussen; allemaal nihilisten met een boodschap die niet hol, niet leeg, maar die helemaal niet klinkt. Er is namelijk geen boodschap, er is alleen het eigen ego, er zijn de eigen subjectieve waarheden, het nihilisme en verder vooral de haat en de jaloezie op iedereen die wél vooruit wil. Maar ook is er de onuitsprekelijke angst voor zichzelf, omdat men zichzelf niet kent – en niet wil kennen. Een nihilist heeft er alles voor over om maar niet vooruit te hoeven gaan. 

De Bert Brussens van deze wereld hebben eigenlijk nooit afscheid kunnen nemen van het schoolplein waarop ze diegenen treiterden die wél uit de grote grijze massa durfden springen: meestal degenen die wel durfden kiezen voor het creëren van meer waarde, van vooruitgang dus. Vaak ook was het simpelweg een oppervlakkigheid – de afwijkende paarse broek – of uitstraling – iemand die durfde opstaan tegen nihilistisch pestgedrag – die als een rode lap op een stier werkte voor degenen die zich niet konden onderscheiden met hun talenten, hun waarden. 

Dé reden waarom het nihilisme zo’n succesvolle valstrik is voor mensen als Bert Brussen, is dan ook dat nihilisten als hij maar één hoop hebben in hun leven; dat de wereld is zoals zijzelf: van nul en generlei waarde dus.

Tweeduizend jaar christendom

Wat de nihilist als geen ander doorheeft, is dat datgene waar men zich vaak wel aan vasthoudt, zelfs vastklampt, de joods-christelijke cultuur, momenteel vooral druk bezig schijnt te zijn met verdwijnen. Tweeduizend jaar christendom heeft volgens Nietzsche het nihilisme veroorzaakt, vandaar misschien dat de nihilist daar al dan niet bewust, wèl een bijzondere band mee lijkt te hebben. 

Immigratie, de islam, vooruitstrevende mensen en andere onderwerpen om de angst voor het vreemde op te botvieren zijn in het volwassen leven dan een heerlijke uitlaatklep, om weer even te kunnen dagdromen over die goeie ouwe tijd waarin het schoolplein de plek was waar je al je haatgevoelens van je af kon pesten. Geen betere voorbode van de echte samenleving dan het schoolplein. Wat begint als pester, eindigt in veel gevallen als nihilistisch PVV-stemvee.

Wij zijn echter allemaal immigranten. Het belang van dit ‘probleem’ wordt nog veel te weinig onderkend. Als je denkt opgesloten te zitten in een land van gekken met een ‘paarse broek’, die niet alleen zo dom is te denken dat we vooruit moeten willen gaan en belang moeten hechten aan voor de nihilist niet bestaande waarden, maar tot overmaat van ramp ook nog eens zegt dat die waarden objectief aantoonbaar versterkt worden door waarden uit andere culturen, is het niet meer dan logisch dat je gekke sprongen maakt. Sprongen waarvan je weet dat ze niets uithalen.

Hoe oorlog ontstaat

Maar dat maakt de nihilist niet uit, die wil gehoord worden, het nihilisme interesseert zich niet voor de gevolgen voor de nihilist zelf of voor de andere mensen in de ruimte. 

Het is gelukkig een grote stap naar oorlog, maar het is wel hoe oorlog altijd ontstaat. Wanneer nihilisten, zoals op dit moment in Nederland, aan de macht zijn, in media en politiek, dan zijn agressie, geweld, en zelfs oorlog nooit ver weg. Voor de nihilist zelf is het moment, dat de vlam echt in de pan slaat slechts een prettige manier om aan te tonen dat ze ‘toch gelijk hadden’.

Maar als een 19-jarige jongen zich opwerpt om als zondebok te dienen, dan is de dag van onze Nihilist des Vaderlands 2015, Bert Brussen, ook helemaal goed. Dan gebruikt hij zijn zieltogende website graag om een jonge adolescent, net bezig met zijn eerste baantje, eens even flink onder uit de zak te geven. Op die leeftijd zal drammen bij betreffende werkgever nog wel een middel zijn om de dilettant tot bedaren te brengen, toch? 

Politiek-correcte aflaat

Wij houden het bloedvergieten in onze westerse cultuur alleen buiten de deur met het oogluikend goedkeuren van deze geplande virtuele slachtpartijen en pogingen daartoe door nihilistische websites als TPO, Jalta of GeenStijl. Om weer door te kunnen gaan met de orde van de dag, een moderne, politiek-correcte aflaat rijker. 

Het is een schreeuw om aandacht, dit aanbieden van een prettige kanalisering voor de alles verzengende Angst, in de vorm van de meest simpele oplossing die er lijkt te bestaan: het verdelgen van Die Enge Ander, iets wat nihilisten als Brussen zeer aanspreekt. Het lukt alleen niet altijd.

Dat in Nederland zeer geliefde verdelgen van alles wat waarde heeft, houden we maar ternauwernood beperkt tot virtuele verdelging. De uitdaging is echter eenvoudig: het overhalen van xenofobe conservatieve fanatici als Bert om het bestaan van waarden nu eindelijk eens ècht te accepteren in plaats van te blijven dwepen met de joods-christelijke cultuur en het nihilisme. En door het opstaan tegen het Nieuwe Fascisme van Brussen c.s., wat dus ook betekent opkomen voor anderen die daar tegen op durven staan. 

Om de onuitsprekelijke angst van de nihilist en de haat, die die angst tot gevolg heeft, te weerstaan, is een warm hart van onschatbare waarde. Bureau Bolster heeft dat goed begrepen.


Gast

#440 RESPECT EN BEWONDERING VOOR DE VLUCHTELING!

2015-10-29 18:37

RESPECT EN BEWONDERING VOOR DE VLUCHTELING!

Genoeg is genoeg… De grens is voor mij letterlijk en figuurlijk bereikt.

Ik schrijf dit niet alleen om vluchtelingen, asielzoekers en andere ontheemden een hart onder de riem te steken, maar ook omdat ik me kapot schaam voor de manier waarop er in ons land door een gedeelte van de bevolking over hen wordt gedacht en gesproken. Steenbergen is geen incident.

– GEEN MENSEN MAAR DOSSIERS –

Het lijkt soms wel alsof het in de publieke discussie niet meer over mensen gaat, maar alleen over aantallen, percentages, quota en dossiers.

Er wordt vaak op een afstandelijke manier en op een onverdraagzame toon over het vluchtelingenvraagstuk gesproken.

Alsof asielzoekers en vluchtelingen profiteurs zijn, gelukszoekers en welzijnsavonturiers.

Soms denk ik wel eens dat het ons na de tweede wereldoorlog zó goed is gegaan dat we uit het oog zijn verloren wat begrippen als ‘nood’ en ‘hulp’ echt betekenen.

Wij zijn in de bevoorrechte positie dat we geen oorlog hebben, niet geteisterd worden door natuurrampen of dagelijks blootstaan aan terrorisme, rebellie of guerrilla’s.

We weten niet meer uit eigen ervaring hoe fijn het is als je in nood door anderen wordt geholpen, letterlijk een toevluchtsoord hebt.

– WAAR STOND JE WIEG? –

En het gevolg lijkt wel dat juist de mensen die het zo goed hebben, die bevoorrecht zijn, het moeilijk vinden anderen die hulp te bieden.

Alsof het je eigen verdienste is dat je wieg in het veilige, beschermde Holland stond – en dat het, omgekeerd, dus ook de eigen schuld van de vluchteling is dat zijn wieg zich in Somalië, Afghanistan of een andere brandhaard bevond.

Opvallend is dat Engelandvaarders – Nederlanders die in oorlogstijd naar Groot-Brittannië wisten over te steken – in ons land nog altijd worden geprezen en meestal ook hoog gedecoreerd zijn.

Maar als je onder hachelijke omstandigheden en met veel ontberingen – vaak met achterlating van familie, geliefden en bezittingen – duizenden kilometers vanuit Somalië, Congo, Iran, Irak of Afghanistan naar Europa, naar Nederland, naar Ter Apel of Amsterdam hebt weten te vluchten, wachten je geen medailles, maar vooral uitputtende gerechtelijke procedures, lange verhoren en veel cynisme en argwaan.

– UITDAGING OF NOODZAAK? –

Het heeft me altijd verbaasd hoe lichtvaardig er door veel mensen over wordt geoordeeld dat vluchtelingen hun vaderland hebben achtergelaten.

Alsof het een aanlokkelijke uitdaging is om in een ander land, met een onverstaanbare taal, vele andere gewoonten en een bar klimaat een nieuw bestaan op te bouwen. Alsof zo’n beetje iedereen dat voor zijn lol doet.

Ik heb veel gereisd.

Ben veel in arme landen geweest. En eerlijk gezegd ben ik die houding daar eigenlijk nooit tegengekomen.

Als mensen de keus hebben, kiezen ze vrijwel allemaal voor een menswaardig, gelukkig bestaan in hun eigen land, met hun eigen familie en vrienden, met hun eigen taal en cultuur.

Maar ze hebben vaak geen keus. Als je tenminste wilt overleven. Vrij wilt zijn. Te eten wilt hebben. Medische verzorging nodig hebt.

– HAGELSLAG, PINDAKAAS EN DROP…. –

En het gekke is ook dat juist de Nederlanders die over de motieven van veel vluchtelingen nogal makkelijk oordelen, zelf nauwelijks de grens over durven.

Als ze twee weken op vakantie naar de Costa Brava gaan – ja op vakantie, niet ‘op de vlucht’ – worden ze op Schiphol door familie uitgezwaaid alsof ze een enkele reis hebben geboekt.

In de koffer zitten hagelslag, pindakaas en drop. Op de bestemming bestellen ze louter Heinekenbier, want dat kennen ze tenminste.

En ze verzamelen zich ’s avonds allemaal bij het restaurant van een Nederlandse expat dat vertrouwde Hollandse kost serveert, in plaats van zich eens te wagen aan de lokale gerechten.

En op de terugreis zeggen ze in het vliegtuig dat ze thuis eerst een bruine boterham met kaas gaan klaarmaken, een glas melk willen drinken en dat ze snakken naar een haring met uitjes.

Maar de meeste asielzoekers en vluchtelingen die weigeren zich aan te passen. De ontwikkelingshulp moet omlaag, want die kan veel beter worden besteed. En de grenzen moeten dicht want de ‘quota’ zijn bereikt…

Het zijn dat soort dingen die me mateloos irriteren.

– RESPECT EN BEWONDERING –

Ik ben vaak genoeg in verre oorden geweest om te weten hoe onaangenaam het voelt als je niet welkom bent, als de bevolking je met argusogen bekijkt, als je wordt uitgesloten of gediscrimineerd.

En dan was ik er nog met geld in mijn achterzak, geldige papieren, perfecte communicatiemiddelen en het geruststellende vooruitzicht dat ik weer snel comfortabel naar huis zou vliegen.

En daarom hecht ik er aan nog eens te beklemtonen dat ik voor mensen die huis en haard hebben verlaten, die in verre landen in arren moede voor noodlot en onheil op de vlucht zijn geslagen omdat hun bestaan, hun toekomst, hun leven bedreigd werd, en die met veel moeite, tegen de stroom in, in een vreemd land toch weer iets proberen op te bouwen, heel veel respect en bewondering heb.

Ik herhaal: heel veel respect en bewondering.

Wat mij betreft hoeven zij nooit te schuilen, zich te verbergen of te schamen. Nee, zij kunnen fier, met opgeheven hoofd over straat. Want wat zij hebben gepresteerd, wat zij hebben getrotseerd, wat zij hebben opgeofferd is meer dan de meesten van ons zouden kunnen of zouden durven.

En dat mogen we ons wel eens wat meer realiseren.

Dat wilde ik zeggen.

Peter R. de Vries

AZC ROT OP ERMEE

#441

2015-10-31 19:35


Anonymous

#442 Re:

2015-10-31 21:22

#441: AZC ROT OP ERMEE -  

 Waar blijft je uitleg?


Anonymous

#444

2015-11-01 11:00

 Leg eens uit makker, wat is het verschil tussen jouw angst en haat voor de moslim en de angst en haat voor de jood tachtig jaren geleden? Zelfs de methodes die je voorstelt om het "probleem" op te lossen zijn precies dezelfden als die jouw grote voorbeelden toendertijd voorstelden. Denk daar maar eens over na.

STRAKS IN ACZ BRUNSSUM

#445

2015-11-01 12:34


Gast

#446

2015-11-01 13:03

 

Laat jij je ook door neonazi's opnaaien?


Laat jij je ook door neonazi's voor het karretje spannen?


Wil jij met die neonazi's geassocieerd worden?


Wil jij de geschiedenis ingaan als degene die tachtig jaren later WEER de nazi's in het zadel geholpen heeft?

 

 

  

EIGEN VOLK EERST

#447

2015-11-01 13:15

Frage:
Was ist der Unterschied zwischen dem Gedankengut von Adolf Hitler
und dem von Angela Merkel ?

 

 Antwort:

ich denke da an die Frage von Hitler an das Deutsche Volk: wollt ihr den totalen Krieg? damit war der Untergang von Deutschland eine beschlossene Sache.Die Aufnahme der millionen von Flüchtlingen wird definitiv in den Untergang unseres jetzigen Systems und unserer Kultur führen...

Also ist der Untergang hier eine beschlossene Sache, ob es von einem Herrn Meier oder einer Frau Müller propagiert wird .

Gast

#448 Re:

2015-11-01 14:04

#447: EIGEN VOLK EERST -  

 Hoe krijg je de onzin bij elkaar?

Wat heeft de "totale Krieg" te maken met de opvang van vluchtelingen?

Je weet echt van pure dommigheid niet meer wat je schrijven moet. En een conclusie trekken uit je eigen veronderstelling maakt uiteraard niets tot feit. Maar ach, wat verwacht ik van 'n randdebiel?


Anonymous

#449 Re:

2015-11-01 14:06

#447: EIGEN VOLK EERST -  

  Jij bent toch zo goed in het uitleggen? Leg dan eens uit makker, wat het verschil is tussen jouw angst en haat voor de moslim en de angst en haat voor de jood tachtig jaren geleden? Zelfs de methodes die je voorstelt om het "probleem" op te lossen zijn precies dezelfden als die jouw grote voorbeelden toendertijd voorstelden. Denk daar maar eens over na.


Anonymous

#450 Re:

2015-11-01 14:08

#447: EIGEN VOLK EERST -  

 "Eigen volk eerst" is tegen de universele rechten van de mens. Denk daar ook maar eens over na, want dat geldt ook voor jouw rechten. Inderdaad, 'n randdebiel.