Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #439 De ongemakkelijke waarheid

2015-10-29 15:08

Om plaats te maken voor iets nieuws en beters, zal onze westerse cultuur zoals we die nu kennen, verdwijnen. Alle behoudzucht in Europa ten spijt, is dat een logisch gevolg van evolutie en vooruitgang. Om vooruit te kunnen gaan naar een hoger beschavingsniveau, worden de verschillende nieuwe waarden geassembleerd tot een set van betere waarden die we de cultuur van dat moment noemen. Een vervelende waarheid voor nihilisten.

De vooruitgang naar een hoger beschavingsniveau is dan ook de enige manier om van nihilisten af te komen. We hoeven daarvoor alleen maar te wachten tot een nieuwe generatie zich aandient. De ideeën van de nihilist kunnen zich namelijk niet voortplanten, vanwege het simpele feit dat een nihilist niet aan ideeën doet. Ondertussen bevolken nihilisten wel het merendeel van onze oude media, van NRC tot geenstijl. En dus ook het merendeel van de slappe debatten in ons land. 

Eigen ego

Yoeri Albrecht, Bart Schut, Marck Burema, Ebru Umar, Martin Bosma en Bert Brussen; allemaal nihilisten met een boodschap die niet hol, niet leeg, maar die helemaal niet klinkt. Er is namelijk geen boodschap, er is alleen het eigen ego, er zijn de eigen subjectieve waarheden, het nihilisme en verder vooral de haat en de jaloezie op iedereen die wél vooruit wil. Maar ook is er de onuitsprekelijke angst voor zichzelf, omdat men zichzelf niet kent – en niet wil kennen. Een nihilist heeft er alles voor over om maar niet vooruit te hoeven gaan. 

De Bert Brussens van deze wereld hebben eigenlijk nooit afscheid kunnen nemen van het schoolplein waarop ze diegenen treiterden die wél uit de grote grijze massa durfden springen: meestal degenen die wel durfden kiezen voor het creëren van meer waarde, van vooruitgang dus. Vaak ook was het simpelweg een oppervlakkigheid – de afwijkende paarse broek – of uitstraling – iemand die durfde opstaan tegen nihilistisch pestgedrag – die als een rode lap op een stier werkte voor degenen die zich niet konden onderscheiden met hun talenten, hun waarden. 

Dé reden waarom het nihilisme zo’n succesvolle valstrik is voor mensen als Bert Brussen, is dan ook dat nihilisten als hij maar één hoop hebben in hun leven; dat de wereld is zoals zijzelf: van nul en generlei waarde dus.

Tweeduizend jaar christendom

Wat de nihilist als geen ander doorheeft, is dat datgene waar men zich vaak wel aan vasthoudt, zelfs vastklampt, de joods-christelijke cultuur, momenteel vooral druk bezig schijnt te zijn met verdwijnen. Tweeduizend jaar christendom heeft volgens Nietzsche het nihilisme veroorzaakt, vandaar misschien dat de nihilist daar al dan niet bewust, wèl een bijzondere band mee lijkt te hebben. 

Immigratie, de islam, vooruitstrevende mensen en andere onderwerpen om de angst voor het vreemde op te botvieren zijn in het volwassen leven dan een heerlijke uitlaatklep, om weer even te kunnen dagdromen over die goeie ouwe tijd waarin het schoolplein de plek was waar je al je haatgevoelens van je af kon pesten. Geen betere voorbode van de echte samenleving dan het schoolplein. Wat begint als pester, eindigt in veel gevallen als nihilistisch PVV-stemvee.

Wij zijn echter allemaal immigranten. Het belang van dit ‘probleem’ wordt nog veel te weinig onderkend. Als je denkt opgesloten te zitten in een land van gekken met een ‘paarse broek’, die niet alleen zo dom is te denken dat we vooruit moeten willen gaan en belang moeten hechten aan voor de nihilist niet bestaande waarden, maar tot overmaat van ramp ook nog eens zegt dat die waarden objectief aantoonbaar versterkt worden door waarden uit andere culturen, is het niet meer dan logisch dat je gekke sprongen maakt. Sprongen waarvan je weet dat ze niets uithalen.

Hoe oorlog ontstaat

Maar dat maakt de nihilist niet uit, die wil gehoord worden, het nihilisme interesseert zich niet voor de gevolgen voor de nihilist zelf of voor de andere mensen in de ruimte. 

Het is gelukkig een grote stap naar oorlog, maar het is wel hoe oorlog altijd ontstaat. Wanneer nihilisten, zoals op dit moment in Nederland, aan de macht zijn, in media en politiek, dan zijn agressie, geweld, en zelfs oorlog nooit ver weg. Voor de nihilist zelf is het moment, dat de vlam echt in de pan slaat slechts een prettige manier om aan te tonen dat ze ‘toch gelijk hadden’.

Maar als een 19-jarige jongen zich opwerpt om als zondebok te dienen, dan is de dag van onze Nihilist des Vaderlands 2015, Bert Brussen, ook helemaal goed. Dan gebruikt hij zijn zieltogende website graag om een jonge adolescent, net bezig met zijn eerste baantje, eens even flink onder uit de zak te geven. Op die leeftijd zal drammen bij betreffende werkgever nog wel een middel zijn om de dilettant tot bedaren te brengen, toch? 

Politiek-correcte aflaat

Wij houden het bloedvergieten in onze westerse cultuur alleen buiten de deur met het oogluikend goedkeuren van deze geplande virtuele slachtpartijen en pogingen daartoe door nihilistische websites als TPO, Jalta of GeenStijl. Om weer door te kunnen gaan met de orde van de dag, een moderne, politiek-correcte aflaat rijker. 

Het is een schreeuw om aandacht, dit aanbieden van een prettige kanalisering voor de alles verzengende Angst, in de vorm van de meest simpele oplossing die er lijkt te bestaan: het verdelgen van Die Enge Ander, iets wat nihilisten als Brussen zeer aanspreekt. Het lukt alleen niet altijd.

Dat in Nederland zeer geliefde verdelgen van alles wat waarde heeft, houden we maar ternauwernood beperkt tot virtuele verdelging. De uitdaging is echter eenvoudig: het overhalen van xenofobe conservatieve fanatici als Bert om het bestaan van waarden nu eindelijk eens ècht te accepteren in plaats van te blijven dwepen met de joods-christelijke cultuur en het nihilisme. En door het opstaan tegen het Nieuwe Fascisme van Brussen c.s., wat dus ook betekent opkomen voor anderen die daar tegen op durven staan. 

Om de onuitsprekelijke angst van de nihilist en de haat, die die angst tot gevolg heeft, te weerstaan, is een warm hart van onschatbare waarde. Bureau Bolster heeft dat goed begrepen.