Zeg nee tegen azc Brunssum

Lees maar. Is lachen!

/ #492 Voor wie geïnteresseerd is waar de "argumenten van Domrechts vandaan komen:

2015-11-07 22:59

Voor wie zich afvraagt waarom je nieuwtjes die onze wildplakkert hier zo kwistig propageert nergens anders kan vinden dan afkomstig van de obscure website van "E.J. Bron", geven we hier met alle plezier de ontmaskering van de4ze "onafhankelijke nieuwsbron":

 

E.J. Bron is een paranoïde en radicale haatblog gehost op de Wordpress.com website. De inhoud van hun artikels focust voornamelijk op extreemrechtse onderwerpen zoals vreemdelingenhaat, islamofobie en eurofobie, maar ook op een overdreven nadruk op "vrijheid". Verder publiceert de website paranoïde complottheorieën over de fictieve Illuminati en New World Order, alsook de ontkenning van klimaatverandering en de promotie van kwakzalverij. Hoewel de website zich omschrijft als een verzameling uit het Duits vertaalde artikels, bevat de blog ook verschillende zelfgeschreven artikels, van extreemrechtse auteurs zoals Martien Penninck, die zich in 2012 nog associeerde met Anders Breivik en een aantal politici de dood toewenste omwille van hun politieke voorkeur. 

Inhoud

De website E.J. Bron werd opgericht door Bert Bron op 30 augustus 2011. Ook Realpredictor van de haatblog Eunmask worden hier geregeld gepubliceerd, en vice versa. Naar eigen zeggen publiceert de website "uit het Duits vertaalde artikelen over de 'EUrabisering' van onze westerse beschaving". In werkelijkheid vertaalt dit zich tot artikels die vreemdelingenhaat, islamofobie, anti-regeringspropaganda en paranoia aanmoedigen. Vanzelfsprekend kan er niet worden ontkend dat er jammer genoeg zoiets bestaat als het moslimterrorisme dat wordt uitgevoerd door radicale islamisten, net zoals er ook in andere culturen en grote religies van vroeger en nu sprake is van extremisme (denk maar aan de heksenverbrandingen in middeleeuws Europa, of in meer recente tijden de Westboro Baptist Church).

Dat betekent echter niet dat deze minderheidsgroep van radicale extremisten een ganse cultuur of religie vertegenwoordigen (in tegendeel, de Sjieten en de Soennieten kunnen het vaak niet eens goed met elkaar vinden), maar bij E.J. Bron wordt er steevast van uitgegaan dat de ganse Moslimgemeenschap in volledige eensgezindheid een heimelijk complot heeft gesmeed om de wereld te veroveren. Blijkbaar is de ganse E.J. Bron website gebaseerd op die veronderstelling, aangevuld met anti-EU propaganda. En zoals een vrijwel vast gegeven is bij de meeste complottheorieënwebsites, kan je ook geld doneren, hoewel een blog op wordpress.com volledig gratis is en er blijkbaar zelfs geen domeinnaam voor werd aangekocht.

De artikels gepubliceerd op E.J. Bron, of ze nu door de webmaster zelf zijn geschreven of vertaald werden uit Duitse (maar evenzeer extreemrechtse) artikels, spreken elkaar om de haverklap tegen. Op 18 februari 2013 zou slechts 33% van de Britse bevolking in de Europese Unie willen blijven, en 50% voor een uittreding stemmen. In een artikel van  iets meer dan een jaar later, op 5 mei 2014, wordt dan weer glorieus uitgepakt met de bewering dat 49% van de Britten uit de EU wil - en "maar" 41% wel lid wil blijven. Dit wordt voorgesteld als een fenomenaal resultaat, maar ten opzichte van het jaar voordien wil dit zeggen dat 1% minder uit de EU stappen, terwijl net 8% meer mensen in de EU willen blijven - die blijkbaar afkomstig zijn van de voormalig "onbeslisten".

Voor wie anti-EU is, zou het dus slecht nieuws moeten zijn dat er sprake is van een afnemende trend bij de Britten, maar bij E.J. Bron wordt er schromelijk gejuicht want Nigel Farage "krijgt het helemaal voor elkaar"! In werkelijkheid behaalde de UKIP 27.49% van de stemmen, wat nog een pak lager ligt dan de vooropgestelde 49%. Als we hier één ding uit kunnen leren, is het wel dat peilingen niet altijd representatief zijn, en vaak worden gemanipuleerd in het voordeel van een welbepaalde belangengroep. 

Dat peilingen niet altijd kloppen, hebben ze bij E.J. Bron op de harde manier moeten leren. Ze waren nog hoopvol gestemd nadat Geert Wilders van de radicaalrechtse partij PVV in maart 2014 had opgeroepen tot "minder Marokkanen". PVV-peilingen hadden bovendien uitgewezen dat maar liefst 43% van de Nederlanders "minder Marokkanen" wil, terwijl slechts 3% méér Marokkanen wil (maar hoe kan dat dan, als Nederland al helemaal geïslamitiseerd verklaard is sinds 2013?). Terwijl ze bij E.J. Bron op 17 april 2014 nog aankondigden dat PVV aan kop stond wat betreft de EU verkiezingen van mei 2014, ging het er op 24 mei niet meer zo feestelijk aan toe. De resultaten van de verkiezingen lieten immers uitblijken dat de langverwachte Groote Overwinning van PVV uitbleef met slechts zo'n 13%, wat zelfs nog minder is dan in 2009 met bijna 17%.

De sfeer bij E.J. Bron op die dag was toen zo slecht dat de reaguurders begonnen te schelden, te beledigen, op de man/vrouw te spelen, en zelfs verborgen antisemitische uitlatingen te maken... Kortom, een dag als een ander waar iedereen die niet blindelings akkoord gaat met PVV E.J. Bron sowieso wordt uitgescholden en beledigd ("Bedankt, domme Nederlanders!"), waar om de haverklap op de man/vrouw wordt gespeeld ("De nazislamitische hoer Femke Halsema is hypocriet"), en antisemitisme wordt gepleegd ("Bram Moszkowicz is een vrij domme en vrij immorele Jood" Ach, het moet ook niet altijd de schuld van de Rothschilds zijn). Dat extremisten nogal slecht tegen hun verlies kunnen, komt natuurlijk niet als een verrassing, het democratisch bestel vinden ze enkel interessant tot ze zelf aan de top staan, en elke verkiezingsnederlaag is vanzelfsprekend ondemocratisch.

Volgens de informatie die de website over zichzelf geeft, in de rechterkolom van elke pagina, zouden de artikels (en vertaling van Duitse artikels) niet noodzakelijk de mening van de webmaster weergeven. Dat is op zich wat vreemd, omdat de gepubliceerde artikels altijd van dezelfde haatdragende aard zijn, waardoor net de indruk wordt gewekt dat ze allemaal wél de mening van de webmaster weergeven. Waarom zou je anders de moeite doen om artikels van steeds dezelfde inslag te vertalen, en ze zonder weerwoord te publiceren, als je die mening niet bent toegedaan?

De overduidelijke voorkeur voor extreemrechts gedachtengoed wordt bovendien niet enkel benadrukt in de keuze van gepubliceerde artikels, maar ook in andere regels. Zo is het niet toegestaan om "propaganda te voeren voor de Islam" - met andere woorden, foute informatie over de Islam te debunken - of kritische commentaar te leveren op de haatpropaganda van PVV en Geert Wilders aan PVV- en Wilders-bashen te doen. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat E.J. Bron een fundamentele aanhanger is van Geert Wilders, alsook andere populistische politici en partijen, zoals de Britse UKIP van Nigel Farage en Front National van Marine Le Pen. Dat haar vader, Jean-Marie Le Pen, die tevens oprichter is van FN, zich al meermaals schuldig heeft gemaakt aan anti-semitische uitspraken, doet natuurlijk niet ter zake en wordt door zijn dochter gereduceerd tot een "politieke fout", zonder hierbij zijn anti-semitisme openlijk expliciet te moeten veroordelen.

Haatpropaganda

De afbeeldingen die in de rechterkolom van de webblog prijken, laten niets aan de verbeelding over met teksten zoals "Allah is not God, Muhammad is not his Messenger" (wil iemand daar eens uitleggen dat het woord Allah gewoon "god" betekent?), "Islam is not a religion! It's the world's largest death cult", "No Muslims No Terrorism", "Fuck Islam", "Freedom will dominate the world, Islam can go to hell", "Destroy Islam at all costs", "Boycott Islam", en geïmpliceerde koranverbrandingen. Ook wordt er impliciet opgeroepen tot geweld, zoals in de afbeelding met de tekst "Geld moet rollen!! Koppen ook!!". Ookn prijkt er het logo van de Belgische extreemrechtse partij Vlaams Belang.

Het is vrij ironisch dat E.J. Bron hoegenaamd "vrijheid" erg hoog in het vaandel draagt, maar niettemin de vrijheid van godsdienst wil inperken door Islam te boycotten en te vernietigen - en zelfs de Koran te verbranden. Het stigmatiseren van specifieke bevolkingsgroepen, alsook het verbranden van boeken, waren ook typische kenmerken van het Nazi-regime in Duitsland voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog meer ironisch is de regel dat "antisemitische, anti-Joodse, anti-Israëlische, antizionistische en racistische comments niet worden getolereerd", en dat terwijl de E.J. Bron website er zelf bol van staat. Naast de gebruikelijke porties Islam- en vreemdelingenhaat, worden er bovendien ook anti-semitische complottheorieën aangehaald over de Joodse Rothschild familie, en zelfs Bilderberg en de Protocollen van Zion worden erbij betrokken.

Verder houden ze zich vooral bezig met de demonisering van bepaalde bevolkingsgroepen en hun religie, door specifiek een aantal geïsoleerde incidenten over de ganse wereld sterk uit te vergroten en onterecht te veralgemeniseren. Ook is er een sterke focus op het Moslimterrorisme (dat echter lang niet de ganse Moslimwereld vertegenwoordigt), waardoor er een valse balans wordt voorgehouden. Volgens E.J. Bron is immers elke Moslim een fundamentalist, en dus een terrorist die de Sharia-wetten overal wil invoeren, zonder enigszins rekening te houden met de meerderheid van gematigde Moslims (want die bestaat blijkbaar niet).

In Frankrijk komt er een begraafplaats voor Moslims? De islamisering van Europa is compleet! Een gebedsruimte voor Moslims in het pretpark Walibi? We zijn bij deze allemaal verplicht omgedoopt tot Moslim! Zo staat het op de blogsite van E.J. Bron vol met schrikwekkende, maar niettemin onzinnige kreten en beweringen. Alle Moslims ter wereld zitten schijnbaar in een goed bewaard complot om onze ganse planeet te veroveren, waar ook zowat alle regeringen, rechters en media deel van uitmaken. Ook zouden vanzelfsprekend alle moskeeën deel uitmaken van een "terreurnetwerk", en zou de "moordcultuur" van de Islam zich zo verkopen als "vredesreligie". Tegelijk zouden in heel Europa de Christelijke feestdagen worden afschaft! Zelfs het verdwenen Malaysia Airlines vliegtuig zou de schuld zijn van de Islam. Allemaal grootse beweringen, waar dan ook groots bewijsmateriaal tegenover zou moeten staan - en laat dat nu net afwezig zijn. 

Uit dit alles kunnen we afleiden dat enkel de blanke Christene Jood atheïst niet-Moslim anti-Moslim het recht heeft om in Nederland te wonen, natuurlijk wel op voorwaarde dat hij blindelings akkoord gaat met de ideologie van E.J. Bron en getrouw stemt op Wilders van de PVV. Want alles wat er misloopt in de maatschappij is immers vanzelfsprekend de schuld van de Moslims - of van de Europese Unie. Dus roepen ze bij E.J. Bron maar om de haverklap "referendum!" of "vrijheid!" of "wakker worden!" of "uit de EU!" - om van de impliciete oproepen tot geweld nog maar te zwijgen. Het is een klein mirakel op zich dat E.J. Bron nog niet werd veroordeeld voor het aanzetten tot discriminatie en rassenhaat, zelfs na het oproepen tot het milieuvriendelijk vermoorden van zes miljoen Moslims, maar het is wellicht een kwestie van tijd tot het internet van deze onzinwebsite wordt bevrijd.

Hoaxes

Een overzicht van enkele hoaxes die door EJ Bron werden gepubliceerd:

  • Op de parkings van grootwarenhuizen wordt er door criminelen parfum verkocht die bedwelmende ether blijken te zijn
  • Een meisje werd in Syrië ter dood gestenigd voor het aanmaken van een Facebook account
  • De uitspraken van Russisch president Poetin over de Moslims en hun integratie
  • Germanwings-copiloot Andreas Günter Lubitz, die zelfmoord pleegde, was islambekeerling en stuurde vliegtuig bewust tegen een berg aan als terroristische daad

Complottheorieën

Extreemrechts gedachtengoed vindt wel vaker een makkelijke aansluiting bij paaranoïde complottheorieën, vooral als die anti-regering, anti-EU (de EU zou immers de grondslag leggen voor een nazirijk!) en haatdragend van aard zijn. Zelfs de ontkenning van klimaatverandering hoort daarbij. Amerikaans president Obama zou een Moslim zijn - meer zelfs, hij heeft blijkbaar een lidkaart bij de Moslim Broederschap - en wordt als een slechte president omschreven omwille van zijn zwarte huidskleur. Racisme dus, ook al zeg je duizend keer van niet.

De zogenaamde "islamisering" van de wereld zou in de hand worden gewerkt d.m.v. depopulatie via de Codex Alimentarius, Monsanto, HAARP, mind control en chemtrails. Dit alles moet uiteindelijk leiden tot de (onbestaande) New World Order, die Eén Dezer Dagen zal worden opgericht onder leiding van de (al evenzeer fictieve) Illuminati[73], en waar klaarblijkelijk enkel de Occupy Wall Street nog tegen bestand zou zijn. Maar ook zij kunnen geen oplossing bieden, want ze zijn links en dus vanzelfsprekend slecht, wat mooi aantoont hoe complottheorieën zichzelf keer op keer weten tegen te spreken.

Terloops doen ze bij E.J. Bron ook nog even mee aan ADHD ontkenning, en aan de promotie van een boek omtrent valse kankertherapieën van kwakzalver Brian Peskin. Ook verwijzingen naar andere complotdenkers, zoals Glenn Beck, Alex Jones en Martin Vrijland, worden niet geschuwd. De blogsite verwijst zelfs naar Natural News en Whale.to als bronvermelding, waardoor ze vanzelfsprekend de Wet van Scopie overtreden. Daartegenover staat dat een verwijzing naar E.J. Bron als betrouwbare bron evenzeer een overtreding is van diezelfde wet.

Tenslotte overtreedt E.J. Bron ook om de haverklap de Wet van Godwin op zowat alle mogelijke manieren die je zelf niet had kunnen bedenken, en dat vinden ze uiteraard prima - behalve als het hen zelf overkomt. Zelfs de Wet van Arken moet eraan geloven via disproportionele vergelijken met de fictieroman 1984 van George Orwell.

Martien Pennings

Martien Pennings (geb. 1945) schreef voor de E.J. Bron website van mei 2012 tot april 2013. Er bestaat geen twijfel over zijn radicaal-rechtse politieke geaardheid: in februari 2012 wenste hij Femke Halsema de dood toe, gewoon omdat ze er een groenlinks politiek gedachtengoed op na houdt. Naast Halsema vernoemde Pennings nog vier andere namen die klaarblijkelijk op zijn lijst staan van mensen die "de massamoordenaar" in hem naar boven halen. Ook associeert Pennings zichzelf klaarblijkelijk met Anders Breivik, en geeft hij aan dat hij gelijkaardige neigingen heeft om geweld te plegen. Sterker nog, hij keurt de aanslag in Noorwegen zelfs goed: Breivik had het enkel verkeerd gericht op kinderen, that's all. Dit zou vanzelfsprekend heel wat reacties uitloggen, maar vooralsnog beweerde Pennings dat ze niet met hem in debat durven gaan. Dat is niet zo verbazend, gezien hij zichzelf zopas een radicaal terrorist had verklaard.

Op zijn leeftijd is deze seniele man wellicht echter geen groot gevaar meer voor de nationale veiligheid, en dus moet hij het hebben van de psychotische haat die hij publiceert op het internet, en daar is E.J. Bron een uitermate geschikt medium voor - als zijnde wat Pennings een "bejaardensite" noemt. Van drogredenen heeft de man blijkbaar ook nog nooit gehoord, want hij redeneert dat als je niet "minder" Marokkanen wil - zoals Wilders via de just asking questions drogreden had gesuggereerd - je dan vanzelfsprekend "meer" Marokkanen wil. Naast een totaal gebrek aan realiteitszin, is dit weerom een vals dilemma dat geen steek houdt. Gelukkig is de radicale fanclub van E.J. Bron in verhouding erg beperkt en onbeduidend, ze hebben het bovendien te druk met elk artikel te applaudisseren, of herhaaldelijk te zeggen dat het waar is. Want als er maar genoeg wordt herhaald dat iets waar is, dan moet het wel waar zijn (een drogreden met de treffende naam Argumentum ad populum).

In april 2014 gooide Pennings de handdoek in de ring bij E.J. Bron. Naar eigen zeggen besloot hij ermee te stoppen omwille van de reden dat verschillende andere auteurs op de blog "blijk gaven van geen niveau te hebben" (had hij dan écht iets anders verwacht dan hetzelfde niveau aan te trekken dat hij zelf expliceert?). Meer nog, hij stoorde zich klaarblijkelijk aan een aantal reacties op de artikels, die zelfs voor hem niet door de beugel kunnen en aan het meldpunt discriminatie zouden moeten worden doorgegeven. Het is vrij ironisch om dit te lezen van een man die zelf radicale haat en racisme propagandeert, en zichzelf een jaar voordien nog had uitgeroepen als terrorist. Tegelijkertijd beschouwt hij zichzelf als een genie - sorry, Ueber-genie - en vergelijkt hij zichzelf met Jezus. Op een meer episch manier dan dat konden we dit artikel niet eindigen.