Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #619

2015-11-11 11:39

De onheilstijding was net zo plotseling als verontrustend: de wilde wasbeer komt naar Nederland.

Bron: limburger.nl


Er is er al eentje gesignaleerd in Siebengewald. En hij zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een onstuitbare invasie, zo voorspellen experts. Een tsunami van wasberen. 

Mijn hart sloeg een slag over. Voor mij degradeerde dit nieuws de ‘no!’ van Max Verstappen, het mislopen van de Rembrandt en de komst van een historisch referendum tot onnozele futiliteiten. Zijn we hier wel op voorbereid? 

De beesten komen uit Duitsland, waar ze de grenzen al eerder openstelden voor de exoot. Met open armen werden de oorspronkelijke Amerikanen ontvangen door onze Oosterburen, maar het zijn er gewoon te veel. En dus wordt de opmars vervolgd richting het westen. Richting Nederland, Ons Vaderland. 

De verwachte intocht roept een hoop vragen op. Hebben wij er wel plek voor? Wie betaalt de vergoeding voor hun onderhoud? Gaat het niet ten koste van onze ouderenzorg? Zijn het allemaal gelukszoekers? 
Waarom dragen ze zwarte maskers? En dan die ziektes. Zijn ze wel gevaccineerd?Wat als ze spoelwormen bij zich dragen? Of hondsdolheid overbrengen? 

Nog zoiets: waarom zijn het vooral mannetjes? Als ze in Duitsland verdrongen worden, waarom laten ze hun vrouw en kroost dan achter? En zitten er kwaadwillenden tussen die er enkel en alleen op uit zijn om onze zangvogels op te eten? 

Ten slotte, de vraag die alle andere vragen overstijgt: wat vindt Dion Graus hier eigenlijk van?

 

 Gepubliceerd op: 29.09.15 07:33, laatste update: 29.09.15 07:34