Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#601 Re: Re: Re:

2015-11-11 07:26

#599: - Re: Re:  

 O ja? Jij vindt trots zijn op racisme een "brede zienswereld"? Mafketel.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#602 Wilders’ verzet: Dreigen met de dood en een aanslag

2015-11-11 07:38

Wilders’ verzet: Dreigen met de dood en een aanslag

De hoos aan hatelijkheden, bekladdingen, intimidaties, een bestorming en dreigbrieven, van onverlaten die de daad bij het #kominverzet van Wilders voegen, kan worden aangevuld met een nieuwe doodsbedreiging.

In een brief, gestuurd aan de redactie van RTV Oost, staat een doodsbedreiging gericht aan burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten en zijn gezin. Er wordt ook gedreigd met een aanslag op het stadhuis. 

De brief is ondertekend met ‘IS’. In de brief wordt gerept over een groep die geen vluchtelingen in Rijssen wil hebben. Hofland zou 200 vluchtelingen willen opvangen, aldus de briefschrijver. Als Hofland deze vluchtelingen een plek biedt ‘gaat hij dood’. Ook zijn gezin en het stadhuis ‘zal doelwit zijn van deze aanslag’.

(bron)

Onbegrijpelijk, gezien de hoos aan incidenten de afgelopen weken, is dat RTV Oost zich afvraagt of de bedreigingen serieus genomen moeten worden. De politie neemt de zaak wel serieus.

In het licht van deze zaak en de eerdere agressieve daden gericht tegen vluchtelingen en volksvertegenwoordigers, zijn de vragen van de stoottroepen van Wilders aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel nog absurder.

“Wij willen weten hoeveel jihadistische tijdbommen er een gevaar vormen voor de samenleving in Overijssel”, aldus fractievoorzitter Edgar Mulder.

(bron)

Om de angst nog verder aan te wakkeren, propagandeert de PVV het waanidee dat als de Provinciale Staten geen actie ondernemen, Overijssel een jihadistisch bolwerk wordt.


Gast

#603

2015-11-11 07:41

dat vieze volk hoort hier niet thuis brengt alleen maar mensen tot wanhoop.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#604

2015-11-11 07:43

De PVV is een terreurbeweging

 

De Führer van de tweedekansnazi’s en de door seks en verkrachting geobsedeerde testosteronbommen van eigen bodem riep in het parlement op onlangs ‘verzet te plegen.’
Later verdraaide deze gek dat op social media in ‘kom in verzet’ ten einde mogelijke strafrechtelijke consequenties te ontlopen aangezien ‘verzet plegen’ toch al gauw een associatie met het plegen van geweld inhoudt.
We kennen allemaal het (voorlopige) resultaat: bekladdingen, bedreigingen en een terreuraanslag op een opvanglocatie in Woerden.
Net zoals hij de inspiratiebron was voor Anders Breivik om een bomaanslag te plegen en vervolgens tientallen jonge mensen als beesten af te schieten.
Dát is wat Wilders en zijn misdadige organisatie teweegbrengen.

Wat de terreurdaad in Woerden betreft: uit onderzoek van het OM is inmiddels het volgende gebleken:

De groep baarde in september al opzien met spandoeken als ‘Eigen Volk Eerst’, ‘Grenzen dicht’, en ‘Laat ze maar komen’, met tekening van een vuist erbij.
Onder de gefingeerde naam Pieter Jan Verkerk gaf een van de mannen achter Ons Montfoort Vluchtelingenvrij links en rechts al zijn mening. ‘Verkerks’ echte naam is Jochem Daeter. Hij is pas 19 jaar, maar stond al eens op de provinciale kieslijst van de PVV. 

Bron

U ziet het: de PVV is een terroristische organisatie en er is lijkt mij nu niets meer op tegen de geblondeerde voorman van de de Horowitz-Horror en Haat Show op te pakken, de financiering van zijn club strafbaar en onmogelijk te maken en Wilders plus zijn onderknuppels hun rechten maatschappelijk actief te zijn voor jaren te ontnemen en ze eveneens voor jaren de bak in te laten draaien.
Elke dag dat langer gewacht wordt, maakt het redden van wat er nog aan fatsoen en beschaving rest in Nederland alleen maar moeilijker tot het op een dag te laat is…

Trouwens, heeft Ahmed Aboutaleb, de burgemeester die samenwerkt met lieden die vinden dat je asielzoekers ook ‘te humaan’ kunt behandelen al geroepen dat alle tokkies van dit land afstand moeten nemen van de door de PVV geïnstigeerde terreur?
Overigens geldt voor Joost Eerdmans en zijn Leefbaar-bende exact hetzelfde als wat ik hierboven en elders over Wilders en zijn terreurbeweging heb gezegd.


Gast

#605 Re:

2015-11-11 07:45

#603: -   dat vieze volk hoort hier niet thuis brengt alleen maar mensen tot wanhoop.

 Vraag: zijn Tokkies 'mensen'?


Gast

#606

2015-11-11 08:31

Zal ik je dan maar antwoord geven? Ja, Tokkies zijn mensen, maar "dat vieze volkje" bestaat ook uit mensen.

Duidelijk is echter, dat niet het "vieze volkje" de mensen tot wanhoop brengt, maar iets anders, want het "vieze volkje" is er nog niet eens en de wanhoop heerst al lang. Het is dan ook logisch dat deze mensen zich tot wanhoop laten drijven door "iemand anders" en zich de oorzaak van de wanhoop laten aanwijzen door diezelfde "iemand anders".

Zolang deze mensen dat niet door hebben, zullen zij altijd wanhoop kennen, want die "iemand anders" heeft die wanhoop heel hard nodig om zijn succes te hebben.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 09:11



Gast

#608 Re: Re: Re: Re:

2015-11-11 09:32

#561: - Re: Re: Re:  

 O dus men mag niet trots zijn op een typisch (noord) Europees uiterlijk...wat gek men moet toch erg geestelijk beperkt zijn om zo te denken.

ben al blij dat ik niet direct erbij vertelde dat ik ook een kaal hoofd heb.

Dus trots op europees uiterlijk + kaalhoofd is nazi, fascist, rascist etc...wauw je bent echt meer geestelijk-beperkt dan dat ik me ooit hadden kunnen voorstellen...

maar tis niet erg we hebben begrip ervoor, mischien is er nog wel een doktor die je kan helpen...

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS
Gast

#609 Re: Re:

2015-11-11 10:39

#607: - Re:  

 Noem ze, de "aangerand meisjes". Tot op heden is namelijk alleen maar gebleken dat die "aangerande meisjes" uit de duimen van Domrechts gezogen worden.Er wordt hier en daar al aangifte gedaan vanwege deze valse aantijgingen. Stop daar dus maar mee.

Welke jodenhaat? Jij kent de mensen die in Brunssum zullen wordden opgevangen? Jij weet van elk van hen dat zij joden haten? Of komt dit ook weer uit je duim? Meer dan waarschijnlijk, want nee, jij kent die mensen niet.

Arbeidsmigranten zijn geen vluchtelingen.

Wilders "kaart" niets aan. Wilders jut op en wakkert haat aan. Punt. Mag jij vinden dat Wilders dit "op een eerlijke manier aankaart", maar wat is Wilders' oplossing dan? Buiten de grenzen houden? Laat anderen het maar oplossen? Is dat jouw "eerlijke manier"? En je beseft dat dat volgens internationaal recht niet eens kan? Wilders weet wel dat het niet kan, maar hij roept het toch, omdat hij weet dat jij dat wilt horen; kan hij weer vier jaren op het pluche uit zijn neus vreten.

Beticht jij de mensen die nog moeten komen nu al van criminaliteit en jodenhaat? Zijn criminaliteit en jodenhaat voorbehouden aan niet-Nederlanders? Moet ik je de dossiers laten zien van de vernielingen en bekladdingen van joodse kerkhoven? Je zult schrikken van het geringe aandeel van mensen van 'niet-Arische' afkomst. Baseer je vooroordelen op de realiteit en niet wat propaganda jou influistert.

Niemand hoeft weggezet te worden als "racist". Meneer zegt zelf er TROTS op te zijn racist te zijn. Wie probeer je dat nu weer in de schoenen te schuiven?

Hier is je antwoord. Doe er je voordeel mee.

 

Nzvgr

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#610 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 10:45

Factcheck: toename van racisme op internet?

'Racisme op het internet neemt fors toe' kopte het AD op 10 oktober 2015. Andere media namen dit nieuws direct over, maar klopt het ook?

Het AD baseerde haar bericht op cijfers van het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND), dat in de eerste 9 maanden ruim driehonderd klachten ontving over racistische uitingen op het net. Vorig jaar waren dat er 183, dit is een stijging van 64 procent.

Van de driehonderd meldingen ging bijna twee derde over discriminatie op ras of godsdienst. Titus Visser, directeur van MiND, laat in het AD weten dat hij de vluchtelingenproblematiek als een belangrijke oorzaak ziet.

Klopt het ook?

MiND, dat in 2013 door het kabinet werd ingesteld, heeft opvallend meer meldingen ontvangen dan vorig jaar, toen het in een heel jaar 304 meldingen ontving, waarvan er 100 strafbaar waren. Ieder die wel eens een paar uur op sociale media heeft doorgebracht weet dat dit een heel erg laag aantal is. Bovendien was 2014 het jaar van onder andere de 'minder minder' uitspraak van Wilders, de oorlog in Gaza, demonstrerende IS-aanhangers en de verhitte Zwarte Pietendiscussie. De directeur van het MiND, Visser, beaamt overigens in het AD ook dat het werkelijke aantal discriminerende uitingen op internet veel groter is. ,,Als je gaat speuren, kun je zo duizenden gevallen er uit pakken. Dat is echter niet onze taak,' zegt hij.

Dat er veel meldingen naar aanleiding van de vluchtelingenproblematiek komen, klinkt plausibel. Het andere meldpunt internet discriminatie, het MDI, zag dit voorjaar nog een andere oorzaak:  de eerste twee maanden van 2015 sprake was er bij het MDI sprake van een forse stijging van moslimdiscriminatie. In januari en februari 2015 had het MDI al 103 meldingen over haat tegen moslims ontvangen, waarschijnlijk vanwege de aanslagen in Parijs in januari. Het MDI ontvangt sinds 2012 geen overheidssteun meer, maar ontving de afgelopen jaren nog wel ruim 1000 meldingen per jaar.

Het aantal meldingen bij MiND en het MDI vormen geen betrouwbare graadmeter. Dat geldt ook voor de  'harde cijfers' van andere anti discriminatievoorzieningen, inclusief het CIDI of de meldpunten islamofobie. De cijfers van deze instellingen vertellen alleen hoe vaak er bij een bepaald meldpunt melding is gedaan. Niet meer en niet minder. De cijfers kunnen een indicatie geven van de toename of de afname van de discriminatie van bepaalde groepen, maar dat hoeft niet.

De cijfers zeggen ook wat over de bekendheid met de mogelijkheden om melding te maken van discriminatie, over het vertrouwen dat mensen in bepaalde meldpunten hebben of meer in het algemeen over de aangiftebereidheid onder de slachtoffers van discriminatie.
Deze aangiftebereidheid wordt groter wanneer slachtoffers het idee hebben dat er door meldpunten en politie en justitie ook wat met hun aangifte wordt gedaan, maar kan ook groeien wanneer er door veel mensen in de directe omgeving melding/aangifte wordt gedaan of wanneer er via (sociale) media wordt opgeroepen aangifte te doen. Ook een campagne om discriminatie te melden en bekendheid te geven aan anti-discriminatievoorzieningen kan leiden tot een (tijdelijke) stijging van de meldingen.
Over het algemeen is de aangiftebereidheid in Nederlandheel laag. Tegelijk is de 'ervaren discriminatie' hoog. De cijfers in jaarverslagen van antidiscriminatievoorzieningen kunnen dan ook nooit meer dan een indicatie vormen.

Conclusie

De kop van het AD dat er sprake is van toename van racisme op het internet zou best kunnen kloppen, maar de cijfers van alleen MinD vormen hiervoor een veel te smalle basis.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#611 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 10:49

Trouw levert prutswerk 

02 november 2015 | 08:23

‘De criminaliteit daalt, maar niet onder alle bevolkingsgroepen’. Dat werd vorige week zaterdag beweerd in dagblad Trouw. Verder werd in het artikel gesteld dat het aandeel ‘allochtonen’ in de totale criminaliteit eerder toe zou nemen dan af zou nemen. Tenslotte zou volgens Trouw één op de vier verdachten van Marokkaanse afkomst zijn. Ewoud Butter checkte de beweringen van Trouw.

Waar waren de beweringen van Trouw op gebaseerd?
Trouw schreef het artikel naar aanleiding van het verschijnen van het boek Marokkanen in de marge van Hans Werdmölder. Daarnaast kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met het nieuws dat de criminaliteit al zeven jaar daalt. Omdat het CBS volgens Trouw geen cijfers gaf over het aandeel van Nederlanders met een migratie-achtergrond, was Trouw zelf op onderzoek gegaan. 

Hierbij stuitte het dagblad op het Jaarrapport Integratie uit 2012. Trouw las in dit rapport dat “de afnemende geregistreerde criminaliteit niet te danken was aan jongens van Marokkaanse en Antilliaanse huize”. Ook zou uit dit rapport blijken dat Marokkanen, waarmee Trouw ‘Marokkaanse Nederlanders bedoelt, na een daling tot 2008, juist weer een groter aandeel gingen uitmaken van verdachten van een misdrijf. “In 2005 was een op de vijf verdachten van Marokkaansen huize, in 2010 was dat al een op de vier.”

Trouw vervolgt met een opmerkelijke bewering: “En dat niveau is constant, bleek in 2014. Toen zei Brahim Bourzik van het Landelijk Beraad Marokkanen in het RTL Nieuws dat 'zijn' jongens nog steeds sterk oververtegenwoordigd waren in de criminaliteitsstatistieken.” 

Kloppen de beweringen van Trouw ook?

De eerste bewering van Trouw, namelijk dat de criminaliteit niet onder alle bevolkingsgroepen daalt, wordt in een grafiek die Trouw zelf bij het artikel plaatst direct ontkracht.

bron: Trouw


Hieruit blijkt immers overduidelijk dat het aantal verdachte minderjarigen per 10.000 inwoners onder alle genoemde bevolkingsgroepen is afgenomen. Rechtsonder in de grafiek wordt zelfs expliciet gesteld dat het aantal verdachte Marokkaanse jongeren per 10.000 Marokkaanse Nederlanders in 2014 de helft was van het aantal verdachte Marokkaanse jongeren in 2005. Ook onder Antilliaanse jongeren is sprake van een afname van het aantal verdachten per 10.000 inwoners. Cijfers op de website van het CBS laten vergelijkbare trends onder volwassen verdachten zien. 

Aandeel allochtonen 
Dan de bewering over het aandeel allochtonen in de criminaliteit dat zou toenemen. Voor deze bewering beroept Trouw zich op het Jaarrapport Integratie 2012 en op een bewering van Brahim Bourzik wanneer het over specifiek Marokkaans Nederlandse jongeren gaat. 

Om met het laatste te beginnen. Nog los van de vraag of Bourzik op dit gebied een autoriteit is, is zijn bewering dat er sprake is van oververtegenwoordiging van Marokkaanse jongeren in de criminaliteit, is iets geheel anders dan dat hun aandeel constant zou blijven. 

Trouw verwijst verder naar het Jaarrapport Integratie 2012 . Hierin staat inderdaad te lezen dat van 2000 tot 2006 de oververtegenwoordiging van allochtonen in de criminaliteit was afgenomen en dat er na 2006 weer sprake was van een toename. Er staat niet dat één op de vier verdachten van Marokkaanse herkomst is, zoals Trouw beweert, maar wel dat Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders vier tot vijf keer vaker worden verdacht dan hun autochtone leeftijdsgenoten. De cijfers op de website van het CBS tonen aan dat het aantal verdachten onder 10.000 Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders in 2014 vijf keer hoger lag dan het aantal verdachten onder 10.000 autochtone Nederlanders. 

Recente cijfers
Op grond van de cijfers van het CBS kan geconcludeerd worden dat in 2014 52% van de 215.000 geregistreerde verdachten autochtoon en werd 48% door het CBS gerekend tot de (westerse en niet-westerse) ‘allochtonen’. In 2005 was dit aandeel allochtonen nog 37%. Er is de afgelopen 10 jaar dus sprake van een flinke toename met 11% .

Marokkaanse Nederlanders vormen met 7,4% van het totaal aantal verdachten de grootste groep allochtone verdachten. Dat betekent dat één op veertien verdachten van Marokkaanse herkomst is. In vergelijking met 2005 is er sprake van een toename met 1,5%. Omdat Marokkaanse Nederlanders 2,25% van de totale bevolking vormen, is er sprake van een forse oververtegenwoordiging. Turkse Nederlanders vormen 4,7% van het totaal aantal verdachten en zijn ook, in mindere mate, oververtegenwoordigd. 

Trouw laat informatie weg

Opvallend is dat Trouw relevante informatie uit het Jaarrapport Integratie 2012 (blz 184 en 192), die deze cijfers in perspectief zou kunnen plaatsen, weglaat. Zo was de afname van de oververtegenwoordiging van allochtonen tussen 2000 en 2006 volgens het CBS te verklaren doordat het aantal verdachte autochtonen juist tijdelijk toenam. Dit was volgens het CBS het gevolg van een herverdeling van politiebudgetten ten gunste van het platteland, waar minder allochtonen wonen. 

Daarnaast kan de oververtegenwoordiging van niet-westerse allochtonen in de criminaliteit volgens het CBS voor een belangrijk deel worden verklaard worden door hun gemiddeld slechtere sociaaleconomische positie ten opzichte van autochtonen. Na correctie voor verschillen in sociaaleconomische achtergrondkenmerken neemt de oververtegenwoordiging onder alle herkomstgroepen weliswaar af, maar verdwijnt niet helemaal. Zo worden Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders ook na correctie nog steeds twee keer vaker verdacht van een misdrijf dan autochtonen. Het verschil tussen autochtonen en Turkse Nederlanders en de groep overige niet-westerse allochtonen is na correctie voor sociaaleconomische omstandigheden nog maar heel klein. 

Conclusie

Er is geen bewijs gevonden voor de bewering van Trouw dat de criminaliteit niet onder alle bevolkingsgroepen zou dalen. Integendeel, het aantal verdachten neemt onder alle grote bevolkingsgroepen, dus ook onder Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders af. Goed nieuws dus.

Omdat het aantal verdachten onder autochtonen sneller afneemt dan onder allochtonen, neemt het aandeel van allochtonen in het aantal totaal verdachten wel toe. In hoeverre etnische profilering hierbij een rol speelt is niet bekend.

De bewering ten slotte dat één op de vier verdachten van Marokkaanse herkomst is, is volstrekt onjuist. Het gaat om één van de veertien verdachten.

De conclusie kan niet anders zijn dan dat Trouw prutswerk heeft geleverd.

 

 

Update 5 november:

Trouw kwam naar aanleiding van dit stuk en het stuk op Sargasso met een tweet en een nieuw artikel met de kop dat de criminaliteit onder alle bevolkingsgroepen wel daalt.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS
Gast

#612

2015-11-11 10:52

#608: - Re: Re: Re: Re:  

 Het is goed met je. Alle "conclusies" die je trekt zijn voor jouw rekening, die staan hier namelijk nergens. De racist schreef immers zelf trots te zijn, op zijn racisme (#577). Maar ja, zo verschrikkelijk trots was hij dan toch ook weer niet, want hij heeft zijn woordbraaksels inmiddels zelf verwijderd (vor zover hem dat nog mogelijk was). Heeft jou niet gehinderd om gelijk te oordelen zonder enige kennis van zaken. Zou je aan het denken moeten zetten. Tja.

Het is wel weer typisch dat je alles meent te moeten verdraaien om je gelijkje te halen.

WIJ WILLEN GEEN AZC

#613

2015-11-11 11:02

Meer gewapende criminaliteit in slechts één Zweedse stad dan in alle andere Scandinavische landen samen

 

Straks ook meer gewapende criminaliteit in Brunssum dan in heel Zuid Limburg bij elkaar ?

De vooruizichten zijn fantastisch !

 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#614 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-11 11:04

#613: WIJ WILLEN GEEN AZC -  

 

 

Het enige geweld dat samenhangt met de vluchtelingenstroom, komt van JULLIE af. En inderdaad: dat willen wij in Brunssum niet. Dus rot op met je knokploeg naar je eigen boerengat en laat ons onze zaken regelen!

 

 


Gast

#615 Re:

2015-11-11 11:07

#613: WIJ WILLEN GEEN AZC -  

 Wat heeft EJ Bron's bericht te maken met de vluchtelingenstroom? Alsof er in Nederland geen criminele afrekeningen zijn. Dat weten wij hier in Brunssum ook alles van, dus hou die domme stemmingmakerij van je maar voor je.

En waarom zou er in Brunssum meer criminaliteit komen dan in heel Zuid-Limburg bij elkaar? Er worden toch overal in Zuid-Limburg vluchtelingen opgevangen? Er zijn toch een aantal AZC's in Zuid-Limburg en al vele jaren? Wat voor onzin kraam jij uit?

En dan nog iets: Brunssum ligt in Zuid-Limburg. Het kan dus nooit zo zijn dat er in Brunssum meer criminaliteit komt dan in heel Zuid-Limburg bij elkaar. Je was zeker niet zo sterk in rekenen op school?

Ik sluit mij bij de anderen aan: bemoei je met de politiek in je eigen dorp of stad en laat Brunssum de Brunssumse zaken maar regelen. Dat hoeven Hollanders ons hier niet te komen opdringen.

Boze Brunssum bewoner

#616

2015-11-11 11:25

Zorg maar eens voor de ouderen in het land in plaats voor die asielzoekers, onze ouderen hebben het land opgebouwd en de asielzoekers gaan het toch alleen maar afbreken. Zonde dus, ik zeg nee tegen AZC.......

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#617 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 11:30

#616: Boze Brunssum bewoner -  

 En onze eigen ouderen dan?  
Waar je mee dood wordt gegooid op onder andere Facebook is het feit dat veel mensen geloven dat de opvang van asielzoekers ten koste gaat van de zorg voor ouderen. Dat is niet waar. Het geld voor de opvang van asielzoekers komt van het COA, de voorzieningen voor onze ouderen worden betaald door de gemeente. Daar komt verder niemand aan. Kijk toch eens naar de feiten.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#618 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 11:34

Niemand doet iets zonder reden. Vraag je eens af waarom sommigen zo graag willen dat jij hun leugens gelooft.

 

Geruchten over asielzoekers

Sinds de vluchtelingencrisis van 2015 circuleren er heel wat hoaxes en andere ongenuanceerde berichtgevingen over dit onderwerp op sociale media en elders op het internet. Gezien de grote hoeveelheid van zulke berichten, geven we hieronder een beknopt overzicht weer met verwijzingen naar bronnen voor meer informatie.

Gezien de grote hoeveelheid hoaxes kan deze lijst onmogelijk ooit volledig zijn. In de regel mogen berichten van extremistische haatblogs en complottheorieënwebsiteszoals EJ Bron, Eunmask, European Union Times,InfoWars, WorldNetDaily en Speisa steeds bij voorbaat als een hoax worden beschouwd. Indien één van hun berichten geen hoax zou blijken, is er vast ook informatie over te vinden in gerenommeerde media. In dat geval kan je de complottheorieënwebsites dus overslaan, aangezien zij (in het beste geval) enkel een eenzijdige, propagandistische versie van de feiten weergeven, en meteen je informatie opzoeken via betrouwbare bronnen.

 

Asielzoekers krijgen 4140 € per maand

Bewering:

Volgens circulerende verhalen zouden asielzoekers maar liefst 4140 € per maand toegestopt krijgen, wat veel meer is dan het maandelijks bedrag waar een pensioen- of uitkeringsgerechtigde ontvangt. Die bewering circuleert voor zowel België als Nederland.

Weerlegging:

Het gaat hier om een hoax, dit bedrag wordt niet uitgekeerd aan asielzoekers en ook niet aan erkende vluchtelingen. Dit geldt voor zowel België als voor Nederland. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel HOAX: Asielzoekers krijgen 40 € per dag, 1140 € per maand, 4140 € per gezin.

 

Het geld dat de overheid uitgeeft aan de opvang van vluchtelingen gaat ten koste van onze eigen ouderenzorg en daklozen

Bewering:

De schijnbaar astronomische bedragen die de overheden in België en Nederland uitgeven aan de opvang van asielzoekers zijn onterecht, omdat er in eigen land nog veel mensen in armoede of zelfs dakloos door het leven moeten gaan.

Weerlegging:

Het spreekt voor zich dat de armoede bij mensen in eigen land (zowel gepensioneerden als anderen) de nodige aandacht verdient, en dat hiervoor het nodige budget moet worden vrijgemaakt door de staat. Het armoedeprobleem in eigen land is echter een discussie die op zich dient te worden gevoerd, zonder dit te herleiden tot een drogreden of argument om geen geld vrij te maken voor asielzoekers. Er is altijd wel iemand die het nóg slechter heeft dan jezelf, maar dat betekent niet dat jij daarom minder recht hebt op hulp. Hoewel België jaarlijks zo’n 296 tot bijna 400 miljoen euro spendeert aan de opvang van asielzoekers, liggen de jaarlijkse uitgaven voor de sociale zekerheid daarentegen rond zo’n 100 miljard. In Nederland werd voor 2015 het bedrag van 632 miljoen euro opzij gezet voor de opvang van asielzoekers, wat neer komt op zo’n 0,24% van de totale overheidsuitgaven. De uitgaven aan de ouderenzorg bedraagt echter gemiddeld zo’n 7%, wat dus bijna 30 keer meer is. De uitgaven voor de opvang van asielzoekers zijn dus slechts een peulschil van de uitgaven die de staat doet om armoede te bestrijden of te voorkomen, waardoor het vergelijk tussen een asielzoeker en een arme bejaarde geenszins opgaat.

 

De vluchtelingen hebben onze hulp helemaal niet nodig, want ze komen toe met smartphones en merkkleding

Bewering:

Asielzoekers zouden onze hulp niet nodig hebben, want ze zijn immers rijk genoeg: anders zouden ze zich toch nooit dure merkkleding en smartphones kunnen veroorloven?

Weerlegging:

De Syrische vluchtelingen zijn geen “gelukszoekers” die hopen te kunnen profiteren van het Europese sociaal vangnet. Ze hebben hun thuisland verlaten omdat het voor velen niet langer veilig is daar te verblijven. Indien je bijna al je bezittingen moet achterlaten om te vluchten, zonder te weten waar je uiteindelijk precies terecht zal komen en of je de reis wel zal overleven, dan neem je logischerwijze die dingen mee die je denkt het meeste nodig te hebben. Dat is enerzijds kleding, en anderzijds een mobiele telefoon om in contact te komen met familie of anderen. Indien wij ons eigen land zouden moeten ontvluchten, zouden we wellicht hetzelfde doen. Voor de opkomst van de terreurgroep IS behoorden vele Syriërs tot de middenklasse, die zich toen nog perfect merkkleding en smartphones konden veroorloven. Het zijn ook de mensen die zich een reis naar andere landen kunnen veroorloven; de armsten onder hen daarentegen niet, zij blijven dan achter en vormen een makkelijk prooi voor de IS-strijders. Lees meer hierover in dit artikel.
De asielzoekers hoeven dus helemaal niet naar hier te komen voor de schamele minimale bedragen van 60 € waar ze een hele week drie maaltijden per dag van moeten zien te bekostigen; in hun thuisland hadden ze vroeger veelal betere levensomstandigheden. Uiteraard bestaan er ook uitzonderingen, en zijn er soms mensen die wel om andere redenen naar Europa proberen te komen, maar zij zijn niet representatief voor de hele vluchtelingenstroom. Die smartphone en merkkledij hebben de asielzoekers niet gekocht met ons belastinggeld, maar hadden ze al in hun bezit voordat ze moesten vluchten. Erkende vluchtelingen in Europa worden begeleid om zo snel mogelijk zelfstandig te wonen en financieel voor hun eigen onderhoud te zorgen; indien zij dan een smartphone of merkkledij kopen wordt dat veelal betaald met geld waar ze hier voor gewerkt hebben – en belastingen hebben betaald aan onze staat.

 

Hulppakketten worden geweigerd door asielzoekers omdat het niet “halal” is

Bewering:

Videobeelden moeten bewijzen hoe ondankbare Islamitische asielzoekers voedselpakketten weigeren omdat het eten niet “halal” zou zijn bereid.

Weerlegging:

Het incident op de videobeelden speelt zich af op de grens tussen Macedonië en Griekenland. De asielzoekers werden dagenlang achter prikkeldraad vastgehouden in het niemandsland tussen Macedonië en Griekenland, soms zelfs in de stromende regen, en slechts enkele honderden mensen per dag werden toegelaten. Zij vroegen niet om voedsel, enkel om toelating en onderdak, en weigerden de voedselpakketten uit protest tegen de erbarmelijke behandeling die ze kregen. Nadien hebben ze de voedselpakketten vooralsnog aanvaard. De situatie heeft aldus niets te maken met halal-voeding of de religie van de asielzoekers, die wellicht lang niet allemaal Moslims waren. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel vanHoaxmelding.

 

Nederlandse gezinnen met 4 in postcode moeten vluchtelingen opvangen

Bewering:

Alle gezinnen in Nederland die het cijfer 4 in hun postcode hebben, zouden verplicht worden om vluchtelingen op te vangen in hun huis, als gevolg van een gebrek aan vrijwilligers.

Weerlegging:

Dit bericht is afkomstig van Nieuwspaal, een website die “satirisch nieuws” publiceert en via clickbait-methoden geld probeert te verdienen aan getoonde advertenties. Dit verhaal is dus volkomen nep.

 

Containers met spullen voor vluchtelingen zitten vol met wapens en munitie

Bewering:

Een schip met spullen voor vluchtelingen zou zijn onderschept, omdat de inhoud van de lading in feite vol met wapens en munitie zou zitten.

Weerlegging:

Het gaat hier om een hoax. Dit schip vervoerde geen spullen voor vluchtelingen, maar wel o.a. kantoormeubilair. Er waren wapens aanwezig, in een hoeveelheid die groter was dan toegestaan, en gezien het embargo voor Libië werd het transport tegengehouden. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van Hoaxmelding.

 

De foto van het kindje Aylan werd in scene gezet om sympathie te wekken

Bewering:

De foto van het kindje genaamd Aylan, dat dood werd aangetroffen nadat het lijkje was aangespoeld op het strand in Turkije, zou in scene gezet zijn. Het lichaam zou zijn verplaatst om er een betere foto van te maken en zo de sympathie van het volk voor de vluchtelingen op te wekken.

Weerlegging:

De beweringen zijn op geen enkel bewijs gestoeld, enkel op ver gezochte veronderstellingen. Het betreft hier een complottheorie die vooral door extremistische haatblogs zoals EJ Bron wordt verspreid. De foto’s die worden getoond als vermeend bewijs betreffen Galip, het broertje van Aylan dat eveneens dood was aangespoeld. Deze foto’s worden eveneens in de mediaweergegeven, en zijn dus geenszins “gelekt” als onderdeel van een complottheorie.

 

Foto toont afvalberg achtergelaten door asielzoekers

Bewering:

Een foto toont een grote hoeveelheid rondslingerend afval, dat zou zijn achtergelaten door de asielzoekers in 2015.

Weerlegging:

De foto zelf is echt, maar werd genomen in 2012 en toont een illegale stortplaats in Hongarije. Dat wil echter niet zeggen dat er geen afvalberg kan ontstaan op plaatsen waar grote groepen asielzoekers hebben verbleven. Dit is tevens geen abnormaliteit, gezien de grote hoeveelheid afval die wij zelf achterlaten op festivalterreinen. In tegenstelling tot festivalgangers, hebben asielzoekers vaak een lange en erbarmelijke reis achter de rug, en zijn ze soms ook doorweekt van de regen. Wanneer ze dan droge kleding en dekens ontvangen in vluchtelingenkampen, bestaat de kans dat ze hun natte kleren achterlaten, evenals hun afval, om zo weinig mogelijk met zich mee te moeten dragen. Het is, net zoals op een festivalterrein, niet altijd even evident om iedereen hun afval in vuilbakken te laten gooien, en in bepaalde gevallen zijn er ook niet voldoende vuilbakken voorzien. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van Mimikama.

 

Foto’s van IS-strijder die zich voordoet als asielzoeker

Bewering:

Een circulerende afbeelding toont een foto van een IS-strijder en een foto van een vluchteling. Het zou telkens dezelfde persoon zijn, en bewijs moeten tonen dat deze IS-strijder in Europa is geraakt onder het mom van asielzoeker.

Weerlegging:

Beide foto’s tonen wel degelijk dezelfde man, genaamd Laith Al Saleh, maar hij is geen IS-strijder en is dat ook in het verleden nooit geweest. De foto links werd gemaakt toen hij in het verleden heeft gevochten voor het Syrische vrijheidsleger, dat streed tegen het regime van Bashar al-Assad. Hij was nooit lid van een religieuze extremistische beweging. De rechtse foto werd genomen toen hij in Kos aan het wachten was om het vliegtuig naar Athene te nemen. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van That’s Nonsense.

 

IS heeft 4000 strijders Europa binnengesmokkeld met de vluchtelingenstroom

Bewering:

De terreurgroep Islamitische Staat heeft gebruik gemaakt van de vluchtelingenstroom om zo’n 4000 strijders binnen te smokkelen in Europa.

Weerlegging:

Dit bericht werd in september 2015 vooral gepubliceerd door onbetrouwbare sensatiegerichte media zoals Het Laatste Nieuws, Express UK en Fox News, alsook tal van obscure en dubieuze “nieuwssites”, en complottheorieënwebsites zoals Speisa, WorldNewsDaily en InfoWars die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillendeandere  voorbeelden. Allemaal verwijzen ze naar één en dezelfde bron voor hun informatie: Buzzfeed. Dat artikel dateert echter van november 2014, en was dus reeds bijna een jaar oud wanneer andere media het begonnen over te nemen. Buzzfeed is bovendien geen professioneel en betrouwbaar nieuwsmedium maar slechts één van de meer bekende clickbait-websites, en wordt dan ook geregeld helemaal achteraan de lijst van nieuwsmedia geplaatst. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat IS-strijders uitgerekend Buzzfeed zouden kiezen om een interview te geven, als het hun bedoeling is om Europa angst aan te jagen met zulke berichtgevingen. De berichtgeving kon dan ook niet worden geverifieerd met andere, meer betrouwbare nieuwsbronnen.

Niettegenstaande kan niet worden uitgesloten dat IS-strijders gebruik hebben gemaakt van de vluchtelingenstroom om Europa binnen te geraken. Hier waarschuwde een adviseur voor de Libische regering reeds voor in mei 2015. In september 2015 waarschuwde de Libanese onderwijsminister dat er zelfs 20.000 IS-strijders zich onder de asielzoekers zouden bevinden, en ook eerder werd hiervoor reeds gewaarschuwd in Egypte en Italië. Experten waarschuwen echter dat zulke beweringen moeilijk kunnen worden geverifieerd en ingeschat. De (eveneens onbetrouwbare tabloid) Daily Mail publiceerde gelijkaardige beweringen in juli 2015 en oktober 2014, hoewel het hier niet gaat om specifiek 4000 IS-strijders. De kans dat zoveel IS-strijders ongemerkt met de asielzoekers Europa binnen konden geraken is relatief klein: in landen zoals België en Nederland wordt elke asielzoeker immers gescreend en ondervraagd, vaak door meer dan één instantie, wat de kans verhoogt dat IS-strijders vooralsnog worden ontmaskerd, al bestaat er natuurlijk geen 100% garantie. Tevens zou IS het niet kunnen veroorloven om zoveel strijders naar Europa of elders te sturen.
Er hoeft tevens geen twijfel te bestaan over het feit dat Moslimterroristen zich wel degelijk in Europa bevinden, zoals blijkt uit de aanslag op Charlie Hebdo op 7 januari 2015. Strategisch gezien zou het echter een domme zet zijn van IS om openlijk aan te kondigen dat hun strijders zich tussen de asielzoekers bevinden, omdat verhoogde veiligheidsmaatregelen hun plannen zouden kunnen dwarsbomen indien de IS-strijders worden ontmaskerd. Het is ook mogelijk dat IS opzettelijk heeft overdreven met deze dreiging, om zo angst in te boezemen bij de Europese bevolking en wantrouwen te creëren tegenover de Syrische vluchtelingen. De kans dat er in werkelijkheid effectief 4000 IS-strijders zich nu reeds in Europa bevinden kan worden ingeschat als relatief klein, doch niet onbestaande. Dat geldt eveneens voor de kansen dat het interview met Buzzfeed effectief heeft plaatsgevonden.

 

Tentenkamp in Saoedi-Arabië staat leeg terwijl het land asielzoekers weigert op te vangen

Bewering:

Foto’s tonen een gigantisch groot maar leeg tentenkamp in Saoedi-Arabië, wat plaats zou moeten kunnen bieden voor duizenden asielzoekers. Toch zou het land weigeren om Syrische vluchtelingen op te vangen en het tentenkamp leeg laten staan. De reden hiervoor is dat de Arabieren de asielzoekers naar Europa zouden sturen om de landen daar tot Islamitische staten om te vormen.

Weerlegging:

De foto’s van het tentenkamp tonen geen recente situatie, maar dateren reeds van 2010. De zogenaamde “tentenstad” bevindt zich in Mina, in het westen van Saoedi-Arabië en niet ver van de stad Mekka. De tenten werden er geplaatst voor de pelgrims, die er verblijven tijdens de “Hadj“, een vijfdaagse pelgrimstocht naar Mekka. Hoewel deze tenten in theorie inderdaad zouden kunnen worden gebruikt voor de opvang van vluchtelingen, vindt het verblijf van de pelgrims voor de Hadj van 2015 plaats van 21 tot 25 september. Dit zou voor een overbevolking zorgen indien de tenten ook nog eens bezet zijn door de pelgrims, aangezien er vaak verschillende mensen samen in één tent verblijven.
Hoewel de tenten in principe wel kunnen dienen voor de opvang van asielzoekers, zouden zij slechts een tijdelijke oplossing bieden, en zijn zij slechts bedoeld voor een tijdelijk verblijf (van pelgrims). Het is immers niet de bedoeling dat een vluchteling, of aldus een erkend asielzoeker, langdurig in een tijdelijke verblijfplaats vertoeft, maar wel dat hij zo snel mogelijk een meer permanente huisvesting vindt en financieel voor zijn eigen onderhoud kan instaan. Dezelfde logica is ook de reden waarom christelijke kloosters in Europa geen oplossing kunnen bieden voor de vluchtelingencrisis.

De bewering dat Saoedi-Arabië vluchtelingen zou weigeren om Europa tot de Moslimwereld in te lijven is op geen enkel gegrond bewijs gestoeld en is louter een propagandistische, islamofobische complottheorie. Zulke beweringen worden dan ook uitsluitend verspreid door complottheorieënwebsites zoals Speisa en Infowars, die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillende voorbeelden. In werkelijkheid hebben de Golfstaten reeds $900 miljoen USD (800 miljoen euro) verzameld voor Syrische vluchtelingen. Hoewel Amnesty International beweert dat Saudi-Arabië zowaar nul asielzoekers heeft opgevangen, zijn er sinds 2011 reeds 500.000 Syriërs in Saudi-Arabië opgevangen met een werkvisum. Het huidige beleidis dat Syrische vluchtelingen er enkel worden opgevangen indien er reeds familieleden in Saudi-Arabië wonen. Deze vluchtelingen krijgen dan het recht om te werken, evenals gratis scholing en gezondheidszorg.
Ondanks de argumenten van het Westen (al dan niet terecht) om meer te doen voor de opvang van Syrische vluchtelingen, is de economische, politieke en militaire situatie in de Golfstaten meer ingewikkeld dan veelal wordt gedacht. Zo maken de burgers van de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar slechts voor zo’n 10% deel uit van de totale bevolking van hun eigen land, de andere inwoners zijn bijna uitsluitend buitenlanders met een werkvisum. De opvang van duizenden mensen zonder werkvisum is een problematiek die de stabiliteit van de Golfstaten sterk zou kunnen ondermijnen, en waar diens regeringen niet op voorzien zijn. Inmiddels bevindt Saudi-Arabië zich ook in een gewapend conflict met Jemen, wat de stabiliteit evenmin ten goede komt. Het ziet er dus niet naar uit dat deze landen op korte termijn hun beleid omtrent asielzoekers zullen aanpassen.

 

Syrische vluchtelingen willen allemaal naar Europa, Europeanen weldra in de minderheid

Bewering:

De Syrische vluchtelingen verkiezen schijnbaar allemaal om te vluchten naar Europa, omdat de sociale voorzieningen hier beter zijn. Deze toestroom zou ervoor zorgen dat Europeanen weldra in de minderheid zijn.

Weerlegging:

Het was de Hongaarse premier Viktor Orbán die beweerde dat de toestroom van vluchtelingen ervoor zou zorgen dat de Europeanen weldra in de minderheid zijn, en meer bepaald dat ze “een bedreiging vormen voor Europa’s christelijke identiteit“. Hoewel de toestroom van asielzoekers ongezien groot is sinds de vluchtelingencrisis van 2015, bestaat hier nochtans geen reëel gevaar voor. Met een totale Europese bevolking van zo’n 743 miljoen inwoners vormen de 350.000 Syrische vluchtelingen die tussen april 2011 en juli 2015 naar Europa kwamen een groep van amper zo’n 0,05%. Aan dit tempo duurt het nog minstens 500 jaar vooraleer ze de helft van de Europese bevolking zouden vormen.

Het is eveneens onjuist dat Europa de meest favoriete bestemming zou zijn van de Syrische vluchtelingen. Turkije mag dan wel de meeste instroom hebben met zo’n 1,9 miljoen asielzoekers, de rest van de top 10 bestaat niet uit Europese landen, zoals Libanon (1,1 miljoen) en Jordanië (1,4 miljoen). Hieruit blijkt heel duidelijk dat de hoeveelheid Syrische vluchtelingen in Europa relatief klein is in verhouding tot de hoeveelheid in sommige niet-Europese landen. De Europese landen waar de meeste asielzoekers naartoe gaan zijn o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden; de instroom in België en Nederland is in verhouding slechts minimaal.


Gast

#619

2015-11-11 11:39

De onheilstijding was net zo plotseling als verontrustend: de wilde wasbeer komt naar Nederland.

Bron: limburger.nl


Er is er al eentje gesignaleerd in Siebengewald. En hij zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een onstuitbare invasie, zo voorspellen experts. Een tsunami van wasberen. 

Mijn hart sloeg een slag over. Voor mij degradeerde dit nieuws de ‘no!’ van Max Verstappen, het mislopen van de Rembrandt en de komst van een historisch referendum tot onnozele futiliteiten. Zijn we hier wel op voorbereid? 

De beesten komen uit Duitsland, waar ze de grenzen al eerder openstelden voor de exoot. Met open armen werden de oorspronkelijke Amerikanen ontvangen door onze Oosterburen, maar het zijn er gewoon te veel. En dus wordt de opmars vervolgd richting het westen. Richting Nederland, Ons Vaderland. 

De verwachte intocht roept een hoop vragen op. Hebben wij er wel plek voor? Wie betaalt de vergoeding voor hun onderhoud? Gaat het niet ten koste van onze ouderenzorg? Zijn het allemaal gelukszoekers? 
Waarom dragen ze zwarte maskers? En dan die ziektes. Zijn ze wel gevaccineerd?Wat als ze spoelwormen bij zich dragen? Of hondsdolheid overbrengen? 

Nog zoiets: waarom zijn het vooral mannetjes? Als ze in Duitsland verdrongen worden, waarom laten ze hun vrouw en kroost dan achter? En zitten er kwaadwillenden tussen die er enkel en alleen op uit zijn om onze zangvogels op te eten? 

Ten slotte, de vraag die alle andere vragen overstijgt: wat vindt Dion Graus hier eigenlijk van?

 

 Gepubliceerd op: 29.09.15 07:33, laatste update: 29.09.15 07:34

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 11:42


Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#621 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 11:43

 

De waarheid over vluchtelingen/ asielzoekers

 

De grote stroom aan vluchtelingen zorgt voor steeds meer weerstand. Logisch, want de opvang van deze vluchtelingen gaat ten kosten van onze eigen ouderenzorg en gezondheidszorg. De asielzoekerscentra zitten overvol en de bewoners van deze centra laten een spoor van vernieling en geweld achter. De werkloosheid in Nederland was al hoog, maar wordt nu nog hoger doordat vluchtelingen onze banen inpikken. Ze hebben kindbruidjes en onder de vluchtelingen zitten IS-strijders die zich voorbereiden op terroristische aanslagen. Ons land zal volledig ingenomen worden en uiteindelijk zal het Nederlandse volk zelf moeten vluchten. Waarheid of niet?

 

Geldkwesties

Er heerst in Nederland, maar ook in België, onvrede over het feit dat vluchtelingen meer geld zouden krijgen dan de eigen burgers. Zo zouden vluchtelingen 40 euro per persoon per dag krijgen, voor een kind geldt de som van 29 euro per dag. Een gezin met twee kinderen zou dus in totaal 4.140 euro per maand ontvangen, bovenop huisvesting. En dat terwijl een Nederlands gezin met een uitkering moet zien rond te komen van een schamele 1.000 tot 1.200 euro per maand. De waarheid? Een opvangcentrum voor vluchtelingen/ asielzoekers krijgt dit bedrag inderdaad. Hiermee wordt de opvang, kleding, voedsel, schoolvoorzieningen, dagbestedingen etc. voor de vluchtelingen van betaald. De vluchtelingen zelf krijgen niets. Of ze krijgen een klein wekelijks bedrag aan leefgeld. Hiervan moeten ze hun eigen boodschappen betalen.

 

In België krijgen vluchtelingen zakgeld en soms ook leefgeld, omdat ze geen toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar vluchtelingen (vrijwilligers)werk mogen verrichten.

 

Nu we het toch over geld hebben: velen zijn van mening dat de vluchtelingen onze hulp helemaal niet nodig hebben. Ze komen immers met dure merkkleding en smartphones naar ons land. Blijkbaar hebben ze dus genoeg geld. Klopt dit? Het is inderdaad zo dat veel vluchtelingen in eigen land genoeg geld hadden, want zo konden ze ook de overtocht naar Europa bekostigen. Laten we het even omdraaien: stel je behoort tot de Nederlandse middenstandsklasse. Je hebt een smartphone (die zelfs de uitkeringsgerechtigden in Nederland nog hebben) en je draagt merkkleding. Er breekt oorlog uit in Nederland en het geweld tegen burgers is zo groot, dat je moet vluchten. Wat neem je mee? Je kleding, want je gaat niet in je blootje over straat. En je smartphone, want je wil wel contact houden met familieleden. En gelukkig heb je nog geld om een boottocht naar een veilig land te maken. Want je leven is je alles waard. Betekent dit dan ook dat je geen hulp nodig hebt? Goed, dan is dit ook weer duidelijk.

 

Europa loopt vol met IS-strijders

Het lijkt wel alsof alle vluchtelingen naar Europa komen. Gelukszoekers, zo noemen we ze. Even voor de duidelijkheid: in Turkije stromen 1,9 miljoen asielzoekers binnen. Libanon herbergt er 1,1 miljoen en Jordanië bijna 1,5 miljoen. In heel Europa zijn er gemiddeld 350.000 vluchtelingen opgevangen (periode 2011-2015). Dit bedraagt slechts 0.05% van de totale Europese bevolking.

 

Tussen de vluchtelingen zouden 4.000 IS-strijders zitten. Dit zou door de Islamitische Staat zelf worden beweerd. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door sensatiegerichte websites. Het betreft een bericht uit 2014 wat pas in opspraak kwam in september 2015. Het is best mogelijk dat IS-strijders met de vluchtelingen mee Europa binnen zijn gekomen. In hoeverre dit ook het geval is, blijft onduidelijk. Mogelijk is het bericht bedoeld om wantrouwen tegen Syrische vluchtelingen te kweken. Een andere mogelijkheid is dat het bericht uit angst voor aanslagen de wereld in is geholpen. In Nederland en België worden vluchtelingen streng gecontroleerd. Overigens heeft de IS aan alle moslims in de wereld opgeroepen om zich aan te sluiten bij de gedachten van de IS. Vele moslims zijn het hier niet mee eens en bestrijden dit dan ook. De angst dat jouw islamitische buurman op een dag met een mitrailleur in je slaapkamer staat, is dan ook onterecht.

 

Een container vol met wapens is onderschept. Deze container zou bedoeld zijn voor vluchtelingen in Europa. De Griekse kustwacht onderschepte het schip en er bleken wapens en munitie tussen de lading (kantoormeubilair) te zitten. Dit was waarschijnlijk bedoeld voor de IS in Libië, waarnaar het schip onderweg was. Hiermee wordt overigens niet beweerd dat er geen illegale wapens in Europa zouden zijn.

 

Geweld, vernieling en kindbruidjes

Er duiken regelmatig foto's op van de puinzooi die vluchtelingen achterlaten. Dit betreft foto's uit eerdere jaren en vaak gaat het om foto's van een stortplaats, al dan niet illegaal. Dat vluchtelingen rommel achter kunnen laten, dat is een feit. Dit betreft vaak verpakkingen van voedsel of oude of vieze kleding. Waar veel mensen bij elkaar zijn, wordt er rommel gemaakt. Bezoek maar eens een Nederlands festivalterrein.

 

Vluchtelingen weigeren voedselpakketten. Hiervan is een filmpje opgedoken. Ook dit klopt. Ze weigerden dit voedsel omdat ze er niet naar vroegen. Ze wilden een betere leefomgeving. Later namen ze de pakketten alsnog aan. Dit had niks te maken met het geloof, zoals sommige websites beweerden. Overigens zijn er vluchtelingen in hongerstaking omdat ze meer geld willen hebben van de overheid. Uiteraard wordt hun verzoek niet gehonoreerd. Dit zou immers het begin van het einde betekenen.

 

Asielzoekers staan bekend om hun geweldplegingen. Het is een feit dat deze mensen soms met elkaar op de vuist gaan. Ze leven in omstandigheden die ze liever niet hadden gezien, omdat ze noodgedwongen uit hun eigen land moesten vluchten. Te weinig eten, te weinig geld, een trage internetverbinding, geen dagbesteding, al deze dingen zorgen ervoor dat ze zich vervelen en met elkaar slaags raken. Bovendien zijn er groepen die op rooftocht gaan. Ook vinden er aanrandingen op Nederlandse meisjes en vrouwen plaats, gepleegd door asielzoekers. Dit zorgt voor angst en onrust onder de Nederlandse bevolking. De politie moet streng optreden en de politiek zal dit probleem onder ogen moeten zien.

 

Onder Syrische vluchtelingen zien we veel kindbruidjes. Uit armoede of uit angst voor misbruik van hun dochter, huwelijken veel ouders hun dochtertjes uit. Religieuze leiders mogen meisjes vanaf de leeftijd van 13 jaar aan zich binden. In Nederland gaat het om ruim 50 kindbruidjes, waarvan een groot deel inmiddels volwassen. Nederland wil de wet aanscherpen om kindbruidjes te verbieden. Hoewel het wettelijk dan verboden is, zal het probleem hiermee niet opgelost worden. Dit soort huwelijken is immers in Syrië zelf aangegaan. Het kindbruidje zal ondertussen toch met haar man samen blijven leven. De overheid kan net zo goed het stoppen met roken gaan verbieden. Hoe groot is de kans dat je dan ook echt stopt, wanneer de sigaretten op tafel liggen?

 

Werkloosheid zal groeien

Economisch staan we er nog steeds niet goed voor, al lijkt het wat beter te gaan in 2015. De grote stroom aan vluchtelingen zorgt echter voor een nieuwe onrust. Veel vluchtelingen willen graag aan het werk. Nederlandse bedrijven doen hun best om deze vluchtelingen ook aan het werk te krijgen. Dit s mogelijk wanneer de asielzoekers een verblijfsvergunning hebben. Nederlanders kunnen zelf al moeilijk aan werk komen, maar dit probleem zal alleen maar groter worden wanneer de banen naar vluchtelingen gaan. Anderzijds wordt door de instroom van vluchtelingen wel weer werkgelegenheid gecreëerd, alhoewel dit nooit zo groot is om voor voldoende werkgelegenheid te zorgen.

 

Biddende moslims en kindje Aylan

In 2015 duikt er een internetfilmpje op over biddende moslims die de Franse straten bezetten. Hoe lang nog voordat dit in Nederland is, vraagt men zich af. Deze berichten dateren al van 2011. In de moskeeën was er geen ruimte meer en de biddende moslims gingen massaal de straat op. De straten werden afgesloten met hekken en lint zodat de moslims konden bidden. Vanaf september 2011 is het moslims verboden om te bidden op straat.

 

Op het strand van Turkije spoelde in september 2015 de driejarige vluchtelingen-peuter Aylan aan. De hele wereld was geschokt toen het de beelden zag. Al snel volgende er berichten dat het kind er opzettelijk zo was neergelegd om medelijden te wekken. Het gaat hier echter om foto's van het broertje van Aylan, de vijfjarige Galip, die ook dood aanspoelde. In 2015 kwamen ruim 3.000 vluchtelingen om tijdens hun overtocht op de middellandse zee. Vluchtelingen betalen vaak tot ruim 2.000 euro per persoon om in een rubberbootje de oversteek te mogen maken.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#622 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-11 11:48

Angstmonitor: 5 Vluchtelingen Fabels Die Angst Aanwakkeren

 

Foto’s van overvolle boot met Syrische, Libische of Europese asielzoekers

 

Bewering:
Foto’s tonen een boot die overladen is met mensen, die allemaal vluchtelingen zouden zijn. Volgens sommige bronnen zouden het Syrische of Libische vluchtelingen zijn die naar Europa proberen te komen, anderen beweren dat het gaat om Europese vluchtelingen die tijdens “de Wereldoorlog” tot in Noord-Afrika proberen te geraken. Dit zouden hoegenaamd de “grootouders” zijn van de mensen die nu in Europa de grenzen willen sluiten voor vluchtelingen uit Syrië.

Weerlegging:

De foto’s tonen het vrachtschip Vlora, dat in 1991 werd geënterd door duizenden Albanese vluchtelingen, en vervolgens werd gedwongen om naar Italië te varen. Het communistische bewind was toen ten val gekomen in Albanië, waarna velen het land ontvluchtten omwille van de instabiele economische en politieke situatie. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van Hoaxmelding.

Syrische vluchtelingen willen allemaal naar Europa, Europeanen weldra in de minderheid

Bewering:
De Syrische vluchtelingen verkiezen schijnbaar allemaal om te vluchten naar Europa, omdat de sociale voorzieningen hier beter zijn. Deze toestroom zou ervoor zorgen dat Europeanen weldra in de minderheid zijn.
 
Weerlegging:
Het was de Hongaarse premier Viktor Orbán die beweerde dat de toestroom van vluchtelingen ervoor zou zorgen dat de Europeanen weldra in de minderheid zijn, en meer bepaald dat ze “een bedreiging vormen voor Europa’s christelijke identiteit“. Hoewel de toestroom van asielzoekers ongezien groot is sinds de vluchtelingencrisis van 2015, bestaat hier nochtans geen reëel gevaar voor. Met een totale Europese bevolking van zo’n 743 miljoen inwoners vormen de 350.000 Syrische vluchtelingen die tussen april 2011 en juli 2015 naar Europa kwamen een groep van amper zo’n 0,05%. Aan dit tempo duurt het nog minstens 500 jaar vooraleer ze de helft van de Europese bevolking zouden vormen.
Het is eveneens onjuist dat Europa de meest favoriete bestemming zou zijn van de Syrische vluchtelingen. Turkije mag dan wel de meeste instroom hebben met zo’n 1,9 miljoen asielzoekers, de rest van de top 10 bestaat niet uit Europese landen, zoals Libanon (1,1 miljoen) en Jordanië (1,4 miljoen). Hieruit blijkt heel duidelijk dat de hoeveelheid Syrische vluchtelingen in Europa relatief klein is in verhouding tot de hoeveelheid in sommige niet-Europese landen. De Europese landen waar de meeste asielzoekers naartoe gaan zijn o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden; de instroom in België en Nederland is in verhouding slechts minimaal.

Tentenkamp in Saoedi-Arabië staat leeg terwijl het land asielzoekers weigert op te vangen

Bewering:

Foto’s tonen een gigantisch groot maar leeg tentenkamp in Saoedi-Arabië, wat plaats zou moeten kunnen bieden voor duizenden asielzoekers. Toch zou het land weigeren om Syrische vluchtelingen op te vangen en het tentenkamp leeg laten staan. De reden hiervoor is dat de Arabieren de asielzoekers naar Europa zouden sturen om de landen daar tot Islamitische staten om te vormen.

Weerlegging:

De foto’s van het tentenkamp tonen geen recente situatie, maar dateren reeds van 2010. De zogenaamde “tentenstad” bevindt zich in Mina, in het westen van Saoedi-Arabië en niet ver van de stad Mekka. De tenten werden er geplaatst voor de pelgrims, die er verblijven tijdens de “Hadj“, een vijfdaagse pelgrimstocht naar Mekka. Hoewel deze tenten in theorie inderdaad zouden kunnen worden gebruikt voor de opvang van vluchtelingen, vindt het verblijf van de pelgrims voor de Hadj van 2015 plaats van 21 tot 25 september. Dit zou voor een overbevolking zorgen indien de tenten ook nog eens bezet zijn door de pelgrims, aangezien er vaak verschillende mensen samen in één tent verblijven.

De bewering dat Saoedi-Arabië vluchtelingen zou weigeren om Europa tot de Moslimwereld in te lijven is op geen enkel gegrond bewijs gestoeld en is louter een propagandistische, islamofobischetheorie. Zulke beweringen worden dan ook uitsluitend verspreid door websites zoals Speisa en Infowars, die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillendevoorbeelden. In werkelijkheid hebben de Golfstaten reeds $900 miljoen USD (800 miljoen euro) verzameld voor Syrische vluchtelingen. Hoewel Amnesty International beweert dat Saudi-Arabië zowaar nul asielzoekers heeft opgevangen, zijn er sinds 2011 reeds 500.000 Syriërs in Saudi-Arabiëopgevangen met een werkvisum. Het huidige beleid is dat Syrische vluchtelingen er enkel worden opgevangen indien er reeds familieleden in Saudi-Arabië wonen. Deze vluchtelingen krijgen dan het recht om te werken, evenals gratis scholing en gezondheidszorg.

IS heeft 4000 strijders Europa binnengesmokkeld met de vluchtelingenstroom

Bewering:
De terreurgroep Islamitische Staat heeft gebruik gemaakt van de vluchtelingenstroom om zo’n 4000 strijders binnen te smokkelen in Europa.
Weerlegging:
Dit bericht werd in september 2015 vooral gepubliceerd door onbetrouwbare sensatiegerichte media zoals Het Laatste Nieuws, Express UK en Fox News, alsook tal van obscure en dubieuze “nieuwssites”, en websites zoals Speisa, WorldNewsDaily en InfoWars die vooral paranoïde berichten verzinnen zoals blijkt uit verschillendeanderevoorbeelden. Allemaal verwijzen ze naar één en dezelfde bron voor hun informatie: Buzzfeed. Dat artikel dateert echter van november 2014, en was dus reeds bijna een jaar oud wanneer andere media het begonnen over te nemen. Buzzfeed is bovendien geen professioneel en betrouwbaar nieuwsmedium maar slechts één van de meer bekende clickbait-websites, en wordt dan ook geregeld helemaal achteraan de lijst van nieuwsmedia geplaatst. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat IS-strijders uitgerekend Buzzfeed zouden kiezen om een interview te geven, als het hun bedoeling is om Europa angst aan te jagen met zulke berichtgevingen. De berichtgeving kon dan ook niet worden geverifieerd met andere, meer betrouwbare nieuwsbronnen.

Foto’s van IS-strijder die zich voordoet als asielzoeker

Bewering:

Een circulerende afbeelding toont een foto van een IS-strijder en een foto van een vluchteling. Het zou telkens dezelfde persoon zijn, en bewijs moeten tonen dat deze IS-strijder in Europa is geraakt onder het mom van asielzoeker.

Weerlegging:

Beide foto’s tonen wel degelijk dezelfde man, genaamd Laith Al Saleh, maar hij is geen IS-strijder en is dat ook in het verleden nooit geweest. De foto links werd gemaakt toen hij in het verleden heeft gevochten voor het Syrische vrijheidsleger, dat streed tegen het regime van Bashar al-Assad. Hij was nooit lid van een religieuze extremistische beweging. De rechtse foto werd genomen toen hij in Kos aan het wachten was om het vliegtuig naar Athene te nemen. Een uitgebreide bespreking van dit onderwerp vind je in het artikel van That’s Nonsense.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 11:55


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 11:57


Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#625

2015-11-11 11:57

De PVV leugens en de waarheid

Het is natuurlijk opmerkelijk dat de PVV-aanhang als door een bij gestoken reageert als je commentaar op ze levert, terwijl zij zelf zich het schreeuwende recht toekennen iedereen te beledigen en aan te vallen. Analytisch gezien maakt dat duidelijk dat zij fundamenteel geïrriteerd zijn en dat het gaat om uiterst gevoelige zieltjes. Dat gaat overigens veelal gepaard met een macho betonnen buitenkant.

In de twee voorgaande blogs heb ik een reeks van PVV-leugens besproken en geloof me, er zijn er meer. Eén van de grootste die nog blijft, is de gedachte dat de PVV altijd zegt wat ze denkt en vasthoudt aan haar inzichten. In de praktijk is al vaak gebleken dat de partij gemakkelijk afwijkt van een eenmaal ingenomen standpunt. In dat opzicht is het ook een echte politieke partij zoals we die de laatste dertig jaar kennen. De fundamenten daarvoor zijn overigens gelegd door D66 maar daarover een andere keer.

Het betekent allemaal niet dat de PVV nooit iets zegt dat waar is en dat zij alleen maar onbegrijpelijke, hitserige taal uitslaat. De pogingen om een soort multicultureel paradijs in te richten, waren bij voorbaat gedoemd te mislukken. Waarom? Omdat zij volledig voorbijgaan aan het ween van de mens: niet flexibel en onlosmakelijk verbonden aan gewoonten en tradities  Dat de politieke top zich daarvan niets heeft aangetrokken, wordt haar met recht verweten.

De vervreemde opvattingen die aan de multiculturele samenleving ten grondslag liggen, zijn  het gevolg van de overmaat aan academisch gevormden in de leidende lagen van de partijen en samenleving. De gedachte dat een bul en intellect hetzelfde zijn, is wijd verbreid in deze groeperingen maar absoluut foutief. Intellect heeft te maken met het denkend vermogen en niet met aangeleerde wijsheden. Zij laten zich niet leiden door hun inzichten in de maatschappij of emoties. Nee, zij baseren zich op een stroom aan objectieve, totaal nietszeggende rapporten vol cijfers en gebakken lucht wijsheden over de toekomst.  Daardoor is er een enorme kloof ontstaan tussen zogenaamde “politiek leiders” en hun achterban.

In praktische zin betekende het verwoeste volkswijken en onbegrip en problemen op stations, in de bus en zelfs in de supermarkt.

De multicultisamenleving zoals die in Nederland was bedacht is haast infantiel van aard en bestaat nergens op aarde, ook niet in de VS. In dat laatste land leven grote groepen van verschillende afkomst volslagen langs elkaar heen met een minimum aan bindende factoren. Eén van die factoren is, o rampspoed, het leger. Daarom hebben de VS steeds nieuwe oorlogen nodig want bijna alleen daarin manifesteert zich hun eenheid. Kortom: een multicultisamenleving heeft ene redelijke kans van slagen mits het aanatal bindende factoren minimaal is, zij het wel voor iedereen gelijk. Daarbij behoort het spreken van éénendezelfde taal voorop te staan.