Zeg nee tegen azc Brunssum

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

/ #654 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:24

Rode Kruis geschokt door aanval op vluchtelingen Woerden

Het Rode Kruis is geschokt door ​de geraamde aanval op een opvangcentrum voor vluchtelingen in Woerden. De noodhulporganisatie benadrukt dat geweld tegen vluchtelingen en vrijwilligers niet kan - nooit.​

 

In de nacht van vrijdag 9 oktober op zaterdag 10 oktober 2015 hebben enkele belagers geprobeerd in Woerden een sportcentrum binnen te komen dat als opvangcentrum voor vluchtelingen dient. De poging van de belagers kon in de kiem kon worden gesmoord door omstanders en beveiligers. 

Doelwit van agressie

Wij zijn geschokt door het nieuws over de bestorming van de noodopvanglocatie in Woerden. Onze vrijwilligers zijn in dit opvangcentrum 24/7 actief voor de opvang en verzorging van de vluchtelingen. Maar bovendien mag een veilige haven, zoals dit opvangcentrum voor veelal getraumatiseerde vluchtelingen uit oorlog- en conflictgebieden, nooit het doelwit van agressie zijn.

Traumatische ervaringen

Vluchtelingen zijn gevlucht voor oorlog of conflicten in eigen land en niet zelden getraumatiseerd door de situatie thuis. We moeten voorkomen dat ze in Nederland worden geconfronteerd met geweld en daardoor mogelijk opnieuw trauma's oplopen.

Situatie voor vluchtelingen steeds nijpender

Als noodhulporganisatie zien we de situatie voor vluchtelingen in Europa, maar ook in Nederland steeds nijpender worden. De kortdurende noodopvang van vluchtelingen in Nederland is een omvangrijke klus. Ook het uitdelen van spullen kost het nodige geld. Zeker met de komst van de winter is er meer geld nodig voor hulp.