Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#651 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:19

Vrees voor meer geweld tegen vluchtelingen


Dick Schoof, de nationaal coördinator terrorismebestrijding, maakt zich grote zorgen over de verharding in de samenleving. Door de komst van de vele vluchtelingen naar ons land, vreest hij voor meer incidenten tegen vluchtelingen. De overheid neemt maatregelen.
Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#652 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:21

Protesten tegen vluchtelingen steeds sterker

7-10-15 - 18:41Steeds meer mensen protesteren tegen de komst van asielzoekerscentra. © anp.

De protesten tegen de vluchtelingenopvang in Nederland worden steeds sterker en de effecten concreter. In Wezep ziet de gemeente door de weerstand al af van de opvang van zeshonderd asielzoekers. Een overzicht van de meest opvallende conflicten.

Gelderland
Woensdag werd besloten om op Camping Heidehoek in het Gelderse Wezep toch maar geen asielzoekers onder te brengen. Van de komst van zeshonderd vluchtelingen zal worden afgezien na ophef en rumoer in het dorp. Al eerder was op informatieavonden zoveel verzet dat er meermalen ingegrepen moest worden. Een voorstander van het azc werd uitgescholden en bedreigd. Op een kerk in Wezep kladden onbekenden leuzen tegen de komst van asielzoekers.

Oranje
Boze bewoners van het kleine Drentse dorpje Oranje probeerden dinsdagavond bussen met asielzoekers te verhinderen door te rijden. Eerder op de avond belaagden ze al de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Die had net bekendgemaakt dat het 140 zielen tellende dorp nog eens zevenhonderd asielzoekers extra op moet vangen.

Het Drentse dorp Oranje is niet blij met de komst van nog eens 700 asielzoekers. © anp.

Brabant
Diezelfde avond was het ook onrustig rond het asielzoekerscentrum in de Brabantse plaats Oisterwijk. Minderjarige asielzoekers en een autochtone jongeren zoeken elkaar op. De problemen kwamen tot een kookpunt. De groep van het azc probeerde de andere groep te lijf te gaan met stokken. Door snel ingrijpen wist de politie het geweld in de kiem te smoren. Twee jongeren werden gearresteerd. De politie zal het toezicht rond het centrum nu intensiveren.

Enschede
Het debat rond de komst van vluchtelingen begint duidelijk heftiger te worden. Onlangs werd duidelijk dat drie wethouders in Enschede worden bedreigd vanwege het geplande asielzoekerscentrum in de gemeente. De bedreigingen zijn afkomstig van tegenstanders van het asielzoekerscentrum. Burgemeester Onno van Veldhuizen erkent de bedreigingen maar over de aard en de vorm ervan worden geen mededelingen gedaan. 

Ook in Purmerend en Almere was het eerder al mis. Burgemeester Don Bijl van Purmerend moest vorige week een vergadering op het gemeentehuis over de komst van een azc afblazen. Door de massale opkomst van boze bewoners kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. 

Daarnaast duiken op verschillende plaatsen in het land bekladdingen op. Op muren en ramen staan leuzen als 'Eigen Volk Eerst!' en zijn hakenkruizen te zien.

Wilders
Vorige maand kwam PVV-leider Geert Wilders met een oproep om in verzet te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Hij benadrukte wel dat het protest geweldloos moest zijn. ,,Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.''

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#653 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:22

'Binnenlandse veiligheid bedreigd door geweld tegen vluchtelingen'

2 november 2015 

Afgelopen weekeinde zijn in Duitsland in meerdere steden vluchtelingen aangevallen. In Freital in de deelstaat Saksen ontplofte een explosief voor een asielzoekersopvang, waardoor meerdere ruiten sneuvelden en een bewoner gewond raakte. In Maagdeburg vielen ongeveer 30 mannen, sommigen met honkbalknuppels, drie Syriërs aan. De politie greep in en wist slechts een van de daders aan te houden. De Syrische mannen moesten in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. In Wismar in Mecklenburg-Voorpommeren viel een groep mannen twee Syriërs aan die voor de deur stonden van een sporthal die tijdelijk als noodopvang fungeert. De twee raakten gewond. In Sehnde in Nedersaksen werd zondagmorgen brand gesticht bij de deur van een huis waar een asielzoekersgezin is ondergebracht, meldde NDR. Het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst Maaßen noemde het geweld zondagavond een aanval op de democratische cultuur. Ze zijn een gevaar voor de binnenlandse veiligheid, zei hij.

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#654 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:24

Rode Kruis geschokt door aanval op vluchtelingen Woerden

Het Rode Kruis is geschokt door ​de geraamde aanval op een opvangcentrum voor vluchtelingen in Woerden. De noodhulporganisatie benadrukt dat geweld tegen vluchtelingen en vrijwilligers niet kan - nooit.​

 

In de nacht van vrijdag 9 oktober op zaterdag 10 oktober 2015 hebben enkele belagers geprobeerd in Woerden een sportcentrum binnen te komen dat als opvangcentrum voor vluchtelingen dient. De poging van de belagers kon in de kiem kon worden gesmoord door omstanders en beveiligers. 

Doelwit van agressie

Wij zijn geschokt door het nieuws over de bestorming van de noodopvanglocatie in Woerden. Onze vrijwilligers zijn in dit opvangcentrum 24/7 actief voor de opvang en verzorging van de vluchtelingen. Maar bovendien mag een veilige haven, zoals dit opvangcentrum voor veelal getraumatiseerde vluchtelingen uit oorlog- en conflictgebieden, nooit het doelwit van agressie zijn.

Traumatische ervaringen

Vluchtelingen zijn gevlucht voor oorlog of conflicten in eigen land en niet zelden getraumatiseerd door de situatie thuis. We moeten voorkomen dat ze in Nederland worden geconfronteerd met geweld en daardoor mogelijk opnieuw trauma's oplopen.

Situatie voor vluchtelingen steeds nijpender

Als noodhulporganisatie zien we de situatie voor vluchtelingen in Europa, maar ook in Nederland steeds nijpender worden. De kortdurende noodopvang van vluchtelingen in Nederland is een omvangrijke klus. Ook het uitdelen van spullen kost het nodige geld. Zeker met de komst van de winter is er meer geld nodig voor hulp.

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#655 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:26

Dreigingsniveau asielcentra België omhoog

26 oktober 2015
 
Het dreigingsniveau voor asielcentra in België wordt verhoogd van één naar twee. Dat komt door het toegenomen geweld tegen vluchtelingen in omliggende landen zoals Nederland en Duitsland, schrijft de krant Het Laatste Nieuws maandag.

Terreurniveau twee betekent dat de dreiging 'gemiddeld' is. Er geldt verhoogde waakzaamheid rond de opvanglocaties. De politie zal gericht patrouilleren en daarbij de centra minstens om de vier uur passeren, aldus de krant.

Er zijn geen concrete aanwijzingen dat de centra in België op de korrel worden genomen, maar het antiterreurorgaan OCAD zegt liever uit voorzorg te handelen. Er wordt gewezen naar het geweld tegen asielzoekers in bijvoorbeeld Duitsland. 

Daar verijdelde de politie eind vorige week een extreemrechtse aanslag op twee asielcentra in de deelstaat Beieren. De verdachten wilden met vuurwapens, messen en springstof toeslaan. In ons land werd onlangs de opvanglocatie voor vluchtelingen in Woerden bestormd.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 16:27


Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#657 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:27

Veel geweld tegen vluchtelingen en asielzoekers

Geweld tegen vluchtelingen en mensen zonder wettig verblijf is aan de orde van de dag. Met regelmaat is sprake van onderling geweld, intimidatie en seksueel geweld. 'De situatie is verontrustend', zegt Hilde Bakker van MOVISIE. Van de slachtoffers heeft 68 procent emotionele en psychische problemen. Sommigen denken zelfs aan zelfmoord.
 

Moord en seksueel geweld
Respondenten melden ernstig lichamelijk geweld, waaronder in achttien gevallen moord. ‘Een van de factoren die daartoe leidt is eergerelateerd geweld’, zegt Hilde Bakker, projectleider voor het Nederlandse deel van het onderzoek. ‘De afhankelijke positie van de doelgroep leidt in veel gevallen tot geweld, soms tot seksueel geweld. Twaalf procent van de respondenten (40 personen) is slachtoffer van seksuele uitbuiting, waaronder gedwongen prostitutie. Bij seksueel misbruik of prostitutie wordt soms de familie-eer geschonden, wat kan leiden tot uitstoting of moord.’ 

Agressie
Maar ook uitzettingen of onrust in asielzoekerscentra leiden vaak tot heftige agressie. De grootste groep daders is autochtoon (34 procent). Veertig procent daarvan is iemand met een gezagspositie, zoals medewerkers in de asielopvang en politieagenten. 

Oorzaken
‘De afhankelijke positie en de langdurige onzekere verblijfstatus en toekomst maakt asielzoekers, vluchtelingen en ongedocumenteerde migranten kwetsbaar voor allerlei vormen van geweld. Asielzoekers en mensen zonder wettig verblijf mogen niet altijd werken en vervelen zich. Sommigen zijn getraumatiseerd door gebeurtenissen in hun land van herkomst. Hun frustraties reageren ze soms op elkaar af. Huiselijk geweld komt veel voor. Daar komt bij dat asielzoekers dicht bij elkaar wonen en weinig privacy hebben. Dat maakt het risico op agressie en geweld nog groter’, zegt Bakker. 

Psychische gevolgen
De gevolgen van het geweld zijn vaak dramatisch: 68 procent van de slachtoffers heeft emotionele en psychische problemen, zoals depressies, angsten en nachtmerries. Sommigen zijn verstoten uit hun familie of gemeenschap. Een groot deel heeft lichamelijke klachten, zoals extreme moeheid (44 procent). In 48 gevallen had het geweld een fatale afloop, deels door (geslaagde) zelfmoordpogingen. 

Signalen
De heftige uitkomsten uit het onderzoek verbazen Bakker niet. ‘Wij krijgen al langer signalen over (seksueel) geweld in asielzoekerscentra. Vijf jaar geleden is onderzoek gedaan naar de veiligheidsbeleving van meisjes en vrouwen in deze centra. De onderzoeksresultaten van toen zijn vergelijkbaar met die van het nieuwe onderzoek.’ Wat haar wel verbaast, is het hoge percentage autochtone plegers en de ernst van het geweld. 

Respondenten
De Universiteit van Gent en MOVISIE leidden 23 vluchtelingen en asielzoekers op tot 'Community Researchers'. Zij namen interviews af aan 223 huidige asielzoekers, vluchtelingen en mensen zonder wettig verblijf. De interviewers, die zelf ook ooit als vluchteling naar Nederland of België kwamen, voerden de gesprekken in hun moedertaal. De respondenten waren afkomstig uit Irak, Iran, Somalië, Afghanistan, België en de voormalige Sovjet Unie. Ook Koerden en Roma namen deel. 

Maatregelen
MOVISIE en Pharos, kenniscentrum voor vluchtelingen en gezondheid, willen naar aanleiding van de resultaten in gesprek gaan met staatssecretarissen Albayrak (Justitie) en Bussemaker (VWS). De hulpverlening en zorg aan de doelgroepen moeten worden aangepakt, stellen de samenwerkingspartners. ‘We willen kijken welke maatregelen we kunnen nemen om de positie van deze mensen te verbeteren’, zegt Bakker. 

Weerbaarheidstraining
Daarnaast zal MOVISIE haar weerbaarheidstrainingen aan de doelgroep voortzetten, ook aan mannen en jongens. Medewerkers in opvangcentra hebben al trainingen gehad op het gebied van signalering. Vanaf volgende week worden op diverse locaties 'preventieagenda's' verspreid met daarin in negen talen informatie over rechten, adviezen en adressen van hulpverleners.

Volgens mij valt er heel erg veel te vrezen

#658 Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:31

‘Wen maar aan geweld’

 

Wie hoopte dat de asielonrust in Nederland na ‘Oranje’ niet erger kon, had een beroerd weekend. Nederland zal aan gewelddadig protest tegen vluchtelingen moeten wennen, stelt een publicist uit ‘asielland’ Duitsland. En, stelt een deskundige: „Als je oproept tot verzet, is het niet raar als dat ook gebeurt.”
 
Twintig mannen met bivakmutsen en nitraatbommen die op een donkere vrijdagavond in Woerden een vluchtelingenopvang boordevol met gezinnen bestormen. 

Politie te paard die zondagmiddag in hartje Utrecht tussenbeide moet komen bij knokpartijen tussen voor- en tegenstanders van asielopvang in Nederland. Wie dacht dat het debat over de vluchtelingencrisis afgelopen week in het Drentse gehucht Oranje al een triest dieptepunt had bereikt, kwam dit weekend bedrogen uit. Het kon nog gekker. 

Waar Nederland zich niet zo lang geleden nog opwond over een bozig spandoek bij een toekomstige opvangplek of over een wat woelige raadsvergadering over weer een nieuw azc, loopt de situatie inmiddels bijna dagelijks verder uit de hand. 

Leo Lucassen, directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en hoogleraar migratiegeschiedenis, denk niet dat dit de laatste gewelddadige incidenten zullen zijn. En dat is opmerkelijk, vindt hij. „In de jaren negentig waren hier veel meer vluchtelingen, maar toen hebben we niet dit soort geweldsincidenten gehad.” 

Verschil

Het verschil, stelt Lucassen, zit dus niet in de aantallen vluchtelingen, ook niet in hun afkomst (‘ook toen waren er veel mensen uit het Midden- Oosten'), maar in het politieke klimaat. „Als een grote politieke partij (de PVV, red.) oproept tot verzet, dan moet je er niet gek van opkijken als dat ook gebeurt. Je voedt de angst van mensen, je geeft hen het gevoel dat het hen over de schoenen loopt. Andere partijen reageren niet omdat ze bang zijn stemmen te verliezen.” 
Dat PVV-leider Wilders op zaterdag via Twitter meldt het geweld af te keuren, doet daar volgens Lucassen niets aan af. Een tweet later roeptWilders weer op tot verzet. 

Dat ‘verzet' in Nederland was er gisteren ook vanuit het buitenland. Op het Vredenburg in Utrecht verzamelen zich zo'n tweehonderd aanhangers van de van oorsprong Duitse anti-islam organisatie Pegida. Vlaggen uit Hongarije, Polen, Vlaanderen en vooral Duitsland wapperen op het Vredenburg. Ook tientallen leden van de harde kern supporters van FC Utrecht, voegen zich bij het Pegida-kamp. Een paar honderd meter verderop verzamelen zich een kleine 300 tegendemonstranten, sympathisanten van de vluchtelingen. Een derde groep demonstranten ontloopt de massale politiemacht en wil de confronatie met Pegida aan. 

Een paar seconden nadat Edwin de Utrechter als eerste spreker van Pegida het woord neemt, gaat het mis. Via de zijstraatjes van het Vredenburg dringt een grote groep tegendemonstranten op naar het plein. De Bunniksiders en een deel van de Pegida-aanhang antwoordt meteen. Vloekend en tierend proberen ze de andere demonstranten op te zoeken. „Vuile landverraders. Eigen volk eerst”, scanderen ze. „Vluchtelingen welkom. Nazi's raus”, roept de andere kant.

Charges 

De politie, met getrokken wapenstok en te paard, kan met moeite de partijen uiteen houden. Terwijl er voortdurend charges op het Vredenburg zijn luistert een klein groepje Pegida-aanhangers nog naar een spreekster die waarschuwt voor verkrachtende islamitische mannen en inteelt in de islam. Aan het eind van de dag zijn er tien demonstranten gearresteerd. „Deze gewelddadige incidenten kunnen voor Nederland de volgende stap in de escalatie van dit probleem zijn”, zegt Roland Tichy, een Duitse publicist die veel over de vluchtelingencrisis in zijn land schrijft. „De mensen zijn boos, niet per se om dat ze vluchtelingen haten, maar omdat ze het gevoel hebben dat de overheid de situatie niet meer onder controle heeft. En dan gaan mensen slechte dingen doen.” 

Centra

In Duitsland worden dit jaar tegen de miljoen asielzoekers verwacht. Er zijn wekelijks gewelddadige aanslagen op vluchtelingencentra. En ook daar wordt al een tijdje geknokt tussen anti-facisten en aanhangers van Pegida. Tichy: „Je moet protest kanaliseren, maar niet tegenhouden, want dan volgt er juist geweld. Mensen moeten kunnen zeggen: ‘Hé wacht even, niet alles wat hier gebeurt, is oké.” 

Ook burgemeester Victor Molkenboer van Woerden wijst naar de landelijke politiek. Er is ‘een gebrek aan regie vanuit Den Haag'. „Dit incident is een optelsom van alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd. De oproepen tot geweld op sociale media creëren een klimaat waar ik van gruw.” 

Naast de protestmanifestatie van Pegida in Utrecht was er dit weekeinde in Gouda ook nog een antivluchtelingenbetoging. De extreem- rechtse Nederlandse Volksunie betoogde er tegen de komst van een azc. In Rotterdam werd een club aanhangers van actiegroep Identitair Verzet opgepakt, ze waren volgens de politie op weg naar een noodopvang van vluchtelingen in de stad. In Utrecht kondigde Pegida-organisator Edwin (zijn achternaam wil hij niet noemen) aan terug te komen in de stad. „Binnen drie weken zijn we er weer.We zijn voor niemand bang en laten ons niet wegjagen.” 

 Gepubliceerd op: 12.10.15 07:20, laatste update: 12.10.15 07:25

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 16:31


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 16:32



Gast

#661 Re:

2015-11-11 16:34

#635: -  

 Nee dit is niet wat ik geloof. De punten die je aangeeft zijn feiten met filmpjes en nieuws. Er zijn genoeg dingen die gebeuren die we niet te horen krijgen om geen onrust te veroorzaken. Dat is ook een feit. En ja misschien niet in Nederland, maar in Duitsland zijn de katholieken gescheiden van de moslims doordat ze zich niet veilig voelden met de dreiging. Het geloof van moslims blijft hun geloof en ja degene die vluchten zijn veelal moslims. Ze denken dan niet zo extreem als de is en zo, maar ze liggen achter met hoe ze leven enzeker niet democratisch en vrouwen zijn niet gelijk aan mannen. Ga zo maar door. Er komen er nog veel meer en als jij denkt dat hier niks gaat veranderen dan ben je echt dom. Kijk naar zwarte piet. 1 persoon van Curaçao vind het racisme en het gaat hier na zoveel jaar dalijk nog afgeschaft worden

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#662 Onthoud dat ook jij je rechten ontleend aan dezelfde wetten en verdragen

2015-11-11 16:34

Mensenrechten in Nederland

 

De mensenrechten zijn in Nederland in beginsel goed gewaarborgd. Nederland is aangesloten bij internationale verdragen en heeft wetten en rechtspraak met veel garanties voor de mensenrechten. Maar ook in Nederland worden de mensenrechten niet altijd goed nageleefd. Zorgpunten zijn onder meer de behandeling van vreemdelingen, het feit dat de overheid te weinig doet om discriminatie te voorkomen en te bestrijden, en het feit dat er geen structurele aandacht is voor mensenrechten in het Nederlandse onderwijs.

 

In een groot aantal situaties zijn de mensenrechten en burgerrechten in het geding. Voorbeelden: het dragen van een hoofddoek op scholen en in openbare functies; het dragen van een boerka op openbare plaatsen; religie-onderwijs op school; het niet aannemen of ontslaan van homoseksuele leerkrachten; grenzen van godsdienstvrijheid en blasfemie; belediging naar godsdienst; gezondheidszorg voor en opvang van illegalen; vreemdelingendetentie; uitzetting van familieleden na 1F (asielzoekers verdacht van oorlogsmisdrijven); recht op het weigeren van een homohuwelijk door ambtenaren; recht op pedofiele uitingen en het al dan niet verbieden van partijen die pedofilie goedkeuren; de grenzen van copyright op internet; euthanasie na ondraaglijk psychisch lijden, omstandigheden van gevangenschap van langgestraften; grenzen van privacy in de strijd tegen terrorisme, inzage in medische dossiers (ook van familieleden), dwangverpleging en isolatie, gebreken in de zorg voor en waardigheid van ouderen in tehuizen; controle door werkgevers van privé-mail en telefoonverkeer, de aanwezigheid van een advocaat bij verhoren, mankerende snelrechtprocedures bij demonstraties, ruimte voor wapengebruik bij politie, vormen van pijnlijk boeien, etnisch profileren door de politie; optreden van speciale arrestatieteams, het fouilleren op straat in uitgaangsgebieden; aanstootgevende' kunst in openbare ruimten; enzovoort.

Zorgen die Amnesty en andere organisaties aangaande Nederland naar voren hebben gebracht zijn onder meer:

- De afgelopen jaren hebben internationale en Europese toezichthoudende instanties bij herhaling zorgen geuit over mensenrechtelijke ontwikkelingen in Nederland. Zo hebben de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa, het VN-Comité tegen Rassendiscriminatie en de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie zich bezorgd getoond over de toon van het publieke integratiedebat en het gebruik van stigmatiserende en discriminerende uitspraken in Nederland. Het VN-Mensenrechtencomité heeft in 2009 Nederland aanbevolen maatregelen te nemen om discriminatie bij wonen en werken in Nederland tegen te gaan.

- Vanaf medio 2010 is de asielprocedure in beginsel beperkt tot een periode van acht dagen. Dit kan voor asielzoekers te kort zijn om hun asielverzoek te kunnen onderbouwen. In enkele gevallen zijn door Nederland teruggestuurde asielzoekers in hun land van herkomst gevangengezet. In 2010 zijn ten minste 75 Irakse asielzoekers teruggestuurd naar hun land, in strijd met de richtlijnen van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

- Verschillende internationale toezichthouders, onder wie de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa, zijn kritisch geweest over het Nederlandse beleid inzake vreemdelingendetentie. Nederland houdt in verhouding tot andere Europese landen veel vreemdelingen vast. Zeker bij kinderen en andere kwetsbare groepen moet, behoudens uitzonderlijke gevallen, worden afgezien van detentie. Het ontwikkelen en invoeren van alternatieven voor detentie, in het bijzonder voor kwetsbare groepen, dient een speerpunt te zijn voor de Nederlandse overheid. Het Nederlandse opvangbeleid moet in overeenstemming zijn met de verplichtingen voortvloeiend uit internationale mensenrechtenstandaarden. Kinderen horen niet in de cel, maar ook niet op straat. Officieel onderzoek naar de 'Schipholbrand', die in oktober 2005 uitbrak in een cellencomplex van Schiphol en waarbij elf illegale migranten om het leven kwamen en vijftien mensen gewond raakten, bevestigde zorgen over onveilige detentieomstandigheden en het feit dat bewaarders onvoldoende waren opgeleid.

- Er is de dreiging dat kinderen van asielzoekers die als verdachten van oorlogsmisdaden waren aangemerkt (volgens bepaling 1F van de Vreemdelingenwet) gelijk met hun ouders worden uitgezet.

- Amnesty is bezorgd dat de maatregelen voor het 'managen' van migratie onvoldoende rekening houden met een effectieve bescherming van de rechten van vluchtelingen. Amnesty dringt erop aan dat Nederland het VN-Verdrag inzake de Bescherming van de Rechten van Migrerende Werknemers en hun Gezinsleden uit 1990 ratificeert.

- In 2014 oordeelde het comité van het Europees Sociaal Handvest dat Nederland voorzieningen moest treffen {'bed, bad, brood') ook voor degenen die illegaal in Nederland verblijven. Het kabinet nam dat oordeel niet over, wel zeiden veel gemeenten dat zulke voorzieningen al hadden of zouden invoeren. Het totaal aantal illegalen in Nederland is wel geschat op 100.000, maar de overgrote meerderheid van hen voorziet door arbeid, vrienden of familie zelf in hun bestaan.

- Discriminatie en racisme zijn hardnekkig en wijdverspreid. Onderzoek van Amnesty in 2007 wees uit dat nog geen 10 procent van de gemeenten in dat verband een actieplan heeft; 58 procent gaf aan onvoldoende informatie over racisme in de gemeente te hebben. In de aanpak van discriminatie toont het beleid van de Nederlandse overheid gebreken, zoals in het tegengaan van ‘etnische profilering’ door de politie.

- Maatregelen die het dragen van gezichtsbedekkende kleding (boerka) verbieden zijn in strijd met de vrijheid van godsdienst.

 - Het VN-Comité voor de Uitbanning van Discriminatie tegen Vrouwen sprak begin 2007 zorg uit over gebrek aan gegevens over geweld tegen vrouwen in Nederland, en het voortgaande racisme.

- Wetgeving die vanaf 2005 is ontwikkeld maakt het mogelijk mensen die verdacht worden van misdrijven van terrorisme langer te detineren in afwachting van hun proces. Bepaalde 'ongewenste vreemdelingen' kunnen worden uitgezet, maximaal tien jaar de toegang tot Nederland worden ontzegd of gedurende zes maanden worden gevangengezet wanneer ze in het land blijven. In 2010 sprak de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa zorg uit over maatregelen tegen terrorisme, vooral de vage definities van de desbetreffende misdrijven en de mogelijkheid om mensen lange tijd (tot twee jaar) op verdenking van terrorisme in voorarrest te houden,

- Er zijn berichten dat in 2003 gedetineerden in Irak door Nederlandse militairen zijn mishandeld. Aantijgingen over het gebruik van skibrillen, luide muziek en water werden onderzocht; het ministerie van Defensie verklaarde dat deze methoden inderdaad waren gebruikt. Parlement en publiek bleken niet eerder geïnformeerd over eerdere onderzoeken. 

- Het een belangrijke taak voor de Nederlandse regering erop toe te zien dat bedrijven de verantwoordelijkheid voor mensenrechten in beleid en praktijk integreren, eens te meer indien sprake is van overheidssteun. Betrokkenheid van Nederlandse bedrijven bij mensenrechtenschendingen moet krachtig worden veroordeeld. Eventuele buitenlandse slachtoffers moeten een beroep kunnen doen op een rechtsbijstandfonds om Nederlandse bedrijven aansprakelijk te stellen voor onrechtmatige handelingen.

- In 2011 oordeelde de Haagse rechtbank in hoger beroep dat drie nabestaanden van de massamoord in Srebrenica (1995) recht hadden op schadevergoeding van de Nederlandse staat, omdat die in gebreke was gebleven bij de bescherming door de Nederlandse Dutchbat-missie van hun familieleden. Veel andere nabestaanden blijven proberen via Nederlandse rechtbanken schadeloosstelling te krijgen. De rechtbank Den Haag oordeelde in 2014 dat Nederland aansprakelijk is voor de deportatie van ruim driehonderd mannen in Srebrenica. De uitspraak betekent dat de familieleden van de slachtoffers een schadevergoeding kunnen eisen.

- In het Nederlandse onderwijscurriculum is geen structurele aandacht voor mensenrechteneducatie. Alleen in kerndoel 47 van de onderbouw van het voortgezet onderwijs (een kerndoel dat op geen enkele manier wordt vertaald naar de curricula van specifieke vakken) wordt het onderwerp vermeld. Uit de Eurobarometer The Rights of the Child blijkt dat de Nederlandse jeugd de minste kennis bezit over internationaal vastgelegde kinderrechten van alle jongeren binnen de Europese Unie.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 16:35


Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#664 Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:36

#659: - Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

 Noch Theo van Gogh, noch Pim Fortuyn zijn vermoord door een asielzoeker. Wil je wel normale, zinnige vergelijkingen trekken en niet domweg wat gevallen roepen? Googel anders zelf eens. Je kunt het gebruiken, zo te lezen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#665 Re:

2015-11-11 16:38

#663: -  

 Ik probeer niemand te overtuigen. Kun je niet lezen? Ik laat alleen maar zien dat de Domrechtse propaganda van de ene vuile leugen tot het andere smerige verzinsel aan elkaar hangt. Mensen met een normaal, nog niet verziekt verstand, kunnen dan zelf hun eigen mening vormen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#666

2015-11-11 16:42

Een Educatieve Maatregel Mensenrechten, Gedrag en Omgang met anderen

Ik ben het zat. Ik heb het nu lang genoeg – meer dan lang genoeg – aangezien en getracht het te verdragen in de hoop dat het van slechts korte duur zou zijn en daarna wel weer over zou waaien: de terreur van de tokkies ofwel ‘Wilders’ verzet’ waar we hier vrijwel dagelijks mee geconfronteerd worden. De scheldpartijen van politici aan het adres van islamitische medemensen en vluchtelingen, de vergelijking die de premier van absoluut niet alle Nederlanders waaronder ondergetekende maakt met ‘barbaren’, de valse insinuaties van louche types in net pak als Zijlstra en Buma… ik ben het meer dan zat.

Meer dan zat ben ik voorts de media die het godverdomme zelfs bestaan om onder het mom van ‘opinie’ of ‘ingezonden stuk’ misdaden als het gooien van vuurwerkbommen door terroristen naar vluchtelingen goed te praten. De zieke fantasieën over gaskamers, doodschieten en opknopen waarmee je zelfs bij de EO kunt komen om er nog wat over uit te weiden maar waarvan een of andere sukkel in de NRC het bagatelliseert met de opmerking dat het ‘virtueel’ is: zo schandelijk dat superlatieven om het te beschrijven hopeloos tekort schieten.

Raadsvergaderingen die onmogelijk gemaakt worden, burgemeesters en wethouders die met de dood bedreigd worden en zelfs de kinderen van die mensen…
Leg hen maar eens uit Bas Heijne van de NRC, dat dat alles ‘virtueel’ is. Leg het ook in Woerden maar eens uit aan de slachtoffers van de terreuraanval van een week geleden dat de tomeloze haat ‘virtueel’ is. Bij dat ‘we’ van die Heijne wil ik dood nog niet eens in de buurt gevonden worden en die Heijne zelf is misschien nog wel erger dan al die goorlappen bij elkaar.

Wat wordt er in dit land een hoop toegestaan, weggekeken, gebagatelliseerd en getolereerd als het gaat om schelden, bedreigen, criminaliseren, terroriseren van vluchtelingen. Terwijl als iemand zoals een paar jaar geleden een T-shirt draagt met de tekst dat ‘Zwarte Piet gelijk staat aan racisme’ hij in elkaar wordt geslagen door de politie. Als je een bordje draagt met ‘het is 2013′ word je zelfs in Schutzhaft geplaatst (en loog de burgemeester erover) om het ‘volksfeest’ vooral maar niet te verstoren.
‘Fuck de koning’ roepen en het OM staat meteen op stelten: kan absoluut niet! Maar oproepen tot ‘minder, minder, minder’, vergassen, vluchtelingen beschuldigen misbruik te maken van de gezondheidszorg zoals NSB’er Halbe Zijlstra (ja: NSB’er) doet, kinderen bedreigen met de dood, vuurwerkbommen… allemaal geen probleem.

Ik vind dat de grens inderdaad bereikt is voor wat betreft de stemmingmakerij, de laster en de terreur jegens medemensen die alles kwijt zijn en dachten – en mochten hopen – hier veilig te zijn. Na de oorlog werden heel veel mensen die lid waren geweest van de NSB afhankelijk van wat ze gedaan hadden en bewezen kon worden niet alleen veroordeeld tot gevangenisstraffen maar werd hen tevens het recht om te stemmen, lid te worden van een politieke partij of anderszins politiek actief te zijn voor een aantal jaren ontnomen.

Ik ben van mening dat serieus overwogen zou moeten worden mensen die raadsvergaderingen met hun gejoel en gekrijs saboteren, terroristen, politici waaronder (maar zeker niet als enigen) Zijlstra en Buma die fact-free lopen te brallen vervolgd zouden moeten worden en dat er heel goed nagedacht zou mogen en moeten worden of je dat soort tuig van de richel niet voor een behoorlijk aantal jaren hun recht om te stemmen, te publiceren, lid te worden of te zijn van politieke partijen en maatschappelijke organisaties zou moeten opschorten. Want de gedragingen waar we het hier over hebben binnen en buiten het parlement hebben niets te maken met ‘vrijheid van meningsuiting’ of ‘bijdragen aan het maatschappelijke debat.’ Ze gaan de grenzen van het normale en betamelijke al lang ver te buiten. Het is maar één ding: terreur.

Dus zou je dergelijke mensen totdat ze zich weer enigszins geciviliseerd en normaal gedragen per gerechtelijk vonnis een tijdje onder toezicht moeten kunnen plaatsen terwijl hun rechten opgeschort zijn. Ze zouden in die tijd verplicht het equivalent van een Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) die dronken bestuurders opgelegd wordt moeten gaan volgen. Bijvoorbeeld in de vorm van cursussen over mensenrechten, omgang met andere mensen en ze zouden aan het werk moeten als onbetaalde kracht in AZC’s en andere opvanglocaties. Na een paar jaar goed gedrag zou door een rechter dan gekeken kunnen worden of het verantwoord is ze weer los te laten in de maatschappij met toekenning van hun volledige rechten. Per slot van rekening krijgt een snotneus die een rolletje drop jat de eerste jaren na het vergrijp ook voor heel veel baantjes waar dat vereist is geen V.O.G. meer.

Aangezien we het hier hebben over zaken van heel wat magnitudes ernstiger zou ik zeggen: laten we hier eens over nadenken. Ik weet het het: ‘vrijheid van meningsuiting’ en zo, maar nogmaals: is het vergif over ooglidcorrecties door Zijlstra een normale bijdrage aan een debat? Of het fact-free geblaat van Buma over ‘beloofde banen en huizen’ aan vluchtelingen? Het is misbruik maken van rechten en je kunt het zelfs beschouwen als een vorm van terrorisme. Racisme, zieke fantasieën over hoe mensen op een verschrikkelijke manier om het leven te brengen, vluchtelingen die verdrinken uitschelden, laster aan het adres van mensen, bedreigingen en bommen gooien zijn geen ‘meningen.’ Dat zijn delicten. Daar kun je personen en bedrijven (De Telegraaf is ook een tijdje verboden geweest) heel goed en het liefst ook een beetje voortvarend voor vervolgen en sancties voor opleggen.

Hoe het ook is: een ‘vrijheid van meningsuiting’ die door steeds meer beschouwd wordt als een vrijbrief voor het oproepen tot geweld en haat kan ik niet serieus nemen. Een maatschappij waarin dergelijk cynisme tot norm verheven is, is niet vrij maar ziek. Doodziek. En er zijn geneesmiddelen om er iets aan te doen voordat de patiënt sterft, hetgeen onherroepelijk zal gebeuren als we de fascistische kanker van Wilders en alles wat er uit voortvloeit voort laten gedijen. Als er niks tegen gedaan wordt, loopt men straks te janken dat de genocide die plaatsgevonden heeft ‘zo erg’ was en dat het nooit meer mag gebeuren. Liever voor die tijd resoluut ingrijpen.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 16:45


Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#668 Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 16:49

#667: - Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

 Deze moslims vluchten voor moslims. En toch zijn alle moslims voor jou gelijk. Wie is dan wereldvreemd?

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-11 17:01


Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#670 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 17:08

#669: - Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

 Er is ook maar één christendom? Waarom hebben al die christenen elkaar dan eeuwen de koppen in geslagen? Of ken je de geschiedenis van het superieure blanke ras niet?


Anonymous

#671 Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 17:10

#667: - Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

Ah mooi, de middagdienst is ook al druk bezig. 

Ja? Is Pim Fortuyn in de naam van islam vermoord? Weet Volkert van der G. daarvan?


Anonymous

#672 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 17:11

#669: - Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

"Wij zijn beschaafd". Die knip ik uit en plak ik boven mijn bed. Kan ik nog jaren om lachen!


Gast

#673

2015-11-11 17:12

Komt te dicht in de buurt

Anonymous

#674 Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 17:13

#659: - Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

 Maar de dagelijkse Standaard, The Post Online, Geen Stijl, EJ Bron en meer van dat fraais plaatsen geen "sensatie nieuws"? Hahahaha!


Anonymous

#675 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten?

2015-11-11 17:16

#669: - Re: Re: Re: Re: Re: Nee? Niks te vrezen van blanke racisten? 

 "Ben je buitenlands hoeveel uren per week werk je wat doe jij voor de vluchtelingen behalve haatzaaien wat is je naam ? En nog n paar die ik vergeten ben . Ik schrijf tenminste nog echt ipv dat k ipv en plak werk van jouw"

En vergeet niet het BSN-nummer, de pincode en de maat onderbroek.