Zeg nee tegen azc Brunssum

AZC WEG ERMEE

/ #762

2015-11-12 14:12

CDU wil Duitse studenten dwingen jaar lang bij opvang migranten te werken

 

Het Duitse parlementslid Eckhardt Rehberg pleit er namens haar christendemocratische CDU fractie voor om afgestudeerden te verplichten een jaar lang ‘sociale dienstverlening’ aan migranten te geven. Daarmee zou het enorme tekort aan werknemers in de hulpverleningssector opgevangen moeten worden. Rehbergs omstreden voorstel maakte verhitte discussies los, vooral omdat dwangarbeid –gezien de beruchte concentratiekampen van de Nazi’s- een uiterst gevoelig onderwerp in Duitsland is.

 



We hebben gedwongen dienst nodig, want er is geen andere manier om de massa’s vluchtelingen en hun integratie te managen,’ zei Rehberg. ‘De hulpverleners zijn op het toppunt van uitputting.’ Studenten die weigeren moeten volgens hem als alternatief een jaar lang het leger in. ‘Iedereen die nu zegt dat dit niet gaat werken zal er over 6 maanden (als er nog eens miljoenen nieuwe migranten zijn toegelaten) anders over denken.’

Scholieren moeten verplicht schoonmaken

Enige weken geleden berichtten we dat enkele scholen in Flensburg hun leerlingen verplichtten om opvangcentra voor migranten schoon te maken. Dat leverde woedende reacties van hun ouders op, mede omdat het risico om -vanwege het totaal gebrek aan hygiëne bij met name Afrikaanse asielzoekers- besmet te worden met een ernstige ziekte levensgroot is. (1)

Vorige week kondigde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken aan dat hij van plan was om de schooleisen flink te verlagen, zodat migranten –waarvan het leeuwendeel niet of nauwelijks iets geleerd heeft- toch tot het onderwijs kunnen worden toegelaten. (2)

Geweld in Calais houdt aan

In Calais kwam het voor de derde opeenvolgende nacht tot gewelddadige botsingen tussen de politie en voornamelijk Afrikaanse migranten, die per se naar Engeland willen en daarvoor wegen blokkeerden, om zo op vrachtwagens te kunnen springen. In de nacht van zondag op maandag raakten 16 politieagenten gewond. Net als in Duitsland worden de migranten hier gesteund door linksradicale groepen zoals ‘No Borders’, die een volledige opheffing van alle grenzen en een ongelimiteerde immigratie eisen. (4)

Migranten op cruiseschepen?

Met de winter voor de deur gaat de migrantencrisis verder escaleren, zeker als bedacht wordt dat er in Libië nog eens honderdduizenden de oversteek naar Europa willen maken, en in Syrië minimaal een half miljoen. Omdat er nu al een groot tekort aan opvangmogelijkheden is overwegen Duitse politici om migranten zelfs op cruiseschepen te plaatsen (5).

Zweden is wild geworden en niet langer veilig’

Ondertussen duiken in Zweden afschrikwekkende pamfletten op waarop staat dat ‘dit land wild is geworden, en het hier niet langer veilig is’ (6). De Finse minister van Binnenlandse Zaken Petteri Orpo dreigt met een complete opnamestop van migranten, vooral omdat de protesten van het Finse volk steeds luider worden (7). Het parlement van Hongarije heeft officieel besloten niet deel te nemen aan de door de EU geëiste herverdeling van 160.000 migranten over Europa (8).