Zeg nee tegen azc Brunssum


Anonymous

/ #872 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 18:52

#867: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Of ik dat krom vind? Nee, want wat je zegt klopt niet.

In Nederland is bepaald dat 10% van de sociale huurwoningen wordt gereserveerd voor o.a. de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning. Dat was al vele jaren zo. Wel wordt erover gesproken of dat getal (10%) niet aangepast moet worden. En men bedoelt daarmee dan naar beneden gebracht, juist omdat er ook onder de Nederlanders een grotere vraag is dan voorheen naar sociale huurwoningen.

Die overige 90% zijn hoe dan ook gereserveerd voor Nederlanders en andere mensen die zich in Nederland willen vestigen en niets met asielaanvragen van doen hebben.

Er is dus geen sprake van "voorrang hebben", want de asielzoeker kwam en komt niet in aanmerking voor die 90%.

Wat het afpakken van werk betreft: die mensen moeten toch integreren? Die worden toch geacht niet hier naartoe te komen vanwege onze riante uitkeringen? En als die asielzoeker met een status (want eerder mag die niet werken en komt die niet in aanmerking voor zelfstandig wonen) eerder werk krijgt dan een Nederlander, dan is dat omdat hij meer gekwalificeerd is dan die Nederlander. Is hij niet meer gekwalificeerd, dan is hij goedkoper. In dat geval moet je de werkgever erop aanspreken dat hij liever goedkopere mensen in dienst neemt (uitbuit, in goed Nederlands), dan Nederlanders.

En als de statushouder werk heeft en zelfstandig woont, dan betaalt hij net zo goed belasting als jij en ik ook.