Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #995 Re:

2015-11-13 20:54

#993: -  

 

Urgentie woning aanvragen bij scheiding

Snel een andere woning

Scheiden wordt pas concreet als een van u beiden gaat verhuizen. Als u een nieuwe huurwoning zoekt, wordt aangeraden om een urgentieverklaring op te vragen bij de betreffende woningbouwverenging(en). Als u na de scheiding achterblijft met een of meer minderjarige kinderen, zal de woningbouwvereniging in veel gevallen een urgentieverklaring afgeven. Dit is per gemeente verschillend. 

Voorwaarden voor aanvragen van urgentie nieuwe woning na scheiding

De voorwaarden verschillen per gemeente en per woningbouwvereniging. 
Over het algemeen worden vaak de volgende voorwaarden gesteld:

  • Als u permanent ernstige hinder of belemmering ondervindt door sociale omstandigheden, kunt u sociaal urgent worden. U moet dan (laten) aantonen dat er een duidelijk verband tussen uw huidige woonsituatie en uw sociale problemen bestaat. Daarnaast moet aangetoond worden dat er een noodzaak tot verhuizing binnen een half jaar is.
  • Als u buiten uw schuld en door onverwachte omstandigheden te maken krijgt met een plotselinge grote inkomensachteruitgang, kunt u financieel urgent worden.
  • Urgentie bij echtscheiding of verbreking van een samenwoning wordt alleen verleend als u met uw kind(eren) noodgedwongen uw huidige woning moet verlaten. U moet dan kunnen aantonen dat u al het mogelijke heeft gedaan om de woning te behouden.

Dus ja, je bent wel urgent als het een vechtscheiding betreft. Je zult er echter wel zelf werk van moeten maken, maar meestal zal de advocaat voor jou een urgentieverklaring (kunnen) regelen.