Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1187 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 16:08

#1185: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Maar dan moet je dus ook alle Döner-zaken en Shoarma-tenten sluiten. Dan moet je ook niet meer accepteren dat ze met hun groenten, brouwseltjes en kookseltjes op de markt staan. Je moet ze niet eens meer in het straatbeeld dulden, want iedereen met een tintje en een baardje kan een geradicaliseerde moslim zijn.

Weet je wat, laat in Nederland alleen nog maar lange blonde mensen met blauwe ogen toe (wie had dat ideaalbeeld ook weer?). Maar o wee, zelfs dan ben je nog niet zeker, want er zin ook geradicaliseerde moslims van Nederlandse afkomst. Wat nu? 

Je kuntnooit zeker zijn dat je alle elementen verwijdert of niet eens toelaat, want iedereen is in staat te radicaliseren. Als het niet vanwege de koran is, dan wel vanwege de bijbel, Das Kapital, Mein Kampf, Catcher in the Rye of Pluk van de Petteflet. Het is naïef te denken dat je ooit terrorisme kunt voorkomen.

Maar, nogmaals, waar het om gaat is, dat jij 60 miljoen mensen (lees dit rapport) weigert hulp te bieden, vanwege de mogelijkheid dat twee (hoe kom je aan twee, heb ik nog nergens gelezen, maar ik wil je wel geloven) van de daders van de aanslagen in Parijs met de stroom vluchtelingen zijn meegelift.

Bovendien, stel dat Nederland inderdaad niemand meer toelaat, wiens probleem wordt het dan? Dan wachten ze maar wat langer, zodat Duitsland er voorlopig nog heel wat meer te verwerken heeft? De rest van Europa? Of ook niemand meer in Europa (vooral doen als je een echte wereldoorlog op termijn wilt)? De mensen daar laten waar ze vandaan proberen te vluchten? Zodat IS, Boko Haram, Taliban en hoe die idioten zich verder ook allemaal noemen wel heel erg makkelijke doelwitten hebben? Zodat zij heel het land kunnen uitroeien en daadwerkelijk hun eiegn staat kunnen stichten? Dan doe je toch precies dat wat die terroristen willen?

Voor complexe vraagstukken bestaan geen simplistische oplossingen, ook al doet Wilders jou dat wel geloven. Denk voor jezelf na en je begrijpt dat Wilders jou niets biedt, behalve haat en angst.

"Ze nooit de kans geven naar binnen te komen" is net zo'n simplistische oplossing als iedereen een wapen geven, zoals Donald Trump voorstelt. De daders van 9-11 hoefden zich nergens tussen te verschuilen om hun aanslagen te plegen. Rara, de Bader-Meinhofgruppe en de Brigata Rossa (ik noem maar wat voorbeelden) hoefden niet eens ergens naar binnen te sluipen, want ze waren er al en altijd geweest.