Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1176

2015-11-15 15:18

Dode gevonden bij noodopvang Dordrecht

VANDAAG, 14:52
 

Bij de noodopvang voor vluchtelingen in Dordrecht is op straat een overleden man gevonden. RTV Rijnmond schrijft dat een deel van de straat waar de noodopvang ligt, is afgezet

Hoe de man om het leven is gekomen, is niet bekend. Medewerkers van de recherche en de Forensische Opsporing doen onderzoek.

In de noodopvang verblijven ongeveer 120 vluchtelingen. De opvang werd een maand geleden in gebruik genomen en zou aanvankelijk maar een paar dagen als crisisopvang fungeren. Daarna werd de opvang een paar keer verlengd omdat er een gebrek is aan andere locaties.

Overleden persoon #Snelliusstraat#Dordrecht is een man. Onderzoek naar doodsoorzaak nog steeds bezig.

— Politie Rotterdam eo (@Politie_Rdam) November 15, 2015
 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1177

2015-11-15 15:20

Nee, sukkels, het is niet de islam

 

 

Frankrijk blijft een belangrijk doelwit zolang het mee blijft doen aan het bombarderen van ISIS, verklaart ISIS zelf in een persbericht naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. “Dit is voor Syrië“, hebben de terroristen in het Bataclan-theater geroepen.

“Het is de islam”, roepen de betweters, de zelfbenoemde islamdeskundigen hier in koor. “Je kunt niet ontkennen dat de islam ermee te maken heeft”; “Islamieten moet hun religie terugpakken van de islamisten”; “De islam hoort niet bij onze cultuur.” 

Religieuze taal

Nee, het is niet de islam. Het is de westerse buitenlandse politiek en de marginalisering, de criminalisering van moslims in het Westen. Dat blijkt overal uit. Uit de verklaringen van ISIS, uit interviews met gevangen ISIS-strijders, uit verkenningen in de Franse banlieues, waar veel ISIS-recruten vandaan komen. Nee, ze vallen onze manier van leven niet aan, wij hebben hún manier van leven aangevallen, en we doen dat nog steeds, al honderdvijftig jaar lang.

Ja maar ze roepen Allah is groot, en dat we hun profeet bespotten. So what? Als het boeddhisten waren geweest, hadden ze hun verklaring volgestopt met boeddhistische mumbo jumbo. Denkt iemand echt dat de politiek van Bush, die zijn opdrachten rechtstreeks van de Here God beweerde te krijgen, een christelijk probleem is? Nee, die religieuze taal is maar een vehikel, een procrusteaans bed waarin de boodschap wordt gewrongen die precies hetzelfde zou zijn geweest als Bush een zoroastriër was geweest, of een shintoist. 

Meedogenloosheid tegen de vijand

Infatti, de militaire machthebbers die Japan in de Tweede Wereldoorlog stortten, gebruikten precies het shintoïsme, een religie waarin de harmonie van de mens met zijn omgeving centraal staat, als rechtvaardiging voor de meedogenloosheid tegen de vijand. En ook toen kreeg Amerika het op eigen bodem voor de kiezen omdat het niet kon laten zich elders in anderlands binnenlandse aangelegenheden te mengen. 

Zij bombarderen hier omdat wij het daar doen. Daarbij houden we ISIS sterk door Saoedi-Arabië te steunen en het de Golfstaten naar de zin te maken, twee belangrijke leveranciers van geld en wapens aan ISIS. Onze rol in de wereldwijde wapenhandel is sowieso onsmakelijk en doet denken aan de opiumoorlogen die de Britten in de negentiende eeuw in China voerden, waar de Chinezen verplicht werden opium te produceren en te consumeren, terwijl die in eigen land verboden was.

Surveillance state

En guess what, door met onze vingers in de oren te blijven roepen dat het de islam is, kunnen we op deze weg blijven doorgaan, mét steun van de bevolking. Af en toe een bloedige aanslag op eigen bodem is afschuwelijk voor de direct betrokkenen, maar het komt de machthebbers helemaal niet verkeerd uit. Die kunnen delirisch roepen dat ze genadeloos zullen terugslaan en dat ISIS moet worden uitgeroeid, in de volle wetenschap dat ISIS is ontstaan door de oorlog tegen Irak, waar we door Amerika en de Britten werden ingerommeld. Meer budget voor de geheime diensten en, belangrijker, meer bevoegdheden. De surveillance state komt tot vol wasdom, en helemaal op democratische wijze. 

En ISIS gaat helemaal never nooit worden uitgeroeid. Dat zou namelijk een ramp zijn voor onze overheid. ISIS zal altijd worden blijven gevoed. Willens en wetens.

 


Gast

#1178 Re: Re: Re:

2015-11-15 15:25

#1175: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re:  

 ik snap dat jij van het goede uitgaat. Ik geloof ook echt dat het grootste deel echt vluchteling is die geholpen moet worden. Ik ben er alleen niet voor om dan die "paar" rotte appels ook te accepteren die voor vele doden kunnen zorgen, terwijl WIJ niet in oorlog waren in de eerste plaats, maar wij moeten nu wel ook bang zijn. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1179 Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:28

#1178: - Re: Re: Re:  

 Niemand "accepteert" die rotte appels.

Maar beantwoord de vragen eens: schaf jij carnaval en het Sinterklaasfeest af, als straks zou blijken dat terroristen ook daarvan gebruik maken om zich er tussen te verstoppen?


Gast

#1180 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:36

#1179: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re:  

 nee, want ik mag dan bang zijn Sinterklaas is Nederlands en zoals ik al zei ze horen niet binnen te komen. Dat ligt niet aan mij dat die hier zijn


Gast

#1181 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:38

#1179: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re:  

 Jij accepteert ze, want als jij denkt dat die asielzoekers hier moeten komen ben je niet echt slim als je nu nog steeds denkt dat er geen terroristen tussen zitten die zich voor doen als


Gast

#1182 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:39

#1181: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 en jij denkt ook dat de mensen in Frankrijk nog steeds zeggen laat maar komen die asiel zoekers en meer en meer. Dat denk ik niet en dam heb ik het over de burgers niet over de politiek 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1183 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:51

#1180: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Maar ALS terroristen zich vermommen als zwarte piet (raar kostuumpje waar je makkelijk een bomgordel onder kunt vesrtoppen, dikke laag schmink), dan is dat voklkomen in orde, volgens jou? Want Sinterklaas is Nederlands?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1184 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:55

#1182: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Knap dat jij weet wat ik denk. Helaas denk ik iets anders, dus zal het wel zijn wat je zelf denkt.

Niemand beweert dat de Fransen stuk voor stuk hyperintelligent zijn. Dan had het Front National nooit zo'n succes gehad. Waarschijnlijk zijn veel Fransen dus net zo dom als veel Nederlanders. Maar gelukkig net zoveel Fransen ook net zo intelligent als Nederlanders. Anders hadden het Front National en de PVV allang meegeregeerd.

Hoe interessant zou Nederland dan zijn voor de IS als Wilders hier minister-president zou zijn? Kijk, dáár zou je je bang voor mogen maken.


Gast

#1185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:57

#1183: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 nee je snapt het niet. Ik had ze nooit de kans gegeven binnen te komen door duizenden asielzoekers met grote hoeveelheden tegelijk binnen te laten. Dan heb je niet eens de kans om ze goed te controleren! Dan wachten ze maar wat langer om binnen te komen. Als dat de veiligheid van de Nederlanders beter kan verzekeren

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1186 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:58

#1181: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Wat een vreemde redenering. Omdat ik vind dat vluchtelingen geholpen moeten worden, accepteer ik terroristen. Je snapt toch hopelijk zelf wel dat dat nergens op slaat.

Mijn vragen aan jou gaan juist over terroristen die zich voordoen als, maar daarmee heb jij geen probleem, zolang het maar een Nederlands feest is. Moet ik nu gaan denken dat jij die terroristen accepteert, zolang ze zich maar verkleden als zwarte piet of als Einzelgänger? Wees blij dat ik niet zo krom denk als jij.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1187 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 16:08

#1185: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Maar dan moet je dus ook alle Döner-zaken en Shoarma-tenten sluiten. Dan moet je ook niet meer accepteren dat ze met hun groenten, brouwseltjes en kookseltjes op de markt staan. Je moet ze niet eens meer in het straatbeeld dulden, want iedereen met een tintje en een baardje kan een geradicaliseerde moslim zijn.

Weet je wat, laat in Nederland alleen nog maar lange blonde mensen met blauwe ogen toe (wie had dat ideaalbeeld ook weer?). Maar o wee, zelfs dan ben je nog niet zeker, want er zin ook geradicaliseerde moslims van Nederlandse afkomst. Wat nu? 

Je kuntnooit zeker zijn dat je alle elementen verwijdert of niet eens toelaat, want iedereen is in staat te radicaliseren. Als het niet vanwege de koran is, dan wel vanwege de bijbel, Das Kapital, Mein Kampf, Catcher in the Rye of Pluk van de Petteflet. Het is naïef te denken dat je ooit terrorisme kunt voorkomen.

Maar, nogmaals, waar het om gaat is, dat jij 60 miljoen mensen (lees dit rapport) weigert hulp te bieden, vanwege de mogelijkheid dat twee (hoe kom je aan twee, heb ik nog nergens gelezen, maar ik wil je wel geloven) van de daders van de aanslagen in Parijs met de stroom vluchtelingen zijn meegelift.

Bovendien, stel dat Nederland inderdaad niemand meer toelaat, wiens probleem wordt het dan? Dan wachten ze maar wat langer, zodat Duitsland er voorlopig nog heel wat meer te verwerken heeft? De rest van Europa? Of ook niemand meer in Europa (vooral doen als je een echte wereldoorlog op termijn wilt)? De mensen daar laten waar ze vandaan proberen te vluchten? Zodat IS, Boko Haram, Taliban en hoe die idioten zich verder ook allemaal noemen wel heel erg makkelijke doelwitten hebben? Zodat zij heel het land kunnen uitroeien en daadwerkelijk hun eiegn staat kunnen stichten? Dan doe je toch precies dat wat die terroristen willen?

Voor complexe vraagstukken bestaan geen simplistische oplossingen, ook al doet Wilders jou dat wel geloven. Denk voor jezelf na en je begrijpt dat Wilders jou niets biedt, behalve haat en angst.

"Ze nooit de kans geven naar binnen te komen" is net zo'n simplistische oplossing als iedereen een wapen geven, zoals Donald Trump voorstelt. De daders van 9-11 hoefden zich nergens tussen te verschuilen om hun aanslagen te plegen. Rara, de Bader-Meinhofgruppe en de Brigata Rossa (ik noem maar wat voorbeelden) hoefden niet eens ergens naar binnen te sluipen, want ze waren er al en altijd geweest. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1188

2015-11-15 16:20

Wat weten we over de daders? 

VANDAAG, 12:25

In Frankrijk en België is een klopjacht gaande op mensen die betrokken waren bij de aanslagen van vrijdag in Parijs. Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid ervoor opgeëist. Een overzicht van wat we tot nu toe weten over de daders.  

De aanvallers werkten in drie teams. Een daarvan ging naar het stadion, de twee andere reden in auto's door Parijs en schoten op een aantal plekken mensen dood. Een van de teams zou uiteindelijk het grootste bloedbad aanrichten, in de concertzaal Bataclan. 

Zeven terroristen zijn gedood. Zes hebben zichzelf opgeblazen, een is doodgeschoten door de politie. Hoewel er in eerste instantie van werd uitgegaan dat dit alle terroristen waren, is daar nu twijfel over. 

Daders gedood: 7

Daders geïdentificeerd: 3

Daders ontkomen: onbekend


Wat weten we nu? 

De terroristen reden vrijdag in twee auto's door Parijs. Een ervan, een Volkswagen Polo, stond voor de concertzaal Bataclan. Die auto had een Belgische nummerplaat. De andere, een Seat, werd gebruikt door het terreurteam dat mensen doodschoot op terrassen. Die auto is teruggevonden in Montreuil, een voorstad van Parijs. 

Dat betekent dat iemand met de Seat is weggereden van de plaats van de aanslagen naar Montreuil. Volgens Franse media is met de auto zeker een van de terroristen ontkomen. 

Gisteren en vandaag zijn ook zeven mensen opgepakt in België. Waar precies wil de Belgische justitie niet zeggen, maar zeker is dat een aantal arrestaties in de Brusselse wijk Molenbeek was. De politie kwam hen op het spoor door de Volkswagen Polo die bij de aanslagen werd gebruikt. 

De Polo was gehuurd in België en er lagen parkeerbonnen in uit Molenbeek. Van in ieder geval een van de mensen die in Brussel werden opgepakt, is bekend dat hij vrijdagavond in Parijs was.  

Ismaël Omar Mostefaï

Van de zeven dode daders zijn er drie geïdentificeerd. Twee zijn Fransen die in Brussel woonden. Een van hen woonde in Molenbeek. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt. 

De derde is de 29-jarige Ismaël Omar Mostefaï. Hij werd geboren in het Franse Courcouronnes en woonde in Chartres. Zijn ouders zijn Algerijns, hij had twee broers en twee zussen. Mostefaï was zelf vader. 

Tussen 2004 en 2010 is Mostefaï acht keer in aanraking gekomen met de politie vanwege een aantal kleine vergrijpen. In 2010 werd hij geregistreerd in een databank voor moslims met radicale motieven. In het najaar van 2013 reisde Mostefaï naar Turkije. Mogelijk ging hij vanuit daar door naar Syrië, maar dat is niet bevestigd.

De vader en de broer van Mostefaï zijn gisteren opgepakt. Vandaag werden ook vier andere familieleden vastgezet. 

Paspoort

Vlak bij het lichaam van een van de andere omgekomen daders is een Syrisch paspoort gevonden. De Griekse autoriteiten zeiden gisteren dat dat paspoort van iemand is die zich begin vorige maand registreerde als vluchteling op het eiland Leros. 

Maar is er ook twijfel over de authenticiteit. Of de dader ook degene in het paspoort is, is niet duidelijk. Ook zijn er berichten dat het om een valse pas gaat. Er is een levendige handel in (valse) Syrische paspoorten. 

Gisteren werd gemeld dat bij een van de andere daders een Egyptisch paspoort was gevonden. Volgens Egyptische media is dat paspoort niet van een dader, maar van een slachtoffer. De Egyptenaar zou zwaargewond zijn.

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1189

2015-11-15 16:23

Aanslagen Parijs: de feiten op een rij

GISTEREN, 19:53
AANGEPAST OP VANDAAG, 10:32

De ontwikkelingen in Frankrijk volgen elkaar sinds vrijdagavond in een hoog tempo op. Om het overzicht te bewaren hebben we de belangrijkste feiten onder elkaar gezet.

De aanslagen

- Er zijn 129 mensen vermoord, de vrees is dat het dodental nog verder zal oplopen
- 352 mensen raakten gewond, 99 verkeren in kritieke toestand
- Onder de gewonden zijn drie Nederlanders, twee van hen zijn zwaargewond
- De twee zwaargewonden maken het naar omstandigheden goed, zei de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk tegen de NOS. 
- Een lichtgewonde Nederlander heeft het ziekenhuis verlaten en is op weg naar huis
- De aanslagen waren op zeven verschillende locaties

De daders

- Twee van de daders woonden in Brussel, dat bevestigt het Belgische federaal parket.
- De aanslagen zijn gepleegd door ten minste zeven terroristen. De zeven zijn allemaal dood.
- Onderzoekers houden er rekening mee dat er een of meerdere daders zijn ontkomen. Zo is er een zwarte Seat buiten Parijs teruggevonden, die de terroristen hebben gebruikt- Een van de daders is geïdentificeerd als Ismaël Omar Mostefaï (29). Het zou gaan om een Syriëganger
- De daders zijn geen vluchtelingen, maar criminelen. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker gezegd
- Een van de daders, die een bomgordel om zich droeg, had een ticket voor de wedstrijd Frankrijk-Duitsland, maar werd tegengehouden door een beveiliger, meldt The Wall Street Journal
- Volgens de Griekse overheid is het paspoort dat bij een van de terroristen is aangetroffen van een Syriër die via het eiland Leros Europa is binnengekomen, maar een bron binnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten die CBS News heeft gesproken zegt dat de pas mogelijk vals is
- De Franse politie heeft in totaal zes familieleden opgepakt van Ismaël Omar Mostefaï, de geïdentificeerde dader. Onder hen zijn zijn vader en broer
- De politie in Brussel heeft drie mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de aanslagen
- Volgens de burgemeester van Chartres is een van de daders een Franse Syriëganger. Ook onder andere Le Monde maakt hiervan melding, op basis van eigen bronnen
- De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door IS, daarnaast dreigt de terreurorganisatie met meer aanslagen in Frankrijk

Maatregelen Frankrijk

- Frankrijk heeft grenscontroles voor uitgaand verkeer ingevoerd
- Er zijn 1500 militairen op de been
- De noodtoestand is afgekondigd
- President Hollande heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd

Reactie Nederland

- In heel Nederland is het morgen om 12.00 uur een minuut stil, ook in veel andere EU-landen
- Premier Rutte en koning Willem-Alexander hebben geschokt gereageerd
- "We zijn in oorlog met IS", zei Rutte tijdens een persconferentie
- Alle betrokken diensten zijn in een verhoogde staat van paraatheid gebracht
- Daarnaast wordt de grensbewaking aangescherpt, vooral voor verkeer uit Frankrijk
- Grote evenementen kunnen gewoon doorgaan, de politie zal wel extra alert zijn

Reacties uit andere landen

- De ministers van Justitie van de Europese Unie komen vrijdag voor een spoedzitting bijeen.  
- Wereldleiders hebben met afschuw gereageerd
- In veel Europese landen zijn de grenscontroles aangescherpt 

 

Bron


Gast

#1190 Re:

2015-11-15 16:39

#1189: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 natuurlijk zeggen ze dat de pas vals was, want anders wisten alle mensen zeker dat ze als vluchteling zijn gekomen en dat kunnen ze helemaal niet hebben, want dan is er angst. Als alles achter de rug is gaan ze het wel toegeven net als ze altijd achteraf alles zeggen. Een voorbeeld dat vliegtuig van Engeland dat ontsnapt was aan een raket. Achteraf zijn de piloten ingelicht, maar de mensen niet.


Gast

#1191 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 16:44

#1186: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ja nu wel ja. Je weet nu dat er 2 sowieso al als vluchteling zijn meegekomen, dus riskeer je je veiligheid. Het is niet meer een wat als


Gast

#1192

2015-11-15 16:48

BERLIJN - Radicale moslims proberen de vluchtelingencrisis in Duitsland aan te grijpen om meer aanhangers te rekruteren. Daarvoor waarschuwde de chef van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maassen, zondag in Duitse media. Islamisten zouden actief vluchtelingen benaderen. "We kennen al meer dan honderd gevallen", aldus Maassen.

Maassen sloot niet uit dat terroristen meereizen met de vluchtelingenstroom, maar zei het niet erg waarschijnlijk te vinden. Volgens de veiligheidschef zou het "ongebruikelijk" zijn dat mensen met een gevechtsmissie de levensgevaarlijke oversteek van Turkije naar Griekenland wagen.

 

 

hoe kan dat nou? In Duitsland???


Gast

#1193

2015-11-15 16:51

Parijs - Twee van de daders van de aanslagen in Parijs vrijdagavond zijn in oktober in Griekenland geregistreerd. Dat heeft de Griekse politie bevestigd.

Volgens de Griekse onderminister Nikos Toscas van Burgerbescherming werd de houder van het Syrische paspoort dat werd gevonden bij het lichaam van een van de daders, op 3 oktober geregistreerd op het eiland Leros. De registratie is gebruikelijk bij binnenkomst in de Europese Unie.

De vingerafdrukken van een tweede dader kwam ook voor in de Griekse database, meldt een Griekse politiebron aan persbureau AFP. Ook deze man zou zijn aangekomen op Leros.

Veiligheidsdiensten vrezen al langer dat tussen de duizenden vluchtelingen die wekelijks Europa binnenstromen ook levensgevaarlijke jihadisten zitten. Die angst is nu waarheid geworden.

STOP DE VUILSPUITERIJ VAN EXTREEM-LINKS

#1194

2015-11-15 17:02

STOP DE VUILSPUITERIJ VAN EXTREEM-LINKS

 

STOP DE VUILSPUITERIJ VAN EXTREEM-LINKS

#1196

2015-11-15 17:05

STOP DE GORE LEUGENS VAN EXTREEM-LINKS

 


Gast

#1197

2015-11-15 17:08

AMSTERDAM - Een groep van zestig uitgeprocedeerde asielzoekers heeft zondag een ander pand in Amsterdam bezet. Dat heeft de actiegroep 'Wij zijn hier' laten weten.

De mannen verlieten zondag voor 14.00 uur zoals afgesproken de Vluchtbank, het kantoorpand op het bedrijventerrein in Sloterdijk dat ze eind oktober kraakten. Ze waren dit overeengekomen met de eigenaar van het pand, Rabobank Pensioenfonds, in de aanloop naar een kort geding dat eerder deze maand diende bij de rechtbank in Amsterdam.

Ze verblijven nu in een voormalig kantoorgebouw aan de Keienbergweg in Amsterdam Zuidoost. Het pand staat al enige tijd leeg. Het gebouw werd gebruikt door een bedrijf dat schroeven produceert. De zestig mannen uit Somalië, Libië, Soedan, Eritrea en Ethiopië verbleven eerder in de Vluchtgarage in Amsterdam Zuid-Oost en de Vluchttoren in Nieuw-West.

De asielzoekers willen geen gebruikmaken van de nachtopvang van de gemeente, de zogeheten bad, bed en brood-voorziening, omdat ze dan overdag op straat moeten leven.

 

 

waarom zijn die nog hier???? Gezinnen waarvan de kinderen op school zaten hier worden uitgezet en die blijven gewoon hier terwijl de staat het weet. Belachelijk!!!!!


Gast

#1198 EXTREEM LINKS VIERT HOOGTIJ

2015-11-15 17:41

Er zijn ook aanslagen in beiroet Libanon Syrië en nog meer van die landen Hoe hypocriet zijn we ?

Lol


Gast

#1199 Re: EXTREEM LINKS VIERT HOOGTIJ

2015-11-15 17:52

#1198: - EXTREEM LINKS VIERT HOOGTIJ 

 huh ik snap er nu niks meer van


Gast

#1200 Re: Re:

2015-11-15 23:38

#1190: - Re:  

 Als je had kunnen lezen, dan had je gezien dat NIEMAND als vluchteling is meegekomen.

Geloof jij alles wat men jou wijsmaakt?