Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1399 Wilders liegt!

2015-11-17 11:53

'Linkse schuld immigratie een leugen'

Tijd om onjuiste feiten recht te zetten, nu werkgevers opnieuw profiteren van immigratie waar Nederlandse arbeiders last van hebben.

“In weerwil van wat mensen zijn gaan geloven, was de migratiegolf van de jaren zestig geen links, maar juist rechts beleid. Vijftig jaar later laat rechts zien niks geleerd te hebben”, schrijft Martijn van Dam (PvdA) vandaag in de Volkskrant. 

Van Dam reageert op ondermeer het Verkiezingsprogramma van de PVV, met daarin: “De multiculturele nachtmerrie die ons wordt aangedaan kunnen we en willen we niet als een vaststaand feit aanvaarden. Het Nederlandse volk heeft niet om de massa-immigratie gevraagd en moet daar dan ook niet de prijs voor betalen. De schuld ligt niet bij Henk en Ingrid. De schuld ligt bij de linkse elites die denken dat de wereld er uit ziet als Woodstock.”

Van Dam beroept zich ondermeer op onderzoek van de professoren en broers Jan Lucassen van het Instituut voor Sociale Geschiedenisen Leo Lucassen van het Centrum voor Geschiedenis van Migranten. Zij hebben de feiten op rij gezet, overigens voor Henk en Ingrid niet ter zake doende.

Van Dam: ” Dankzij verschillende historische onderzoeken, onder andere door de gebroeders Lucassen, kunnen we feiten en fictie goed uit elkaar houden. In de jaren zestig ontstond een tekort op de arbeidsmarkt. In eerste instantie werden Zuid-Europeanen ingevlogen.

Werkgevers hadden liever Turken en Marokkanen. Die waren goedkoper en makkelijker inzetbaar. De VVD en de voorgangers van het CDA regeerden. Zij sloten wervingsverdragen af met Turkije en Marokko en openden kantoren om mensen naar Nederland te halen. 

De PvdA was zeer kritisch vanwege de verdringing van Nederlandse werknemers en de druk op de lonen. Daarom eiste de PvdA dat gastarbeiders maar twee jaar mochten blijven.

Dat werd toegezegd, maar de VVD en de werkgevers bedachten allerlei trucs om dat te omzeilen. Sterker, de liberalen en christendemocraten gaven Turken en Marokkanen het recht hun gezin mee te nemen, waardoor de aandrang om terug te keren stukken kleiner werd. 

Door deze rechtse maatregelen nam het aantal Turken en Marokkanen in Nederland in hoog tempo toe. In 1960 waren er drie Marokkanen en 22 Turken met een werkvergunning in Nederland. In 1973 waren er al tienduizenden. Het kabinet- Den Uyl sloot de grenzen voor nieuwe gastarbeiders. Wie al deze feiten op een rij zet, ziet duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de komst van tienduizenden immigranten.

Dezelfde politieke partijen als nu ons land regeren. Die voerden gedwee de agenda van de werkgevers uit. Niet de linkse, maar de rechtse elites. De ‘massa-immigratie’ kwam van rechts.”

Waarom is de PvdA zo dom geweest dat niet eerder naar voren te brengen dan op een opiniepagina? Van Dam: “We vonden een discussie over wiens ‘schuld’ het is dat mensen hier leven, buitengewoon onsmakelijk. Dat hadden we niet moeten doen. Als je beweringen onweersproken laat, gaan ze beklijven.”

Zou dat overigens ook niet een leugen zijn van Van Dam? het is immers ook wetenschappelijk onderbouwd. Waren die wetenschappers ‘onsmakelijk’?