Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#1376 Re:

2015-11-16 18:23

#1374: -  

 het maakt niet uit op wie je stemt heb ik al gezegd. Ze maken het allemaal niet waar. Dat is waaom zoveel mensen ook niet stemmen. Helaas gaat je stem naar de grootste dan. Partij van de dieren zal niet gaan regeren, maar beter dan pvv PvdA D66 sp groen links en noem maar op. Op 50+ wil ik ook nog wel stemmen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1377

2015-11-16 20:51

Over de God Geert, deel 1: Saoedi-Arabië aan de Noordzee

 

Geert Wilders heeft de Nederlandse media aan een touwtje. Hij hoeft maar iets te roepen of te twitteren en binnen de kortste keren nemen de media het één op één over, iets wat zondag jl. ook weer het geval was met het bericht dat twee ex-Syriëgangers een aanslag op Wilders zouden hebben beraamd en daarvoor vastzitten. Het bericht kwam van Wilders zelf en ondanks dat het OM ontkende dat er iemand in hechtenis zit voor het beramen van een aanslag op Wilders en ondanks dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTB) – nota bene voor Wilders’ eigen veiligheid – desgevraagd meldde nooit mededelingen te doen over dergelijke incidenten, werd het ‘nieuws’ klakkeloos overgenomen door zowat alle media.

Voor alle duidelijkheid: als het waar is, vind ik dat buitengewoon verwerpelijk. Ik ben tegenstander van geweld in welke vorm dan ook. Maar als het niet waar is, is Wilders een leugenaar die door middel van opzettelijk verspreide onwaarheden probeert bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Alleen daarom al vind ik dat de onderste steen boven zou moeten komen.

Niet dat het de meeste Wildersfans iets zou uitmaken. Voor zijn aanhangers is Geert Wilders niet minder dan een God. Hij is de man die ze gaat verlossen van het juk van de islam, die ervoor gaat zorgen dat het straattuig door de knieën wordt geschoten en verdwijnt in werkkampen of naar ‘hun eigen land’ wordt teruggestuurd – waarbij men er meestal domweg aan voorbijgaat dat ‘hun eigen land’ dit land, Nederland, is -, hij is de man die ervoor gaat zorgen dat Nederland uit de EU stapt en de man die ze de gulden terug zal geven. Sommigen geloven zelfs dat Wilders opkomt voor de sociaal zwakkeren in de samenleving, hetgeen natuurlijk een grote misvatting is, maar daarop kom ik later terug.

Wilders’ aanhangers zijn veelal blinde gelovigen, zoals religieuze extremisten blinde gelovigen zijn. Voor deze mensen is het simpelweg ondenkbaar dat Wilders iets verkeerds zegt of doet. Geert is de Waarheid en wie niet in Hem gelooft dient te worden uitgezet, gevangen genomen, gestenigd of uitgeroeid; je hoeft maar een uurtje op Twitter of elders op internet rond te snuffelen om tientallen, zo niet honderden van dit soort fanatieke ‘gelovigen’ te vinden die naar eigen zeggen tot van alles, inclusief gewelddaden, in staat zijn. Die Afrikaanse vluchtelingen ‘sprinkhanen’ noemen en zwarte mensen ‘kankernikkers’ of kortweg ‘knikkers’ om u maar enig idee te geven over welk niveau we het hier hebben. Hun verlosser heet ‘Geert’. Niet ‘Geert Wilders’ of ‘Wilders’, maar ‘Geert’. Zoals Jezus van Nazareth ‘Jezus’ wordt genoemd door zijn volgelingen en Moehammad ibn ‘Abd Allah ibn ‘Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn ‘Abd Manaf al-Koeraisji gemakshalve ‘Mohammed’ door de zijne. Alsof je het hebt over iemand die je persoonlijk goed kent, een vriend of een familielid. ‘Geert’.

In feite streven Wilders en zijn gelovigen een zelfde soort maatschappij na als die waarvoor ze ons bang proberen te maken, namelijk een maatschappij waar angst heerst, waar alleen vrijheid van meningsuiting bestaat voor een beperkte groep, waar zeer streng gestraft wordt, waar minderheden niets te vertellen hebben en waar je, als je toevallig de verkeerde kleur, afkomst of religie hebt, zonder pardon in het gevang of over de grens gesmeten kan worden. Of erger, als het aan (een deel van) Wilders’ aanhang ligt. Een soort streng islamitische staat met sharia-achtige wetgeving dus, maar waar ‘islamitisch’ staat, komt dan ‘Wilderiaans’ te staan. Een hele vooruitgang, volgens de PVV-aanhang.

Ook het streven om uit de EU te stappen en de gulden terug  te krijgen past in het grote PVV-ideaal van een Saoedi-Arabië aan de Noordzee, een streng Wilderiaanse staat. Matigende invloeden van buitenaf zijn taboe. We maken zelf wel uit wie we over de grens of in de gevangenis gooien. Daar hoeft ook niet per se een rechter aan te pas te komen als het aan de gelovigen ligt. We maken zelf wel uit naar wie onze zuurverdiende centen gaan, en dat zijn in geen geval straatarme uitvreters uit corrupte Afrikaanse landen en ook geen luie linkse werklozen. Eigen volgevreten volk eerst.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1378

2015-11-16 20:53

Over de God Geert deel 2: De hardwerkende Nederlander betaalt

De immer naar sensatie smachtende media nemen iedere boer of scheet van Wilders klakkeloos over en melken zijn provocerende uitspraken uit tot op het bot en dat doen ze al jarenlang met niet aflatende ijver. Politici van wie je zou hopen dat ze enig verstand, verantwoordelijkheidsgevoel en normbesef bezitten, hebben het volk jarenlang doen geloven dat Wilders een volstrekt normale politicus is met wie je prima kunt samenwerken en die een volstrekt normale aanhang heeft die zeer serieus genomen moet worden. Zodat de extreme opvattingen van Geert Wilders intussen zodanig ingeslepen zijn in onze maatschappij dat openlijk racisme op straat, in de politiek en in de media heel gewoon is geworden, de haatzaaiprogramma’s van POWned gewoon gezellig in gezinsverband naast die van de TROS en de AVRO bekeken kunnen worden en het nauwelijks meer een issue is dat Wilders samenwerkingsverbanden aangaat met buitenlandse nazistische – en fascistenclubs.

Wilders slaagt er dus aardig in om een aanzienlijk deel van het volk en de media te mobiliseren voor zijn ‘strijd’, of die je nu aanstaat of niet. De vraag is echter welke strijd hij eigenlijk voert en voor wie hij die voert. Als je Wilders’ oneliners en zijn provocerend gekletsmeier even vergeet, wat blijft er dan over? Wat heeft hij werkelijk bereikt? Wat heeft hij zijn aanhang geschonken?

Het antwoord is: bijna niets. Ja, toch iets: haat, haat en nog eens haat.

Een vraag die daarmee direct verband houdt is wat hij de maatschappij dan heeft gekost. Even rekenen: Geert Wilders zit al sinds 1998 in de Tweede Kamer. Dat zijn zestien lange jaren. Wilders’ aanhang zou roepen dat hij een plucheklever van de ergste soort is, als het niet de Grote Leider zelf betrof. In 2012 ontving Wilders een salaris van € 107.652,-. Als we voor het gemak even uitgaan van zo’n 100.000 per jaar, heeft hij de hardwerkende belastingbetaler dus alleen al een slordige één miljoen en zeshonderdduizend euro aan salaris gekost. Dan hebben we het nog niet over de beveiliging die hij al  sinds 2004 moet hebben vanwege alle provocerende braakballen die hij produceert. Ik weet niet wat dat precies kost, maar op internet wordt herhaaldelijk een bedrag van twee miljoen per jaar genoemd voor de volledige beveiliging van een persoon. Wilders wordt nu ruim tien jaar beveiligd: 10 x 2 mln. is 20 miljoen, plus zijn salariskosten ad. 1,6 miljoen = 21,6 miljoen euro.

Dan hebben we nog zijn PVV-fractieleden in de Eerste (10) en Tweede Kamer (momenteel 12), de vertegenwoordigers van de partij in Provinciale Staten en hun bijbehorende medewerkers, die alles bij elkaar ook een godsvermogen kosten. Ik ga dat niet allemaal voor u uitrekenen, dat kan ik ook niet, maar iedereen kan zelf bedenken dat we het over een bedrag hebben waarmee heel wat nuttige dingen voor de maatschappij gedaan hadden kunnen worden. In de zorg, om maar eens iets te noemen. Voor al dat door de hardwerkende belastingbetaler opgebrachte geld rollebollen Wilders’ PVV’ers voornamelijk kibbelend over straat, stappen uit de partij, zitten jarenlang compleet nutteloos – want niet aangesloten bij een Europese partij en dus zonder enige invloed – te pluchekleven in het Europees Parlement of spelen de hoofdrol in schandalen en frauduleuze zaakjes.

Dan zijn er nog de overige kosten, van zijn reizen naar onder meer Australië en de Verenigde Staten tot aan de kosten van de Tweedekamerenveloppen waarin hij zijn haatstickertjes heeft verstuurd, die ons land trouwens ook nog eens zo’n zes miljard aan misgelopen handelsopbrengsten gaan kosten.

Plucheklevers en graaiers die de hardwerkende belastingbetalende roomblanke Nederlander klauwen vol geld kosten en de Nederlandse economie naar de filistijnen helpen, zou de Wildersaanhanger normaal gesproken roepen – ware het niet dat het nu de Grote Leider en hun eigen PVV betreft.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1379

2015-11-16 20:54

Over de God Geert, deel 3: Hoe de Grote Leider zijn kiezers bedondert 

Als iemands aanhang zo trouw is, zou je verwachten dat het om een persoon gaat die heel wat heeft bewerkstelligd voor zijn kiezers. Niets is minder waar. Zoals ik al schreef: er zijn mensen die denken dat Wilders opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Als het hem zo uitkomt, heeft Wilders daar de mond vol van. Vooral rond verkiezingstijd. Maar daarmee probeert hij slechts stemmen trekken van mensen die hij daarna keihard laat vallen.

Zoals bekend begon Wilders zijn politieke loopbaan bij de VVD, en het eerste voorstel waarmee hij enige bekendheid verwierf was om WAO’ers met psychische klachten te korten op hun uitkering. Verder pleitte hij voor het verlagen van onder meer de huursubsidie voor langdurig werklozen, een groep sociaal zwakkeren waar hij ook al niet veel mee op heeft. Daarbij is Geert Wilders er ook niet vies van om u hoogstpersoonlijk van uw baan af te helpen. In zijn onafhankelijkheidsverklaring (van de VVD) van 2005 staat namelijk het volgende: ‘Meer mensen aan het werk door het afschaffen van het minimumloon en versoepeling van het ontslagrecht.’ Let op, hardwerkende belastingbetalende roomblanke PVV-stemmer: uw veronderstelde messias Geert vindt dat u best iets minder mag verdienen dan uw zuurverdiende minimumloon en geeft uw baas graag de mogelijkheid om u eruit te knikkeren wanneer het hem belieft. Wat dat betreft blijft hij gewoon een ordinaire VVD’er.

Maar dat is nog niet alles. Zoals bekend brak Geert Wilders na de verkiezingen in 2010 binnen één dag zijn belofte dat de pensioenleeftijd van 65 jaar bij hem heilig was. Dag ouderen. In 2012 trok hij zijn gedoogsteun aan het eerste kabinet Rutte in, zogenaamd omdat hij niet wilde dat ouderen nog meer te lijden kregen van de extra bezuinigingen waarover op dat moment werd onderhandeld. Later bleek de werkelijke reden te zijn dat Wilders dissidenten wilde lozen, en nieuwe verkiezingen zouden daarvoor de ideale gelegenheid zijn. Puur eigenbelang dus.

Wilders heeft niets, nul komma nul, voor u gedaan op sociaal gebied, behalve dat hij het leven van heel wat sociaal zwakkeren er niet leuker of makkelijker op heeft gemaakt met zijn angst- en haatgezaai. Wie een uitputtender overzicht wil zien van Wilders’ gebroken beloften in dit opzicht, en hoe hij met zijn stemgedrag vooral de rijken steunt, raad ik dit rapport aan.

Wat heeft Geert Wilders dan eigenlijk wel gedaan voor zijn kiezers? Wie het weet mag het zeggen. Wilders vermijdt het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid zorgvuldig. Op gemeentelijk niveau doet hij in slechts enkele gemeenten met verkiezingen mee, bang als hij is om daadwerkelijk te moeten gaan besturen met dat zooitje halve en hele schooiers dat op de PVV-kieslijsten staat. Waar hij wel meedoet weten zijn partijgenoten er over het algemeen binnen de kortste keren een puinhoop van te maken, zodat de PVV vrijwel altijd aan de kant staat, zelfs als ze een goede uitslag hebben gemaakt.

Ja, als hij mag gedogen en intussen gewoon kan blijven roeptoeteren aan de zijlijn, dan wil Geert Wilders wel meedoen. Er is een dierenpolitie gekomen ten tijde van zijn gedoogsteun aan het verschrikkelijke VVD/CDA-kabinet, schiet me al schrijvende te binnen. Hoera, een wapenfeit! Maar verder hoeft de PVV-stemmer zich geen illusies te maken. Er is nog geen ‘criminele Marokkaan’ uitgezet en dat kan ook helemaal niet omdat de meeste mensen met Marokkaanse wortels die in dit land wonen gewoon de Nederlandse nationaliteit hebben. Geluk bij een ongeluk voor de PVV-stemmer is dat de sharia nog steeds niet is ingevoerd in Nederland. Maar dat is geen verdienste van Wilders, dat komt omdat die er nooit zal komen omdat ook het overgrote deel van de Nederlandse moslims daar helemaal niet op zit te wachten.

Zijn er dan al concrete stappen gezet om ons van de EU te verlossen? Natuurlijk niet. De PVV is op geen enkele manier in staat om zoiets te bewerkstelligen, met of zonder steun van naziclubjes uit andere Europese landen, en Wilders weet dat donders goed. Dat hele ‘uit-de-EU’-gedoe is sowieso alleen maar een excuus om met buitenlandse fascisten te kunnen gaan samenwerken. En hoe serieus Wilders deelname van de PVV in het Europarlement neemt, blijkt wel weer uit het gedoe om die ene zetel die hij zelf graag wil gaan bezetten en die dus voorlopig leeg blijft. Is er zicht op de terugkeer van de gulden? Welnee, die zal er nooit meer komen en ook dat weet Geert Wilders heel goed.

Wat Geert Wilders ook heel goed weet, is dat er in Nederland geen mooie baantjes voor hem in het verschiet liggen, mocht hij ooit de Tweede Kamer moeten verlaten. Vandaar dat hij zichzelf heeft gekroond tot absolute alleenheerser van de PVV. Ook als de PVV bij een volgende verkiezing slechts één zetel zou halen, zou Geert weer verzekerd zijn van vier jaar pluchekleven op kosten van de hardwerkende belastingbetaler. Zolang hij maar blijft provoceren en gekke dingen blijft roepen, blijven de media hem pavlovgewijs schaapachtig aandacht geven en blijft er altijd wel een aantal niet al te intelligente ontevreden burgers en neo-nazi’s die hem zijn stem geven.

Geert Wilders is een ordinaire leugenaar die aantoonbaar zijn kiezers besodemietert. Een uitvreter, iemand zonder principes die zijn kiezers misbruikt uit eigenbelang. Iemand die met plannen en beloften komt waarvan hij tevoren weet dat hij ze nooit zal kunnen waarmaken. Een plucheklever, een graaiende haatzaaier die zowel het Nederlandse politieke klimaat als de samenleving verziekt en dat tegen hoge kosten waarvoor de ‘hardwerkende Nederlandse belastingbetaler’ voor wie hij altijd zegt op te komen mag opdraaien.

Het is de hoogste tijd dat deze nepfiguur met een grote boog uit de Nederlandse politiek wordt geschopt.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1380

2015-11-16 20:57

Minuut stilte gehouden voor Parijs  
 In Nederland is om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ook in andere EU-landen zijn de aanslagen herdacht. Op alle Nederlandse overheidsgebouwen hangen de vlaggen vandaag halfstok. Op alle publieke radio- en tv-zenders was het om het middaguur stil. Ook hebben treinen en bussen stilgestaan. Op een aantal plaatsen waren speciale bijeenkomsten georganiseerd. Zo was er in Rotterdam een herdenkingsbijeenkomst in de Essalammoskee en in Haaksbergen was er een herdenking georganiseerd door de synagoge, moskee en kerken.

Behalve dan door onze eigen minkukel
hier, die moest zonodig nog zinloze
berichtjes achterlaten.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1381 Hoe gaat jouw partij om met jouw privacy?

2015-11-16 21:11

Stemmen over privacy

De PrivacyBarometer heeft in kaart gebracht wat de politieke partijen in de afgelopen jaren gestemd hebben over wetten die de privacy raken. Deze stemmingen zijn samengevat in onderstaand overzicht. Deze informatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om bij verkiezingen uw stem te bepalen.

In het overzicht is alleen het daadwerkelijke stemgedrag van partijen over de wetten meegenomen. Wetten hebben concreet impact op de burger en zijn daarmee maatgevend voor wat politieke partijen echt doen. Aan de andere kant zijn wetten vaak compromissen met andere partijen en zeggen ze met name iets over het verleden. Daarom zijn in het totaal overzicht ook (wets-)voorstellen en proefballonnen meegenomen.

Veel partijen hebben maar weinig met privacy rekening gehouden
De conclusie is in vergelijking met de voorpagina niet heel anders. Wel is de uitslag van de meeste partijen extremer. Het CDA blijkt ook hier de grootste bedreiging voor de privacy, omdat ze voor elke wet heeft gestemd die de privacy verminderd. Maar ook de SGP, PVV, VVD, PvdA en CU zitten vrijwel op het maximum en zijn daarmee zeer privacy-onvriendelijk. Daarnaast is het opvallend dat D66 slecht scoort, terwijl ze wel als privacy-vriendelijk bekend staat. Ze stemmen dus niet overeenkomstig dit beeld! In algemene zin kun je concluderen dat de meeste partijen maar weinig oog voor privacy hebben gehad.

Partij voor de Dieren en GroenLinks doen het beter
De Partij voor de Dieren is het meest betrouwbaar als het op privacy aankomt. Zij hebben de afgelopen jaren vaak tegen wetten gestemd die de privacy van de burger aantasten. Maar ook GroenLinks en in mindere mate de SP stemmen vaak tegen wetsvoorstellen die de privacy te ver inperken.

Het grote verschil met het overzicht op de voorpagina bij partijen als de PVV en de SGP is te verklaren uit het feit dat zij weinig deelnemen aan actuele discussies. Daarom is niet altijd bekend hoe zij over wetsvoorstellen denken. Bij D66 is er iets anders aan de hand. D66 lijkt zich nu privacy-vriendelijker op te stellen dan ze in het verleden hebben gestemd.

Het overzicht geeft een 'relatieve' score weer om partijen met elkaar te kunnen vergelijken. Het gaat er om of de ene partij het beter of slechter doet dan de andere. De absolute score zegt niks en wordt voor de grafiek altijd 'genormaliseerd' op 100 punten. De maximale score per grafiek is dus altijd 100. Absolute scores in verschillende grafieken zijn dus onderling niet met elkaar te vergelijken.

Bron

Conclusie: de PVV slecht, heel slecht, Bijna net zo slecht als die twee andere partijen die op het geloof gebaseerd zijn. In ieder gevalslechter dan de coalitiepartijen. De PVV heeft dus heel weinig op met jouw privacy.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1382 Wilders, PVV en de tsunami van leugens

2015-11-16 21:18

Is de bewering van Wilders: “CDA en D66 zijn in hun stemgedrag loyaler aan de VVD dan Samsom” waar of onwaar?

 

Simon Otjes en NRC-Next “factchecken” Wilders.

Er is maar één echte oppositiepartij, vindt Geert Wilders, en dat is zijn PVV. Dat onderbouwt hij met cijfers: D66 heeft 93 procent van alle wetsvoorstellen van het kabinet gesteund, en het CDA 91 procent. Daarmee, concludeerde hij tijdens het debat, zijn die oppositiepartijen loyaler aan de VVD dan regeringspartij PvdA. Klopt dat? NRC.next heeft naar aanleiding van de publicatie “Een middenkabinet of een minderheidskabinet?” navraag gedaan bij Simon Otjes. Die berekende dat dit niet het geval is: PvdA en VVD stemmen in 96% van de stemmingen hetzelfde, terwijl D66 in 90% van de gevallen met de VVD meestemt en het CDA in 89% van de gevallen.

Bron

Kortom: nee, natuurlijik niet. De zoveelste leugen van Wilders. Waarom heeft die man toch zoveel leugens nodig om zijn volgelingen te behouden?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1383

2015-11-16 21:28

Paris: You Don’t Want to Read This

November 14, 2015

You don’t want to read this, and I take no pleasure in writing it, and no one really wants to hear it right now. But I believe it needs to be said.

I join the world in grieving for the dead in Paris. I have grieved for the dead from 9/11 forward — the Australians who died in terror attacks on Bali in 2002, Londoners who died in terror attacks in 2005, the French citizens who died in the Charlie Hebdo attacks in January of this year, the Russians whose plane went down over the Sinai a week or so ago. So many more non-Western deaths barely noticed in the U.S. media. I grieve also for those killed in smaller attacks already smuggled deep into the obscurity of our memory. 

And so we Tweet hashtags and phrases in high school French and post GIFs to Facebook. We know what to do; we’ve done this before.

But it has to be said, especially looking at the sick repetition of the same story, that despite fourteen plus years of a war on terror, terror seems to be with us as much as ever, maybe even more. It is time to rethink what we have done and are doing.

Since that day in 2001, the one with those terrible sparkling blue skies in New York, we have spied on the world, Americans at home and foreigners abroad, yet no one detected anything that stopped the Paris attacks. We gave up much to that spying and got nothing in return.

Since 2001, the United States has led nations like Britain, France, Australia and others into wars in Iraq, Afghanistan, Libya and Syria, with drone attacks on people from the Philippines to Pakistan to all parts of Africa. We have little to nothing to show for all that.

Since 2001 the U.S. has expended enormous efforts to kill a handful of men — bin Laden, al-Zarqawi, al-Awlaki, and this weekend, Jihadi John. Others, many without names, were killed outside of media attention, or were tortured to death, or are still rotting in the offshore penal colony of Guantanamo, or the dark hell of the Salt Pit in Afghanistan.

And it has not worked, and Paris this weekend, and the next one somewhere else sometime soon, are the proof.

We gave up many of our freedoms in America to defeat the terrorists. It did not work. We gave the lives of over 4,000 American men and women in Iraq, and thousands more in Afghanistan, to defeat the terrorists, and refuse to ask what they died for. We killed tens of thousands or more in those countries. It did not work. We went to war again in Iraq, and now in Syria, before in Libya, and only created more failed states and ungoverned spaces that provide havens for terrorists and spilled terror like dropped paint across borders. We harass and discriminate against our own Muslim populations and then stand slack-jawed as they become radicalized, and all we do then is blame ISIS for Tweeting.

Note that it is the strategy of Islamic terror to generate a crackdown in France in order to radicalise French Muslims. Hundreds of French citizens have already traveled to Syria to fight with groups including ISIS. 

As one of the most intelligent commentators on all this, Bill Johnson, said, terrorism is about killing pawns to affect the king. The attacks in Paris are not about the murder of 150 innocent people. Hell, that many die nearly every day in Iraq and Syria. The true test for France is how they respond to the terror attacks in the long-game — that’s the king in all this. America failed this test post-9/11; yet it does not sound like France understands anything more than America. “We are going to lead a war which will be pitiless,” French president Hollande said outside the Bataclan concert hall, scene of the most bloodshed.

If I had exactly the right strategy, I’d tell you what it is, and I’d try and tell the people in Washington and Paris and everywhere else. But I don’t have the exact thing to do, and I doubt they’d listen to me anyway. 

But I do have this: stop what we have been doing for the last 14 years. It has not worked. There is nothing at all to suggest it ever will work. Whack-a-mole is a game, not a plan. Leave the Middle East alone. Stop creating more failed states. Stop throwing away our freedoms at home on falsehoods. Stop disenfranchising the Muslims who live with us. Understand the war, such as it is, is against a set of ideas — religious, anti-western, anti-imperialist — and you cannot bomb an idea. Putting western soldiers on the ground in the MidEast and western planes overhead fans the flames. Vengeance does not and cannot extinguish an idea.

Start with those things and see, even if you won’t give it 14 years to succeed, if things improve. Other than the death tolls scaling up further, I can’t imagine we could be doing anything worse.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1384

2015-11-16 22:51

'Geen IS-strijders of jihadisten in Limburgse azc's'

 
De Immigratie- en Naturalisatiedienst, IND, heeft tot dusver nog nooit iemand met een IS-achtergrond betrapt in de stroom vluchtelingen die naar Nederland komt. 

Ook in de Limburgse Asielzoekerscentra komen er geen meldingen dat er tussen de vluchtelingen jihadisten of IS-aanhangers zitten. Dat zegt directeur Rob van Lint van de IND.

Geen terroristen
Iedere asielzoeker die Nederland binnenkomt wordt gescreend op oorlogsmisdaden, jihadisme, extremisme of criminele antecedenten. Dat gebeurt onder ander door fouilleren, doorzoeken van de bagage en het innemen van documenten. Max Daniel, de algemeen commandant Onderzoek asielstromen en mensensmokkel, is er zeker van dat er geen terroristen in de Limburgse asielzoekerscentra worden opgevangen.

Extra toezicht
Het extra toezicht bij asielzoekerscentra blijft volgens hem voorlopig wel van kracht van kracht. "Na de aanslagen in Parijs worden de azc's extra in de gaten gehouden en is extra politie ingezet. Incidenten bij opvanglocaties in Limburg zijn er niet geweest," zegt Max Daniel.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1385

2015-11-16 22:55

Is Geert Wilders wel populistisch?

 

Soms is het lastig vast te stellen of een partij of politicus populistisch is of niet. De politicus die in Nederland het vaakst met populisme wordt geassocieerd is zonder enige twijfel Geert Wilders. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Afgelopen vrijdag schreef hij een interessant artikel in de Volkskrant, waarin hij pleitte voor meer referenda. Ik heb dat artikel eens onder de loep genomen. Is Wilders wel een populist?

Populisme wordt in de politicologische literatuur meestal omschreven als de boodschap dat het ‘goede volk’ wordt afgezet, uitgebuit of bedrogen door een ‘slechte elite’. Eén van de meest gangbare definities komt van de politicoloog Cas Mudde: populisme is volgens deze definitie “an ideology that considers society to be ultimately separated into two homogeneous and antagonistic groups, ‘the pure people’ versus ‘the corrupt elite’, and which argues that politics should be an expression of the volonté générale (general will) of the people” (zie hier [$]). Aan de hand van deze definitie zou je kunnen stellen dat populisme uit 3 elementen bestaat:

  1. Een nadruk op het goede, homogene volk (volkscentrisme);
  2. Kritiek op de slechte elite die daar recht tegenover zou staan (anti-elitisme);
  3. Het idee dat politiek een uitdrukking van de algemene wil van het volk zou moeten zijn.

Hieronder een ruwe analyse van Wilders’ Volkskrant-artikel. Is er sprake van de drie genoemde elementen? Met een groene marker ben ik op zoek gegaan naar woorden die wijzen op volkscentrisme. Met een rode marker naar anti-elitisme. En met een gele naar pleidooien voor de directe politieke vertaling van de volonté générale.

Is Wilders nu een populist? Oordeelt u zelf.

 

PS.Titel en lead heb ik niet meegenomen.

PPS. Mijn markers hebben hier en daar vast nog wat over het hoofd gezien.

PPPS. Bij verwijzingen naar volkscentrisme is de context van belang. “De Nederlanders” verwijst bijvoorbeeld niet altijd naar het goede en homogene volk. Maar in de gevallen die ik hier gemarkeerd heb volgens mij wel.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1386 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-16 23:18

Verzet

Ik heb het wel steeds aangekondigd, maar ik was vanmorgen toch geschokt te horen dat ze echt de daad bij het woord hebben gevoegd. Domrechts laat het niet langer bij oproepen op Internet om vluchtelingen te vermassamoorden, de verzetsstrijders komen nu echt achter hun toetsenbord vandaan om terreurdaden te plegen tegen opvangcentra. 

In Woerden hebben er een stuk of twintig, vermomd met bivakmutsen, een sporthal in Woerden aangevallen, waar ze de oorlogsslachtoffers, die daar zitten, hebben belaagd met vuurwerkbommen.

Voorspelbaar na zo’n bericht – we hebben het vaker gezien, nietwaar – is het schaamteloos hypocriete stukje van GeenStijl waarin de ‘terroristen’ ferm veroordeeld worden. In fact, Marokko-correspondent Rik Goverde zei het gisteravond nog, na het zoveelste hetzerige stukje tegen vluchtelingen op GeenStijl: ‘Linke haatzaaierij. Beetje stoken & volksmennen, en handen in onschuld wassen als brand wordt gesticht.’

Moordenaars in naam van Allah

En hoppa. Je kunt van GeenStijl een hoop zeggen, teleurstellen doen ze nóóit. Maar die aanval op die vluchtelingen, door ‘terroristen’, die ‘geen haar beter zijn dan ISIS’, die is een onmiddellijk gevolg van de maandenlange haatcampagne die GeenStijl tegen vluchtelingen en moslims voert. Ik bedoel, voer het woord ‘vluchtelingen’ even in de stijlloze zoekmachine in: “Studenten 020 uit huis gejorist want ‘vluchtelingen'”; “Huis onteigend wegens AZC en een moskee”; “Face it: Vluchtelingen kosten de belastingbetaler bakken met geld”; “Asielmaffia”; “Het ergste komt nog”; “Jihadistische vluchtelingen”; “Vluchtelingen deel van Allahs plan tegen grote vijanden als Amsterdam”; “SinterKlaas Dijkhoff deelt 10.000 woningen uit” enzovoort, enzovoort, ad nauseam.

Maak het volk helemaal gek met verhalen, elke dag, de hele dag, over mensen die uit hun huis gezet worden om plaats te maken voor vluchtelingen, gratis geld voor vluchtelingen terwijl onze oudjes verwaarloosd worden, islamitische kinderverkrachters, moordenaars in naam van Allah, vluchtelingentsunami’s, terroristen, ONZE ROOMBLANKE VROUWEN!, dieven, moordenaars, rovers en dan is het Godverdomme toch niet RAAR dat een zooitje gekken een azc bestormt? 

Oproep tot geweld

GeenStijl gedraagt zich als de Radio Télévision Libre des Mille Collines van Nederland, en GeenStijl niet alleen. In NRC Handelsblad stonden van de week weer drie pagina’s vol antivluchtelingenretoriek van Ebru Umar, iemand die Umar gelijk gaf (een vluchteling nota bene) en een schrijver die het jammer vond dat de boze burgers van Oranje niet hadden geprobeerd Klaas Dijkhoff te lynchen, zoals personeel van Air France een paar dagen eerder met een CEO had gedaan. Een oproep tot geweld tegen een politicus! In de NRC! Vanwege die vluchtelingen!

Maar ach, na al die NRC-stukken van de afgelopen maanden waarin vluchtelingen werden afgeschilderd als parasieten, terroristen, verkrachters, extremisten, kan dat er nog wel bij. ‘Neem ze op, en je krijgt de Arabische mentaliteit erbij’, stond ook in NRC. Die Arabische mentaliteit is dan dat ze hun eigen kinderen vermoorden en hun weldoeners in hun eigen huis verkrachten. Volgens NRC dan hè. 

Vluchtelingen haten

Pas onlangs schreef ik hier nog dat al die horrorverhalen over kinderverkrachtende, vrouwen onderpissende, pindakaaspotten opendraaiende vluchtelingen geen ander doel dienen dan ophitsen. Het is een haatcampagne. Wierd Duk is niet geïnteresseerd in de ‘ongemakkelijke waarheid’, hij geeft ons legitieme redenen om vluchtelingen te haten. Zelfde met Arnold Karskens en het droesem van de journalistiek dat de Volkskrant volschrijft. 

Aan de andere kant wordt het almaar toenemende geweld tegen vluchtelingen steeds gebagatelliseerd en zelfs vergoelijkt. ‘Bezorgde burgers‘, blijft Jeroen Wollaars ze noemen. De Volkskrant noemt de oproer van in Oranje ‘de slag bij Oranje‘, dus de bestorming van die Woerdense opvang zal de geschiedenis wel ingaan als het Ontzet van Woerden. Of in elk geval een poging daartoe. 

De in domrechtse kringen razend populaire Zihni Özdil ondervond gisteren zijn Waterloo toen hij de oproerkraaiers van Oranje begon af te zeiken. Daar had hij toch buiten de waard gerekend, want die mensen hebben al voor hun dood een heiligenstatus verkregen. Ik kreeg op Twitter zelfs mensen tegenover me, die doorgaans aan mijn kant staan. Kritiek op de Oranjenaren is absoluut taboe. Vluchtelingen, dáár komt het gevaar van.

Wilders is direct verantwoordelijk

Ongetwijfeld komen links en rechts weer de politici en opiniemakers met hun vingertje zwaaien dat Wilders niet verantwoordelijk is voor het geweld tegen vluchtelingen (zoals ze ook deden toen Anders Breivik in naam van zijn profeet Wilders tachtig kinderen doodschoot), ook al riep Wilders op in verzet te komen: “Pleeg verzet! Accepteer het niet! Ga naar die asielzoekerscentra!” 

GeenStijl publiceerde een video-opname van zijn oproep, een ‘verzetsvideo‘, waarop Wilders ook alle gemeenten met een opvangcentrum opsomde. ‘Fuck de haters’, aldus GeenStijl. Voor de goede orde, met die haters werden degenen bedoeld die vonden dat Wilders te ver ging.

Nou en zijn volgelingen hebben keurig gedaan wat Wilders hen heeft opgedragen. Dus Wilders kan roepen dat de verzetsplegers in Woerden ‘keihard moeten worden aangepakt‘, hij zal toch echt eens met die hand in eigen boezem moeten want is er direct voor verantwoordelijk, met zijn gehits. 

Extreemrechtse actievoerder

Ook Lodewijk Asscher gaat niet vrijuit. Van de week zei hij nog dat Nederland op de proef wordt gesteld. Journalisten gaan daar dan nog eens driedubbel overheen met gekrijs over CRISIS! EINDSTEMMING! DREIGING! Ben je wel goed bij je hóófd? Is Rotterdam gebombardeerd door de Nazi’s? Zijn de dijken doorgebroken? Get a grip, Asscher, keep your shit together, Wierd Duk! 

Tegen beter weten in hoop ik dat het geweld in Oranje en Woerden een wake-up call voor de media zijn: hou op met die haatpropaganda tegen vluchtelingen en ook tegen Arabieren en moslims. Vergoelijk het geweld en de dreigementen van ‘boze burgers’ niet. Wees godverdomme eens een journalist in plaats van een extreemrechtse actievoerder.

Oerangst van elke Nederlander

De laatste malle frats is de suggestie van een VVD-leider dat de vluchtelingen uit zijn op onze borstvergrotingen. Ik dacht ook even dat die uit dezelfde hoek kwam als de angst voor pindakaaspottenopendraaiers, maar Halbe Zijlstra bedoelt dat hij vindt dat vluchtelingen niet moeten wennen aan ons ‘welvaartsniveau‘.

En daarmee zijn we weer terug bij de kern. Die hele paniekzaaierij, het geweld tegen politici en vluchtelingen, de doodsbedreigingen, het hysterische geblèr in de media, de haatpropaganda; het draait allemaal om één ding, om de oerangst van elke Nederlander, zijn grootste nachtmerrie, wat hij het meest haat van alles.

Namelijk dat een ander wat krijgt.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1387 Waarom roept Domrechts altijd onwaarheden over zaken waar ze de ballen verstand van hebben?

2015-11-16 23:21

#1376: - Re:  

 Uiteraard is dat niet waar. Een niet uitgebrachte stem telt gewoon niet mee. Willen we wel even bij de waarheid blijven?

Lees eens hoe in dit land dingen geregeld zijn voordat je onzin blèrt.


Anonymous

#1388

2015-11-17 09:59

Dat had je zelf ook kunnen bedenken, dat als je niet gaat stemmen dat jouw stem dan niet naar de grootste partij gaat. De opkomst bij de provinciale statenverkiezingen dit jaar was gemiddeld 49%. Betekent dus dat 51% van de stemmen niet zijn uitgebracht. Als die 51% aan stemmen naar de grootste partij zou gaan, dan zou in elke provincie de grootste partij in haar eentje dus een overweldigende meerderheid aan zetels hebben, namelijk 51% plus wat ze sowieso al aan stemmen had om de grootste te zijn. Nou, er is in geen enkele provincie een partij die alleen regeert (een absolute meerderheid heeft).

En toch krijg je het voor elkaar om hier domweg te zeggen: "Dat is waaom zoveel mensen ook niet stemmen. Helaas gaat je stem naar de grootste dan."

Denk toch een keer na voordat je iets roept!


Gast

#1389 Re:

2015-11-17 10:10

#1388: -  

 kun jij zeggen, maar dat is wel de realiteit dat mensen dat denken.


Anonymous

#1390 Re: Re:

2015-11-17 10:23

#1389: - Re:  

 Kijk en daarom noemt men die mensen dus ook "Domrechts". Want alles wat je zelf had kunnen bedenken maar waar je toch iets anders over roeptoetert, is DOM.

Dit is niet gewoon rechts, dit is Domrechts

 


Gast

#1391 Re: Re: Re:

2015-11-17 10:44

#1390: - Re: Re:  

 ongelooflijk je denkt dat rechts dom is en links slim. Je zet je boven alles net IS


Anonymous

#1392 Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 10:46

#1391: - Re: Re: Re:  

 Wie heeft dat gezegd dan? Maak jij er weer van.

Ik lees: "Want alles wat je zelf had kunnen bedenken maar waar je toch iets anders over roeptoetert, is DOM." Mij vallen de woorden "links" en "rechts" niet op in die zin. Jou wel?

Bovendien, als "rechts" synoniem zou zijn voor "dom", dan hoeven we er toch niet nog eens "dom" voor te zetten? Dat zou een pleonasme zijn en zo dom zijn we niet.

Het is echter het zoveelste bewijs (dat je zelf aandraagt) van Domrechts, door te stellen dat iedereen die niet denkt (is toch humor, geef toe) als Domrechts dus links is.


Gast

#1393 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 11:22

#1392: - Re: Re: Re: Re:  

 oh nee hoor staat toch echt domrechts alleen dan met hoofdletters. We weten dat jij links bent dus niet dom????


Anonymous

#1394 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 11:42

#1393: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Leer toch een keer lezen man. Ik heb nergens geschreven dat rechts dom is en links slim. Probeer mij geen woorden in de mond te leggen, want iedereen kan hier zelf zien dat jij je maar wat bij elkaar fantaseert.

Bovendien "weet" jij niet of ik links ben, maar denk jij dat. Wat jij denkt is niet per se waarheid.

Aaan de andere kant, dacht je maar eens…

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1395 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 11:45

De volstrekt niet gewelddadige en bedreigde PVV —ahum—

 

Ach wat schattig, De Haagse PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands meent dat Geert Wilders een politicus is tegen wie het woord op normale en redelijke wijze gericht moet en kan worden. Dat het oproepen tot radicale maatregelen tegen extremisten zoals hij – zoals een der wellicht laatsten van de generatie nog enigszins normale VVD’ers Jozias van Aartsen deed – het oproepen tot geweld tegen die arme kwetsbare PVV’ers is.

Dit komt dan uit de mond van een “lid”van een “partij” die heeft opgeroepen tot het regelen van minder Marokkanen in Nederland, het zo nodig deporteren van tientallen miljoenen moslims uit Europa (dit kan uiteraard geheel zonder geweld), het gebruik van knieschoten, en wiens enige echte lid dat geheel democratisch in overleg met zichzelf beslist wat er gebeurt binnen de PVV heeft verklaard dat er niet noodzakelijk een negatieve werking uit hoeft te gaan van rassenrellen.

Rassenrellen, die zo ongeveer op het punt van uitbreken staan, of in Woerden en Steenbergen wellicht op kleine schaal al uitgebroken zijn, na het onophoudelijk hysterische #kominverzetgekrijs van Wilders, die zich daarna uiteraard direct distantieert van het geweld tegen asielzoekers dat daar het gevolg van was.

Nee, dit is inderdaad een volstrekt normale partij, die ook nog tot het heffen van belasting op hoofddoeken heeft opgeroepen, en wiens tweede man Bosma kort geleden een wetsvoorstel wou doen dat het Zwarte Pietracisme wettelijk verplicht zou stellen.

Wen er maar aan Gerbrands, dat je voor de rest van je leven tot het schuim der natie gerekend zal worden door het overgebleven zinnige deel van de Nederlandse bevolking. Schuim dat heel doeltreffend met een waterkanon de Kamer uitgespoten zou kunnen worden, wat we natuurlijk absoluut niet willen, maar waar niet noodzakelijkerwijze een negatieve werking vanuit zou hoeven gaan.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1396 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 11:46

Haatfeestje

We gaan er niet politiekcorrect over doen: Domrechts maakt altijd een vreugdesprongetje bij een terroristische aanslag. Eén van de domrechtse roeptoeters, Annabel Nanninga, schreef het onlangs nog: het zou mooi zijnals de types die pleiten voor harmonie en verdraagzaamheid door een aanslag van hun moraalpaard zouden donderen.

En je ziet aan de reacties na een daadwerkelijke aanslag dat ze het ménen: Jan Roos die ‘Policor Nederland’ toebijt: ‘al beseft wat jullie ons land hebben aangedaan?’; Marck Burema, de hoofdredacteur van GeenStijl, die een aantal voorstanders van een humaan vluchtelingenbeleid bij naam noemt en ze ervan beschuldigt ‘kniediep in het bloed’ te staan (‘kniediep’, van ‘knee-deep‘; Burema is een taalterrorist). Bart Schut die strijders tegen islamofobie ‘fellowtravellers van de terroristen’ noemt. Bart Nijman die beweert dat dit het soort terreur is dat ‘migranten meebrengen’. Ephimenco die dramt dat moslims geen afstand nemen, terwijl moslims over elkaar buitelden om afstand te nemen, vast ritueel na een aanslag. Geert Wilders die de gelegenheid te baat neemt de grenzen te sluiten, De Telegraaf die een lijst van terroristische aanslagen door moslims op de voorpagina zet, enzovoort, enzovoort.

Dolle apen

Niemand die begaan is met de slachtoffers, allemaal zijn ze op jacht naar daders. En voor de duidelijkheid, dat zijn niet degenen die in Parijs aan het moorden sloegen, maar de linksmensen, de Gutmenschen, de moslims, de vluchtelingen. Menige brave huisvader heeft zijn zaterdag achter de computer doorgebracht, ruziezoekend met linksmensen en moslims. ‘We steken moskeeën in de fik!’; Tegen mij: “Jij strijdt voor minder westen en meer islam. Gewoon handlangertje!” Ik kreeg zo’n vijftien dolle apen op mijn dak, opgestookt door Jan Bennink vanachter zijn laffe Ans Aarsema-account.

129 doden, bloed, pijn, onmetelijk verdriet, en voor deze types is het een haatfeestje, een aanleiding voor het creëren van nóg meer haat. Vooral tegen medeburgers, die niks met de aanslagen te maken hebben. Een gehoofddoekte vrouw merkte volkomen terecht op: “Dit land is zo verrot dat ik drie keer moet nadenken voordat ik in het openbaar mijn medeleven kan betuigen. Over terreur en vrijheid gesproken”.

Ze zitten inderdaad in de hoek te wachten om je te kunnen betrappen op een verkeerd woordje op een verkeerd moment, om je in je nek te kunnen springen en je aan stukken te scheuren.

Moffenhoerkaalscheerder

En oorlog, allemaal willen ze oorlog, VVD-Kamerlid Han ten Broeke voorop. ISIS vernietigen! ISIS wegvagen! Niet dat iemand zijn eigen kind naar Syrië wil sturen, uiteraard. Obama moet weer een paar blikken kansarme jongeren opentrekken om zich aan stukken te laten schieten. De dappere Nederlanders dragen hun steentje bij door moskees in brand te steken en stenen door ruiten te gooien.

Want je kunt de Nederlander uit de moffenhoerkaalscheerder halen, maar de moffenhoerkaalscheerder nooit uit de Nederlander. Die blijft daar stevig ingebed, wachtend op zijn kans.

Misschien nog wel erger zijn de schijnheilige gladjakkers die zogenaamd voor redelijkheid pleiten, zoals grapjas Jochem Myjer: ‘Ik vraag jullie vriendelijk, zullen we de kinderen, die nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging mensen afslacht vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld onschu;dig kan zijn?’ Doe het voor de kinderen alsjeblieft, maar het ligt wel aan de islam. Myjer is de racistische linkmichel van het jaar.

Handlangertje van ISIS

Niet de Gutmenschen, niet de moslims, maar deze types steunen ISIS, blijkt nog maar weer eens uit dit verhaal van een Franse ex-gijzelaar van ISIS, Nicolas Hénin: ‘Central to their world view is the belief that communities cannot live together with Muslims, and every day their antennae will be tuned towards finding supporting evidence.

Dus, Bart Schut, met je gehits tegen moslims betuig je je een fellow travellervan ISIS. En óók in deze oorlog blijkt De Telegraaf aan de kant van de vijand te staan. Die kan haar naam beter veranderen in De ISIS-bode. Yo, Pritt, handlangertje van ISIS! Han ten Broeke, dat is ISIS in het hart van onze democratie.

Waar heeft ISIS een hekel aan? ‘Cohesion, tolerance – it is not what they want to see‘, aldus Hénin. Dus die imam bij die herdenking in Rotterdam, gisteren, die vurig pleitte voor eenheid tussen moslims en niet-moslims, diebestrijdt ISIS. De Rotterdamse moslims, die ondermijnen de terroristen. Niet voor niks sloegen de moordenaars vrijdag toe in de progressieve buurt van Parijs, waar mensen welwillend staan tegenover moslims en vluchtelingen. 

Bombarderen en grenzen sluiten

Je daardoor niet uit de tent laten lokken, dát is verzet. Bombarderen en grenzen sluiten, dat is wat ISIS wil. En gisteren beet iemand me toe dat ik niet spoor omdat ik opmerkte dat het verdwijnen van ISIS een ramp voor de overheid zou zijn, maar de VS heeft wel weer aan 1,3 miljard dollar aan wapens toegezegd aan Saoedi-Arabië.

Want vrede in het Midden-Oosten, daar heeft het Westen niks aan. Daar moeten dan af en toe maar een paar honderd van onze kinderen voor worden geofferd.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1397 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 11:47

Wilders-fans woest over grap Theo Maassen

Cabaretier waagt het de draak te steken met 'persoonsbeveiliging'

Wilders-fans trommelen zich graag op de borst dat ze voor de vrijheid van meningsuiting zijn. Behalve dan voor moslims en voor mensen die kritiek hebben op Wilders. Of die zelfs grappen durven maken over de PVV-leider.

Maassen drijft in zijn show 'Met alle respect' op zijn kenmerkende manier met iedereen de spot, van Johan Friso tot Najib Amhali tot de rest van Nederland. Zo keert hij zich ook tegen politici die volgens Maassen geen toekomstdroom meer uitdragen maar een nachtmerrie. Hij neemt ook PVV-kiezers onder de loep. Daar valt verder niemand over, ook al omdat het humor is, maar dat verandert als er specifiek op Wilders wordt gemikt.

Wilders wijst er graag op dat hij beveiligd wordt en met de dood bedreigd, al moet hij de bedreigingen zelf verzinnen. Zijn geflopte Amerikaanse ego-boek draagt de martelaarsachtige titel 'Marked for Death'. Wilders, die volgens eigen zeggen de oorlog aan de islam wil verklaren, wordt al jaren beveiligd omdat hij een mogelijk doelwit is van moslimterroristen.

Het leidt tot de volgende opmerking van Maassen:

Als een hond vals is, krijgt hij een spuitje, maar als een politicus vals is dan krijgt hij persoonsbeveiliging. Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting maar ik ben tegen persoonsbeveiliging. Misschien dat mensen dan net iets langer nadenken voordat ze wat zeggen.

Het conservatieve weblog De Dagelijkse Standaard briest over de grap:

En man o man, wat een linkse sneuerik is die vent toch geworden. Hij lijkt te vinden dat een stel tulbandbandieten uit het Midden-Oosten de uitgelezen mogelijkheid moet krijgt een Nederlands politicus op te blazen. Weg ermee. Gewoon, omdat 'ie het verdient. Omdat 'ie dingen zegt die ons niet aanstaat.

De conservatieven krijgen bijval van mensen als Volkskrant-chef Kustaw Bessems. Hij twittert:

Dat applausje erna ook. Ergens hoop ik nog dat dit parodie is.

In een toelichting zegt Bessems desgevraagd dat het hem niet gaat om de grofheid van de grap maar om 'de redenering'.

De voorstelling 'Met alle respect' ging in februari in première en was zaterdag voor het eerst op TV te zien bij de VARA. Er keken 1,2 miljoen mensen naar. De theater-recensent van de Volkskrant oordeelde destijds: 

In tegenstelling tot zijn vorige voorstellingen, die steevast in inktzwarte mineur eindigden, is er in Met alle respect meer vrolijkheid terechtgekomen. Dat betekent niet dat er geen maatschappijkritiek inzit, sterker nog, het hele land krijgt er ongenadig hard van langs, maar op een of andere manier lijkt het alsof Maassen er ditmaal meer de lol van weet in te zien. Werkelijk elke zin die hij begint, blijkt de aanzet te zijn tot een originele, rake grap.

 

 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1398 Zelfs daarover moet Wilders nog liegen

2015-11-17 11:50

PVV-chef had moeten zeggen dat hij abonnement heeft, vindt de krant. 

Nieuwsuur in een vraaggesprek met Wilders over een interview met Neelie Kroes: “Ik weet niet of u een abonnement op de Volkskrant heeft, maar wat dacht u toen u hem las?”

Wilders: ‘Je zou er bijna een abonnement voor gaan nemen, maar dat gaat wat ver.’
Dat vindt chef van de Haagse redactie van de Volkskrant Raoul du Pré van de Volkskrent een leugen:

“En nu vragen wij op de redactie ons af wie dan dat Kamerlid ‘Geert Wilders’ is dat sinds augustus 2005 een digitaal abonnement op de Volkskrant heeft. Mensen met toegang tot de PVV-burelen bezweren ons dat ook de papieren krant daar steevast op tafel ligt. Het zal toch niet zo zijn dat Wilders dinsdag even overwoog een derde abonnement te nemen? Dat gaat inderdaad wat ver.”

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1399 Wilders liegt!

2015-11-17 11:53

'Linkse schuld immigratie een leugen'

Tijd om onjuiste feiten recht te zetten, nu werkgevers opnieuw profiteren van immigratie waar Nederlandse arbeiders last van hebben.

“In weerwil van wat mensen zijn gaan geloven, was de migratiegolf van de jaren zestig geen links, maar juist rechts beleid. Vijftig jaar later laat rechts zien niks geleerd te hebben”, schrijft Martijn van Dam (PvdA) vandaag in de Volkskrant. 

Van Dam reageert op ondermeer het Verkiezingsprogramma van de PVV, met daarin: “De multiculturele nachtmerrie die ons wordt aangedaan kunnen we en willen we niet als een vaststaand feit aanvaarden. Het Nederlandse volk heeft niet om de massa-immigratie gevraagd en moet daar dan ook niet de prijs voor betalen. De schuld ligt niet bij Henk en Ingrid. De schuld ligt bij de linkse elites die denken dat de wereld er uit ziet als Woodstock.”

Van Dam beroept zich ondermeer op onderzoek van de professoren en broers Jan Lucassen van het Instituut voor Sociale Geschiedenisen Leo Lucassen van het Centrum voor Geschiedenis van Migranten. Zij hebben de feiten op rij gezet, overigens voor Henk en Ingrid niet ter zake doende.

Van Dam: ” Dankzij verschillende historische onderzoeken, onder andere door de gebroeders Lucassen, kunnen we feiten en fictie goed uit elkaar houden. In de jaren zestig ontstond een tekort op de arbeidsmarkt. In eerste instantie werden Zuid-Europeanen ingevlogen.

Werkgevers hadden liever Turken en Marokkanen. Die waren goedkoper en makkelijker inzetbaar. De VVD en de voorgangers van het CDA regeerden. Zij sloten wervingsverdragen af met Turkije en Marokko en openden kantoren om mensen naar Nederland te halen. 

De PvdA was zeer kritisch vanwege de verdringing van Nederlandse werknemers en de druk op de lonen. Daarom eiste de PvdA dat gastarbeiders maar twee jaar mochten blijven.

Dat werd toegezegd, maar de VVD en de werkgevers bedachten allerlei trucs om dat te omzeilen. Sterker, de liberalen en christendemocraten gaven Turken en Marokkanen het recht hun gezin mee te nemen, waardoor de aandrang om terug te keren stukken kleiner werd. 

Door deze rechtse maatregelen nam het aantal Turken en Marokkanen in Nederland in hoog tempo toe. In 1960 waren er drie Marokkanen en 22 Turken met een werkvergunning in Nederland. In 1973 waren er al tienduizenden. Het kabinet- Den Uyl sloot de grenzen voor nieuwe gastarbeiders. Wie al deze feiten op een rij zet, ziet duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de komst van tienduizenden immigranten.

Dezelfde politieke partijen als nu ons land regeren. Die voerden gedwee de agenda van de werkgevers uit. Niet de linkse, maar de rechtse elites. De ‘massa-immigratie’ kwam van rechts.”

Waarom is de PvdA zo dom geweest dat niet eerder naar voren te brengen dan op een opiniepagina? Van Dam: “We vonden een discussie over wiens ‘schuld’ het is dat mensen hier leven, buitengewoon onsmakelijk. Dat hadden we niet moeten doen. Als je beweringen onweersproken laat, gaan ze beklijven.”

Zou dat overigens ook niet een leugen zijn van Van Dam? het is immers ook wetenschappelijk onderbouwd. Waren die wetenschappers ‘onsmakelijk’?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1400 Wilders liegt!

2015-11-17 11:57

WILDERS VEELPLEGER BIJ HET BREKEN VERKIEZINGSBELOFTEN

Binnen één jaar na de laatste verkiezingen heeft de PVV meer dan 200 van haar verkiezingsbeloften gebroken. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau van de SP naar het stemgedrag van Wilders. Directeur van het Wetenschappelijk Bureau Arjan Vliegenthart: 'Het viel ons op dat de PVV stelselmatig het publieke debat uit de weg gaat. Wilders en de zijnen weigeren verantwoording af te leggen voor de standpunten die zij in de Tweede Kamer innemen. Daarom zijn we gaan bijhouden hoe de PVV in de Tweede Kamer stemt.'

De resultaten van het onderzoek zijn ontnuchterend. De PVV wijkt stelselmatig af van de beloften uit zijn verkiezingsprogramma. Ook als er niets over een onderwerp in het gedoogakkoord staat, stemt de PVV anders dan wat men de kiezer heeft beloofd. Vliegenthart: 'Wilders is een veelpleger als het gaat over het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, maar een vaststelling.'

Op tal van terreinen stemde de PVV anders dan wat er op basis van haar verkiezingsprogramma verwacht mocht worden. Zo weigert de PVV paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector en omarmde Wilders de marktwerking in de zorg.

In februari publiceerde het Wetenschappelijk Bureau al over het stemgedrag van de PVV. Toen kwam de teller op zo'n 60 gebroken beloften. Tussen januari en juli kwamen daar nog eens 150 gebroken beloften bij. Vliegenthart verbaast zich vooral over de omvang van het aantal gebroken beloften: 'Aanvankelijk kon je nog denken dat het om beginnersfouten ging. Elk begin is immers moeilijk, ook het begin als gedoogpartner. Maar het blijken geen beginnersfouten, maar bewuste keuzes om anders te handelen dan eerder was beloofd.'

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP is benieuwd naar de reactie van de PVV op het rapport. Vliegenthart: 'De PVV laat op veel terreinen haar kiezers in de kou staan. Dat vraagt om een reactie. Of wij hebben ons werk niet goed gedaan, of Wilders draait. Dat laatste mag best, maar geef dat dan wel eerlijk toe. Anders misleid je mensen. Aan de PVV om aan te geven wat waar is.’