Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1475 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:10

De politieke rattenkoning PVV

Het zelfreinigend vermogen van de PVV bestaat uit de niet-ratten die zich uit de rattige gordiaanse knoop ontworstelen. Daar weten ze altijd een bizar soort timing voor te vinden. Als excuus voor Hernandez en Kortenoeven geldt nu: deze persconferentie (perspresentatie partij program PVV) zagen wij als enige mogelijkheid. Ja, als je Aandacht wilt hebben, kun je maar het beste meeliften op een Aandachtsmoment, want als jij wat te zeggen hebt, zullen er weinig naar je luisteren tussen alle ruis door.
Geen wonder dat ze zich opgelucht voelen. Is dat niet altijd het gevolg van je vrijmaken van rattig misbruik? Enerzijds de steen die van je wordt opgetild, weer adem kunnen halen en anderzijds het verdriet over dat je met hart & ziel geïnvesteerd hebt in een zwart gat van antimaterie waar je langzaam maar zeker achterkwam. Het lag toch altijd aan jou dat je gefrustreerd was? Ja, dat werd je verteld, jij bent gek, jij deugt niet, jij ziet het verkeerd en als je wat wil zeggen is het: geen tijd, zie je niet dat ik druk ben, zeur niet, etc etc.

Precies dát proef ik uit de opmerkingen van Kortenoeven en Hernandez, het is o zo herkenbaar. Bevrijd van de rat! En nu vallen ze in een gat.... 
Slik je verlies, leer ervan: met een rat en rattigheid kún je niks. Ja, het lag aan jullie, jullie zijn erin gestonken, nou en? Miljoenen stinken er dagelijks in, op hun werk, privé thuis, in hun familie, de politiek, overal.
Dat is de rattigheid! Korte termijn winst, lange termijn verlies, zoals met zoveel waar alleen de buitenkant telt en de inhoud er domweg niet is.

Wat hen echter onderscheidde van de rest van de medestanders van Wilders was dat zij niet langer  genoegen namen met slechts die feestelijke verpakking, dat ze een geweten hadden en empathie/gevoelens en verantwoordelijkheidsgevoel en stijl. Dit uit zich in hun manier van mededelen aan Wilders wat 'geheel in de eigen stijl' van Wilders ging: tweet & sms. Dat is toch een schandaal. Hoevelen van ons hebben niet van de rat op deze manier boodschappen gekregen? Mededelingen die toch eigenlijk wel een face to face gesprek behoeven gezien de importantie? De tweet & sms van Kortenoeven en Hernandez was dus een Statement: jouw eigen stijl Geert... 
Medestanders die meer willen dan de korte termijn winst, het narcistisch gewin, gaan niet samen met een oppervlakkige probleemmijdende überrat als Wilders voor wie slechts het eigen ego lijkt te tellen. K & H wilden meer dan een feestelijke verpakking, zij misten de substantie, de onderbouwing, de.... geloofwaardigheid en daarmee de haalbaarheid in de PVV. 
Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven, je bent niks meer dan een object voor de überrat, vandaar de noodgreep van dit Snode Tweetal om dan maar De Perspresentatie te gebruiken om afstand te nemen van de Rattenkoning (=PVV). Daar is moed voor nodig, héél véél moed! Hoewel een echte rat geen calorie energie steekt in afvalligen, dus ze hoeven niet bang te zijn voor wraak.

Een rat geraakt in de meeste gevallen in een verlamming bij zo'n actie. Hier kan een rat niet mee omgaan, dus K & H kunnen de doodstaar en silent treatment verwachten van rat Wilders en restant van zijn medestanders. Hoe zit het met die vijf andere PVV'ers die zich niet senang voelen binnen de PVV? Gaan die stilletjes naar Hero? Of vertrekken die ook met een rattige tamtam om een statement te maken? 

Het wordt tijd voor een Blijf van mijn Lijf huis voor politici die zich vrijgemaakt hebben van het Huiselijk Partijgeweld. Ze zullen een empowerment cursus ook wel op prijs stellen want het is net als in het 'echt' zo, dat ze zichzelf kwijt zijn geraakt, zich vervuid, besmet en besmeurd voelen met de drek van de Rattenkoning. Of zien wij dat toch een tikkeltje anders? Ja he? Het Snode Tweetal kan van mij louter bijval krijgen, want wie de deksel van de beerput opentrekt wordt toch meestal gezien als slappeling. Het tegendeel is waar: hoe meer de rattigheid bekend wordt, hoe meer mensen kritischer zijn en zichzelf niet meer voorliegen... het is zoals het is. De leugen is altijd veel mooier dan de waarheid tenslotte.

En het is  voor mij ook onbegrijpelijk hoe zoveel mensen in de PVV kunnen stinken maar ja, de eigen leugen, cognitieve dissonantie. Je wilt dingen graag geloven die er niet zijn om de kortsluiting in je hoofd weg te krijgen als je een rat bezig ziet. Wilders = cognitieve dissonantie, een dissonant die slechts de onderbuiksnaren tot trilling brengt en omdat je van hém niet alles hoort, verzin je er zelf de rest maar bij. Vandaar de mildheid van afvalligen...?
Ja, dat kennen we ergens van he? Soort van politiek Stockholmsyndroom...

Laat ik maar zeggen dat Wilders de politieke rat is die dankbaar gebruik maakt van het ressentiment dat onder de bevolking heerst. Oorzaken zijn daarvoor altijd te vinden bij een klaagvolk dat nooit geleerd heeft eigen verantwoordelijkheid te nemen.