Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1477 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:15

Wetenschappelijk aangetoond: de PVV is fascistisch 



Bachelorstudent Henk Bovekerk uit Tilburg heeft een tien gehaald met zijn afstudeerscriptie over het fascisme in de Nederlandse politiek. Hij concludeert daarin dat we te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Naar aanleiding van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen (2010) maakte Bovekerk een analyse van de PVV van Geert Wilders. Riemen stelt dat Geert Wilders en zijn beweging het prototype zijn van hedendaags fascisme.
Bovekerk stelde de vragen: Wat is eigenlijk fascisme? En is er inderdaad een terugkeer van het fascisme? En zijn Geert Wilders en zijn beweging het prototype van hedendaags fascisme?
Na bestudering van het werk van historicus Robert O. Paxton over fascisme en de werken van onder andere PVV-ers Geert Wilders en Martin Bosma, concludeert Bovekerk dat we in Nederland inderdaad te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.
Bovekerk is student Liberal Arts and Sciences van de School of Humanities van de Universiteit van Tilburg. Bij het schrijven zijn thesis is hij onder meer begeleid door arabist en criticaster van de PVV Jan Jaap de Ruiter.
Via twitter laat De Ruiter weten: "Henk Bovekerk heeft een bijzonder scherpzinnige, academisch uitmuntende BA thesis geschreven over een maatschappelijk gevoelig thema. De thesis van Bovekerk is door mij, als begeleider en prof Jan Blommaert als tweede lezer met een 10 beoordeeld op grond van de kwaliteit. De PVV aanhangers moeten niet zo bang zijn voor een beetje kritiek en een scherpe academische analyse. Ik zeg t nog n keer: de scriptie is academisch briljant en als het hele mediacirkus in een kramp schiet, zegt dat wat over onze samenleving."