Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1476 Sticker voor Wilders:

2015-11-17 16:11

                   

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1477 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:15

Wetenschappelijk aangetoond: de PVV is fascistisch 



Bachelorstudent Henk Bovekerk uit Tilburg heeft een tien gehaald met zijn afstudeerscriptie over het fascisme in de Nederlandse politiek. Hij concludeert daarin dat we te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Naar aanleiding van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen (2010) maakte Bovekerk een analyse van de PVV van Geert Wilders. Riemen stelt dat Geert Wilders en zijn beweging het prototype zijn van hedendaags fascisme.
Bovekerk stelde de vragen: Wat is eigenlijk fascisme? En is er inderdaad een terugkeer van het fascisme? En zijn Geert Wilders en zijn beweging het prototype van hedendaags fascisme?
Na bestudering van het werk van historicus Robert O. Paxton over fascisme en de werken van onder andere PVV-ers Geert Wilders en Martin Bosma, concludeert Bovekerk dat we in Nederland inderdaad te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.
Bovekerk is student Liberal Arts and Sciences van de School of Humanities van de Universiteit van Tilburg. Bij het schrijven zijn thesis is hij onder meer begeleid door arabist en criticaster van de PVV Jan Jaap de Ruiter.
Via twitter laat De Ruiter weten: "Henk Bovekerk heeft een bijzonder scherpzinnige, academisch uitmuntende BA thesis geschreven over een maatschappelijk gevoelig thema. De thesis van Bovekerk is door mij, als begeleider en prof Jan Blommaert als tweede lezer met een 10 beoordeeld op grond van de kwaliteit. De PVV aanhangers moeten niet zo bang zijn voor een beetje kritiek en een scherpe academische analyse. Ik zeg t nog n keer: de scriptie is academisch briljant en als het hele mediacirkus in een kramp schiet, zegt dat wat over onze samenleving."
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1478 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:17

Geert Wilders in drieënwintig leugens 



 

Onlangs hield parlementariër G. Wilders een speech in Jeruzalem voor een gehoor van islam-vreters. Een aantal quotes becommentarieerd. Oftewel: de koning van de cognitieve dissonantie in zijn eigen woorden. De lezing van W. was in het Engels.

Israel: the only country in the region with a functioning parliament, a rule of law and free elections.

Onjuist, Libanon beschikt over hetzelfde. Dat zou overigens ook voor de Palestijnse Gebieden hebben kunnen gelden ware het niet dat Fatah met Israëlische en Amerikaanse steun een staatsgreep pleegde op de Westelijke Jordaanoever en de democratisch gekozen Hamas er uit de zetel van de macht verdreef - na verkiezingen die de Palestijnen van "het westen" moesten houden. Daar komt nog bij dat Israël geen democratie is in de zin dat alle burgers voor de wet gelijk zijn - Palestijnen die beschikken over een Israëlisch paspoort zijn onderworpen aan discriminerende bepalingen, en niet-joden kunnen bijv. niet voor de wet trouwen in Israël. Onlangs werd een Arabische politieke partij van de Israëlische kieslijst geschrapt.

The only country in the region that shares the values of our Western societies, in fact is one of the foundations of our Judeo-Christian identity.

Een vaag beroep op niet-gedefinieerde concepten, voorbijgaand aan het feit dat noch het christendom, noch het jodendom afhankelijk zijn van enige geografische locatie.

... the values of ancient Israel have become the values of the West.

Vandaar dat er tientallen passages voorkomen in de Hebreeuwse Bijbel die, onverklaard en zonder context, bij de meeste mensen in "het westen" een diep afgrijzen zouden oproepen.

Israel is under siege, like the Jewish community in the Land of Israel is under siege for over a century now.

Joden, christenen en moslims leefden behoorlijk, zo niet zeer vreedzaam in wat nu Israël is totdat de zionisten de vrede dramatisch kwamen verstoren. Vandaar onder andere, dat zionistische terroristen het nodig vonden de joodse Nederlander Jacob Israël de Haan, een zionist die zich was begonnen in te zetten voor een vreedzame coëxistentie met de Arabische bevolking, te vermoorden.

This tiny country is situated on the fault line of jihad, just like Kashmir, Kosovo, the Philippines, Southern Thailand, Darfur in Sudan, Lebanon, and Aceh in Indonesia. Israel is simply in the way of the Islamic advance. Just like West-Berlin was during the Cold War.

In Kasjmir doen "moslims" en "hindoes" niet voor elkaar onder in gewelddadigheid, en dat heeft net als het conflict in Noord-Ierland niets te maken met religie (net zomin als Libanon overigens). De UCK in Kosovo is een extreem-rechtse, door de VS gesteunde separatistische beweging die de NAVO hielp in haar strijd tegen Servië, en ook dat heeft met "de jihad" niets te maken. Ook in de overige issues mag W. zich eerst verdiepen alvorens zijn onzin de wereld in te slingeren. Zijn vergelijking met "West-Berlijn" snijdt overigens ook geen hout, want het oosten van Duitsland werd door het Rode Leger veroverd na de Nazi-agressie, niet op eigen initiatief. Aan het oostfront vond minstens driekwart van deze gruwelijke oorlog plaats.

Israel is simply receiving the blows that are meant for all of us. If there would have been no Israel, Islamic imperialism would have found other places to release its energy and its desire for conquest.

Het geweld in Israël heeft uitsluitend politieke, territoriale wortels. Eind jaren 1940 werden honderdduizenden Palestijnen door het zionistische leger etnisch gezuiverd; in 1967 werden de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook veroverd, een schending van het internationaal (oorlogs)recht. De Palestijnen hebben zich hiertegen verzet, waartoe ze overigens het recht hebben, geredeneerd vanuit het internationaal recht (Israël is lid van de VN). De vorm waarin dit verzet werd gegoten is pas sinds twee decennia deels "islamitisch"; en dat nog wel nadat de groei van Hamas door Israël werd gestimuleerd (in een verdeel-en-heers-kader, vanuit de gedachte de PLO te ondermijnen).

Therefore, the war against Israel is not a war against Israel. It is a war against the West. It is jihad. Thanks to Israeli parents who see their children go off to join the army and lie awake at night, parents in Europe and America can sleep well and have pleasant dreams, unaware of the dangers looming.

Het is een raadsel hoe Israëlische militairen de "veiligheid" in Europa en de Verenigde Staten kunnen bevorderen, als ze de veiligheid in Israël zelf niet eens kunnen bevorderen. Dat kan namelijk alleen door het opheffen van de illegale bezetting en belegering.

The financial costs of mass immigration in the Netherlands exceeds 100 billion euro’s.

Naast het feit dat W. het getal uit zijn duim zuigt, is Turkse en Marokkaanse arbeid naar Nederland gehaald om zuiver economische redenen, onder andere door de partij waarvan W. twee decennia lang lid was, de VVD (op initiatief van werkgeversorganisaties). Je kunt net zo goed stellen dat de immigratie van goedkope arbeid de Nederlandse economie vele honderden miljarden heeft opgeleverd (los van het feit dat dit economisch gezien een zinloze stelling is).

...every Islamic neighbourhood, every Islamic shop, every mosque, every Islamic school, every burqa, every veil is regarded by many Muslims as building blocks towards a larger goal, towards domination.

Hoe weet Wilders dit als hij nooit met moslims spreekt?

How are the Jewish communities of Europe to survive with a growing presence of an ideology that is so blatantly anti-Semitic?

Het "antisemitisme" is een Europese uitvinding, en wel een uitvinding van het Europese christelijke establishment. Moslims hebben van oudsher geen last van "antisemitisme", even los van de import van Europees christelijk en seculier antisemitisme. Joden kennen in de Koran de volledige erkenning van een gerespecteerde religieuze groep. Dit staat in scherp contrast met de christelijke traditie en praktijk. Onderzoek in Frankrijk wees uit dat geïmmigreerde moslims niet "antisemitischer" zijn dan "autochtone" Fransen, ondanks hun grotere identificatie met het Palestijnse verzet tegen de Israëlische bezetting.

How are we to remain a centre of cultural and scientific excellence if Islam opposes art, and academic exploration?

Hoewel wat tegenwoordig aan "kunst" en "wetenschap" uit de islamitische wereld komt niet al te verpletterend is, is het idee dat "de islam" zich zou verzetten tegen "kunst" en "wetenschap" volkomen onzinnig. Zelfs de grootste islam-haters moeten toch toegeven dat de kunstschatten en de wetenschappelijke bijdrage van de islamitische wereld aan bijv. het Europese humanisme aanzienlijk zijn. Conservatisme en in zichzelf gekeerd zijn, zijn daarnaast ook geen exclusief islamitische karaktertrekken (getuige bijv. het alom betreurde Nederlandse provincialisme in de achttiende eeuw, toen veel burgers in Nederland in diepe armoede vervielen). 

How are we to remain an open and tolerant society if we are faced with part of the Muslim community favouring self-segregation and showing no desire for assimilation?

Het verlangen van een bepaalde gemeenschap zijn zaakjes zelf te regelen, of weigeren te "assimileren" is een van de kenmerkende eigenschappen van de joodse gemeenschappen van Europa, die in de christelijke beschaving uiteindelijk zo werden gemarginaliseerd dat het zionisme ontstond. Daarnaast zijn er joodse gemeenschappen van honderdduizenden mensen die Wilders ongetwijfeld zal liefhebben als geen ander, die weigeren te "assimileren" in taal, kleding, eetgewoonten, religie en andere gewoonten. Dit noemt men wel vrijheid, misschien heeft W. niet zoveel met dat verschijnsel. Het is dan ook opvallend dat W. strijdt tegen de tolerantie maar doet alsof hij de "tolerante" samenleving wil beschermen. Dit soort cognitieve dissonantie is in lijn met een ander idee dat leeft onder ultra-rechts (en niet alleen daar), nl. dat de Verenigde Staten onderdrukte volkeren zou kunnen "bevrijden" door ze te bombarderen.

How can we look to the future with confidence, when a large part of the population turns to a seventh century desert for answers?

De door W. bewonderde presidenten Reagan en Bush Jr. keken voor een deel van hun achterban naar christelijke gemeenschappen die zich (zeer trots) exclusief beroepen op "Gods woord", waaronder nieuwtestamentische eschatologische teksten van bijna tweeduizend jaar geleden.

We are not from Saudi-Arabia. We are not from Iran. We come from Rome, Athens and Jerusalem. That makes our civilization special, and certainly worth preserving.

Nog in de twintigste eeuw werden joden die geen vlieg kwaad hadden gedaan gedeporteerd uit Rome en Athene - Rome waar de Italiaanse fascisti gehoor gaven aan de eis van de Nazi's om joden naar de dodenkampen te sturen; Athene waar vooral de (door Wilders zo gehate) communisten zich verzetten tegen de Italiaanse en later Duitse invasie. In Iran wonen nog steeds joden, als beschermde minderheid, en Iran kende nog zeer recent o.a. een joods parlementslid. In de Hebreeuwse bijbel wordt de Perzische koning Cyrus overigens bezongen als bevrijder van Jeruzalem. Saoedi-Arabië is een vazalstaat van de Verenigde Staten, en meerdere westerse landen assisteren de huidige Saoedische autocraten erbij aan de macht te blijven.

Academia, the arts, the media, trade unions, the churches, the business world, the entire political establishment have all converted to the suicidal theory of multiculturalism and cultural relativism.

Grote woorden van onze hogepriester, maar weinig substantie. De grootste "cultuurrelativist" is hier Geert Wilders zelf, die wat hij verafschuwt aan "de islam", omarmt als hij het ontwaart in de Verenigde Staten, Israël en/of "het westen."

... the Koran stands at the heart of what some people call terrorism but is in reality jihad.

Het algemeen aanvaarde principe in de islam is dat de "kleine jihad" de fysieke zelfverdediging is, en de "grote jihad" is de strijd tegen het kwaad in jezelf.

... the problems of Islam are at the core of Islam, and do not belong to its fringes.

Het is jammer voor W. dat de overgrote meerderheid van de moslims zelf precies de omgekeerde mening zijn toegedaan. Hij zegt dit echter met het propagandistische doel zijn toehoorders ervan te overtuigen dat er geen compromissen mogelijk zijn, en dat als zodanig, als het erop aankomt, gewelddadige confrontaties met "de islam" noodzakelijk zijn. Die dienen dan weer de belangen voor wie Wilders werkt.

... they [Mumbai terrorists] have an ideology that tells them to kill Jews, to kill unbelievers, and to advance Islam until there is world domination.

Dat weet W. niet, aangezien de daders daarvan nooit berecht zijn en hun motieven nooit zijn onderzocht. Daarbij zijn "joden" in "de islam" geen "ongelovigen".

Islam, after all divides the world in a dar-al-Harb, and dar-al-Islam. Islam is a totalitarian ideology full of hate, violence and submission.

Om politieke redenen noemt W. "de islam" geen "godsdienst" maar een "ideologie." Totalitarisme verwijst naar de volledige greep van de Staat op alle individuen van de bevolking. Dit heeft met religie niets te maken. Ideologisch gezien verschilt de islam nauwelijks van het jodendom, als het gaat om de gedetailleerde regulering van het privéleven. Het jodendom zou in dat opzicht zelfs veel "totalitairder" zijn, ware het niet dat het een misplaatste term is. Haat en geweld wordt in de islam afgewezen als zwakte. Onderwerping verwijst slechts naar de onderwerping van het individu aan de wil van (de rechtvaardige en barmhartige) God, en dat idee heeft de islam met het jodendom en andere religies gemeen.

It was treason to our Western principles, it was treason to freedom of speech, it was treason to liberty itself. My own government was not defending me, but became my worst enemy in the process.

Wilders lijdt ook nog eens aan dramatische zelfoverschatting. Los van het feit dat de reactie van de Nederlandse regering stompzinnig was, en dat niemand in zijn vrijheid van meningsuiting beperkt zou hoeven worden, heeft Wilders als parlementariër met vrijwel onbeperkte toegang tot de media meer vrijheid van meningsuiting dan de grote meerderheid van de rest van de bevolking - die wel wat kan roepen, maar toch niet wordt gehoord.

According to a recent study by Human Rights Watch, torture is a routine and widespread practice in Jordan.

Dezelfde en andere mensenrechtenorganisaties, waaronder Israëlische, doen deze mededeling over de staat Israël en haar bezettingsmacht. Israël martelt Palestijnen op grote schaal.

Jordan’s attempt to prosecute me is an infringement on the sovereignty of my country, the Netherlands.

Dat op zichzelf is volkomen waanzin. Staten overal ter wereld vervolgen burgers van andere staten die hun wetten (op hun grondgebied) hebben overtreden. Jordanië heeft geen plannen om een invasiemacht naar Nederland te sturen om parlementariër W. te ontvoeren. De Verenigde Staten overigens hebben plannen gemaakt om indien nodig een invasie te organiseren in Den Haag, om er Amerikaanse oorlogsmisdadigers te "redden" van vervolging door het internationale gerechtshof. Dit zet W. niet aan tot vergelijkbare verontwaardiging.

We need a new way of thinking, a new paradigm, to defend our liberties. Just reiterating our devotion to tolerance and democracy is not good enough, as we are Facing Jihad. We need a new set of goals and ideas. We need new leaders. And we should always remember where we come from. We all come from Jerusalem.

De schokkende waarheid is dat Wilders uit Limburg komt.

Gast

#1479

2015-11-17 16:26

Tja lijkt mij dat je toch van Wilders houd. Waar het hart van vol is loopt de mond over. Hmmmm


Gast

#1480

2015-11-17 16:35

DEN HAAG - De verhoudingen tussen de fiscale woordvoerders in de Tweede Kamer zijn er na 35 uur debatteren over het Belastingplan niet beter op geworden. Partijen maakten elkaar in het vijfde debat dinsdagmiddag bittere verwijten, nu het Belastingplan dreigt te sneuvelen. Als dat gebeurt, gaat ook de geplande lastenverlichting van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven niet door.

D66-leider Alexander Pechtold maakte dinsdag bekend dat zijn partij het Belastingplan niet steunt. Het CDA doet dat wel, maar daarmee heeft de coalitie van VVD en PvdA nog geen meerderheid in de Senaat.

VVD, PvdA en CDA vielen D66-Kamerlid Steven van Weyenberg aan. Die wierp CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uiteindelijk voor de voeten dat die van een "oppositiehengst een coalitiepony is geworden". Hij bespeurde ook "paniek in de coalitiebankjes".

Van Weyenberg zei dat de mislukking van de onderhandelingen niet te wijten is aan de oppositie maar aan een "totaal verdeelde coalitie". Ook Carola Schouten van de ChristenUnie, die vrijdag afhaakte, zei: "Het Belastingplan sneuvelt niet door een verdeelde oppositie, maar door een onwillige coalitie." Rik Grashoff (GroenLinks) verweet het kabinet en de coalitie "een volstrekt gebrek aan regie".

Van Weyenberg noemde het onverantwoord dat het kabinet in zijn ogen 5 miljard euro leent om het zonder ambities voor vergroening of extra banen uit te delen. Dat betekent dat D66 dus kiest voor geen koopkrachtverbetering voor de burgers en geen extra banen, verweet Ed Groot (PvdA) Van Weyenberg. Het Belastingplan moet 35.000 extra banen opleveren.

en zo is het! Dat jij Wilders er weer bij betrekt zegt wat over jou niet wilders


Gast

#1481

2015-11-17 16:46

Wilders is half Indonesisch het is maar dat jullie het weten

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1482 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:48

Tijd om onjuiste feiten recht te zetten, nu werkgevers opnieuw profiteren van immigratie waar Nederlandse arbeiders last van hebben.

“In weerwil van wat mensen zijn gaan geloven, was de migratiegolf van de jaren zestig geen links, maar juist rechts beleid. Vijftig jaar later laat rechts zien niks geleerd te hebben”, schrijft Martijn van Dam (PvdA) vandaag in de Volkskrant. 

Van Dam reageert op ondermeer het Verkiezingsprogramma van de PVV, met daarin: “De multiculturele nachtmerrie die ons wordt aangedaan kunnen we en willen we niet als een vaststaand feit aanvaarden. Het Nederlandse volk heeft niet om de massa-immigratie gevraagd en moet daar dan ook niet de prijs voor betalen. De schuld ligt niet bij Henk en Ingrid. De schuld ligt bij de linkse elites die denken dat de wereld er uit ziet als Woodstock.”

Van Dam beroept zich ondermeer op onderzoek van de professoren en broers Jan Lucassen van het Instituut voor Sociale Geschiedenisen Leo Lucassen van het Centrum voor Geschiedenis van Migranten. Zij hebben de feiten op rij gezet, overigens voor Henk en Ingrid niet ter zake doende.

Van Dam: ” Dankzij verschillende historische onderzoeken, onder andere door de gebroeders Lucassen, kunnen we feiten en fictie goed uit elkaar houden. In de jaren zestig ontstond een tekort op de arbeidsmarkt. In eerste instantie werden Zuid-Europeanen ingevlogen.

Werkgevers hadden liever Turken en Marokkanen. Die waren goedkoper en makkelijker inzetbaar. De VVD en de voorgangers van het CDA regeerden. Zij sloten wervingsverdragen af met Turkije en Marokko en openden kantoren om mensen naar Nederland te halen. 

De PvdA was zeer kritisch vanwege de verdringing van Nederlandse werknemers en de druk op de lonen. Daarom eiste de PvdA dat gastarbeiders maar twee jaar mochten blijven.

Dat werd toegezegd, maar de VVD en de werkgevers bedachten allerlei trucs om dat te omzeilen. Sterker, de liberalen en christendemocraten gaven Turken en Marokkanen het recht hun gezin mee te nemen, waardoor de aandrang om terug te keren stukken kleiner werd. 

Door deze rechtse maatregelen nam het aantal Turken en Marokkanen in Nederland in hoog tempo toe. In 1960 waren er drie Marokkanen en 22 Turken met een werkvergunning in Nederland. In 1973 waren er al tienduizenden. Het kabinet- Den Uyl sloot de grenzen voor nieuwe gastarbeiders. Wie al deze feiten op een rij zet, ziet duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de komst van tienduizenden immigranten.

Dezelfde politieke partijen als nu ons land regeren. Die voerden gedwee de agenda van de werkgevers uit. Niet de linkse, maar de rechtse elites. De ‘massa-immigratie’ kwam van rechts.”

Waarom is de PvdA zo dom geweest dat niet eerder naar voren te brengen dan op een opiniepagina? Van Dam: “We vonden een discussie over wiens ‘schuld’ het is dat mensen hier leven, buitengewoon onsmakelijk. Dat hadden we niet moeten doen. Als je beweringen onweersproken laat, gaan ze beklijven.”

Zou dat overigens ook niet een leugen zijn van Van Dam? het is immers ook wetenschappelijk onderbouwd. Waren die wetenschappers ‘onsmakelijk’?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1483 Re:

2015-11-17 16:52

#1481: -  

 En laat Indonesië nou een islamitisch land zijn…

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1484 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:54

Beatrice de Graaf en de media kakelen als een kip zonder kop

 

Na de aanslagen in Parijs mag “terreurexpert” Beatrice de Graaf vrijwel overal op komen draven om haar zegje te doen. Het problematische daarbij is dat ze weigert haar partij-ideologische bril af te zetten (ze is kandidaat-senator voor de ChristenUnie) en dientengevolge kakelt ze als een kip zonder kop.

Wiet was het eerste dat het moest ontgelden. De Graaf wist bij DWDD te verkondigen dat “vrij verkrijgbare marijuana” een voedingsbodem voor terreur vormt. Nog los van het feit dat je eerder een hippie dan een jihadist wordt als je blowt, is het zo dat Frankrijk bijzonder streng is wanneer het op drugs aankomt. Enkel wiet bezitten kan je al een jaar cel opleveren of €3750 boete.

Vandaag waren games aan de beurt. De Graaf vertelt bij BNRdat het weliswaar niet zeker is dat de aanslagplegers in dit geval gebruik hebben gemaakt van het Playstation-netwerk “maar dat het wel één van de manieren is waarop jihadisten communiceren.” Die hoax is de wereld in geholpen door de N-VA-malloot Jan Jambon waarna Forbes er een schepje bovenop deed door te stellen dat communiceren via Playstation waarschijnlijk veiliger is dan geavanceerde encryptie omdat het moeilijk te monitoren zou zijn.

Wie echter de moeite neemt om de voorwaarden voor het gebruik van het Playstation-netwerk te lezen treft al gauw de zin “we reserve the right in our sole discretion to monitor and record any or all of your PSN activity”. Sony heeft gisteren ook gereageerd op het gerucht dat het Playstation-netwerk een jihadistenbolwerk zou zijn. “When we identify or are notified of such conduct, we are committed to taking appropriate actions in conjunction with the appropriate authorities and will continue to do so.” Let u in voorgaande zin vooral op het woord identify, dat geeft wederom aan dat Sony het eigen netwerk actief monitort. Dat mag geen verrassing zijn want wie Wikileaks een beetje volgt kan weten dat Sony dikke mik is met de NSA en dat het bedrijf een broertje dood heeft aan anonimiteit en privacy.

Ondanks dat De Graaf dus aperte onzin verkondigt in haar als-dan verhalen, wordt ze overal verwelkomd als stem der redelijkheid. Het is om horendol van te worden.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1485 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:55

Vanwege ‘de joods-christelijk-humanistische beschaving’. Rot toch op

 

Op 13 januari 2006 kwamen de drones boven een klein dorpje ergens in Pakistan. Ze kwamen voor Ayman Zawahiri die dood moest omdat toenmalig opperrechter en heerser over al het leven op Aarde George W. Bush het zo beschikt had: in order ‘to p’tekt our free’ms against ze terreristszz’ of zoiets.
Hier zouden ‘we’ zeggen in navolging van een genocidale partij: ter verdediging van de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving.’
Hoe dan ook, de drones misten hun doel. Twee maanden later kwamen de drones weer voor wat dan Al Qaida’s leider zou zijn en weer misten ze hun doel. We zijn acht à negen jaar later en Ayman Zawahiri leeft nog. Zesenzeventig kinderen en 29 volwassenen die part noch deel hadden aan ‘the war on terror’ niet meer: die werden namelijk wel geraakt in de twee drone-aanvallen.
Zo werden in die zogenaamde ‘war on terror’ om een handjevol mensen wederrechtelijk te executeren – er is geen rechter die zich heeft kunnen buigen over Osama Bin Laden of Ayman Zawahiri of tal van anderen die het doelwit waren en wat ze al of niet gedaan zouden hebben – 1147 onschuldige mensen vermoord. Nogmaals zoals ‘we’ hier zouden zeggen: vanwege de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’.

Ik dacht ik roep het maar even in herinnering voor als vandaag al die huichelaars in Parijs waaronder een premier die een genocidale partij een ‘hele normale partij met hele normale standpunten’ vindt gaan lopen blaten over ‘vrijheid en democratie.’
Moet ik het nog hebben over de overige honderdduizenden doden in Syrië, Jemen, Irak, Mali en al die andere plekken die een hel op Aarde zijn geworden vanwege de westerse drang ‘to p’tekt our freems’ of, zoals ‘we’ hier zouden zeggen in navolging van die genocidale vrienden van Rutte ‘ter verdediging van de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’?
Rot toch op met je ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’.
Morgen worden er gewoon weer wapendeals gesloten met allerlei feodaal en dictatoriaal tuig in het Midden-Oosten en worden uw vrijheden en rechten verder ingeperkt vanwege de….juist.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1486 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:57

Refugees welcome, Wilders raus!

 

Met de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar hoog in de peilingen-met-het-door-den-klant-gewenschte-resultaat, kunnen sommigen de verleiding niet weerstaan te speculeren over wat er gaat gebeuren in het geval Wilders premier aller tokkies wordt.
Nieuwe Revue – zo’n blad dat meestal verfomfaaid in de wachtkamer van de tandarts tussen autobladen en reismagazines kan worden aangetroffen – vraagt zich dat bijvoorbeeld af.
Den Lijder antwoordde via Twitter met de bekende en inmiddels behoorlijk afgezaagde riedel over dichte grenzen, Nederland uit de EU en lage belastingen.
Wat je er verder nog bij krijgt maar wat den Lijder niet vermeldt zijn hordes brievenbuspissers, fraudeurs, drankorgels, bezitters van illegale vuurwapens, vrouwenmishandelaars, delinquenten van seksuele misdrijven, bedreigers, drugshandelaren, plegers van valsheid in geschrifte en noem het maar op. Ook mijn dank gaat uit naar Ton Aarts die de lijst bijhoudt waar medeschrijver Marc in dit zeer de moeite waard zijnde stuk aan refereerde.

Maar ik wil het even hebben over die grenzen dicht. Grenzen die dan uiteraard dicht moeten voor mensen die in doodsnood hier aankloppen in de hoop op wat rust en veiligheid na jaren van onuitsprekelijke ellende en vele vele doden.
Dergelijke mensen, zo vindt een groot deel van Nederland, help je niet.
Die verneder je nog verder, die terroriseer je als waren ze nog in hun eigen verwoeste steden en dorpen en als je de macht of aanzienlijke invloed hebt om mensen te helpen, dan misbruik je die macht om diezelfde vluchtelingen te maken tot Untermenschen.
Zo rollen niet alleen Wilders en zijn door seksuele en dus gewelddadige perversiteiten geobsedeerde wormvormige aanhangsels van de Neanderthalers.
Ook Halbe Zijlstra van de PVV met leden en Sybrand Buma van de partij die medeverantwoordelijk is voor het veroorzaken van een heel groot deel van de ellende van vluchtelingen doen daar aan mee.
We hebben het er al eerder over gehad en ik vrees nog lang niet voor het laatst.

Maar over die grenzen dicht: wie wil weten hoe dat in de praktijk dan uitpakt moet maar eens kijken naar Wilders’ grote voorbeeld Australië.
Nauru is een 21 vierkante kilometer klein eilandstaatje (de op twee na kleinste staat ter wereld) met nog geen tienduizend inwoners op meer dan 4500 kilometer van Australië.
Daar biedt het ministaatje in ruil voor hulp van Australië plaats aan het zogeheten ‘Regional Processing Center’ dat voor de vluchtelingen een hel op Aarde is.
De omstandigheden zijn er mensonwaardig en wreed zo blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties 
Constant zijn er berichten over seksueel misbruik van vrouwen en kinderen, verder zijn er berichten over geweld en machtsmisbruik door bewakingspersoneel van particuliere firma’s.
Ook een onderzoekscommissie van het Australische parlement stelde onlangs vast: 

 

“The present conditions and circumstances at the Regional Processing Centre on Nauru are not adequate, appropriate or safe for the asylum seekers detained there,”

en verder:

“The committee is gravely concerned that the culture of secrecy surrounding operations at the RPC, the lack of access for asylum seekers to information and support, and the lack of independent avenues of complaint and oversight, create a dangerous likelihood that the present incidence and apparent culture of abuse will continue and even intensify.”

Bron

Samengevat: honderden mensen opeengepakt in volstrekt mensonwaardige omstandigheden, overgeleverd aan bewakingspersoneel dat meermaals het boekje ver te buiten gaat, rest niets anders dan bij gebrek aan informatie over hun toekomstig lot, perspectief, mogelijkheden tot het indienen van klachten en mogelijkheden de tijd zinvol door te komen maar in – stel ik me zo voor – ondraaglijke spanning af te wachten.
Dat dat fout gaat werd op gruwelijke manier in 2013 aangetoond toen de gevangenen in het RPC op Nauru in opstand kwamen: daarbij vielen doden en gewonden.

Dit alles mag Wilders, gesteund door een horde hersenloze pieces of lowlife van binnen en buiten de politiek en media, dan willen maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat een normaal mens zoiets kan en wil accepteren.
Voor vluchtelingen dienen er veilige routes in het leven te worden geroepen zodat ze niet overgeleverd zijn aan mensensmokkelaars.
Er moeten adequate opvangmogelijkheden komen – en dat is dus niet een tent verwarmd middels een vat olie zoals Asscher dat zo prachtig vindt – en mensen moeten naast alle hulp die ze nodig hebben om te pogen de doorstane ellende van jaren (en de persoonlijke verliezen) te verwerken mogelijkheden voor zinvolle scholing en werk krijgen.
Tegelijkertijd moeten de oorzaken van de ellende welke maakt dat zoveel mensen op de vlucht moeten – het is geen keuze die deze mensen hebben: ze moeten! – aangepakt worden. Stoppen met wapenleveranties, bombardementen en het creëren van oorlogen omwille van de grondstoffen en de winsten van een paar ondernemingen en banken.
Zolang er nog vluchtelingen zijn moeten die mensen weten dat ze in Nederland welkom zijn!

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1487 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 16:58

Wildersverzet: voor de zoveelste keer stenen door ruiten in Steenbergen

 

In het Brabantse Steenbergen zijn opnieuw bij vluchtelingen-gezinnen stenen door de ruiten gegooid. Het dorp is getuige: spreekkoren en spandoeken (gesteld op rijm dat qua taalniveau niet of nauwelijks dat van een kleuter overstijgt) bekend van de obsessie aan de kant van de bezorgde burgers met seksueel geweld dat men voorstanders van hulp aan medemensen wil aandoen. Mevrouw Dasja Abresch die zich uitsprak op een openbare vergadering voor opvang van vluchtelingen in Steenbergen heeft dat ondervonden. Burgemeester Vos die op de inspraakavond destijds toen mevrouw Abresch de vreselijkste verwensingen naar haar hoofd geslingerd kreeg, niet zo (laten we maar eufemistisch zeggen) heel erg flink was, is nu vastberaden:

“Afschuwelijk wat er is gebeurd, een uiterst laffe daad ook. Mijn gedachten gaan uit naar de twee getroffen gezinnen.”

Bron

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de resolute manier van optreden van Vos zeker zal helpen het bruine terrorisme in Steenbergen de kop in te drukken.#NOT De premier van alle Nederlanders heeft naar verluidt nog steeds geen mening over het geweld jegens onze en ook zijn medemensen.

Eerder vandaag is ook een aanslag gepleegd op een moskee in Roosendaal. Ons is niet bekend of Yoeri Albrecht, directeur van het met publiek geld gefinancierde ophitsbureau De Balie, zijn vingers inmiddels bij het nieuws daarover heeft afgelikt. Wel is bekend dat hij zich stoort aan ‘types die islamofobie een probleem vinden.’
Misschien dat de daders van de aanslag in Roosendaal zich door hem gelegitimeerd dan wel geïnspireerd voelden.

 


Gast

#1488 Re: Re:

2015-11-17 17:03

#1483: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 hajaha waar het leger terroristen uitveegt in plaats van met open armen te ontvangen

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1489 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 17:05

 

Meldpunt PVV: Gebroken verkiezingsbeloften

 

Laten we het nog eens gezellig over de Partij van de Vrijheid hebben. Geertje had vandaag weer eens een stukje publiciteit naar de mensen toe gescoord door het verzet in Purmerend een hart onder de riem te steken. Daarbij kondigde hij maar weer eens een meldpunt aan. Altijd goed, zo’n meldpunt. Zouden we vaker moeten doen. Nou vroeg laatst iemand zich af hoe het nou eigenlijk zit met het geroeptoeter van Geert, Fleur en de rest van het circus. TL:DR; als het aankomt op politieke winst voor de PVV-kiezer is dit circus faillieter dan Renz.

Want roepen kan de PVV erg goed, maar een partij moet je dus gewoon op z’n stemgedrag beoordelen. Nou kunnen we u zo wel vertellen dat dat nogal een klus is, maar deze facebookpagina heeft daar aardig wat tijd in gestopt en kwam met een lijstje van dingen die je als je naar z’n geraaskal luistert niet van Schreeuwwitje zou verwachten.

Bezuinigen
Zo stemde de PVV dus voor bezuinigingen op jonggehandicapten, sociale werkplaatsen, de huurtoeslag, alleenstaande ouders, het PGB en ouderenbegeleiding. Ook de politie moest het ontgelden: bezuinigen op de politieopleiding en vergoedingen voor aspirant-agenten, reclassering en Montfrans-middelen, waarmee overlast en verloedering werd bestreden.

Marktwerking
In de media is de PVV éénkennig tegen marktwerking voor essentiële voorzieningen. Gek genoeg stemden ze wel in met de prijsverhoging van het OV, beperking van wie er in sociale huurwoningen mogen wonen, elite-tolrijbanen, particuliere investeringen en winstuitkering in ziekenhuizen en betaalde voorrangszorg. Verder zijn ze voor liberalisering van de sociale huursector.

De Dierengestapo
Een circus is natuurlijk geen circus als het niet een behoorlijk slecht track record heeft daar waar het op dierenwelzijn aankomt, wat toch in woord wel een stokpaardje van de PVV is. 114 red een dier is echter een nummer dat niet onder de sneltoets staat in het fractiekamertje van de PVV: verplichte brandbestrijding in stallen, betere controle op intensieve veehouderij, aangescherpte dierenwelzijnsregels, een einde aan de bio-industrie, verbod op het verkopen van een bedreigde vissoort, behoud van dierenrechten: de PVV is er allemaal op tegen. De Nederlandse leeuw is echter wel koning in het circus van de PVV want de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen was dan weer geen probleem.

Democratie
Meer openheid en democratie. De macht terug naar de burger. De hete aardappelstem van het blonde retoriekmonster doemt in mijn hoofd op bij het schrijven van de woorden, inclusief extra gratis irritant Limbolandaccent. Ook hier is echter de daad niet bij het woord te vinden en lijkt Wilders slechts een spreekstalmeester die een horde clowns aankondigt met overdrijving en bravoure om vervolgens toch een kudde klunzige kanslozen in de piste los te laten die weliswaar de schmink van verkiezingsbeloften dragen, maar daarmee vooral vaak op hun bek gaan. Groeiende Europese bemoeienis met woningcorporaties, meer invloed van Brussel op de begroting kon op de steun van de PVV rekenen, maar meer zeggenschap over onze land- en tuinbouw, openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en onderzoek naar de invloed van geld op de rechterlijke macht konden dat niet. Verder is Geert enorm fan van TTIP, wat nou ook niet bepaald getuigt van opkomen voor Henk en Ingrid of het ‘redden van Nederland’.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1490 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 17:06

De verbroken verkiezings beloften van de PVV

Wilders zijn beloften bij de verkiezingen van 2010 en hoeveel heeft hij er gehouden ?

Wat kwam hij niet na :

Belofte 1 : Het breekpunt van de AOW : Bleek makkelijk te breken. Om precies te zijn 1 dag na de verkiezingen. :|

Belofte 2 : 3000 meer agenten op straat : Not happened. Volgens de PVV waren er 3000 ontslagen zonder hun en nu niet > dus 3000 extra… :roll:

Belofte 3 : De PVV heeft naar eigen zeggen 1 miljard geregeld voor de ouderenzorg : In werkelijkheid is dit de helft en dit wordt voornamelijk geïnvesteerd in de chronische zorg van gehandicapten en psychiatrische patiënten en om de zogeheten „zorgzwaartepakketten” kostendekkend te maken. Dus helaas ouderen, Nada…. Ps Het geld komt ook nog eens pas na 2012 vrij…

Belofte 4 : Iinkomens boven de 33.000 Euro per jaar behouden hun recht op sociale huurwoningen : Helaas bij de stemming floot Wilders zijn kamerlid op het allerlaatste moment terug en stemde de PVV tégen…

Belofte 5 : Handhaving studiefinanciering : De studiefinanciering wordt met 1 jaar gekort dus het laatste jaar moeten de studenten het zelf maar uitzoeken… :???:

Belofte 6 : De PVV wil op termijn de bio-industrie afbouwen. (Kiezen voor dieren, boeren en vissers pag. 53) …: Helaas Dion Graus stemde onlangs tégen een voorstel om een einde te maken aan de bio-industrie ( het kwam hem op hoongelach van zijn collega’s in de Tweede Kamer te staan ). :grin:

Belofte 7 : Efficiëntere jeugdzorg: Er wordt nu een eigen bijdrage gerekend voor jeugdzorg ( financieel efficiënter maar volgens mij bedoelden ze dat niet….) ;-)

Belofte 8 : Versoberen geestelijke gezondheidszorg : Het grootste deel van ”hun gewerfde geld” voor de ouderen zorg gaat hier nu naar toe. Ooops alweer mis… :x

Belofte 9 : PVV is fel tegenstander van aanschaf testtoestellen van de JSF ( je weet wel die miljoenen kostende gevechts vliegtuigen ) : Op 29 november 2011 ondersteund de PVV het voorstel vóór de aanschaf van een 2e testtoestel….
Even 2 citaties gewoon ff voor de lol : Wilders eind April 2010 ” “Voor de PVV is het glashelder: geen JSF-testtoestellen”
én Hero Brinkman in mei 2010 “dat de PVV heel helder is. We zijn tegen de JSF en het tweede testtoestel en dat blijven we.”

Belofte 10 : De zorg. 10.000 extra zorgmedewerkers : Uit een rondgang van de NOS langs alle ziekenhuizen in Nederland blijkt dat ziekenhuizen overwegen om de komende tijd duizenden banen te schrappen. Dat is een van maatregelen die ze nemen om een door het ministerie van Volksgezondheid opgelegde korting van 314 miljoen euro het hoofd te bieden.

Belofte 11 : Kiezen voor democratisering: Wil je de wereld veranderen begin bij jezelf gaat helaas voor Wilders niet op want onlangs bij een poging van Hero Brinkman om de PVV te democratiseren stemde nagenoeg iedereen tegen inclusief Wilders…

Belofte 12 : Verminderde immigratie met 50 % : Dit wordt hooguit 15 %. Ze hebben wel de inburgeringscursus vermoeilijkt met de ” Nederlands kunnen lezen test ”…

Wat kwam hij wél na :

Belofte 13 : Tegen gaan van de Islamisering ( er komt waarschijnlijk een Boerka verbod… ) :idea:

Nou PVV stemmers jullie hebben tenminste niet voor niets gestemd (y) :lol:

En dan was hero Brinkman nog zo bang dat de PVV een one-issue partij zou worden. Nou lieve schat dat was de PVV al een tijdje hoor
Alsof hij dat niet al wist… :roll:

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1491 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 17:08

PVV komt verkiezingsbeloften niet na'

De PVV in Limburg, de grootste partij in de provincie en met twee gedeputeerden vertegenwoordigd in het provinciebestuur, is 55 van haar 79 verkiezingsbeloften niet nagekomen. Dat stelt oppositiepartij SP in het rapport 'Een halfjaar PVV aan het roer - de beloften overboord', dat vandaag wordt gepubliceerd.

MAASTRICHT - De SP in Limburg heeft het verkiezingsprogramma vergeleken met de afspraken in het coalitieakkoord van PVV, VVD en CDA. Ook is het PVV-stemgedrag in provinciale staten beoordeeld en de plannen van het nieuwe college in de begroting voor 2012.

Dat het de PVV niet is gelukt om de islamitische scholen in de provincie te sluiten of een bouwstop uit te vaardigen voor nieuwe moskeeën, typeert de SP nog als 'beginnersfouten'. De provincie heeft immers simpelweg de bevoegdheid niet om scholen te sluiten of de bouw van gebedshuizen te voorkomen.

Maar niet alle gesneuvelde beloften zijn volgens oppositiepartij SP te wijten aan onervarenheid. 'De PVV stemde de afgelopen maanden tegen plannen die letterlijk in het verkiezingsprogramma van de PVV staan', stelt het rapport. 'Sinds de PVV gedeputeerden levert, is de partij moeilijk aan te spreken op eerder gedane beloften en standpunten. Vragen worden ontweken, beantwoord met ''dat is uw mening'' of de aandacht wordt afgeleid met een persoonlijke aanval. Daarnaast mijdt de PVV debatten met oppositiepartijen in de media.'

Daarom heeft de SP gekozen voor de publicatie van een soort zwartboek over de PVV. Fractievoorzitter Thijs Coppus: 'Ze hadden een grote mond over het establishment, over de sfeer op het provinciehuis, over de huurwoningen. Zo makkelijk laten we ze niet wegkomen. Hopelijk reageren ze wel op dit rapport.'

In het rapport worden alle verkiezingsbeloften van de PVV opgesomd en beoordeeld. Dat gaat als volgt: 'Verbod boerka's, hoofddoekjes en halalvoedsel in het provinciehuis? Gebroken. Er is geen voorstel gekomen om halalvoedsel in het provinciehuis te verbieden en ook de medewerkers van het bedrijfsrestaurant van de provincie weten van niks. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om een boerka of hoofddoek in het provinciehuis te dragen.'

Enkele andere beloften die volgens de SP gebroken zijn: stop op diversiteitsbeleid en 'positieve discriminatie', minder statenleden en gedeputeerden, gekozen gouverneur (de commissaris der koningin in Limburg), transparanter provinciaal bestuur en stop op snoepreisjes.

Volgens het rapport zijn maar acht verkiezingsbeloften 'geheel' binnengehaald (onder meer: minder ambtenaren, gedeputeerde voor veiligheid en leefbaarheid, onderzoek naar raadgevend referendum bij grote projecten, geen verhoging motorrijtuigenbelasting), en zes 'gedeeltelijk' (zoals: stop op dure dienstauto's, efficiënter en goedkoper openbaar vervoer, bevorderen sport- en zwemlessen op scholen).

PVV-fractievoorzitter Laurence Stassen wilde gisteren niet reageren op het rapport: 'We wachten rustig af waarmee ze komen. Ik heb geen behoefte nu al een reactie te geven.'

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1492 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 17:10

Laat de meester het dan maar eens zelf zeggen:

https://www.youtube.com/watch?v=g57gqnCLN7w

En hoe ging het ook weer met de AOW-leeftijd in Rutte I met gedoogsteun van Wilders en trawanten? Juist ja, meteen van tafel.

En daarom mogen wij nu dankzij Wilders en trawanten tot ons 67ste doorwerken. Breekpunt? Allang vergeten. Dat is waar de Peroxyde Pruik voor staat: NIETS, GEBAKKEN LUCHT. En dat is waar jullie, Domrechts, wijd wijdgesloten ogen in blijven trappen. Dat is, met recht pas echt DOMrechts.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1493 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 17:13

PVV breekt steevast met eigen beloften

 

Uit onderzoek blijkt dat de extreem-rechtse PVV steevast breekt met de eigen verkiezingsbeloften. Zo laat de partij van Geert Wilders de eigen achterban in de steek. Over sommige gebroken beloften hoeven we echter niet te treuren.

Wilders zegt op te komen voor de belangen van “het gewone volk”, voor de belangen van Henk en Ingrid. Maar Wilders houdt zijn kiezers voor de gek. Althans, dat is de conclusie van het SP-rapport “Nog meer gebroken beloften van Geert Wilders” (pdf). In het rapport neemt de SP alle moties onder de loep die tussen januari en juli 2011 in de Tweede Kamer zijn ingediend. Het rapport geeft 120 voorbeelden van PVV-stemgedrag dat haaks staat op het eigen verkiezingsprogramma. Zo zegt de PVV al lange tijd een einde te willen maken aan de graai- en bonussencultuur. Uit een eerder SP-rapportbleek echter al dat de PVV in 2010 níet instemde met de invoering van de Balkenende-norm in de zorg- en de cultuursector. Daardoor kunnen bestuurders in die sectoren nog steeds meer verdienen dan de minister-president. Ook dit jaar weigerde de PVV om moties te steunen die paal en perk willen stellen aan de hoge salarissen en bonussen in de financiële sector. De partij ging echter wel akkoord met de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen en stemde tegen een voorstel om de uitbuiting van postbodes te stoppen.

De PVV beloofde ooit dat er 12 duizend extra banen in de zorg zouden komen. Maar naar nu blijkt wordt dat teniet gedaan door de bezuinigingen op het Persoon Gebonden Budget (PGB). Daardoor dreigen namelijk 20 duizend zorgverleners hun baan te verliezen, met dank aan Wilders. Verder blijkt de PVV tegenwoordig de marktwerking in de zorg te steunen en is men tegen een maximumprijs voor medicijnen. Ondanks de belofte van de partij om de studiebeurs te handhaven, is de PVV akkoord gegaan met het voorstel om hem deels om te zetten in een lening. De PVV stemde verder tegen een voorstel om scholen kleiner te maken, ondanks eerdere beloften daartoe. En de met bezuinigingen bedreigde conciërges die in de verkiezingstijd nog op de steun van Wilders konden rekenen, heeft de partij nu ook als bakstenen laten vallen.

De PVV, in casu vrouwenmepper Dion Graus, zegt altijd te ijveren voor dierenrechten. De afgelopen vijf jaar zijn al bijna 1 miljoen dieren omgekomen bij stalbranden. Maar toch stemde de PVV onlangs tegen een motie voor betere brandveiligheidsvoorschriften voor veestallen. Een campagne om jongeren te wijzen op de herkomst van bontkragen werd ook door de ‘dierenvrienden’ van de PVV tegengehouden. En een voorstel om dieren in de bio-industrie meer stalruimte te geven kon natuurlijk ook niet op steun van de partij rekenen.

Ook op het gebied van veiligheid en migratie maakt de PVV volgens het SP-rapport weinig klaar. Zo komen er geen tienduizend extra agenten en veel voorstellen om migratie te stoppen of terug te dringen zijn in strijd met allerlei Europese bepalingen. Maar dat Wilders deze beloften breekt, is niet iets om treurig over te zijn. Integendeel, en dat had de SP best wel gulziger uit kunnen dragen. Het rapport maakt echter wederom duidelijk dat Wilders een volksverlakker is. Wilders komt niet op voor Henk en Ingrid, maar voor Maurits-Jan en Maria-Louise. Hij meet zichzelf enkel een sociaal smoel aan om meer kiezers te trekken.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1494 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-17 17:58

De lange rijen voor de bloedbanken. De hashtag #porteouverte voor mensen die onderdak zochten. De held die zijn leven gaf om anderen te redden. Zoals iedere daad van haat een overwinning is voor de terrorist, zo is iedere daad van naastenliefde een klap in zijn gezicht.

Parijs laat zien: na de bommen explodeert vooral de goedheid van de mens

Vreemd is het toch, dat de grootste tragedies je tegelijkertijd het grootste vertrouwen in de mensheid kunnen inboezemen. De foto’s van de lange rijen voor de bloedbanken. Het filmpje Bekijk het filmpje van het parlement dat spontaan het volkslied zingt hier. van het Franse parlement dat spontaan het volkslied zong. De hashtag #porteouverte voor mensen die onderdak zochten. De verhalen van de taxichauffeurs die hun meters uitzetten om mensen in veiligheid te brengen. Het bericht over de held in Beiroet Lees het bericht over de man in Beiroet hier. die zijn leven gaf om anderen te redden.

Een jonge vrouw schreef Lees het Facebookbericht van de jonge vrouw hier. op Facebook over de helden van Bataclan. Over de man die zijn leven voor haar waagde, over het stel dat laatste woorden van liefde fluisterde en over de vreemden die haar troostten toen ze geloofde dat haar vriend was overleden. ‘Toen ik lag te wachten op de kogel die een einde zou maken aan mijn 22-jarige leven, zag ik ieder gezicht voor me waar ik ooit van heb gehouden. En ik fluisterde "ik hou van je," steeds weer.’

Het was een weekend waarin je ook denkt aan je eigen geliefden. Dat je beseft hoe mooi en kostbaar dit korte bestaan is, ondanks al je stress, tegenslagen en slechte wifi-verbindingen in de trein. Bijna iedereen wil iets moois maken van het leven. En bijna iedereen wenst de ander het goede. Dat maakt onze samenleving niet kwetsbaar, maar ijzersterk. En dat verklaart de immense schok die terroristen teweegbrengen als ze mensen neermaaien alsof het fruitvliegjes zijn.

Maar wat nu? In de afgelopen jaren zijn er zoveel fouten gemaakt. Zou de massasurveillance van de NSA denkbaar zijn zonder de angst na nine eleven? Zou de oorlog in Irak zijn uitgebroken? Zou Islamitische Staat überhaupt zijn opgekomen? Repressie, surveillance en oorlog hebben hun kans gehad. Het heeft allemaal niet gewerkt. Sterker nog, het is precies wat IS wil: meer polarisatie, minder vrijheid, meer geweld.

Er is een andere reactie mogelijk. Meer democratie, meer openheid, meer menselijkheid, zo schreef premier Jens Stoltenberg zijn land voor na de moorden van Anders Breivik. Want zoals iedere daad van haat een overwinning is voor de terrorist, zo is iedere daad van naastenliefde een klap in zijn gezicht. Natuurlijk, we moeten het gewelddadige islamisme bestrijden. Maar laten we elkaar, moslims en niet-moslims, juist omarmen. Laten we de rechtsstaat verstevigen. En laten we gastvrij zijn voor mensen uit Syrië, juíst na Parijs. Want dit is waar zij op de vlucht voor zijn.

Geweld kun je zelden blussen met geweld, laat staan door in te boeten op je democratische waarden

Voor een ander antwoord kunnen we ook putten uit de Nederlandse geschiedenis. Als het om de aanpak van terroristen gaat, wordt in de wetenschappelijke literatuur de ‘Dutch Approach’ geroemd. Zo werden in de jaren zeventig in Nederland hele gebouwen opgeblazen en kwamen zestien mensen om het leven. Toch werden er geen nieuwe terrorismewetten aangenomen en bleven de media terughoudend. Terwijl overheden in West-Duitsland, Italië en de Verenigde Staten alles in de strijd gooiden – helikopters, wegblokkades, militairen – ging Nederland door met pappen en nathouden.

En dat werkte. ‘Contraterrorismebeleid achter de schermen, punctueel en terughoudend,’ vertelt Lees het interview met De Graaf hier. de historica Beatrice de Graaf, bracht ‘de geweldsspiraal tot stilstand.’

Terwijl ik dit schrijf, pleit president François Hollande voor het tegenovergestelde. Hij wil de grondwet wijzigen, de noodtoestand verlengen en meer geld pompen in het leger. Hij wil meer van hetzelfde. Frankrijk is al jaren goed in repressie en laat het al jaren afweten als het om preventie gaat. 'Het terrorisme zal de Republiek niet vernietigen,’ zegt de president die ineens doet denken aan George Bush, ‘want de Republiek zal daarvoor het terrorisme vernietigd hebben.'

Maar geweld kun je zelden blussen met geweld, laat staan door in te boeten op je democratische waarden. Een ideologie van haat kun je alleen verslaan door te doen waar het allemaal om begonnen is: samenleven, lachen, liefhebben.

NRC Handelsblad vroeg Lees het interview in NRC hier. Thomas Schmidinger, een van de grootste experts als het om jihadisme gaat, wat het belangrijkste is als je wilt dat iemand deradicaliseert. Hij antwoordde: ‘Liefde. Acceptatie. Duidelijk maken: je plek is hier, bij ons. Tegen hun zeggen: “Ze vertellen je dat dit een verderfelijke maatschappij is, maar ik ben toch je vriend, of je moeder? Ik geef toch om je?"' Of luister naar de journalist Het artikel van de ex-gijzelaar vind je hier. die acht maanden werd gegijzeld door IS en gisteren schreef dat de terroristen zullen feestvieren om ieder teken van xenofobie, racisme en haat. En dat ze het benauwd krijgen van cohesie, tolerantie en naastenliefde. 'Eenheid is wat ze vrezen.'

Ik las het ook op de Facebookpagina van die jonge vrouw die Bataclan overleefde. ‘Ik wenste dat mijn geliefden zouden blijven geloven,’ zo schreef ze, 'in het goede van de mens.’ Wie hiervoor pleit krijgt nogal eens het verwijt een 'wegkijker' te zijn en de makkelijke weg te kiezen. Maar meer democratie, meer openheid en meer menselijkheid is helemaal niet makkelijk. Integendeel: stoer doen, grenzen sluiten, bommen gooien, de wereld opdelen in goede en slechte mensen - dat is makkelijk.

Dát is wegkijken.

 


Gast

#1495 Re:

2015-11-17 18:08

#1435: -  

 terug lezen kun je toch wel. Jij schreef dat bij de telegraaf geen bron vermeld is. Je kon het dan niet terug lezen. Ik zei waarom terug lezen wat hier al staat. en zet hem in het rijtje van geen stijl powdned.


Gast

#1496

2015-11-17 18:12

Je bent heel goed in stukjes plakken overal en nergens vandaan, allemaal over Wilders. Als je mensen wilt overtuigen dan noem maar eens 1 partij op die eerlijk is en ons wel ergens brengt behalve in meer bezuinigingen. De politiek wist al lang voor ons dat die vluchtelingen kwamen. Denk je dat er ook maar 1 overheids instantie eerlijk is????? Dan hou je jezelf echt voor de gek. Er is niet 1 goede om op te stemmen. Voor mij is partij voor de dieren een goede, want die is klein en kan geen kwaad doen hoe dan ook. Hoef ik me dalijk niet schuldig te voelen dat ik daar op heb gestemd 


Anonymous

#1497 Re: Re:

2015-11-17 18:13

#1495: - Re:  

 

 Maar waar zei ik dan: "Er staat geen bron bij de telegraaf dan is het niet waar" of iets dergelijks? Dat zei ik nergens, dus zijn het jouw woorden, niet de mijne. Woorden die jij mij in de mond probeert te leggen.

En aangezien je nu nog steeds probeert vol te houden dat ik dat wel gezegd zou hebben, blijf je dus liegen.

 


Anonymous

#1498 Re:

2015-11-17 18:16

#1496: -  

 Heb je gezien hoe hij zich noemt? En dan nog vraag jij je af waarom hij stukjes plakt over Wilders?

Ze gaan trouwens lang niet allemaal over Wilders. Maar kennelijk is dat het enige waar jij op let. Waar het hart van vol is, enzovoorts.

Over paradoxen gesproken: "Er is niet 1 goede om op te stemmen. Voor mij is partij voor de dieren een goede"

 


Gast

#1499 Re: Re:

2015-11-17 18:25

#1498: - Re:  

 ja duh beetje doordenken. Die doet geen kwaad is te klein. Heb ik net uitgelegd 


Anonymous

#1500

2015-11-17 18:37

Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade

Redactie 1Limburg
Geplaatst opdinsdag 17 november 2015 - 13:38

Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs

Persbureau ANP
Geplaatst opdinsdag 17 november 2015 - 17:59
 
 

Kijk, dat zijn nou de media. Die moet je dus vooral niet blindelings geloven. Doet er niet toe of die links of rechts, door het midden of langs de zijkant zijn, je moet je altijd afvragen of het wel zo is wat er geschreven wordt. Nooit op één enkele bron vertrouwen. Wees altijd kritisch.
 
Weet je nog hoeveel daders van de terroristische aanslagen in Parijs met de vluchtelingenstroom meegekomen waren? Zaterdag werd er al gesproken over twee Syrische paspoorten en één Egyptisch. Dat waren dus minstens drie asielzoekers.

Ondertussen is dat teruggebracht tot één vals Syrisch paspoort, waarvan men vermoedt dat dat juist door IS gebruikt wordt om de aandacht te vestigen op asielzoekers als daders. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat het paspoort in goede staat verkeert en men van de dader één losse vinger heeft gevonden.
 
De bovengenoemde arrestaties in Alsdorf worden door 1Limburg kort na de middag meteen gepresenteerd als behorende bij de aanslagen in Parijs. Datzelfde 1Limburg moet enkele uren later toegeven dat de arrestaties helemaal geen direct verband hebben met Parijs. Wedden dat er wel al mensen in Kerkrade en omstreken waren die zich zorgen gingen maken omdat het wel verdomd dichtbij kwam? Nou bedankt 1Limburg, voor het kweken van angst!