Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1616 De leugens van de PVV

2015-11-18 23:39

De racistische leugens van Martin Bosma ontkrachten is een noodzakelijke verspilling van tijd en energie

Vorige week presenteerde PVV-havik Martin Bosma zijn nieuwe boek over Zuid-Afrika en hij kreeg er meteen een tsunami aan media-aandacht voor. Vliegtuigladingen vol journalisten vielen in katzwijm van bewondering voor het feit dat Bosma maar liefst tweeduizend voetnoten! in zijn boek had verwerkt. ‘Haalt uit naar Mandela en zijn vele fans!’ ‘Links Nederland!’ ‘Onwelgevallige feiten!’ ‘Elke bewering heeft een bron!’ Natuurlijk zat Bosma ook bij het bangewittemannenprogramma Pauw, waar hij mocht oreren dat wat de blanke man nu in Zuid-Afrika overkwam (doen wat een zwarte zegt!) ons hier in Nederland te wachten staat. ‘Minderheid in eigen land!’, dat schreeuwde mijn vader in 1983 al.

Je hoeft geen Zuid-Afrika-deskundige te zijn om te weten dat je dat boek dus het best ongelezen laat. Dat Bosma een hekel heeft aan donkere mensen wisten we al en dat hij het met de feiten niet zo nauw neemt, bleek al uit zijn vorige boek. De NRC-correspondent in Zuid-Afrika maakte meteen korte metten met Bosma’s bewering dat de blanke kolonisten in Zuid-Afrika onbewoond gebied aantroffen en hoogleraar Stephen Ellis, die door Bosma als bron was opgevoerd, protesteerde dat Bosma hem uitspraken had toegedicht die hij nooit had gedaan, en die ook niet met zijn opvattingen overeenkwamen.

Ongelezen kut

Dat is meer dan genoeg aanleiding om Bosma’s boek met een ferm ‘ongelezen kut’ (Wim T. Schippers) terzijde te leggen en je met een schoon geweten op belangrijke zaken te richten, dunkt me. Dat hebben mensen ook wel geprobeerd, maar die hebben buiten de domrechtse waard gerekend. Want die brengt steevast dat ‘onwelgevallige feiten’ in stelling en dat PVV’ers monddood gemaakt worden en zo. Vooral journalist Wierd Duk ging op Twitterals een dolleman tekeer tegen iedereen die het waagde te suggereren dat je Bosma’s boek beter kon negeren. Die waren vooringenomen en durfden de discussie niet aan.

Duk had Bosma over zijn boek geïnterviewd voor The Post Online, waar ze ook zo dol zijn op donkere mensen (vooral de hoofdredacteur lust er wel pap van), en in dat interview werd door Duk uiteraard zijn dweperige kritiekloosheid opzichtig geëtaleerd. 

Joden aan het gas

Daarna heeft Duk, met Bosma’s poep nog op zijn mondhoeken, een recensiegeschreven waarin eventuele critici al bij voorbaat van onder uit de zak kregen: ‘cijferfetisjisten’, ‘Mandela-adepten’ die een ‘woeste waas’ voor hun ogen krijgen, mensen die het al zo vaak ‘pertinent mis hebben gehad’. Terwijl de cijfers die Bosma presenteert volgens Duk ‘toch te denken geven’. Duk pompt in zijn stukje verder nog wat PVV-propaganda rond, bijvoorbeeld dat de leus ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ een trouvaille zou zijn van de ‘nieuwkomers’ (lees: moslims), terwijl iedereen weet dat die leus door roomblanke voetbalsupporters is gemunt. Voor de vorm heeft Duk wel wat kritiek in zijn recensie verwerkt over Bosma’s toon en woordkeuze, zoals alle kwezels altijd doen.

Duk vecht als een leeuw voor het boek van zijn baasje en in alle eerlijkheid, ik zag ook een hoogleraar, George Harinck, die Bosma’s critici in diskrediet bracht. Zo werd een kutboek van een gecertificeerde racistische demagoog, wiens lippen je maar hoeft zien te bewegen om te weten dat-ie liegt, heel erg belangrijk gemaakt en werd je al verdacht als je het boek niet wilde lezen, want dan frustreer je een eerlijke discussie, ben je intellectueel niet integer, loop je weg voor de onwelgevallige feiten, maak je de underdog Bosma monddood, enzovoort.

Zwarte terrorist

Ik begrijp dus heel goed dat mensen met verstand van zaken en deskundigheid het boek hebben opgepakt en die 500 pagina’s dikke pil zijn gaan lezen, en ook nog dat monumentale notenapparaat hebben doorgeploegd, zoals historicus Dirk Jan Snel (‘Het boek dat ik toch maar gelezen heb’) en journalist Bas Kromhout, die zelf bezig is met een boek over Zuid-Afrika. De PVV overvoert het publiek al jaren met aperte leugens over tsunami’s van islamisering en viegtuigladingen vol vluchtelingen die ons land overspoelen en uit de Arabische wereld overgewaaide Jodenhaat die door de kwaliteitsmedia klakkeloos worden overgenomen en waar onze overheid haar beleid doodleuk op afstemt.

Als Bosma’s leugens niet worden ontkracht, is de kans dus niet eens denkbeeldig dat straks Mandela wordt gelijkgesteld aan Osama Bin Laden, alle straten en pleinen en congrescentra met ‘Mandela’ in hun naam worden herdoopt in ‘Hendrik Verwoerd Plein’ en ‘Pieter Botha Straat’ en dergelijke, Lodewijk Asscher wetsvoorstellen indient om te voorkomen dat we straks worden gediscrimineerd in eigen land en voormalige linkse politici verantwoording moeten afleggen voor een door de Tweede Kamer ingestelde waarheidscommissie inzake de steun aan terroristen in Zuid-Afrika (“U wilt ontkennen, meneer Van Thijn, dat u medeplichtig bent aan de gruwelijke moorden op roomblanke kindertjes door de zwarte terrorist Nelson Mandela?”).

Kwalijke leugens

Driewerf hoera dus voor Snel en Kromhout en anderen die tijd en energie hebben gestoken in de feitelijke weerlegging van Bosma’s beweringen en die hebben onderbouwd wat al meteen duidelijk was: Bosma schreef andermaal een waardeloos kutboek vol kwalijke leugens. Maar het is doodzonde van al die tijd en moeite. Waardevolle mensen worden op deze manier van hun waardevolle werk afgehouden. Het is alsof Dagobert Duck iedere keer, als hij de Zware Jongens voor zijn geldpakhuis ziet, wordt verboden veiligheidsmaatregelen tegen ze te nemen omdat het nog niet bewezen is dat de Zware Jongens kwade intenties hebben, zoals de 124578 voorgaande keren dat ze voor dat pakhuis stonden.

Nee, als je de Zware Jongens ziet, weet je dat ze jouw geld komen stelen en als Bosma een boek schrijft, weet je dat het vol leugens en racistische propaganda staat.

Al die verspilling van tijd en moeite is te voorkomen als de media eens wat kieskeuriger worden in waar ze aandacht aan besteden. Vooral The Post Onlineis heel cynisch wat dat betreft. Het gaat de redactie daar niet om nieuws en informatie, maar om clicks, om zoveel mogelijk bezoekers. Daarom publiceert The Post Online willens en wetens racistische nonsens, waarover veel verontwaardiging ontstaat, om vervolgens die racistische nonsens door ‘Gutmenschen‘ te laten weerleggen, wat ook weer veel bezoek oplevert. 

Holocaustontkenner

Bert Brussen zei het onlangs nog in een interview: zelfs een Holocaustontkenner zou hij een podium bieden op The Post Online. Laat dit doordringen: zeer kwalijke antisemitische propaganda verspreiden voor clicks. Kan het gewetenlozer?

De tweede man van The Post Online, prominent bolletje Bas Paternotte, probeerde het onlangs bij Sylvana Simons. Eerst publiceerde The Post Onlinetwee weerzinwekkend racistische persoonlijke aanvallen op Simons, vervolgens kreeg zij van hem genereus de gelegenheid zich daartegen te verdedigen op The Post Online. Iemand kapotmaken met het doel diegene naar The Post Online te lokken en de bezoekcijfers op te krikken. Nogmaals: kan het gewetenlozer?

Haatpropaganda

Simons sloeg Paternottes uitnodiging wijs af. Ook Bas Kromhout had zijn weerlegging van Bosma’s haatpropaganda op Joop.nl moeten publiceren in plaats van The Post Online. Nu zorgt hij voor meer clicks voor The Post Onlineen draagt hij bij aan de uitbreiding van de macht van een uitgesproken racistische redactie, die zeer agressief en actief andersdenkenden probeert de mond te snoeren door middel van laster en intimidatie.