Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1674 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 23:44

Pegida bij Een Vandaag.

Net voor kerst had Een Vandaag een uitzending over Pegida. Tegen de ‘Islamisering’, maar niets tegen Syriërs hoorden we, maar tegen Serviërs en Tunesiërs.
Dan moeten we toch maar eens even de cijfers van Duitsland erbij pakken. Doen we meteen ook die van Nederland en een aantal andere landen erbij.

 De inleiding van Pieter Jan Hagens zet de toon: ‘Bijna 18.000 mensen demonstreerden gisteravond in Dresden tegen de islamsering van Duitsland.’

Iets van ‘naar hun mening’ o.i.d. ontbreekt.

Vervolgens zien we Ed en die horen we zeggen dat ze niets tegen Syriërs hebben, maar wel tegen Tunesiërs en Serviërs. Ook een mevrouw heeft het later in de uitzending over de Tunesiërs.

Dit zijn de cijfers van 2008 t/m 2013 van Servische, Tunesische en het totaal aantal asielzoekers van een aantal EU+ landen plus het totaal van de EU plus Noorwegen en Zwitserland.
Dat valt dus wel mee.  Wat de Serviërs met de islamisering te maken hebben is mij niet helemaal duidelijk. Slechts 3% van de Servische bevolking is moslim volgens de CIA.

Hier de cijfers van de eerste 10 maanden van dit jaar. Ook weinig spectaculair, behalve de Syriërs natuurlijk.

Dan kijken we ook nog even naar de toekenningen. Van 2008 t/m 2013 krijgen maar zeer weinig Tunesiërs en Serviërs een verblijfsvergunning asiel.

Dan ook nog de eerste drie kwartalen van dit jaar en dan zien we dat 130 Tunesiërs en 300 Serviërs een verblijfsvergunning hebben gekregen in de EU+. In Duitsland 30 Serviërs en nul Tunesiërs. In Nederland zijn die cijfers nul en nul.

Dat schiet dus niet op met de islamisering.

Triest weer te zien dat de interviewer alleen maar een microfoontje vasthoudt. Van enige kennis van zaken was weinig te merken.