Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1717

2015-11-20 18:11

Dit is het antwoord van Stephen Hawking op de terreur van IS

 

De aanslagen in Parijs hebben Europa veranderd. Sinds vrijdagavond kampeert de onzekerheid voortdurend in ons hoofd. De briljante fysicus Stephen Hawking waarschuwt al jaren dat het een grote vergissing zou zijn om geweld met geweld te beantwoorden.

"Onze ontwikkeling gaat met rasse schreden vooruit", schreef hij al eerder. "Onze kennis groeit exponentieel net zoals onze technologieën. Maar mensen beschikken nog steeds over hun instinct, in het bijzonder over een agressieve impuls die we ook als holbewoners al hadden. Dergelijke agressie vergrootte toen onze overlevingskansen maar wanneer onze moderne technologieën hand in hand gaan met die aloude agressie, dan is de gehele mensheid in gevaar."

Hawking vervolgt nu: "In Syrië zien we de moderne technologieën aan het werk in de vorm van bommen en chemische wapens om het 'intelligente' politieke proces vooruit te helpen. Maar het doden van 100.000 volwassenen en kinderen is niet erg intelligent. Het is buitengewoon dom dat bijvoorbeeld zo verhinderd wordt dat humanitaire hulp de hospitalen bereikt waardoor lichaamsdelen van kinderen moeten geamputeerd worden omdat andere medische middelen ontbreken."

SHARE

'De menselijke eigenschap die ik het liefst zou willen versterken, is de empathie'

Volgens hem moeten we onze angst overwinnen en onze agressie aan banden leggen om IS te verslaan. In plaats van politieke doelen met wapens na te streven, zet Hawking al zijn hoop op empathie. 

"De menselijke eigenschap die ik het liefst zou willen versterken, is de empathie", verklaart hij. "Ze verenigt ons in een vredige, liefdevolle toestand."