Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1745

2015-11-20 21:04

LIVE Derde dode appartement Saint-Denis dan toch geen vrouw

16/11/15 om 11:51 - Bijgewerkt op 20/11/15 om 21:57

In het door de politie bestormde appartement in de Franse voorstad Saint-Denis is een derde lichaam aangetroffen. In tegenstelling tot eerdere berichten zou het niet gaan om een vrouw. Volg het nieuws LIVE.

  • Frans minister: 'Doodverklaarde terrorist was wellicht brein achter aanslag Mali'

    Het brein achter de terreuraanval op een luxehotel in Mali zou volgens de Franse regering de maanden geleden dood verklaarde islamist Mokhtar Belmokhtar geweest zijn. Die heeft de bloedig geëindigde gijzeling in de Malinese hoofdstad Bamako zeer waarschijnlijk georganiseerd, zei minister van Defensie Jean-Yves Le Drian op televisiezender TF1.

    In juni had de Libische regering meegedeeld dat Belmokhtar bij een gerichte Amerikaanse luchtaanval in het oosten van Libië werd gedood, wat door het terreurnetwerk al-Qaeda later werd ontkend. De eenogige al-Qaeda-veteraan wordt beschouwd als de leider van de terreurgroep in noordelijk Afrika. Hij zou ook de aanval op de installatie voor gasproductie in Algerije bevolen hebben, waarbij twee jaar geleden 35 gijzelnemers werden omgebracht, onder hen ook drie Amerikaanse burgers. De aanval op het Radisson Blu-hotel werd in een geluidsfragment, dat werd uitgezonden door de Qatarese nieuwszender al-Jazeera, opgeëist door de islamistische groepering Al-Moerabitoen, een Algerijnse groep die banden heeft met al-Qaeda. Bij de aanval werden minstens 27 gijzelaars en drie gijzelnemers gedood.

    Dezelfde groep had op 7 maart ook al de verantwoordelijkheid voor een aanslag op een ander hotel in Bamako opgeëist, waarbij vijf doden vielen, drie Malinezen, een Fransman en een Belg.

     

    Bron