Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1749 De leugens van de PVV

2015-11-20 21:33

PVV'er Sharpe schuldig aan geweld en misleiding

PVV-Kamerlid en ex-atleet James Sharpe heeft zich schuldig gemaakt aan geweld en misleiding. De PVV'er stak als atleet de toenmalige tienkampkampioen Robert de Wit met een spike in het gezicht. Ook bedreigde hij een starter.

Binnen de atletiekwereld stond hij bekend als gewelddadig. Na zijn sportloopbaan is een bedrijf onder leiding van Sharpe twee keer bestraft wegens grootschalige misleiding van consumenten.

Sharpe werd eind jaren tachtig voor een half jaar geschorst na zijn gewelddadige en intimiderende optreden, zo bevestigt een bron bij de atletiekbond KNAU. Oud-atletiekkampioen De Wit deed geen aangifte, maar wil niet ingaan op de geweldpleging door Sharpe. Meerdere bronnen binnen de atletiekwereld bevestigen dat Sharpe vaker agressief gedrag vertoonde. Ook later in zijn leven zou hij 'supergewelddadig' zijn geweest. "Zo'n type hoort absoluut niet thuis in de Tweede Kamer", aldus een bron, die anoniem wil blijven uit vrees voor de toorn van Sharpe.

Mensen uit de atletiekwereld waren naar eigen zeggen opgelucht dat Sharpe in de jaren negentig naar Oost-Europa verhuisde. Als ondernemer heeft hij in Hongarije een spoor van vernieling achtergelaten. De mededingingsautoriteit GVH van Hongarije bevestigt dat telecombedrijf Digitania, waar Sharpe topman was, consumenten voor miljoenen euro's heeft misleid. Volgens een GVH-woordvoerder gebeurde dat 'op grote schaal' en 'langdurig'. "De hele operatie was bedoeld om te misleiden", aldus de woordvoerder, die spreekt van een 'zeer ernstige zaak'.

Het bedrijf van Sharpe lokte consumenten naar chatrooms op internet, waar ze in contact konden komen met aantrekkelijke vrouwen, tegen hoge vergoedingen per sms. De vrouwen waren in werkelijkheid helemaal niet beschikbaar en de begeleidende teksten waren verzonnen. Ook de sms'jes die gebruikers ontvingen, waren verzonnen. Sharpe is zelf niet vervolgd, maar dat komt volgens de woordvoerder van GVH omdat de mededingsautoriteit daartoe niet bevoegd is. Digitania kreeg de hoogst mogelijke boete, zo'n 260.000 euro, 10 procent van de omzet.

In een tweede zaak is Digitania dit jaar opnieuw veroordeeld, ditmaal wegens 'oneerlijke commerciële activiteiten'. Het bedrijf werkte toen samen met twee andere ondernemingen, Gold Sweet en Formatel, die ook allebei veroordeeld werden. In de tweede zaak bedroeg de boete zo'n 132.000 euro.

De veroordelingen staan op schrift, maar Sharpe ontkende dinsdag de aantijgingen. "Er klopt niets van." (GPD)

 

Bron