Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1803 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:06

Onderzoek: Wilders gevaar voor democratie en staatsveiligheid 

Wilders is woedend over de conclusies uit het rapport

De PVV van Geert Wilders is een extreem-rechtse partij die islamfobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert. Daarmee ondermijnt de partij de sociale cohesie en de democratie in het land. Dat stellen drie wetenschappers in een onderzoek over radicalisering, dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. 

Dagblad de Volkskrant schrijft zaterdag over de conclusies van de onderzoekers. Het ministerie zou de conclusies van het onderzoek proberen af te zwakken.

Boos
Geert Wilders is woedend over het rapport. 'Ik ben echt ziedend. Ze zijn knettergek geworden. Wat een idiotie. Wij zijn democraten in hart en nieren. We zijn democratisch gekozen en gebruiken alleen democratische middelen,' stelde hij.

Het rapport is opgesteld door de wetenschappers Hans Moors, Bob de Graaff en Jaap van Donselaar. Wilders verwerpt de kwalificaties van de wetenschappers.

Demoniseren
Wilders noemt het onderzoek de 'zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren'. Het zou volgens hem zijn bedoeld om de PVV de mond te snoeren. 'Als er iets is dat de democratie ondermijnt, dan is het wel deze linkse elite, onder wie dit soort nep-onderzoekers, en de islamisering,' aldus Wilders.