Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1801 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:03

#1797: - Re: Re: Re: Re:  

 Lachen om de ellende van anderen: Het ware gezicht van Extreem Rechts

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1802 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 11:04

            

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1803 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:06

Onderzoek: Wilders gevaar voor democratie en staatsveiligheid 

Wilders is woedend over de conclusies uit het rapport

De PVV van Geert Wilders is een extreem-rechtse partij die islamfobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert. Daarmee ondermijnt de partij de sociale cohesie en de democratie in het land. Dat stellen drie wetenschappers in een onderzoek over radicalisering, dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. 

Dagblad de Volkskrant schrijft zaterdag over de conclusies van de onderzoekers. Het ministerie zou de conclusies van het onderzoek proberen af te zwakken.

Boos
Geert Wilders is woedend over het rapport. 'Ik ben echt ziedend. Ze zijn knettergek geworden. Wat een idiotie. Wij zijn democraten in hart en nieren. We zijn democratisch gekozen en gebruiken alleen democratische middelen,' stelde hij.

Het rapport is opgesteld door de wetenschappers Hans Moors, Bob de Graaff en Jaap van Donselaar. Wilders verwerpt de kwalificaties van de wetenschappers.

Demoniseren
Wilders noemt het onderzoek de 'zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren'. Het zou volgens hem zijn bedoeld om de PVV de mond te snoeren. 'Als er iets is dat de democratie ondermijnt, dan is het wel deze linkse elite, onder wie dit soort nep-onderzoekers, en de islamisering,' aldus Wilders.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1804 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:08

Wilders brengt willens en wetens mensenlevens in gevaar

Wie gelooft echt dat Wilders’ cartoonfilmpje afgelopen zaterdag niet werd uitgezonden door de NPO vanwege een vergissing? Kom nou toch, die uitzending is opzettelijk gesaboteerd en daarna is op typisch Nederlandse wijze de verantwoordelijkheid doorgeschoven. 

Wilders beschuldigde de NOS en toen ging iedereen bijdehand zitten doen want haha, de NOS is daar helemaal niet verantwoordelijk voor, dat is de NPO en de NPO toverde een (althans voor mij) nieuwe organisatie uit de hoge hoed, te weten het bedrijf Infostrada, dat de uitzendingen voor de politieke partijen uitzendklaar maakt. Bij dat bedrijf zou dan ‘de fout’ liggen.

Ja, ja. Juist als Wilders die cartoons, die hij ook al niet in de Tweede Kamer mocht tentoonstellen, op televisie wil laten zien, gaat het fout. 

Gênante televisie

Niet dat ik het de NOS/NPO/Infostrada en welke schimmige organisatie dan ook die dáár weer achter zit, iets kwalijk neem. Wilders heeft helemaal niets te vrezen achter zijn haag van beveiligingsmensen en hoe kwetsbaar een omroeporganisatie is, zagen we in januari, toen ieders favoriete Pijnakkernees Tarik Z. het NOS Journaal kaapte en zich daar verzekerde van een Nipkowschijf voor de vermakelijkste gênante televisie ooit. 

De cartoons die Wilders wil uitzenden hebben al twee mensenlevens gekost en de slachtpartij op de redactie van Charlie Hebdo en de aanslag, in februari, in Kopenhagen hebben andermaal bewezen wat we al wisten: er zijn griezels bereid mensen te vermoorden vanwege cartoons. Niet alleen dat, daarna doen ze steevast ook nog even een Joodse supermarkt of een synagoge. Als je toch bezig bent, nietwaar?

Wilders wéét dit. Sterker nog, hij bouwt er zijn hele carrière op. Toch staat hij erop die cartoons uit te zenden en willens en wetens de levens van medewerkers van de NPO, van Joodse Nederlanders en van Nederlanders in islamitische landen in de waagschaal te stellen. Vergeet niet dat de provocatie van de makers van het filmpje ‘The Innocence of Muslims‘ in 2012 tientallen levens heeft gekost, onder andere dat van de Amerikaanse ambassadeur in Libië. 

Aanslagen op moskees

Nederlandse ambassades zijn al voorbereid op het ergste na uitzending van Wilders’ filmpje maar dat zal hem worst wezen. Hoe meer doden, hoe meer koren dat is op zijn electorale molen. Het is het extremisme van al die zelfbenoemde islamcritici, allemaal bereid om vanaf een veilige plek andermans leven te offeren voor hun eigen puberachtige impulsen.

Want laten we eerlijk zijn: Wilders hééft al veel geweld tegen moslims en linksmensen op zijn geweten. De groeiende lijst van aanslagen op moskees en geweld tegen individuele moslims zijn het gevolg van zijn haatzaaierij tegen moslims, die allemaal de schuld krijgen van de daden van extremistische broeders en zusters in het geloof. Anders Breivik, die tachtig linkse kinderen doodschoot, noemt in zijn manifest Wilders als zijn grote inspirator, maar daar mag je het in Nederland helemaal niet over hebben. Van de Charlies.

Islamofobe puntje drukken

Toch gaat Wilders dóór. Sterker nog, hij gooit er steeds een schepje bovenop. Niemand spreekt zich evenwel uit tegen zijn provocaties. Toen het blog Joop.nleen paar jaar geleden met een paar provocatieve cartoons Wilders op de korrel nam, schreeuwden Jeroen Pauw en Paul de Leeuw het hardst om het hoofd van Francisco van Jole, de hoofdredacteur van Joop. Nu Wilders de islamitische wereld tegen Nederland wil opzetten om zijn islamofobe puntje te drukken, blijft het stil. O nee, het blijft helemaal niet stil, een redacteur van Pauw toonde zich zelfs hartstochtelijk voorstander van de Mohammedcartoons.

Links Nederland tegenwoordig, hè. Voelt zich schuldig over het antiracisme van de jaren tachtig, doet daarom nu gewoon gezellig met de racisten mee.

Wilders heeft zijn filmpje zaterdag meteen maar op YouTube gezet. De cartoons daarin gaan allemaal over het geweld dat volgens de makers door de profeet Mohammed is geïnspireerd. Op volstrekt humorloze wijze wordt steeds hetzelfde statement gemaakt, dat de islam staat voor geweld.

Getrokken kromzwaard

Natuurlijk zal je een Amerikaan nooit een tongzoenende homo-Mohammed zien tekenen, zoals Charlie Hebdo. Wat homo’s betreft staan ze in Amerika ongeveer op dezelfde lijn als ISIS en seks is in Amerika taboe. Het valt bij het bekijken van die cartoons ook meteen op hoe literair de Charlie Hebdo-cartoons vaak waren. Mohammed die wanhopig verzucht hoe stom veel van zijn volgelingen zijn, een huilende, vergevingsgezinde Mohammed. Niets van dat al. De Amerikaanse cartoons weerspiegelen allemaal de Amerikaanse obsessie met geweld. De subtielste is een cartoon waarop een hand te zien is die Mohammed met getrokken kromzwaard tekent, de tekenaar toebijtend dat hij hem niet mag tekenen, waarop de tekenaar zegt: ‘Daarom teken ik je juist’. 

Vandaag zendt de NPO het filmpje op televisie uit. Als de koerier niet in het Mediapark verdwaalt, that is. Laten we hopen dat iedereen daarna zijn hoofd koel houdt.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1805 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:09

De stelling: 'Het gevaar van rechts-extremisme onderschat'

 

Anton van Hooff:

‘Onze maatschappij is blind geworden voor het gevaar van rechts-extremisme. De rabiate uitlatingen van Geert Wilders worden vergoelijkt, in de trant van: “Hij zegt het wat te scherp, maar hij heeft wel een punt.” Dat we nu een regering hebben die bestaat uit mensen die vinden dat Wilders een punt heeft, is niets minder dan een breuk met de Nederlandse beschaving.

Zo bagatelliseerden begin jaren dertig ook veel intellectuelen de straatvechter Adolf Hitler. In zijn beroemde dagboeken beschrijft Victor Klemperer hoe zijn geliefde Duitsland, het land van Dichter und Denker, in hoog tempo barbariseert. Hij, een volkomen geëmancipeerde, tot het protestantisme bekeerde Jood, getrouwd met een “arische” en drager van het IJzeren Kruis en hoogleraar in Dresden, wordt door de nazi’s tot Jood gemaakt. Hij verwachtte steun van zijn hoogontwikkelde, liberale collega’s aan de universiteit. Maar zij keken toe hoe hij werd uitgerangeerd en haalden hun schouders op toen een Joodse collega zelfmoord pleegde. Want “Hitler had wel een punt”.

Waarom zijn mensen blind geworden voor het rechts-extremisme? Ja, nazi-Duitsland is erg lang geleden. Maar rechts-extremisme haakt ook in op het basisverlangen van mensen naar een harmonieuze wereld, die nooit heeft bestaan. Zeker in een ingewikkelde wereld als deze is dat een hardnekkige mythe.’


Ruth Oldenziel:

‘We weten niet wat de AIVD precies doet. Maar alles wijst erop dat sinds 11 september overheidsmaatregelen gericht zijn geweest op het bestrijden van het islamitisch extremisme. De indruk wordt in ieder geval gewekt dat het gevaar vooral uit die hoek komt.

Net als in de jaren dertig is het rechts-extremisme versnipperd en heeft het vele verschijningsvormen. Dat Breivik zowel nationaal als internationaal georiënteerd is, zagen we ook eerder bij anderen. Net als het idee van een zuivere volksgemeenschap, de bereidheid om geweld te gebruiken en de hang naar een sterke leider. Er is geen sprake van een incident: rechts-extremisme duikt overal in de westerse wereld op, van Noorwegen tot aan de VS. Wat we niet weten is wat extreem-rechts doet als het aan de macht komt.

Wilders distantieert zich van het Vlaams Blok en Le Pen, omdat zijn rolmodellen Thatcher en Reagan zouden zijn. Maar zij spraken niet over het uitsluiten van bepaalde bevolkingsgroepen. De grote vraag is of Wilders zich binnen de grenzen van de democratie en de rechtsstaat blijft bewegen als hij minister-president zou worden. Hitler kwam op democratische wijze aan de macht, maar schafte vervolgens de rechtsstaat af. Gezien het ondemocratische karakter van de PVV-organisatie ben ik er niet gerust op.’


James Kennedy:

‘In de jaren zeventig en tachtig werd het gevaar van het rechts-extremisme in Nederland juist overschat. Men was toen buitengewoon beducht voor de opkomst van fascisme en racisme, terwijl het maar kleine groepen waren die daar uiting aan gaven. Deze oefenden bovendien geen enkele invloed uit op de maatschappij – daarvoor was de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland te sterk.

Pas de laatste jaren zien we het rechts-extremisme aan invloed winnen. Maar dan niet in zijn “klassieke”, antidemocratische, racistische en antisemitische vorm. Uitingen van puur racisme worden nog steeds niet geaccepteerd. Pas wanneer het de vorm aanneemt van verzet tegen een vreemde godsdienst kan racisme in Nederland gedijen.

Het moderne rechts-extremisme heeft, afgezien van enkele marginale groepen, een nieuwe ideologie ontwikkeld met een blijvende aantrekkingskracht. Het nieuwe rechts-extremisme is anti-islam en anti-elite, gelooft in de de wijsheid van “het volk” en is daarom vóór directe democratie, heeft een groot vertrouwen in de westerse beschaving en is bezorgd over de teloorgang van de natiestaat. Sommige intellectuelen blijven bij de bestrijding van rechts-extremisme echter vertrouwen op de oude bezweringen, gebaseerd op de gebeurtenissen van de jaren dertig en veertig. Zo miskennen zij het eigentijdse karakter van de huidige beweging.’
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1806 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:11

Oordeel zelf over het gevaar van Wilders

Donner zegt dat we waakzaam moeten zijn maar wat doet zijn partij?

Vormt Wilders met zijn partij een bedreiging voor onze rechtsstaat? Dit zijn de feiten. Oordeel zelf.

Afgelopen vrijdag vond de Nacht van de Rechtsstaat plaats waar jong en oud, rechts en links, Nederlanders en buitenlanders en gelovigen en ongelovigen met elkaar discussieerden over de waarden van de rechtsstaat en over de bedreigingen voor deze verworvenheid. Minister Donner sprak daar en waarschuwde ons steeds waakzaam te zijn voor de bedreigingen die op de loer liggen voor de fundamentele waarden van onze rechtsstaat.

Nederland pretendeert in internationaal verband een rechtsstaat te zijn. Vraag is wat een land tot een rechtsstaat maakt. Daarvoor is onder meer nodig dat in een land mensenrechten gelden, iedereen gelijk is voor de wet, discriminatie van bevolkingsgroepen verboden is en dat er een onafhankelijke rechter is tot wie burgers zich kunnen wenden om rechtsbescherming te krijgen. De rechtsstaat kenmerkt zich verder doordat de overheid rechten en vrijheden van alle burgers eerbiedigt en de belangen van minderheden beschermt. Dankzij deze waarden hebben wij in Nederland de vrijheid om te zeggen en te schrijven wat we willen, de kleding te dragen die we willen, zelf uit te maken of we naar de kerk of de moskee willen gaan en of we naar een islamitische of een christelijke school willen.

Grondrechten
In hoofdstuk 1 van onze Grondwet zijn diverse grondrechten verankerd, zoals vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting, kiesrecht en vrijheid van onderwijs. Daarnaast is in onze Grondwet opgenomen dat discriminatie van burgers, op welke grond dan ook, verboden is. De partij van Geert Wilders wil echter dat islamitische scholen verdwijnen, het kiesrecht van buitenlanders wordt afgeschaft en dat moslima's geen hoofddoek mogen dragen.

En als het aan Wilders ligt, wordt bovendien de vrijheid van meningsuiting van diegenen, die kritiek hebben op hem en op zijn partij, ingeperkt. Denk aan het verbieden van de toespraak van Thomas Von der Dunk in het provinciehuis van Noord-Holland en de eis tot verwijderen van de Wilders-cartoon op Joop.nl.

Daarnaast wil Wilders af van de onafhankelijke rechtspraak in Nederland. Hij wil dat de politiek rechters benoemt en ontslaat. Dit is ondenkbaar in een rechtsstaat. De onafhankelijke rechtspraak vormt één van de pijlers van onze rechtstaat. De VVD en het CDA aanvaarden kennelijk dat hun gedoogpartner dergelijke uitlatingen doet, ongeacht de vraag in hoeverre zijn uitlatingen indruisen tegen onze rechtsstatelijke waarden. Onze regering dient steeds waakzaam te zijn voor iedere bedreiging voor onze rechtsstaat. Zij mag niet zwichten voor de politieke macht van haar gedoogpartner.

De VVD en het CDA beweren, in lijn met rechtsstatelijke waarden, dat het niet gaat om de afkomst maar om de toekomst van mensen, niet om hun geloof maar om hun gedrag en dat het niet gaat om de groep maar om het individu.

Dit staat echter lijnrecht tegenover de ideeën van Wilders en zijn partij. Immers, voor Wilders gaat het wel degelijk om de afkomst van mensen en hun geloof. Wilders discrimineert stelselmatig groepen mensen categorisch vanwege hun afkomst en hun geloof. En als hij de kans krijgt zet hij groepen mensen categoriaal het land uit. Voor Wilders is niet iedereen gelijk voor de wet. Het is duidelijk dat hij de Grondwet en de verdragen die mensenrechten beschermen niet respecteert.

Het CDA staat pal voor de vrijheid van godsdienst en voor de vrijheid van onderwijs, aldus vice-premier Verhagen. De liberalen staan pal voor de rechten en vrijheden van alle burgers ongeacht hun afkomst of geloof, aldus premier Rutte. Maar in werkelijkheid gedogen het CDA en de VVD de haatzaaiende en discriminerende uitlatingen van Wilders omwille van de macht. Premier Rutte maakte zelfs een knieval voor PVV-leider door druk van Wilders de vrijdenkersuimte van VVD in de Tweede Kamer te laten opdoeken. 

Ik noem hier een ander voorbeeld. De partij van Geert Wilders heeft gezegd dat als het aan de PVV ligt de politie de bevoegdheid krijgt om moslima’s met hoofddoek uit de bussen te zetten. Ook toen hebben de VVD en het CDA niets van zich laten horen. Dit zijn de feiten.

Zwijgen
Is het voor de VVD en het CDA aanvaardbaar dat hun gedoogpartner mensen in onze samenleving ongelijkwaardig behandelt? Is het voor deze partijen acceptabel dat Wilders de bijl wil zetten in de wortels van onze rechtsstaat door de onafhankelijke rechtspraak af te schaffen? Waarom zwijgen deze partijen? 

Wie moet de belangen van minderheden beschermen als onze regering het niet doet uit angst voor de gedoogpartner? Minister Leers zei onlangs dat hij de immigranten als een verrijking ziet voor de Nederlandse samenleving. Het was een enorme opsteker voor vele hardwerkende buitenlanders die zich door dit kabinet in de steek gelaten voelen. Maar even later zat minister Leers bij Pauw en Witteman excuses te maken aan Wilders voor zijn, naar zijn eigen zeggen, onhandige uitspraken.

En is het voor de samenleving aanvaardbaar dat Wilders groepen mensen categorisch discrimineert vanwege hun afkomst en geloof, en dat hij de mond wil snoeren van degenen die kritiek leveren op hem en op zijn partij? Ik denk terug aan de woorden van minister Donner tijdens de nacht van de rechtsstaat. Oordeel zelf!

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1807 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:13

Make Love Not War

 

Ruim een week na de aanslagen in Parijs zijn oorlogsretoriek en de geruchtenmachine flink toegenomen. De Franse president Hollande kondigde na de aanslagen de noodtoestand af en zei dat zijn land in oorlog was met Islamitische Staat (IS), dus zei Rutte het ook. De hackergroep Anonymous is nu ook in oorlog met IS, tenminste, volgens het NOS Journaal. Anonymous claimt duizenden Twitter-accounts gelieerd aan IS uit de lucht te hebben gehaald. Ter rechterzijde van het mediaspectrum wordt dagelijks geroepen om meer oorlogsgeweld om IS ‘uit te roeien’. De rechts-georiënteerde politiek blijft niet achter en roept opnieuw dat de grenzen dicht moeten, het leger de straat op moet en dat Nederland uit de EU moet, want de EU is de oorzaak van de aanslagen, menen zij. Sommigen pleiten zelfs voor administratieve detentie van moslims en herinvoering van de doodstraf.

Frankrijk begon meteen na de aanslagen de ‘hoofdstad’ van Islamitische Staat, Raqqa, te bombarderen. Hoeveel onschuldige burgers daarbij zijn omgekomen is niet bekend, maar dat wordt geschat op minstens 500. Niemand zal in het Westen een kaarsje voor hen op steken of een herdenkingsbijeenkomst organiseren. De vraag waarom het eerst mis moest gaan in Europa voordat weer voor tonnen aan bommen op het Midden-Oosten wordt gegooid, wordt niet gesteld. Er komt al lange tijd geen onafhankelijke journalist meer in Raqqa, een stad met ruim 200.000 inwoners, die daardoor van de rest van de wereld lijkt te zijn afgesloten. Er sterven in Syrië dagelijks evenveel mensen als er bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond omkwamen, maar dat schijnt in het Westen maar weinigen te interesseren.

De New York Times kwam gisteren met het bericht dat de Amerikaanse strijdkrachten berichten over de strijd tegen Daesh of IS hadden gemanipuleerd. Successen werden mooier voorgesteld dan ze waren en nederlagen werden verbloemd of uit de verslagen geschrapt. Oorlog is natuurlijk ook voor een belangrijk deel propaganda en negatieve berichtgeving over het resultaat van campagnes moet vermeden worden. Hoewel weinigen in Nederland Syrië kunnen aanwijzen op een wereldbol wemelt het in Nederland ondertussen van de deskundigen die alles weten over islam, oorlogsvoering en terrorisme. Iedere keer wanneer er ergens op de wereld iets gebeurt blijkt dat er in Nederland meer experts rondlopen dan we dachten.

In Nederland wordt de discussie ook op andere fronten gevoerd. Sinds de aanslagen in Parijs wordt Daeshvaker gebruikt dan IS, ISIS of ISIL om de terreurgroep te duiden. Daesh is het Arabische acroniem van de terreurgroep, maar kan in het Arabisch ook als woordspelletje worden gebruikt om de terreurgroep belachelijk te maken. Daarom keurt Daesh het gebruik van het begrip Daesh af en hebben ze zelfs verminking in het vooruitzicht gesteld indien Daesh i.p.v. IS wordt gebruikt. En net als Daesh claimt de ware islam te vertegenwoordigen, zeggen radicaal- of extreemrechtse vertegenwoordigers als enigen het volk te vertegenwoordigen. Als je het daar niet mee eens bent ben je de vijand en de vijand moet worden vernietigd. Het enige verschil is dat clubjes als Pegida nog niet over wapens beschikken.

Vreemd genoeg zijn een aantal rechtse commentatoren in Nederland ook tegen het gebruik van Daesh, omdat het woord islamitisch daarin ontbreekt. Sommige opiniemakers, journalisten en radicale politici zien daarin het bewijs van ontkenning en wegkijken door links en Gutmenschen, die daarom dus medeschuldig zijn en volgens enthousiaste lezers en reageerders zonder proces zouden moeten worden geëxecuteerd. Direct na de aanslagen in Parijs werd door de media vooral gebruik gemaakt van geruchten, valse beschuldigingen en hoaxes om het publiek te informeren. Zo zouden de daders Syrische vluchtelingen zijn wat helpt het publiek te stimuleren in hun aversie tegen vluchtelingen in het algemeen en Syrische vluchtelingen in het bijzonder.

Daar bleek niets van waar te zijn, maar de toon was gezet. De aanslagen zijn de schuld van vluchtelingen en hen die vluchtelingen willen helpen. Gelukkig zijn er ook andere geluiden. De daders kwamen uit de omgeving van Brussel en Parijs, de meesten waren hier geboren en helemaal geen vluchtelingen die via Griekenland de EU waren binnengekomen. Het waren vaak leuke buren waarvan je niet wist dat ze waren geradicaliseerd. En gelukkig zijn er veel mensen die in haat, angst en repressie geen oplossing zien voor de strijd tegen terrorisme, maar juist kiezen voor de liefde, gezond verstand en een open samenleving. Dat is waar terroristen en ophitsers het meeste hekel aan hebben en de beste remedie tegen radicalisering, dus ga daar vooral mee door!

 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1808 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:16

Arab Lives Matter

 

 

Het verdriet van de Libanees Joey Ayoub over de bombardementen in Parijs en om die in zijn eigen Beiroet, een dag eerder, werd ditmaal breed gedeeld. Gelaten legde hij zich neer bij fenomeen dat Westerse slachtoffers meer verontwaardiging en medeleven wekken dan Arabische. Maar vele anderen zetten vraagtekens bij deze dubbele standaard.

Journalist Jamiles Lartey van The Guardian tweette over het gevaar van het vergelijken van verdriet na een aanslag. Volgens hem moet je mensen hun verdriet gunnen en is het niet mogelijk om over alles constant even verontwaardigd te zijn. Hij vergelijkt de kritiek ook met de actie All lives matter als reactie op Black lives matter. Die laatste actie wordt ermee onderuit gehaald, zegt Lartey, omdat het er bij Black lives matter juist om gaat dat zwarte levens ook tellen, net als blanke levens.

Grief shaming

Een andere journaliste van The Guardian, Ellie Mae O’Hagan, twitterde het volgende:

Grief shaming people over their reaction to Paris will not make them more sympathetic to deaths in the Arab world. Reactions to tragedies are, to an extent, determined by structure. The trick is to make people care about Arabs while they are still alive.

Arabieren moeten dus sympathie zien te wekken wekken als levende Arabieren, niet als dode. Alleen zegt O’Hagan er niet bij hoe Arabieren dat precies moeten doen, als de wereld oren, ogen en het hart ostentatief gesloten houdt voor Arabierenleed. Met alle fouten en misstanden die er zijn, loopt de Arabische wereld in ieder geval op één gebied voor op de Westerse: de mensen en de media staan open voor de kunst en cultuur uit andere landen. Arabieren kennen onze sterren, onze films, onze sporters. Daar halen ze hun neus niet voor op. Daar kijken ze niet op neer.

Menselijke proefdieren

De Westerse cultuur krijgen ze als vanzelfsprekend mee in hun opvoeding. Hoe anders is het hier in het Westen, waar de interesse voor de menselijke kant van de Arabische regio nog altijd minimaal is, tenzij er ergens een rel is waar ze zich dan hier om kunnen verkneukelen.

Libanezen en andere Arabieren die vragen waarom hun verdriet niet telt, maken zich niet schuldig aan‘grief shaming’. Ze bagatelliseren het verdriet van nabestaanden niet. Het enige wat ze vragen is: “waar blijft het medeleven met ons?”

Een zeer legitieme vraag van mensen in een regio die als een laboratorium door het Westen wordt gebruikt. De Arabische bevolking wordt gebruikt als proefdier, niet alleen door haar eigen despoten, maar ook door Westerse regeringsleiders met hun immorele projecten als martelvluchten en stoelendansen met wrede dictators, die steevast resulteren in interne conflicten en allesvernietigend geweld.

Arabische joie de vivre

De gewone mensen betalen de prijs. Zij staan vooraan in de strijd. Zij offeren zichzelf en hun kinderen op; óók en vooral in het gevecht tegen de terroristen die zich iedere keer met een andere naam tooien maar altijd hetzelfde doel nastreven: macht en sadistische heerschappij.

En ja, natuurlijk, je kunt je niet om alles druk maken, je kunt niet elke dag een vlag uit de virtuele kast pakken en met sommige mensen voel je je nu eenmaal meer verwant, maar dat betekent niet dat Arabieren minder sympathie verdienen, of dat ze hun mond maar moeten houden. Denkt u dat ze alleen in Parijs van terrasjes houden, dat Arabieren niet willen genieten van het leven of zo? Boek eens een ticket naar de regio en ervaar daar ook eens de Arabische joie de vivre.

Misplaatst en onsmakelijk

Deze schreeuw om erkenning van de Arabische menselijkheid zou je Arab Lives Matter kunnen noemen. Eindelijk schoppen Arabieren het boetekleed van zich af en vragen, eisen gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Het heeft iets Westers-suprematistisch om hen dat kwalijk te nemen, en het is nogal misplaatst en onsmakelijk.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1809 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:20

Angst voor PVV’ers “Ze willen onze vrouwen aanranden!”

 

Onder vluchtelingen en asielzoekers die in ons land een veilig heenkomen hopen te vinden heerst een groeiende angst voor opgewonden PVV’ers. Bezorgde ouders en echtgenoten hebben inmiddels lucht gekregen van verhalen die PVV’ers in verband brengen met ‘hoofddoekjes’ en ‘aftrekken’. De door velen gedeelde gedachte is: “Ze hebben het gemunt op onze dochters en vrouwen!”

Het is op zich geen onlogische redenering. Veel PVV’ers zijn alleenstaande mannen uit de lagere sociale klasse met weinig opleiding en sterk racistische denkbeelden. Dat zijn dus allicht gefrustreerde kereltjes die dromen van het overheersen en gebruiken van gekleurde en in hun ogen ‘dus’ ondergeschikte vrouwen. Zij willen de moslima’s onder het mom van ‘bevrijding’ ontdoen van hun sluiers en hoofdoekjes, om zich daarna aan hun exotische Oosterse trekken te verlustigen. De amandelvormige ogen, de glanzend zwarte haren en de licht getinte huid doen PVV’ers steigeren. Niet voor niets klagen veel extreemrechtse mannen telkens weer dat zich onder de vluchtelingen te weinig jonge vrouwen bevinden.

De autoriteiten proberen de groeiende onrust onder vluchtelingen weg te nemen door ze bescherming te bieden tegen de dreigende tsunami van geile PVV’ers. Maar met zijn recente uitspraken gooit Geert Wilders, die juist de vluchtelingen ervan beschuldigt ‘testosteronbommen‘ te zijn, alleen maar olie op het vuur. Zoals een van de Syrische mannen het uitdrukt, terwijl hij zijn vrouw en dochter achter zijn brede rug verstopt: “Zoiets raars verzin je alleen als je zélf zo denkt.”

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1810 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:21

De testosteronbom bestaat niet, Wilders

Als er iets is waar vluchtelingen nog meer op azen dan sociale voorzieningen, dan zijn het onze vrouwen en dochters: ze zijn namelijk testosteronbommen, aldus Wilders vandaag. Hij staat in een lange traditie.

Het is de angst die alle andere angsten inmiddels overtreft. Je hoorde ‘m in Assen, in Amersfoort en in Enschede. ‘Mijn dochters moeten elke dag langs die hal met 600 alleenstaande mannen,’ sidderde een moeder. Een zachtaardig uitziende vrouw zei in Het Journaal het prima te vinden als er vluchtelingengezinnen in haar stad werden opgevangen. ‘Maar niet die mannen allemaal.’ Waar ze bang voor was? Resoluut: ‘Mijn kinderen.’ Een man sloot zich daarbij aan: ‘Ik heb ook een dochtertje van zes.’

Geert Wilders nam het in de Kamer vandaag voor deze mensen op. Nederlandse gezinnen, zo zei hij, zitten niet te wachten op ‘testosteronbommen die het leven voor hun vrouwen en dochters onveilig maken.’

Niemand spreekt het met zoveel woorden uit. Maar de reden dat het vooral ‘de mannen’ zijn die angst aanjagen is natuurlijk overduidelijk. Die kunnen zich niet beheersen. Die zullen zich vergrijpen aan onze vrouwen. Die staan al zo lang droog dat ze de eerste de beste griet in Ter Apel bespringen.

Als er iets is waar vluchtelingen nog meer op azen dan sociale voorzieningen, dan zijn het onze vrouwen en dochters. Geen geweren, maar hormonen, zijn volgens Wilders hun belangrijkste munitie.

Nieuw is die angst natuurlijk niet. Het beeld van de migrant als verkrachter is al ongeveer zo oud als xenofobie zelf. Meer primair krijg je het haast niet. Al in de Griekse oudheid gingen de mythen over de Perzen die vrouwen kwamen roven. De barbaren plunderden het Romeinse Rijk niet alleen, ze vierden hun lusten ook bot op de beschaafde vrouwen. Om nog maar niet te spreken over Afrikanen, die in de Westerse cultuur al eeuwen lang symbool staan voor seksuele losbandigheid.

In Edward Saïds klassieker Orientalism, over de manier waarop het Westen de exotische Ander cultureel representeert, komt het continu terug. De Oriënt, zo schrijft Saïd, was voor het Westen altijd al een belediging van het seksuele fatsoen. ‘Alles uit de Oriënt ademde gevaarlijke seks en bedreigde de hygiëne en binnenlandse beschaving met haar buitensporige seksuele vrijheid.’

De Mexicanen die de grens over komen zijn niet zomaar Mexicanen, fulmineerde Donald Trump onlangs. ‘They’re rapists.’ Ook hij staat daarmee in een lange traditie. Republikeinse politici beginnen om de haverklap over verkrachtende Mexicanen. Als je in Californië verkracht wordt, is het waarschijnlijk door iemand die daar eigenlijk niet mocht zijn, zei een Amerikaans afgevaardigde in 2007. De typering van de seksbeluste Mexicaan gaat zelfs terug tot de negentiende eeuw, liet Politico onlangs mooi zien. En in films van begin twintigste eeuw zijn het steeds de migranten die de lelieblanke vrouwen komen roven en molesteren.

Is er een reden voor die angst? Uit onderzoeken blijkt in Amerika keer op keer dat immigranten niet oververtegenwoordigd zijn als daders bij zedenzaken. Jarenlang werd een asielzoeker voor de verkrachting en moord van Marianne Vaatstra verantwoordelijk gehouden. Het bleek een boer uit een nabijgelegen dorp. Vluchtelingenwerk ontkrachtte de mythe onlangs nog eens: nee, het zijn geen jonge mannen die hun gezin in de steek laten.

Bij het woord testosteronbom dacht ik zelf tot voor kort aan een puberjongen van een jaar of 15 die af en toe de woorden ‘tieten’ en ‘kut’ in een treinstoel kerft. Mijn angst voor zijn hormonen heb ik inmiddels onder controle. Ik wens de bange moeders hetzelfde toe.

 

Gast

#1811

2015-11-22 11:23

Precies kijk hoe ze daar moeten leven. Dan ga je hier geen ruzie maken en eisen stellen. Dan ben je blij dat je in veiligheid bent en wacht je netjes tot Nederland het op orde heeft om je een woning te geven. Ook als het langer duurt dan ze om te beginnen hebben gezegd. Met die mensen heb ik echt medelijden en daar moet Nederland voor zorgen. Niet voor de gelukszoekers En mss wel terroristen die zich voor doen als vluchtelingen. En let wel zorgen voor is een dak boven hun hoofd en eten. Niet alles betalen en dan ook nog zakgeld geven, want er zijn genoeg gezinnen in Nederland die niet rondkomen laat staan wat zakgeld hebben

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1812 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:28

               

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1813 Re:

2015-11-22 11:30

#1811: -  

 Logisch ja, dan blijf je netjes in de kogelregen en onder de bommentapijten wachten tot dit kutlandje z'n zaakjes op orde heeft. Want Domrechts wil dat zo graag. Domrechts is geen meerderheid in dit land, maar Domrechts heeft nu eenmaal lak aan deomcratie.

Wiens schoenmaat groter is dan zijn IQ wordt vriendelijk verzocht geen berichten hier te plaatsen.


Gast

#1814 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:34

#1801: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 lachen om jou ja. Leg me geen woorden in de mond. Ik heb dat nooit gezegd


Gast

#1815 Re: Re:

2015-11-22 11:37

#1813: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 Jouw schoenmaat is groter dan je iq. Duidelijk kogelringen enz. Als je kunt lezen had je gelezen dat ik het had over de mensen die hier zijn! En Wilders brengt ons in gevaar??? De REGERING brengt ons in gevaar en als die van andere landen niet om de burgers hoor die boeit hun niet. Nee om olie enz. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1816 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-22 11:46

Waarom de vluchtelingenkwestie geen goud-wit-zwart-blauw jurkje is

 
 

 

OPINIE - In een recente column stelt Rob Wijnberg dat onze ‘meningen’ over de vluchtelingenkwestie of de dramatische aanslagen in Parijs van dezelfde soort zijn als onze meningen over het goud-witte of blauw-zwarte jurkje. Volgens Wijnberg bestaat er wat betreft onze meningen over de jurk geen waarheid, en over de vluchtelingenkwestie evenmin. Wijnberg is niet de enige die hier zo over denkt. Dergelijk relativisme lijkt inmiddels salonfähig te zijn geworden.

Als ik naar de foto met de jurk kijk, zie ik hem als blauw-met-zwart, en ik krijg het niet voor elkaar om hem als goud-met-wit te zien. Wanneer ik naar een foto kijk van Syriërs achter hoge hekken in Hongarije, zie ik vluchtelingen, en krijg ik het niet voor elkaar om hen als gelukszoekers of terroristen te zien. Volgens Wijnberg zijn deze uitspraken dus wezenlijk hetzelfde.

Ik ben het daar grondig mee oneens. En dat is niet zomaar ‘een meningsverschil’.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1817 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:47

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1818 Re: Re: Re:

2015-11-22 11:48

#1815: - Re: Re:  

 Maar die mensen mogen toch niet eens tot hier geraken, die grenzen moeten toch dicht?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1819 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 11:54

              

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1820 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 12:12

               

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1821 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 12:13

             


Gast

#1822

2015-11-22 13:22

Wat raar al die foto's van kinderen onder de 5 alsof het ze niks boeit dat ze kinderen verwekken in een oorlog. Oh nee wacht dat is ook zo.

Andere normen en waarden.

Vraag het aan de oorlogsveteranen een kinderleven hier is meer waard dan een kinderleven daar. Ook al wilt links zich voor houden dat iedereen gelijk is en gelijk denkt. Kijk naar de kinder trainingskampen van IS, HAMAS, BOKO HARAM. Er is geen enkele terreurgroep van blanke afkomst die kinderen van 3/4 opleid tot kindsoldaten. MAAR HET ZIJN GEWOON MENSEN HÈ EN DIE VERDERFELIJK CULTUUR BOEIT NIKS HÈ WANT ZE KUNNEN NORMAAL DOEN HÈ. .... Dit is diep in de cultuurverankerd. Je ziet het op meerdere plekken op de wereld overal waar moslims zijn is moslimtereur en dan zielig doen over islamofobie terwijl dezelfde mensen die schreeuwen over islamofobie antisemitisme prediken en vinden dat het niet bestaat.

Wie weet waren die kinderen die je ziet de toekomstige kindsoldaten van al queda en anders worden ze dat nu wel. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1823 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 13:24

             

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1824 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 13:25

              

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1825 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 13:26