Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1804 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-22 11:08

Wilders brengt willens en wetens mensenlevens in gevaar

Wie gelooft echt dat Wilders’ cartoonfilmpje afgelopen zaterdag niet werd uitgezonden door de NPO vanwege een vergissing? Kom nou toch, die uitzending is opzettelijk gesaboteerd en daarna is op typisch Nederlandse wijze de verantwoordelijkheid doorgeschoven. 

Wilders beschuldigde de NOS en toen ging iedereen bijdehand zitten doen want haha, de NOS is daar helemaal niet verantwoordelijk voor, dat is de NPO en de NPO toverde een (althans voor mij) nieuwe organisatie uit de hoge hoed, te weten het bedrijf Infostrada, dat de uitzendingen voor de politieke partijen uitzendklaar maakt. Bij dat bedrijf zou dan ‘de fout’ liggen.

Ja, ja. Juist als Wilders die cartoons, die hij ook al niet in de Tweede Kamer mocht tentoonstellen, op televisie wil laten zien, gaat het fout. 

Gênante televisie

Niet dat ik het de NOS/NPO/Infostrada en welke schimmige organisatie dan ook die dáár weer achter zit, iets kwalijk neem. Wilders heeft helemaal niets te vrezen achter zijn haag van beveiligingsmensen en hoe kwetsbaar een omroeporganisatie is, zagen we in januari, toen ieders favoriete Pijnakkernees Tarik Z. het NOS Journaal kaapte en zich daar verzekerde van een Nipkowschijf voor de vermakelijkste gênante televisie ooit. 

De cartoons die Wilders wil uitzenden hebben al twee mensenlevens gekost en de slachtpartij op de redactie van Charlie Hebdo en de aanslag, in februari, in Kopenhagen hebben andermaal bewezen wat we al wisten: er zijn griezels bereid mensen te vermoorden vanwege cartoons. Niet alleen dat, daarna doen ze steevast ook nog even een Joodse supermarkt of een synagoge. Als je toch bezig bent, nietwaar?

Wilders wéét dit. Sterker nog, hij bouwt er zijn hele carrière op. Toch staat hij erop die cartoons uit te zenden en willens en wetens de levens van medewerkers van de NPO, van Joodse Nederlanders en van Nederlanders in islamitische landen in de waagschaal te stellen. Vergeet niet dat de provocatie van de makers van het filmpje ‘The Innocence of Muslims‘ in 2012 tientallen levens heeft gekost, onder andere dat van de Amerikaanse ambassadeur in Libië. 

Aanslagen op moskees

Nederlandse ambassades zijn al voorbereid op het ergste na uitzending van Wilders’ filmpje maar dat zal hem worst wezen. Hoe meer doden, hoe meer koren dat is op zijn electorale molen. Het is het extremisme van al die zelfbenoemde islamcritici, allemaal bereid om vanaf een veilige plek andermans leven te offeren voor hun eigen puberachtige impulsen.

Want laten we eerlijk zijn: Wilders hééft al veel geweld tegen moslims en linksmensen op zijn geweten. De groeiende lijst van aanslagen op moskees en geweld tegen individuele moslims zijn het gevolg van zijn haatzaaierij tegen moslims, die allemaal de schuld krijgen van de daden van extremistische broeders en zusters in het geloof. Anders Breivik, die tachtig linkse kinderen doodschoot, noemt in zijn manifest Wilders als zijn grote inspirator, maar daar mag je het in Nederland helemaal niet over hebben. Van de Charlies.

Islamofobe puntje drukken

Toch gaat Wilders dóór. Sterker nog, hij gooit er steeds een schepje bovenop. Niemand spreekt zich evenwel uit tegen zijn provocaties. Toen het blog Joop.nleen paar jaar geleden met een paar provocatieve cartoons Wilders op de korrel nam, schreeuwden Jeroen Pauw en Paul de Leeuw het hardst om het hoofd van Francisco van Jole, de hoofdredacteur van Joop. Nu Wilders de islamitische wereld tegen Nederland wil opzetten om zijn islamofobe puntje te drukken, blijft het stil. O nee, het blijft helemaal niet stil, een redacteur van Pauw toonde zich zelfs hartstochtelijk voorstander van de Mohammedcartoons.

Links Nederland tegenwoordig, hè. Voelt zich schuldig over het antiracisme van de jaren tachtig, doet daarom nu gewoon gezellig met de racisten mee.

Wilders heeft zijn filmpje zaterdag meteen maar op YouTube gezet. De cartoons daarin gaan allemaal over het geweld dat volgens de makers door de profeet Mohammed is geïnspireerd. Op volstrekt humorloze wijze wordt steeds hetzelfde statement gemaakt, dat de islam staat voor geweld.

Getrokken kromzwaard

Natuurlijk zal je een Amerikaan nooit een tongzoenende homo-Mohammed zien tekenen, zoals Charlie Hebdo. Wat homo’s betreft staan ze in Amerika ongeveer op dezelfde lijn als ISIS en seks is in Amerika taboe. Het valt bij het bekijken van die cartoons ook meteen op hoe literair de Charlie Hebdo-cartoons vaak waren. Mohammed die wanhopig verzucht hoe stom veel van zijn volgelingen zijn, een huilende, vergevingsgezinde Mohammed. Niets van dat al. De Amerikaanse cartoons weerspiegelen allemaal de Amerikaanse obsessie met geweld. De subtielste is een cartoon waarop een hand te zien is die Mohammed met getrokken kromzwaard tekent, de tekenaar toebijtend dat hij hem niet mag tekenen, waarop de tekenaar zegt: ‘Daarom teken ik je juist’. 

Vandaag zendt de NPO het filmpje op televisie uit. Als de koerier niet in het Mediapark verdwaalt, that is. Laten we hopen dat iedereen daarna zijn hoofd koel houdt.