Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2036 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-24 18:15

Forse winst bij komst asielzoekers naar park Blitterswijck

Peter Heesen
Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 18:15
 

Als de huisjes op vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck verhuurd worden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), levert dat de eigenaren een forse winststijging op.

Dat becijfert het bestuur van de vereniging van eigenaren.

Rendement
De verschillen variëren sterk en hangen af van het type woningen. Zo was het nettorendement van een bepaald type vierpersoonshuisje tussen september 2014 en augustus 2015 zelfs 71,25 euro negatief. Als er asielzoekers in komen, leveren alle vierpersoonshuisjes straks 7.429,80 euro op. 

Rooskleurig
Tegenstanders van de verhuur van de huisjes aan het COA menen dat de cijfers te rooskleurig zijn. Zo zou zijn uitgegaan van een maximale bezetting, terwijl daar lang niet altijd sprake van is. Bovendien zou geen rekening zijn gehouden met schadeclaims van de verhuurorganisatie en het parkrestaurant vanwege het plegen van contractbreuk. 

Asielzoekers
Het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) en het bestuur van vakantiepark Het Roekenbosch bereikten eerder een overeenkomst over de komst van 750 asielzoekers. Toch is het nog lang niet zeker of de honderden vluchtelingen ook daadwerkelijk in Blitterswijck gehuisvest gaan worden. Eigenaren van de huisjes op het park uitten al bezwaren tegen gang van zaken. Ook vanuit het dorp klinkt kritiek op de plannen.

 

Bron