Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2130 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:50

Raadslid Stein flink geschrokken van dreigbrieven

Redactie L1
Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 22:42

PvdA-raadslid José Ie uit Stein is flink geschrokken van de dreigbrieven die ze ontvangen heeft.

Dat zegt Ie tegen L1 nadat er voor de vierde keer een dreigbrief op haar deurmat is gevallen.

Geschrokken
"Als er een anonieme brief op de deurmat valt. Dan schrik je altijd." Het raadslid besloot dit keer de brief niet zelf te lezen; ze stuurde hem ongeopend door naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar werd de brief onderzocht op sporen.

Lees ook: Raadslid Stein ontvangt opnieuw dreigbrief

In de vierde dreigbrief wordt gerefereerd aan de aanslagen in Parijs. Dat kreeg Ie later van het NFI te horen.

Vluchtelingen
Het raadslid uit Stein wordt bedreigd vanwege haar standpunt over de vluchtelingenproblematiek. Een motie van het PvdA-raadslid om op zoek te gaan naar opvangplekken in de gemeente werd breed gesteund.

Dialoog aangaan
Het Steinse raadslid blijft erop hameren dat ze de dialoog aan wil gaan met diegene die haar bedreigt. "Ik ben altijd bereid tot een gesprek. Maar met anonieme sprekers kun je geen dialoog aangaan, dat maakt het lastig." Ie erkent ook dat ze oog heeft voor de complexiteit van het vluchtelingendebat. Maar ze wil de discussie gewoon blijven voeren.

Lees ook: Raadslid Stein blijft bij standpunt ondanks dreigementen

Aanslagen Parijs
Raadslid Ie wil graag duidelijk maken dat de angst die iedereen door de aanslagen in Parijs voelt, ook de angst is die vluchtelingen hebben die in Nederland aankomen voor opvang. "De vluchtelingen zijn juist voor dit soort terreur op de vlucht, daar hebben ze al jarenlang mee te maken in hun eigen land. Alleen was dat voor ons altijd ver weg, maar nu is het om de hoek."

In die nieuwe situatie zoekt Ie juist naar manieren om mensen met elkaar te verbinden, in plaats van de afstand te vergroten.