Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#2126

2015-11-25 20:32

Roemenen zijn Europeanen. Roemenië is lid van de EU. Roemenen mogen, net als bijvoorbeeld Polen, Portugezen, Duitsers, en Belgen, gewoon in Nederland werken.

Die hoeven geen asiel aan te vragen. Die kunnen niet eens asiel aanvragen, want er is in hun land geen levensbedreigende situatie. Die zouden dus onverwijld terug gestuurd worden, omdat de asielaanvraag niet ontvankelijk wordt verklaard.

Heb jij ergens gelezen dat zij asiel hebben aangevraagd? Of van plan zijn om asiel aan te vragen? Waarom zit dat idee dan in jouw hoofd vastgeroest?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2127 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:23

Nederlandse naweeen van de Zweedse cartoon-affaire

Zweden kende in 2007 haar eigen cartoon-affaire. Na de arrestatie van 'Jihad Jane' bereikte deze affaire ook Nederland. 

Er was eens een kunstenaar, Lars Vilks die een tekening maakte, waarin de profeet Mohammed werd voorgesteld als ’rotondehond’ , in dit geval een hondenlichaam met het hoofd van Mohammed. De cartoon werd in 2007 in de Zweedse krant Nerikes Allehanda geplaatst en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. De Iraanse regering protesteerde, de Organisatie van de Islamitische Conferentie protesteerde ook, er werden hier en daar wat Zweedse vlaggen verbrand en een Iraakse terreurgroep loofde een premie uit voor degene die Volks zou omleggen.

Begin deze maand kwam Lars Vilks weer in het nieuws toen Coleen LaRose, een 46-jarige Amerikaanse vrouw die zich op het internet ‘Jihad Jane’ of Fatima La Rose noemde, werd aangeklaagd omdat ze met anderen Lars Vilks zou willen vermoorden.

Tot dit punt bleef deze cartoonkwestie een buitenlandse kwestie.

Dat veranderde toen het Algemeen Dagblad berichtte over het complot van Jihad Jane en haar handlangers. De krant plaatste daarbij op haar website de tekening van Vilks. Dat leidde tot verschillende protesten van Nederlandse moslims, waaronder van de Haagse salafistische imam Fawaz Jneid. Kort daarop verdween de tekening van de website van het AD. En dat zorgde voor de nodige commotie en tot een te verwachten reactie: de cartoon verscheen in veelvoud op allerlei andere sites.

De reden die het AD gaf om de cartoon weg te halen, was dat deze bij nader inzien 'niet relevant' was. Een vreemd standpunt, want de cartoon is wel degelijk relevant. Zonder de cartoon, was er immers ook geen bedreiging geweest. Wat dat betreft is het volstrekt logisch en was er een goede reden de cartoon wel te plaatsen.

Voor de krant kunnen er echter ook goede argumenten zijn de cartoon niet te plaatsen. Eén daarvan is of het plaatsen van de cartoon door sommige groepen als nodeloos kwetsend wordt ervaren of niet.  Het is het goed recht van de krant of zij met dergelijke gevoelens rekening wil houden of niet.

Maar, wanneer de krant besluit de cartoon te plaatsen, is het ook het goed recht van burgers om kenbaar te maken dat zij dat als kwetsend ervaren en de cartoon liever verwijderd zien.

Met dat laatste recht hebben we in Nederland blijkbaar wat moeite wanneer het om (orthodoxe) moslims gaat. Cru en simpel gezegd komt het er op neer dat ze zich niet gekwetst mogen voelen en als ze dat wel zijn, ze bij voorkeur hun bek moeten houden.

Illustratief is de wijze waarop er gereageerd wordt op media-uitingen van de moskee van Fawaz: een filmpje van islaam.tv en een bericht op de website Al Yaqeen. Opvallend is namelijk dat de toon van Fawaz, toch niet altijd de nuance zelve, in het filmpje redelijk gematigd is. Hetzelfde geldt voor rapper Appa en schrijver/televisiemaker Salaheddine.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2128 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:24

                

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2129 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:27

Sandra slaat terug

 

Een zekere Sandra merkt op dat in weerwil van de instructies van de bedrijfsleiding er tóch een oude zwarte piet hangt als versiering in een HEMA-filiaal.
Daarom meldt ze haar waarneming via social media aan de bedrijfsleiding van het warenhuis.
Dat laat weten dat het direct actie zal ondernemen om daar waar er nog oud en aanstootgevend decoratiemateriaal hangt, dat te verwijderen.
U raadt het al: zowel Sandra als de HEMA krijgen een stortvloed aan bedreigingen en verwensingen over zich heen.
Echt duizenden. HEMA heeft besloten aangifte te doen wegens de bedreigingen jegens het personeel van het bedrijf.
En raadt eens? Net als in het Brabantse Steenbergen waar de aanhangers van Wilders, geobsedeerd als ze zijn met het anderen – meestal vrouwen – aandoen van seksueel geweld, wordt ook Sandra bedreigd met verkrachting.
De Alfred Rosenberg en IS-fellowtraveller van terreurorganisatie PVV laat ook van zich horen, maar Sandra slaat terug en daarmee de spijker op zijn kop:

 

 

Sandra kan overigens waarschijnlijk nog wel een brief verwachten van de meeste fractievoorzitters in de Tweede Kamer waarin ze nog een trap na krijgt.
Voor mij is ze echter een dijk van een mens en ik denk dat ik daarmee namens de hele redactie en alle medeschrijvers spreek.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2130 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:50

Raadslid Stein flink geschrokken van dreigbrieven

Redactie L1
Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 22:42

PvdA-raadslid José Ie uit Stein is flink geschrokken van de dreigbrieven die ze ontvangen heeft.

Dat zegt Ie tegen L1 nadat er voor de vierde keer een dreigbrief op haar deurmat is gevallen.

Geschrokken
"Als er een anonieme brief op de deurmat valt. Dan schrik je altijd." Het raadslid besloot dit keer de brief niet zelf te lezen; ze stuurde hem ongeopend door naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar werd de brief onderzocht op sporen.

Lees ook: Raadslid Stein ontvangt opnieuw dreigbrief

In de vierde dreigbrief wordt gerefereerd aan de aanslagen in Parijs. Dat kreeg Ie later van het NFI te horen.

Vluchtelingen
Het raadslid uit Stein wordt bedreigd vanwege haar standpunt over de vluchtelingenproblematiek. Een motie van het PvdA-raadslid om op zoek te gaan naar opvangplekken in de gemeente werd breed gesteund.

Dialoog aangaan
Het Steinse raadslid blijft erop hameren dat ze de dialoog aan wil gaan met diegene die haar bedreigt. "Ik ben altijd bereid tot een gesprek. Maar met anonieme sprekers kun je geen dialoog aangaan, dat maakt het lastig." Ie erkent ook dat ze oog heeft voor de complexiteit van het vluchtelingendebat. Maar ze wil de discussie gewoon blijven voeren.

Lees ook: Raadslid Stein blijft bij standpunt ondanks dreigementen

Aanslagen Parijs
Raadslid Ie wil graag duidelijk maken dat de angst die iedereen door de aanslagen in Parijs voelt, ook de angst is die vluchtelingen hebben die in Nederland aankomen voor opvang. "De vluchtelingen zijn juist voor dit soort terreur op de vlucht, daar hebben ze al jarenlang mee te maken in hun eigen land. Alleen was dat voor ons altijd ver weg, maar nu is het om de hoek."

In die nieuwe situatie zoekt Ie juist naar manieren om mensen met elkaar te verbinden, in plaats van de afstand te vergroten.

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2131 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:52

Steenbergen – hoe het fascisme de kop opsteekt

Steenbergen, 21 oktober 2015. Voor gevestigde media was het wellicht weinig meer dan een incident, lekkere sensatie, maar inmiddels achterhaald door veel belangrijker mededelingen. Maar de gebeurtenissen van gisteravond in het Brabantse plaatsje zijn zeer ernstig. Ze vormen een zeer ernstige waarschuwing. De taferelen aldaar illustreren niets minder dan een acute fascistische dreiging. Blijven we die bagatelliseren, negeren? Of slaan we die dreiging nu eens eensgezind terug? We hebben niet eindeloos de tijd, en treuzelen doen we al veel te lang.

Fascisme is wat zich gisteren voordeed in en om de sporthal waarde gemeente een bijeenkomst had belegd over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC). Van te voren was duidelijk dat het een verhitte toestand ging worden. “Op 15 oktober werd de sfeer in de brabantse gemeente al eens grimmig (…)Die dag zou Geert Wilders komen flyeren, maar dat ging niet door. Desondanks troffen voor- en tegenstanders elkaar in het dorp. Het kwam tot fysiek geweld, en de politie moest de twee groepen uit elkaar houden”, aldus de Volkskrant.  Het gezag bereidde zich voor op herrie, nadat het naar eigen zeggen lucht had gekregen van de komst van Feyenoord-supporters. De gemeente vaardigde een noodverordening uit, de ME verscheen in de straten van het dorp.

De herrie kwam, en de politie deed keek voornamelijk toe.Eerst vond er een optocht plaats van tegenstanders van het AZC, voorzien van Nederlandse vlag en alles. Daarna de bijeenkomst, in een sporthal, in aanwezigheid van burgemeester Vossen. De meeste mensen die het woord namen waren tegen een AZC. Met de bekende mix van motieven.  Bekrompen bezorgdheid om de verkoopbaarheid van de woning was er één. Angst “dat de veiligheid zou afnemen” was een andere. Een ander was anti-moslim-sentiment. “Sommigen geven openlijk toe dat ze dat ze tegen de komst van moslims zijn”. De felle afkeer van de komst van vluchtelingen uitte zich niet enkel uit mensen die hun standpunt uiteenzetten, maar vooral uit agressieve spreekkoren: “AZC Nee”“Vol is Vol”. Dit was geen discussie. Dit was pure intimidatie.

Die intimidatie richtte zich tegen drie doelwitten. Allereerst tegen de komst van vluchtelingen zelf. In de tweede plaats tegen mensen die de moed hadden het voor vluchtelingen op te nemen. Er was een mevrouw die dat deed: Dasja Abresch. Ze zei onder meer: “Ik vind dat we het verplicht zijn om mensen, die zich in een oorlogssituatie bevinden, een vluchthaven te bieden. Ik voel de wil en de plicht om een ander die in nood verkeert te helpen. En zoals u merkt ben ik niet bang om dat hier te zeggen.” Woedende spreekkoren kreeg ze over zich heen, waarbij seksistisch en bedreigend gescheld bepaald niet ontbrak. Interessant trouwens hoe mensen die zich vrouwvriendelijk voordoen als ze daarmee moslims denken te kunnen brandmerken, het platste seksisme tolereren als het in hun racistische kraam te pas komt. Andersdenkenden overschreeuwen, intimideren, de mond snoeren, dat is wat de menigte deed. Met een legitieme uiting van ‘bezorgde burgers’ had dit niets te maken. Dit was nog nét geen openlijk knokploeggeweld.

Dasja Abrech wist dat ze een risico nam. Er was al eens een steen door haar ruit gegaan, en anderen hadden haar geadviseerd om op deze avond haar mond te houden.  Dat deed ze dus niet, en ze verdient hiervoor enorme dankbaarheid en hulde. Meer mensen zoals zij, dan waren we sterker tegenover de fascistische dreiging.

Het derde doelwit van de hatelijke menigte was de burgemeester. Ook hij kreeg bedreigende agressie over zich heen. “We gaan op vossenjacht”,  joelden mensen. Daarmee werd de fascistische drieslag compleet: tegen het via racisme aangewezen doelwit, in dit geval de komst van vluchtelingen. Tegen de solidariteit, in dit geval verwoord door mevrouw Abresch. En tegen bestuurders die niet ook maar enige ruimte gunnen aan vluchtelingen en mensen die het voor hen opnemen, in dit geval dus de burgemeester. Dit is geen gewoon protest. Dit is geen legitieme uiting van bezorgdheid. Dit is een georganiseerde daad van groepsgewijze fascistische intimidatie.

Hoeveel formele organisatie zit er achter? Ergens doet dat er weinig toe. Als het om groepen mensen gaat die tamelijk spontaan samen kwamen om hun hatelijke ding te doen, is dat evengoed doodeng. Het laat immers zien hoe sterk het gif al werkzaam is, zonder formele organisatorische verbanden. Maar het feit dat het op 15 oktober dus de uiteindelijk afgeblazen flyeractie van Wilders was die de vlam al in de pan deed slaan, geeft al een richting aan. Aanhang heeft hij ter plekke . “Wilders’ partij kreeg in Steenbergen bij de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten de meeste steun”. Het is aannemelijk dat we gisteravond een actief geworden deel van de PVV-aanhang in actie hebben gezien. De gebeurtenis illustreert sowieso de fascistische dynamiek die Geert Wilders en zijn PVV steeds openlijker ontketent. Wie nu nog aarzelt om die dynamiek te ontkennen, steekt de kop in het zand. De PVV belichaamt een acuut fascistisch gevaar. We moeten dat gevaar stuiten, terugslaan en verpletteren. Hoe dan ook.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2132 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:54

Nu is het echt tijd je zorgen te gaan maken

 

Eergisteren vond er in Wormerland een terreuraanslag plaats door ‘bezorgde burgers’ die volgens Alexander Pechtold van de ‘nette PVV’ ‘terechte zorgen’ hebben.
Bij die aanslag gingen twee auto’s in vlammen op maar er hadden doden kunnen vallen.
Naar aanleiding daarvan hebben de fractievoorzitters in de Tweede Kamer een open brief geschreven onder de titel ‘Stop met intimideren en bedreigen.’

Met die brief is van alles mis. Al was het maar omdat alle ondertekenaars in meer of mindere mate medeschuldig zijn aan het veroorzaken en in stand houden van de oorlogen in het Midden-Oosten. En waar ze het idee vandaan halen dat ze überhaupt nog menen ergens toe te kunnen oproepen of een ander de les te lezen, is mij een raadsel. Verder doet die brief denken aan die poster van vorig jaar over het vermeende of werkelijke anti-semitisme in Nederland die in omloop werd gebracht toen het geweld van genocide-staat Israël tegen de vrijwel weerloze bewoners van het getto van Gaza op zijn hoogtepunt was: je wil dood nog niet eens bij het zootje gajes dat die brief getekend heeft destijds in de buurt gevonden worden.
Nu we het er toch over hebbenn: één van de ondertekenaars van die brief van de fractievoorzitters is Kees van der Staaij van nazi-collaborateurspartij SGP. Hij vindt net als de nazi’s van weleer genocide een prima plan en in elk geval vindt hij het iets om smakelijk over te lachen.
Dát vind ik pas bedreigend.
Wie met zo iemand in een lijst onderaan een brief aangetroffen wil worden, moet zich volgens mij ernstig zorgen maken over zijn eigen moraal.

Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt. Buma en zijn nazi-vrienden.

Dat is overigens precies wat er aan de hand is in Nederland: moreel leiderschap ontbreekt volkomen.
Twee andere ondertekenaars van die brief, Buma en Zijlstra, hebben er alles aangedaan om het vijandige en gewelddadige klimaat jegens islamitische medeburgers en vluchtelingen te creëren.
Met hun van de pot gerukte hetze jegens hen die mede door hun toedoen alles kwijt zijn geraakt.
Ook met die twee – die vervolgd zouden moeten worden wegens aanzetten tot geweld – in één lijstje staan, lijkt me geen aanbeveling als het gaat om iemands integriteit en fatsoen.

 

Of wat te denken van een xenofobe lamstraal als die Roemer in wiens SP mensen zitten rondlopen die kind aan huis zijn bij een haatblog dat mensen uitscheldt voor ‘rifapen’ en die met notoire racisten en schedelmeters op de foto gaan.

‘Bezorgde burgers worden voor racisten uitgemaakt’ heet het in die brief.
Je moet maar durven. Je moet maar durven. Het racistische en gewelddadige schorem, het lowlife dat dagelijks op social media fantaseert over het in brand steken van moskeeën, bij de EO mag komen omdat ze moslims het liefst aan een boom zien bungelen, ouwehoert over het vergassen van mensen en het doodschieten van vluchtelingen ‘bezorgde burgers’ noemen.
‘Bezorgde burgers’ met hun obsessie met seksueel geweld jegens vrouwen die blijk geven van empathie.
‘Bezorgde burgers’ die vuurwerkbommen gooien naar getraumatiseerde vluchtelingen….

Terroristen zijn het en met hun epistel scharen de ondertekenaars zich aan de zijde van die terroristen.
Ze scharen zich aan de zijde van hen op wier conto al het verbale en fysieke geweld uitsluitend en alleen komt.
Geweld waartoe hun geblondeerde Führer ik weet niet hoe lang heeft opgeroepen en aangezet en waarbij de overige ondertekenaars van dat vod hem op zijn minst zijn gang hebben laten gaan zo niet hebben aangemoedigd bij verschillende gelegenheden.

Je moet maar durven degenen die zo langzamerhand met gevaar voor eigen leven blijk geven van menselijkheid de les te lezen als politici die gewoon stuk voor stuk ordinaire handelsreizigers in haat en empathieloosheid zijn waar geen zinnig woord zonder dat de hypocrietheid er vanaf spat uitkomt.
Vluchtelingen, islamitische medeburgers, mensen met empathie en een mening die niet past in het straatje van de bruine hordes hebben na dit vod van de fractievoorzitters der Tweede Kamer pas echt reden zich zorgen te maken. 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2133 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 21:55

De PVV is een terreurbeweging

 

De Führer van de tweedekansnazi’s en de door seks en verkrachting geobsedeerde testosteronbommen van eigen bodem riep in het parlement op onlangs ‘verzet te plegen.’
Later verdraaide deze gek dat op social media in ‘kom in verzet’ ten einde mogelijke strafrechtelijke consequenties te ontlopen aangezien ‘verzet plegen’ toch al gauw een associatie met het plegen van geweld inhoudt.
We kennen allemaal het (voorlopige) resultaat: bekladdingen, bedreigingen en een terreuraanslag op een opvanglocatie in Woerden.
Net zoals hij de inspiratiebron was voor Anders Breivik om een bomaanslag te plegen en vervolgens tientallen jonge mensen als beesten af te schieten.
Dát is wat Wilders en zijn misdadige organisatie teweegbrengen.

Wat de terreurdaad in Woerden betreft: uit onderzoek van het OM is inmiddels het volgende gebleken:

De groep baarde in september al opzien met spandoeken als ‘Eigen Volk Eerst’, ‘Grenzen dicht’, en ‘Laat ze maar komen’, met tekening van een vuist erbij.
Onder de gefingeerde naam Pieter Jan Verkerk gaf een van de mannen achter Ons Montfoort Vluchtelingenvrij links en rechts al zijn mening. ‘Verkerks’ echte naam is Jochem Daeter. Hij is pas 19 jaar, maar stond al eens op de provinciale kieslijst van de PVV. 

Bron

U ziet het: de PVV is een terroristische organisatie en er is lijkt mij nu niets meer op tegen de geblondeerde voorman van de de Horowitz-Horror en Haat Show op te pakken, de financiering van zijn club strafbaar en onmogelijk te maken en Wilders plus zijn onderknuppels hun rechten maatschappelijk actief te zijn voor jaren te ontnemen en ze eveneens voor jaren de bak in te laten draaien.
Elke dag dat langer gewacht wordt, maakt het redden van wat er nog aan fatsoen en beschaving rest in Nederland alleen maar moeilijker tot het op een dag te laat is…

Trouwens, heeft Ahmed Aboutaleb, de burgemeester die samenwerkt met lieden die vinden dat je asielzoekers ook ‘te humaan’ kunt behandelen al geroepen dat alle tokkies van dit land afstand moeten nemen van de door de PVV geïnstigeerde terreur?
Overigens geldt voor Joost Eerdmans en zijn Leefbaar-bende exact hetzelfde als wat ik hierboven en elders over Wilders en zijn terreurbeweging heb gezegd.

 

 


Gast

#2134 Re:

2015-11-26 00:37

#2126: -  

 het zijn volgens mij vluchtelingen geen Roemenen 

 


Gast

#2135

2015-11-26 01:24

Uiteraard is er altijd wel eentje die het beter weet. Die kan lezen wat niemand geschreven heeft. Maar niet kan lezen wat er wel geschreven staat. Zucht.


Gast

#2136 Re:

2015-11-26 06:08

#2135: -  

 ja het zijn mensen uit Roemenië die waarschijnlijk zijn gevlucht en daar geen leven konden opbouwen en hierheen zijn gekomen. Denk na kijk naar de achternaam!


Gast

#2137

2015-11-26 06:13

door Ronald van Gessel


Den Haag - De grens tussen Griekenland en Turkije moet potdicht. Er komen nu 10.000 vluchtelingen per dag via die weg en dat kan zo niet langer.

Premier Rutte is duidelijk als hij in Den Haag de Brusselse correspondenten bijpraat over het Nederlandse voorzitterschap van de EU dat op 1 januari voor een half jaar aanvangt. Als de Grieken hun grens niet in de gaten kunnen houden, moeten de overige EU-landen maar helpen.

Nederland draagt naar verhouding al meer bij aan de Europese grensbewaker Frontex dan wie ook, maar is bereid nog meer boten en marechaussees te sturen. Andere landen moeten dat ook doen.

„Die stroom moet eerst worden gestopt voordat we verder kunnen praten.” Volgens Rutte moet er de komende weken al veel gebeuren. „Achter de schermen is veel overleg, zondag hebben we een top met de Turken, ik denk dat we voor kerst al veel vooruitgang kunnen boeken.” Medio december is er nog een reguliere EU-top.

Lees meer: 'Asielshoppen moet gestopt worden'

EINDELIJK!!!!!


Gast

#2138

2015-11-26 09:15

door Alexander Bakker


Den Haag - Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) mag bij het aanbieden van Bed-bad-broodopvang van een uitgeprocedeerde asielzoeker eisen dat hij meewerkt aan zijn vertrek uit Nederland.

Dat heeft de Raad van State beslist. De hoogste bestuursrechter zegt daarbij wel dat een uitzondering geldt in het geval van bijzondere omstandigheden.

Een uitgeprocedeerde man uit Iran had een zaak aangespannen tegen de staatssecretaris omdat hij het niet eens is met opvang in een vrijheidsbeperkende locatie. Hoewel dat dus volgens de Raad van State mag heeft de staatssecretaris nagelaten om nader onderzoek te doen naar bijzondere omstandigheden. Daar deed deze man wel aanspraak op en daarom krijgt hij alsnog gelijk.

Een uitspraak van een Europees comité werd eerder verschillend uitgelegd. Links Nederland las er in dat de opvang van illegalen verplicht is. De Raad van State maakt daar korte metten mee. De uitleg van staatssecretaris Dijkhoff is de juiste: hij is niet verplicht illegalen onvoorwaardelijk opvang te bieden.

 

TJA LINKS!!!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2139 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-26 09:48

Rabiaat Recht(s)

 

Nee, daar neem je dan een wanbetalende ex-topadvocaat voor aan, voor dit soort nutteloze en stompzinnige exercities. Het OM kàn Rutte helemaal niet vervolgen, iets dat zelfs een nepadvocaat als Moszkowicz van tevoren natuurlijk ook geweten heeft. Maar goed, dat de man totaal niet ter zake doende verhalen kan houden puur voor de Bühne wisten we al sinds het eerste proces Wilders, waar we eindeloze leuterverhalen van de man moesten aanhoren en hij hele toestanden met etentjes erbij sleepte die werkelijk helemaal nergens over gingen, en de ondervraagde getuigen in verbijstering achterlieten.

Wat betreft dat tweede proces Wilders, dat als het een beetje meezit misschien nog vóór de zomervakantie van 2016 gehouden gaat worden, heeft Wilders gisteren in de rechtbank in Den Haag gevraagd om een eerlijk proces.

Het pure feit dat hij dat vraagt om een eerlijk proces veronderstelt dat het uitgangspunt een oneerlijk proces is. Aangezien we hier in een rechtsstaat leven zou ik zeggen: voeg gelijk een aaklacht wegens minachting van het Hof eraan toe. De grootste bedreiging voor onze rechtsstaat vormt hij nota bene zelf.

”Ik word voor de rechter gebracht om mijn woorden. Terwijl ik niets verkeerds heb gezegd. Minder Marokkanen, minder Syriërs, minder Mexicanen, minder Russen, ik zie niet in wat daar strafbaar aan is”, verklaarde Wilders verder.

Probeer datzelfde eens zachtjes voor je uit te fluisteren met het woord “joden”, in plaatst van Marokkanen, Syriërs, Mexicanen of Russen (een overigens ook bepaald niet toevallige keuze), misschien dat je het dan begrijpt, Wilders. Maar ook Wilders weet dat als hij, of iemand anders, dàt gezegd zou hebben, hij al lang en breed – en terecht – veroordeeld zou zijn.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2140 Re: Re:

2015-11-26 09:50

#2136: - Re:  

 Leer lezen!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2141 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-26 09:59

Maar waar is de meerderheid?

De meeste aanwezigen bij het vluchtelingendebat woensdagavond in Maastricht waren pro vluchtelingen, een (zeer) kleine minderheid was kritisch of anti. En de zwijgende meerderheid?

Zijn dat de gematigden? En hoe bereik je de (zeer) kritische medemensen die hun geloof in politiek kwijt zijn? Die waren in ieder geval niet in de Muziekgieterij aanwezig.

In één zin vat Claudia Engelmann, lector European Public Policy aan de Maastrichtse universiteit, waar het aan schort bij het vluchtelingendebat in de Muziekgieterij.

Waar zijn de mensen die het (kritische) tegengeluid laten horen in het debat en hoe bereiken we juist hen?Want juist zij die kritiek hebben op de lokale, provinciale en rijksoverheid ontbreken hier in Maastricht. Burgemeester Luc Winants van Brunssum trof ze enkele weken geleden wel op de voorlichtingsavond over de komst van een noodopvang in zijn gemeente. „Mensen die zich compleet verweesd voelen van de overheid, die al heel lang niet met de politiek gepraat hebben.” Juist bij hen, zo is zijn overtuiging, is veel winst te behalen. 

Onbehagen

Als je kunt uitleggen dat het probleem van te weinig sociale huurwoningen voor (eigen) mensen losstaat van de komst van vluchtelingen, kun je al een stuk onbehagen wegnemen. Onvrede over de komst van vluchtelingen heeft vaak niets te maken met de vluchteling zélf, stelt journaliste Judith Janssen. Zij schrijft voor deze krant over het vluchtelingenvraagstuk. Wie doorvraagt, ervaart immers vaak dat tegenstanders van vluchtelingen met andere problemen kampen. Ze hebben moeite met het vinden van een baan, of kunnen geen woning krijgen. Daardoor zijn ze het vertrouwen in de politiek of de BV Nederland kwijtgeraakt.

Uiteraard zijn op zo'n debatavond duidelijke voorstanders aanwezig en uitgesproken critici, zoals Maarten de Lange van AZC-Alert, een platform dat burgers helpt bezwaar te maken tegen de komst van azc's. Maar zij vertegenwoordigen niet de hele grote groep mensen waar juist de politiek mee in debat zou moeten over de vluchtelingencrisis, is de algemene consensus in de zaal.

Discussie

Het debat - georganiseerd door omroep L1, deze krant, debatcentrum Sphinx en de Universiteit Maastricht - was bedoeld om te discussiëren over de opvang van vluchtelingen en integratie van statushouders.

Het begint fel met Maarten de Lange van AZC-Alert, die kritisch is over de komst van vluchtelingen naar Limburg. Hij stelt de Australische methode voor. De Lange: „Australie heeft - in tegenstelling tot Europa - geen ‘taxidienst' die de bootjes met vluchtelingen binnenhaalt, maar stuurt de boten juist terug.” Waarop Hein de Haas van het International Migration Institute reageert dat juist het sluiten van de grenzen het probleem alleen maar verergert. Een Iraakse vluchteling heeft daarop nog een aanvulling. „Vluchten doe je niet voor de lol. Ik had net mijn universitaire opleiding in Irak afgerond, probeerde een toekomst in mijn eigen land op te bouwen. Ik moest vluchten, maar was veel liever in mijn eigen land gebleven.” 

Veiligheid

Wat kost dat vluchten anno 2015 eigenlijk, vraagt debatleider Frans Pollux aan Ayham Mardini, die voor het Centraal Opvang orgaan asielzoekers in Maastricht werkt. 40.000 euro, is zijn antwoord. Met dat geld kon Mardini zichzelf en zijn gezin in veiligheid brengen. 
Vluchten doe je niet voor de lol, betoogt ook Simone Filippini, topvrouw bij de internationale hulporganisatie Cordaid. Zij nodigt PVV Statenlid Michael Heemels, die voor sluiting van de (Europese) grenzen is, uit om eens met haar mee te gaan naar een van de buurlanden van Syrië, waar grote aantallen vluchtelingen opgevangen worden. „U zult als herboren terugkomen.”

Oliestaten

Waar zouden de vluchtelingen dan volgens Heemels naartoe moeten? „Naar Saoedi-Arabië bijvoorbeeld.” De PVV'er vindt het onbegrijpelijk dat steenrijke oliestaten nauwelijks vluchtelingen opvangen. Terwijl dat, zo stelt Heemels, toch soortgelijke culturen zijn, mensen met dezelfde geloofsovertuiging. 
Waarop er net nog geen boegeroep klinkt vanuit de zaal.

Filippini ziet het juist als een gigantisch compliment aan Noordwest- Europa dat mensen hier naartoe vluchten omdat ze hier in vrijheid kunnen leven.

 

Bron


Gast

#2142

2015-11-26 10:16

Maakt niet uit. Ik ben blij dat Rutte wakker word. Zelfs Rutte ziet nu in dat je niet alles maar kan laten blijven komen. Dat er een moment komt dat je eerst moet kinken wat hebben we hier en wat gaat terug. Arme Rutte word die nu ook beschuldigd dat hij dan maar iedereen dood laat gaan?????oh en als dat gezin echt Roemeens is, dan snap je toch wel dat het niet het enige gezin is he????? Heb je zo heel Roemenië hier staan. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2143 Re:

2015-11-26 10:21

#2142: -  

 Roemenië is al sinds 2005 lidstaat van de EU. Staat inmiddels heel Roemenië hier aan de deur? Zo langzaam rijden die treinen nu ook weer niet hoor.

Of jij het gelooft of niet, maar de meeste mensen wonen liever daar waar ze geboren en opgegroeid zijn, waar hun wortels liggen, waar hun familie woont en hun vrienden, kennissen, waar hun taal gesproken wordt, waar ze zich thuis voelen.

Paniekzaaier.


Gast

#2144 Re: Re: H

2015-11-26 10:45

#2143: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 als 1 schaap over de dam is.... Weet je wel. Hoezo paniekzaaier is 1 tegen 1 en jij bent niet in paniek lijkt me. Ja klopt ik zou ook heimwee hebben. Helaas als je ergens niet goed kan leven ga je weg. Moeilijke stap ja, maar als je ziet dat meer het doen... 1 moet de eerste stap nemen. Daarbij wonen hier ook genoeg vrouwen die getrouwd zijn met een Nederlander net zoals van Rusland en ook Roemenië ga zo maar even door. Geen probleem, want die mogen pas komen als de man voor ze kan zorgen. Denk je dat als al die vluchtelingen en economische migranten blijven komen het hier zo goed zal blijven? Het was nu al bij deze hoeveelheid dat er voedselbanken moesten komen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2145

2015-11-26 11:09

En als de Roemenen naar Nederland zouden willen "vluchten" voor een beter leven, dan wachten ze daar TIEN jaren mee voordat de eerste probeert? Kom op, een beetje je verstand gebruiken.

Die mensen hebben geen asiel aangevraagd, die mensen zijn dus geen asielzoekers. Voor hen gelden de regels zoals die voor iedere ingezetene van de EU gelden. Ook voor jou.

Baseer je nu eens een keer op wat nu werkelijkheid is, niet op wat jij vreest dat mogelijk msschien een keer zou kunnen gaan komen in de toekomst.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2146 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-26 11:20

Wilders’ verzet werkt in Steenbergen: raad zwicht voor terreur

 

In Steenbergen komt geen asielzoekerscentrum. Wel zullen in Steenbergen maximaal honderd nieuwe vluchtelingen met een verblijfsstatus, zogenoemde statushouders, worden gehuisvest. Dat is woensdagavond besloten tijdens een raadsvergadering.

Het college had eerder voorgesteld tussen de 200 en 300 vluchtelingen op te vangen op meerdere locaties in de gemeente voor hooguit twee jaar. Maar dat voorstel werd weggestemd door zeventien van de achttien aanwezige raadsleden. Alleen één raadslid van de VVD stemde voor.

Eén VVD-er, ere wie ere toekomt.

 

Toch één terroristische bende die gedeeltelijk een doel bereikt. Maar of die echt blijer zijn met de permanente huisvesting van ten hoogste 100 statushouders, dat betwijfel ik toch.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2147 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-26 11:22

PVV-voorman Geert Wilders feliciteert Steenbergen met besluit gemeente: ‘Geen azc, geweldig nieuws’

STEENBERGEN - PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagochtend de gemeente Steenbergen en haar inwoners gefeliciteerd met ‘het geweldige nieuws’ dat er definitief geen asielzoekerscentrum in het plaatsje komt. “Geen azc, geweldig nieuws”, twittert de fractieleider tevreden.

De discussie over de komst van een asielzoekerscentrum in Steenbergen speelt al weken, zo niet maanden. Het college stelde voor tussen de 200 en 300 vluchtelingen op te vangen voor hooguit twee jaar. Dat voorstel werd weggestemddoor zeventien van de achttien aanwezige raadsleden. Alleen één raadslid van de VVD stemde voor. 

Wilders zou eerder naar Steenbergen afreizen om actie te voeren tegen de komst van het opvangcentrum. Dat ging toen niet door vanwege uitgestelde stemrondes in de Tweede Kamer. In het centrum van het stadje hingen al spandoeken met de tekst: Geert is welkom.

Tumulueuze avond
Eind oktober verliep een vergadering over de eventuele komst van een azc  tumultueus. De informatiebijeenkomst in een sporthal werd toen overschreeuwd door woedende tegenstanders. Het werd een bewogen avond waar onder meer de landelijke politiek nadien schande van sprak.

 

Bron

 

Juich niet te hard Geert, want er zullen statushouders permanent gehuisvest worden in Steenbergen. Je vergeet ook, Geert, dat die asielzoekers die gepland stonden voor Steenbergen dus ergens anders geplaatst gaan worden. Maar bouw een feestje met je Pyrrhus-overwinning, joh.

Ook Blonde Greet leest dus alleen maar dat wat hem past en zoals het hem uitkomt. Schijnt toch een rechtse ziekte te zijn.


Gast

#2148 Re: Re: Re: H

2015-11-26 11:27

#2144: - Re: Re: H 

 "Daarbij wonen hier ook genoeg vrouwen die getrouwd zijn met een Nederlander net zoals van Rusland en ook Roemenië ga zo maar even door."

Ja, Wilders heeft er zo één.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-26 11:30



Gast

#2150 Re:

2015-11-26 11:49

#2145: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Ze hebben geen asiel aangevraagd nee en wat denk je dan dat die komen doen vakantie vieren???? Denk na!