Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #2138

2015-11-26 09:15

door Alexander Bakker


Den Haag - Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) mag bij het aanbieden van Bed-bad-broodopvang van een uitgeprocedeerde asielzoeker eisen dat hij meewerkt aan zijn vertrek uit Nederland.

Dat heeft de Raad van State beslist. De hoogste bestuursrechter zegt daarbij wel dat een uitzondering geldt in het geval van bijzondere omstandigheden.

Een uitgeprocedeerde man uit Iran had een zaak aangespannen tegen de staatssecretaris omdat hij het niet eens is met opvang in een vrijheidsbeperkende locatie. Hoewel dat dus volgens de Raad van State mag heeft de staatssecretaris nagelaten om nader onderzoek te doen naar bijzondere omstandigheden. Daar deed deze man wel aanspraak op en daarom krijgt hij alsnog gelijk.

Een uitspraak van een Europees comité werd eerder verschillend uitgelegd. Links Nederland las er in dat de opvang van illegalen verplicht is. De Raad van State maakt daar korte metten mee. De uitleg van staatssecretaris Dijkhoff is de juiste: hij is niet verplicht illegalen onvoorwaardelijk opvang te bieden.

 

TJA LINKS!!!