Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2147 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-26 11:22

PVV-voorman Geert Wilders feliciteert Steenbergen met besluit gemeente: ‘Geen azc, geweldig nieuws’

STEENBERGEN - PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagochtend de gemeente Steenbergen en haar inwoners gefeliciteerd met ‘het geweldige nieuws’ dat er definitief geen asielzoekerscentrum in het plaatsje komt. “Geen azc, geweldig nieuws”, twittert de fractieleider tevreden.

De discussie over de komst van een asielzoekerscentrum in Steenbergen speelt al weken, zo niet maanden. Het college stelde voor tussen de 200 en 300 vluchtelingen op te vangen voor hooguit twee jaar. Dat voorstel werd weggestemddoor zeventien van de achttien aanwezige raadsleden. Alleen één raadslid van de VVD stemde voor. 

Wilders zou eerder naar Steenbergen afreizen om actie te voeren tegen de komst van het opvangcentrum. Dat ging toen niet door vanwege uitgestelde stemrondes in de Tweede Kamer. In het centrum van het stadje hingen al spandoeken met de tekst: Geert is welkom.

Tumulueuze avond
Eind oktober verliep een vergadering over de eventuele komst van een azc  tumultueus. De informatiebijeenkomst in een sporthal werd toen overschreeuwd door woedende tegenstanders. Het werd een bewogen avond waar onder meer de landelijke politiek nadien schande van sprak.

 

Bron

 

Juich niet te hard Geert, want er zullen statushouders permanent gehuisvest worden in Steenbergen. Je vergeet ook, Geert, dat die asielzoekers die gepland stonden voor Steenbergen dus ergens anders geplaatst gaan worden. Maar bouw een feestje met je Pyrrhus-overwinning, joh.

Ook Blonde Greet leest dus alleen maar dat wat hem past en zoals het hem uitkomt. Schijnt toch een rechtse ziekte te zijn.