Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2650 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:12


KIJK, een gast in huis! Werk van vluchtelingen in K38 Roden

 

5.Dec.2015

RODEN - We worden overspoeld met berichtgeving over vluchtelingen, die noodgedwongen elders hun heil zoeken. Nog weinig vernemen we over de verrijking, die zij vanuit hun cultuur kunnen bieden en wat daaruit kan ontstaan. Voor Verkuno aanleiding om een aantal kunstenaars met een ‘vluchtelingen-achtergrond’ als gast-exposant uit te nodigen voor de jaarlijkse Salon. Verkuno wil hen zo de kans geven om te laten zien wat hen NU beweegt. Van sommigen hun onzekerheid en verdriet, van anderen hun heimwee of herinneringen. Wij nodigen u van harte uit om het werk van deze kunstenaars en dat van enkele leden van Verkuno te komen bezichtigen.
 
De Gast-exposanten zijn: Amhad Haraji, Tara Kouchehradis, Fati Mohammadi, Tara Mohammadi, Joanna Paszkiewicz, Aram Pourjafar, Anh Tam Le en Sergei Tatarinov
De Verkuno-exposanten zijn: Magda Balvers, Jelly van den Bosch, Maxelant Harmsze, Thea Hoek, Ansje van den Muyzenberg en Maryke Wiegers.
Ook zal werk te zien zijn van kinderen uit het AZC te Drachten onder de titel ‘Me myself and I’ o.l.v. stichting de VROLIJKHEID.

Opening
Vrijdag 11 december is om 20.00 uur een interactieve opening o.l.v. dr Lida van den Broek, directeur Kantharos, bureau voor managen van etnische diversiteit. Muzikale omlijsting met Iraanse muziek door Mehdi Golshanzadeh, daaf en tambour.