Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2626 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 00:41

Maar hoe zit het dan bij de COA? Daar zit de opvang toch overvol? Mijn god, we hebben al een noodopvang, en zelfs óók nog een crisis-noodopvang!
Tja. Er zitten op dit moment maar half zo veel mensen in de opvang als in 2001. 

 

Dijsselbloem wil Schengen opblazen

Volgens het akkoord van Schengen mogen personen zich vrij door Europa bewegen. Dat, zou je kunnen zeggen, is het enige onderdeel van de EU wat niet alleen over economie gaat, maar gewoon meer vrijheid aan mensen biedt.

Dijsselbloem wil Schengen opblazen, en een mini-Schengenzone oprichten, een harde kern in de EU waarin de onderlinge grenzen wel open blijven, maar die de grenzen met de andere EU-landen opnieuw bewaakt.

Dijsselbloem: “Er zijn een paar landen die in de asielcrisis de zwaarste lasten dragen, omdat bij hen de meeste vluchtelingen opvang krijgen. Het gaat om Zweden, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.”

Aïai. Je vermoedt het zeker al. Dat is een leugen.

Top 5 bullshit – met stip op 1…

Dijsselbloem’s eigen IND heeft net in een rapport verteld dat wij helemaal niet bij de top vijf van Europa horen wat betreft het opvangen van asielzoekers. We staan binnen de EU op nummer 8, en als we Zwitserland ook meetellen zelfs pas op nummer 9. (zie tabel 3 in het rapport)

‘Ja maar Nederland is zo arm….’
Als je kijkt naar de verhouding bruto nationaal product ten opzichte van het aantal asielzoekers, staan we op plaats 14, en 16 als we Noorwegen & Zwitserland meerekenen. (tabel 4)
‘Ja maar Nederland is zo klein…’
Zelfs als je kijkt hoeveel asielzoekers iedereen per vierkante kilometer opvangt, redden we nog geen plaats in de top 5. (tabel 2)

Oh, België en Zweden staan trouwens ook niet in de top vijf.
Dat zijn namelijk Duitsland, Hongarije, Italië, Frankrijk en Oostenrijk.
De slechtste opvanger daarvan, nummer vijf, Oostenrijk, heeft dik 3 keer zoveel mensen opgevangen als wij. Ik denk dat als die landen een top vijf samenwerking willen van asielverlenende landen, dat ze Jeroentje kunnen missen als kiespijn.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2627 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 00:42

Dit statistiekje van Flip van Dyke met een vergelijking tussen de eerste 7 maanden van 2014 en de eerste 7 maanden van 2015, is ook erg interessant. Daarin kun je zien dat het aantal asielzoekers in de EU bijna is verdubbeld in 2015, maar in Nederland juist omlaag is gegaan (!)

 

Dijsselbloem liegt dus

Over uitkeringen, over de last voor de welvaartsstaat, over asielzoekers, over arbeidsparticipatie, over aantallen, over wie er opdraait voor de kosten, over de top vijf van landen die asielzoekers opvangen…

Waarover nog meer?

  • Dijsselbloem zegt dat het zijn prioriteit nummer één is, om Schengen te behouden. Dat zegt hij in hetzelfde artikel als waarin hij voorstelt om Schengen op te blazen.
  • Hij vind het belangrijk om nauwer samen te werken met de 28 eurolanden. Daarom wil hij nog maar met 5 landen samenwerken.
  • Dijsselbloem zegt dat hij geen race to the bottom wil waarbij ieder land zijn buurland probeert te overtroeven in het ontmoedigen of afstoten van asielzoekers.
    Aha. En daarom zal zijn kabinet dan wel hebben besloten om de huisvesting van asielzoekers ernstig te versoberen, vluchtelingen geen recht meer op urgentie te geven zoals alle andere woningzoekenden dat wel hebben, en erkende vluchtelingen zonder enige reden een half jaar langer te laten wachten voor ze  hun partner en kinderen weer mogen zien. 
  • Dijsselbloem wil vluchtelingen “in Nederland (..) een bed, voedsel, een veilige plek en een school voor hun kinderen” geven.
    Vandaar dat hij in de volgende zin zegt dat de grenzen beter moeten worden bewaakt (tegen wie?) en dat je vluchtelingen beter in Libanon of Turkije op kan vangen.

“Onze normen liggen hoog en we willen dat zo houden.”

Wanneer kun je Dijsselbloem op zijn woord vertrouwen?

Zoals je merkt heb ik het artikel, wat Dijsselbloem uche uche trouwens ook als redder van Griekenland presenteert, echt doorgespit.
Wat ik zocht was een opmerking, gewoon één enkele uitspraak, die én concreet en meetbaar was, én waar.

Jeroen doet in het artikel uitspraken zat die concreet en meetbaar zijn. Helaas zijn ze allemaal gelogen. Toch vond ik iets. Eén enkel ongelogen feitje. Denk ik tenminste.

Zijn naam.

Weet je wat ik nou zo graag zou willen geloven als ik zou kunnen? Als?

Dat hij liegt uit onwetendheid en onkunde, in plaats van bewust.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2628 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 00:44

En zo blijft er van die "tsunami" dus alweer heel erg weinig over. Maar Domrechts heeft geen interesse in bewijzen. Domrechts gelooft liever wat ze willen geloven.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2629 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 00:46

Oorzaak woningnood: VVD of asielzoekers?

De VVD heeft haar perfecte zondebok gevonden. Na jarenlange VVD bezuinigingen op sociale woningen en zorg, krijgen nu asielzoekers de schuld van woningnood en zorgkosten. 
Maar heeft de VVD daar ergens een punt mee?

Deel 3 van de (los te lezen) trilogie over leugens rond asielzoekers. 

Superkorte lompe samenvatting:

De zorg voor vluchtelingen kost inderdaad geld. Weet je hoeveel? 0,08% van het bedrag wat we jaarlijks aan zorg kwijt zijn met zijn allen.
Vergelijking: Als jij nu 120 euro per maand aan je zorg kwijt bent, en er komen twee keer zoveel vluchtelingen naar Nederland, dan ben je voortaan dus 9 cent meer kwijt. Is dat even schrikken zeg.

De VVD daarentegen heeft er in de afgelopen tien jaar voor gezorgd dat je zorgpremie drie keer zo duur is geworden. Niet 0,08%, maar 300%.

De woningnood wordt inderdaad door vluchtelingen beïnvloed. Hun invloed op onze sociale woningvoorraad is maar liefst 0,77%.
Vergelijking: Als er twee keer zoveel vluchtelingen naar Nederland komen, dan moet je nog niet eens één procent langer op je huis wachten. Heavy!

De VVD daarentegen heeft een rampzalig effect op onze sociale woningmarkt. Die wil ze dan ook het liefst afschaffen. Door de VVD zijn er steeds minder sociale huurwoningen, gaan de huren hard omhoog, en wordt in de toekomst waarschijnlijk de huursubsidie afgebouwd.

Conclusie: De VVD moet ophouden met vluchtelingen tot zondebok te bombarderen, een spiegel kopen en zichzelf opheffen als ze graag minder woningnood en lagere zorgkosten wil.

Okay, nu weet je het. Wil je het preciezer weten? Lees dan verder!

Urgentie

De VVD wil vluchtelingen de zogenoemde urgentiestatus ontnemen.
Nu is het nog zo dat mensen die dringend een sociale huurwoning nodig hebben, omdat ze anders bijvoorbeeld dakloos worden, urgentie krijgen. Ze krijgen dan voorrang boven woningzoekenden die al ergens wonen, en een huis toegewezen.
De VVD wil dat dit voortaan niet meer voor vluchtelingen geldt.
Zodra asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen en erkend worden als vluchteling, moeten ze eigenlijk de opvang van de COA uit, en zullen ze toch ergens heen moeten. Maar, stelt de VVD, het kan niet zo zijn dat onze bevolking geen huis meer kan vinden doordat vluchtelingen die krijgen.
Hebben ze daar een punt? Ik kom er zo op terug.
Minister van Wonen Stef Blok (VVD) is in elk geval aan het onderzoeken of hij aan de wens van de VVD kan voldoen.

Halbe Zijlstra (alweer)

Intussen laat met name zijn VVD-partijgenoot Zijlstra geen gelegenheid onbenut om vluchtelingen zwart te maken. Zijlstra noemt asielzoekers een bedreiging voor de welvaart.

Halbe Zijlstra: “Er is een run op Nederland, die moeten we stoppen. Want de zorgkosten lopen op, de woningmarkt loopt vast. Dat kunnen we niet accepteren.”

Saillant detail: Zijlstra deed deze uitspraken nu net vandaag. De dag na de gecoördineerde aanval van extreemrechts op asielzoekers in Woerden, waarbij 20 in het zwart geklede mannen met bivakmutsen en vuurwerkbommen een opvang bestormden.

Zijlstra noemt in hetzelfde interview de ‘uitnodigende’ uitspraken van de Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘misschien leiderschap, maar wel het verkeerde.’

Dat zal dan wel de reden zijn waarom Zijlstra zelf daags na de aanval, asielzoekers een acute bedreiging voor de Nederlandse welvaartsstaat en sociale voorzieningen noemt. Hij framed ze als lui die naar Nederland komen voor “plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, een complete tandrenovatie.”
Dat leiderschap zal ook wel de reden zijn dat hij mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning wil verbieden om voor hun eigen centen te werken, nog minder geld wil geven dan een bijstandsuitkering, en nog net niet wil laten verhongeren in tijdelijke ‘containerachtige woningen’.

Hij wil ze zelfs elk jaar herbeoordelen en ze terugsturen zodra er “in de regio” opvang mogelijk is.
Daar zal die regio wel blij mee zijn dan. In Libanon (veel kleiner dan Nederland) vangen ze nu maar 1,6 miljoen vluchtelingen op, in plaats van 36.000 zoals Nederland. Gemiddeld vangt “de regio” ongeveer 80% van de wereldwijde vluchtelingen op, dat is natuurlijk niks, vergeleken met Europa (vorig jaar 0,42%). Het is zelfs zo dat vluchtelingen honger lijden in de opvangkampen in de regio omdat Westerse landen die donaties hebben toegezegd, die beloften niet nakomen.
Zijlstra toont waar leiderschap. Mensen hier tijdelijk in zo slecht mogelijke omstandigheden opvangen en dan op het vliegtuig te zetten naar zo’n hongerkamp. Dat zal die neonazi’s wel afleren om asielzoekers in Woerden aan te vallen!

Zijn morele leiderschap blijkt ook wel uit het feit dat hij eerder deze week asielzoekers “Shariazoekers” noemde…

Wanneer Halbe de leiding precies van Schreeuwwitje overneemt is nog niet bekend.

Mark Rutte

Rutte’s reactie op de aanval van anti-asielzoekers in Oranje op Dijkhoff is matiger, maar niet tegengesteld. Hij heeft ‘begrip voor de emoties die de asielproblematiek oproepen’ en framed daarbij opnieuw asielzoekers als de bron van alle problemen:

”Mensen zijn bezorgd, boos en emotioneel. Dat is begrijpelijk. De grote instroom roept allerlei indringende vragen op: is mijn gezin veilig, krijg ik nog wel een huis en waarom komen er zoveel vluchtelingen in ons dorp”, aldus Rutte.

Rutte over de dorpsbewoners van Oranje die Dijkhoff aanvielen:

“Geweld en discriminatie is ontoelaatbaar. Gebeurt dat wel, dan grijpt de politie in. Er moet dan niet raar opgekeken worden als een asielaanvraag wordt geweigerd.“

Ehhh… Ik heb het nagezocht en geluisterd. Hij zegt het echt. Achter elkaar.

Zo te horen mogen de autochtone dorpsbewoners van Oranje vast een ticket boeken…

Hoe zit het nu echt?

Maar intussen, los van alle praatjes, hoe zit het nu echt met de woningnood en de kosten van de zorg? Hebben vluchtelingen daar invloed op, en hoeveel?

VVD en de zorg

De VVD roept af en toe dat de stijging van de zorgkosten aan asielzoekers ligt. Dat roepen ze iets minder hard dan het verhaal over woningnood, omdat het nog idioter is dan kermen over woningnood als je die net zelf hebt veroorzaakt.
Hoezo dat? Laten we er naar kijken.


Snelle stijging zorgkosten sinds 2005

We weten natuurlijk allemaal dat de VVD groot voorstander is van verdere liberalisatie van de zorg. Waarom zouden universiteiten medicijnen ontwikkelen als je er ook een multinational rijk mee kunt maken? Dat liberalisatie van medicijnen alleen maar knaken kost, ach. Sinds VVD’er Hans Hoogervorst in 2006 het ziekenfonds afschafte zijn de zorgkosten gestegen van 43,8 miljard in 2006 naar 77,8 miljard, en werd de premie die je zelf voor je zorgverzekering betaalt zelfs drie keer zo duur. Maar nee, volgens de VVD is niet de VVD het probleem, maar de vluchtelingen.
Laten we eens checken hoe groot hun invloed is.

Vluchtelingen en de kosten van de zorg

De overheid geeft in 2015 dus 77,8 miljard euro uit aan zorg. De zorgkosten van vluchtelingen kennen we niet, dit wordt niet apart bijgehouden. We kennen wel de zorgkosten van asielzoekers. Zoals je weet krijgt niet elke asielzoeker een verblijfsvergunning; er zijn dus altijd meer asielzoekers dan vluchtelingen, en logischerwijze zijn de zorgkosten van vluchtelingen dus niet veel hoger dan die van asielzoekers. Afgelopen jaar waren de zorgkosten van asielzoekers 70 miljoen. Dat is iets minder dan één duizendste van de zorgkosten in Nederland.

De verwachting is dat er dit jaar 130 miljoen, dus bijna 2x zo veel wordt uitgegeven aan zorg van asielzoekers, omdat er gewoon meer zijn. Dat zorgt inderdaad voor een stijging in de totale zorgkosten, namelijk van 60 miljoen gedeeld door 77,8 miljard = 0,08%.

Kun je voor de grap eens proberen om 0,08% van een pagina te lezen? Lastig hé, minder dan één enkele letter lezen. Of pak anders eens een plank van een meter en zaag er eens 8 tienduizendste van af? Moeilijk hoor, dat is namelijk minder dik dan je zaagblad.
Laten we ophouden met die onzin. Het VVD verhaal dat de Nederlandse zorgkosten door vluchtelingen enorm stijgen is gewoon aantoonbaar enorme lariekoek.

VVD beleid en de woningmarkt

De VVD staat al sinds jaar en dag voor minder overheid en meer markt. Minister Stef Blok is dan ook tegen sociale woningbouw. Hij doet erg zijn best om die zo snel mogelijk kapot te maken, en dat lukt hem aardig.
Hij dwingt woningbouwcorporaties om steeds meer van hun bezit te verkopen. De sociale huurwoningvoorraad krimpt daardoor, en onder Blok’s bezielde leiding stijgen de huren bovendien enorm hard.

De VVD doet dat niet alleen. Ook de PVV stemt keer op keer voor hogere huren en minder sociale woningbouw. En de PvdA zegt wel dat ze wil opkomen voor de zwakkeren in de samenleving, maar voert nu feitelijk VVD beleid uit, en maakt door haar regeringsdeelname de afbraak van de sociale huisvesting mogelijk.

En dit VVD beleid heeft gevolgen.
De woningnood stijgt, het aantal mensen wat al jaren wacht op een woning stijgt.
Maar dat is geen probleem, want tadaaa, dan geeft de VVD de schuld gewoon aan asielzoekers.

Verhuurdersheffing
De woningbouwcorporaties moeten komend jaar maar liefst 1,6 miljard “verhuurdersheffing” betalen, een soort gekke boete zonder dat er iemand iets verkeerds heeft gedaan. Feitelijk worden verhuurders gestraft omdat ze hun bezit niet verkopen, want de VVD haat mensen die dingen huren.
Drie maal raden wie die 1,6 miljard uiteindelijk mag betalen…

Scheefwoners
De VVD verbiedt daarnaast mensen die volgens hen “teveel verdienen” om sociaal te huren. De schuld daarvan schuiven ze op Europa, maar dat is grotendeels onterecht, want de EU heeft Nl ruimte gegeven om dit te versoepelen. Gevolg: 17% van de woningzoekenden verdient te weinig om commercieel te kunnen huren of kopen, maar mag ook niet meer sociaal huren.
Fijn jongens!

Uitzendwoning
En, zegt Stef Blok: de huizenmarkt moet maar eens geflexibiliseerd worden. Al die vaste huurcontracten, al die mensen die heel hun leven tevreden in hetzelfde huis wonen, dat is niet goed voor de economie.

Die zogenaamde “scheefwoners” zijn zogenaamd de oorzaak van de complete woningnood. Oh nee, asielzoekers. Oh nee, scheefwoners. Onzin natuurlijk.
Maar:

  1. Scheefwoners en vaste huurcontracten zijn zogenaamd slecht voor de economie. Al was dat waar… So what?
    Wonen is niet bedoeld om goed te zijn voor de economie, Stef Blok. Niet alles staat in dienst van je fictieve economiegoden. Sterker nog, die economie hoort eigenlijk juist te zorgen voor (oa fijne huizen voor) mensen, in plaats van omgekeerd.
    Wonen is een eerste levensbehoefte en een recht. Je thuis hoort veilig en vertrouwd te zijn. Het is niet een Big Whopper die je zo snel mogelijk consumeert om liefst nog meteen weer op te rotten en plaats te maken voor de volgende klant. Je huis is geen smartphone die zo is gemaakt dat ‘ie na drie jaar op is en je wel weer een nieuwe haalt. Dát is waar de VVD voor staat, maar dat is niet waar wonen voor staat.
  2. Ten tweede: scheefwonen is grotendeels een fictief probleem. Want scheefwoners bestaan wel, er zijn heus wel wat mensen die in verhouding tot hun inkomen nogal goedkoop wonen. Maar het zijn geen miljonairs, en het zijn er geen honderdduizenden, laat staan een paar miljoen. Alleen al in regio Amsterdam zijn 320.000woningen nodig, die mede dankzij VVD-beleid maar niet gebouwd worden.

Vluchtelingen en woningnood

Goed, die scheefwoners zijn dus onzin. Hoe zit het dan met die vluchtelingen die voorrang krijgen?
Dat krijgen ze inderdaad. Niet zodra ze Nederland binnenkomen, maar wel zodra ze een verblijfsvergunning krijgen, eindelijk mogen gaan werken en integreren. En terecht, want hoe moet je integreren vanuit een noodopvang diep in de bossen? Waarom zouden we de veel duurdere opvang bij het COA betalen als die niet meer nodig is? Bovendien is urgentie bedoeld voor mensen die, je raadt het al, urgentie hebben, zoals vluchtelingen die niet langer bij de COA kunnen blijven en toch ook niet op straat kunnen slapen.

Wat de VVD zegt is eigenlijk heel raar. Ze zeggen dat woningzoekenden langer moeten wachten doordat woningzoekenden een huis krijgen. Waarom die uitzonderingspositie voor vluchtelingen? Waarom is het erger als iemand die al ergens woont, iemand zonder urgentie, nog even moet wachten, omdat een deel van de woningen naar mensen gaan die acute woningnood hebben?

Eigenlijk lijkt me daar maar één antwoord op mogelijk. Racisme.

De VVD wil erkende vluchtelingen discrimineren op de woningmarkt. En ze willen liever vluchtelingen langer in de dure AZC’s vasthouden die niet voor hen bedoeld zijn, dan gewoon te investeren in betaalbare woonruimte voor iedereen.

Ik kan daar niet in mee gaan. Maar in één punt hebben ze gelijk: Het is op zich waar dat doordat een deel van de huizen aan mensen met acute urgentie wordt toegewezen, andere mensen langer moeten wachten.

Ah, zeg je, maar hoe vaak gebeurt dat dan? Wat is het aandeel van vluchtelingen in de totale woningnood? Hoe groot is het vluchtelingenprobleem?

Nou, het is er eigenlijk niet. Vorig jaar kregen 18.600 asielzoekers een verblijfsvergunning. Dat klinkt misschien als veel. Dat is het niet, het is een schijntje op het totaal van woningzoekenden. Hoeveel woningzoekenden er zijn? Nou, je houdt het misschien niet voor mogelijk, maar dat wordt nergens bijgehouden.
Zo belangrijk vindt Stef Blok de woningnood!

Niemand turft het totaal. Maar vaak wel plaatselijk.
Ter vergelijking: alleen al het aantal Amsterdamse woningzoekende studenten (dus niet Amsterdamse werkenden, ouderen, kinderen, Utrechtse studenten, enzovoorts) is bijna vier keer zo hoog als het totale aantal vluchtelingen met verblijfsstatus. Die woningzoekende studenten zijn officieel namelijk met 70.500, alleen al in Amsterdam.

Dat is nog eens andere koek dan 18.600 vluchtelingen die over het hele land verdeeld kunnen worden.

 

Er zijn trouwens 2,4 miljoen sociale huurwoningen in Nederland, en 18,6k / 2400k = 0,0077.
Het totale effect van vluchtelingen op de woningvoorraad is dus nog minder dan 1%.

De woningnood ligt dus helemaal niet aan vluchtelingen of scheefwoners, maar aan het feit dat de VVD al jaren probeert om de sociale huurwoningen kapot te maken, en daar eindelijk in slaagt.

Want wat is wel het probleem:

* de verhuurdersheffing noemde ik al

* de objectsubsidies zijn al eerder afgeschaft.
Objectsubsidie wilde zeggen dat je subsidie kreeg op het bouwen van een huis voor de sociale verhuur. En dat is nodig, want de werkelijke kosten van woningbouw zijn hoger dan de huur die je volgens de sociale huurgrens mag vragen. Corporaties hebben daar een mooi woord voor, ze noemen het de “onrendabele top“. Dat wil zeggen dat ze op elk huis wat ze bouwen verlies maken, ook zonder verhuurdersheffing al.

* Stef Blok (VVD) wil dat we allemaal meer huur gaan betalen, of gaan kopen. Dat zegt hij openlijk, keer op keer. Ook de huurtoeslag moet op den duur omlaag. Alleen: hoe moet je met een bijstandsuitkering van 800 euro per maand een sociale huur betalen, die nu al 700 euro kan zijn, en in Blok’s plannen nog veel meer?
En wat denkt Blok dan met al die dakloze mensen te gaan doen?

* Om niet failliet te gaan, zijn de corporaties hun bezit aan het verkopen en bouwen ze zo weinig mogelijk.
Gevolg: steeds minder sociale huurwoningen.

Het probleem ligt dus niet aan asielzoekers of scheefwoners, of aan een andere zondebok. Het ligt niet aan al die mensen die maar op het land willen wonen in plaats van gewoon te gaan zwemmen, of aan asociale mensen die een tweepersoonsbed willen, terwijl ze ook op een veel kleiner kamertje in een éénpersoons zouden kunnen liggen.

Nee, het ligt gewoon aan de VVD zelf dat we woningnood hebben in Nederland, nog steeds en zelfs steeds erger. Het ligt aan de VVD en aan alle partijen die de VVD daarbij toestaan om haar liberaliseringsbeleid voort te zetten, zoals PVV, PvdA, CDA, D66 enzovoorts enzovoorts.

Laat niet toe dat ze daarbij zeer kwetsbare mensen als asielzoekers tot zondebok bombarderen. De woningnood is ernstig genoeg zonder er ook nog eens een dikke laag racisme overheen te gieten.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2630 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 00:50

De ontkende mens

Na een week kabinetscrisis over al dan niet Bed Bad Brood, had Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD, vandaag wat over uitgeprocedeerden te zeggen.
Zijlstra: “Als Willem Holleeder net zo naar de rechter zou luisteren als deze mensen, zou hij nog geen dag in de gevangenis hebben gezeten.”

Lastig om netjes te blijven bij zoveel schofterigheid als er de laatste dagen over sans-papiers wordt uitgestort.
Maar we hebben nieuws voor Halbe.
Illegaliteit is geen zware criminaliteit. Of lichte. Om precies te zijn, het is exact even strafbaar als bakker zijn, of Zijlstra heten.

Ja, ik zou ook graag zien dat we in de wet opnemen dat mensen die aantoonbaar door het bevolkingsregister Halbe Zijlstra worden geheten, daarvoor gestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar en een geldboete van de zesde categorie. Natuurlijk zal de reclassering in zo’n geval scherp opletten of onderhavige Halbe na het uitzitten van de straf niet tot recidive vervalt, in welk geval de rechter daar opnieuw korte metten mee zal maken. Keer op keer als het moet.

Maar, beste Halbe, die wet is er nog niet. Er is zelfs geen meerderheid voor. En daarom, lieverd, zullen we je niet met Holleeder vergelijken.

Je hebt nu al vaak laten zien dat je het éénpersoons knokploegje van Rutte bent.
Je hebt fijn wraak genomen op de culturele sector, omdat ze het waagden om allemaal culturele dingen te doen die je niet begreep zodat je dom leek. Je bent immers voor de Nederlandse cultuur, maar dan wel zonder cultuur!
Daarna ben je studentjes gaan pesten, want die doen ook al alsof ze slimmer zijn dan jij, dus dan kun je ze het beste plat slaan zodat ze zien wie hier de baas is.
Je houdt wel van bazige bazen. Je wil zelfs nauwer samenwerken met onderdrukkers en dictators, want die zijn zo lekker stabiel. En meestal lekker rechts, niet te vergeten.

Nu is het dan tijd om te grommen naar de PvdA. Want dat zijn ook al van die culturalistische linkse intellectuelen. Nou ja, ex-links dan. Of waren ze nou van de arbeid… nou, fout zijn ze zeker!
Moeilijk doen over illegalen?
Die lui die zomaar dood durven te gaan op zee, maar weigeren hier op straat te creperen? Dat pik je niet langer!

Burgemeester Van der Laan is niet enthousiast, maar naar verluidt is de PvdA zelfs zo met uitgeprocedeerden begaan dat ze overweegt om één enkel groot centraal verzamelterrein te bouwen, waar die lui dan fijn worden opgesloten in hun bed bad brood.
Net zo lang tot ze alsnog kunnen worden uitgezet, of anders van ouderdom overlijden.
Niet in gevangenschap hè? Nee, in een beschermende omgeving met minimale voorzieningen en enkele beperkingen, zoals een hek met veel prikkeldraad.
Héél sociaal, levert vast veel linkse kiezers op.

Maar jou niet gezien Halbe. Halfbakken linkse nonsense. Dat gaat de VVD lang niet ver genoeg! Dat kampement, okay, dat was sowieso eigenlijk een plan van jullie eigen Teeven.
Dus daar zijn jullie het mee eens.

– Oh nee! NEE!
Sorry!
Jullie zijn het er zeker niet mee eens! Dikke vette kabinetscrisis!

Want… eh…

Jee man, meen je dat nou? De VVD vindt één enkel, zeg maar ehm landelijk geconcentreerd kamp niet rechts genoeg?

Sorry Halbe, het kost me soms wat moeite om me in jullie te verplaatsen, maar het lukt wel hoor, echt, geef me wat tijd.
Nieuwe poging dan.
De VVD heeft natuurlijk hoogstaande principes, ook als dat crisis en twee weken onderhandelen betekent, en dus zegt de VVD: Een kampement, okay, maar wat nou bed, en hoezo mogen ze zich daar wassen!

Denk ik. Sorry, ik kan prima bedenken wat er aan dat PvdA plan mis is, maar waarom jullie het te links vinden, echt hoor…

Aan de andere kant, misschien heeft het niet zoveel met te links te maken. Misschien vindt de VVD bij nader inzien ook Teeven zijn plan wat minder geslaagd.

Gezien het sentiment van de kiezer is een kampje voor 20 tot 100.000 mensen eigenlijk maar niks.
Dat heeft toch helemaal geen amusementswaarde.
Ze moeten gewoon doodgaan van de honger en de kou op straat, waar we ze kunnen zien, liefst met een camera er bovenop, in plaats van dat iemand ze wegstopt in de buurt van Den Bosch of Amersfoort. Dan valt er toch niks te lachen om die uitgeprocedeerde dobbernegers.

En als ze op straat creperen, kunnen we meteen woorden als kampement en concentratie van uitgeprocedeerden vermijden.

Denk nou niet dat ik rare vergelijkingen maak. Ik zou niet durven. Het is immers bekend dat dat niet mag. Leren van de geschiedenis, dat is zo ontzettend 1946, dat is niet meer van deze tijd.
Bovendien is het onbeleefd, om de ene ongepaste vergelijking met de andere te beantwoorden.

En, om fair te zijn, het is ook niet eerlijk om Zijlstra weg te zetten als een revanchistische dommerik. Zo dom is hij niet.
Halbe weet bijvoorbeeld, in tegenstelling tot veel van zijn partijgenoten, heel goed dat veel illegalen helemaal niet weg kunnen, zelfs niet degenen die dat heel graag willen.
Al in zijn tijd als fractievoorzitter in Utrecht zei hij: “Je kunt mensen die er alles aan doen om terug te kunnen keren naar bijvoorbeeld China niet op straat zetten.”

Interessante column van -at-juttachorus over Halbe Zijlstra, toen die nog lokaal politicus in Utrecht was. #bbbpic.twitter.com/C663jFlUc0

— Frank Hendrickx (-at-FrankHendrickx) April 20, 2015

Dom is Zijlstra niet. Maar hij heeft gewoon de rol van zijn leven gevonden, en die speelt hij met verve.

Het is een hele prettige samenwerking. Rutte doet de glimlach, maar iedereen weet dat hij Halbe achter de hand heeft, ‘s mans beste vriend, zijn trouwe bijtgraag. Als er ooit een ééntweetje of good cop bad cop duo goed gewerkt heeft…
Rutte deed vandaag nog een extra rondje binnenstad, al lopend en ontspannen lachend en enthousiast handjesschuddend. Hij zei zelfs dat hij er wel een beetje moe van werd om niks te mogen zeggen.
Haha!
Het afspraakje had een perfecte timing. Op exact hetzelfde moment wandelde Halbe op het Binnenhof de pers even bij elkaar, en zette zijn zure stemmetje op over Holleeder.
Beetje campagne voeren, beetje blaffen naar de PvdA, pas op jongens, luisteren of we laten onze fractievoorzitter los.

Je doet je best, Halbe. Je bent echt goed in het maken van de ene gemene en onware opmerking na de andere. Maar zelfs de beste bully moet zijn grenzen kennen.
Begin nou niet weer over vergelijkingen tussen vreemdelingenbewaring en langdurige gevangenisstraf. Want je baas doet er nu juist net alles aan om te laten lijken dat er een verschil is tussen die twee. We willen ze officieel niet straffen voor hun bestaan, weet je nog, maar uitzetten. En die vreemdelingenbewaring presenteren we naar buiten toe als puur functioneel, met een glimlach.
Ja, zo ja!

Niet nog een keer zo’n f*ck up, die zijn er al zoveel geweest. Weet je niet meer, toen er in Schiphol een stel van die uitgeprocedeerden levend waren verbrand? Toen je in Utrecht zat, en het OM in oa. jouw stad een stel nare krakertypes achterna zat?
Ze hadden een poster gemaakt over het uitzetbeleid van Verdonk, met een grote foto van hekken met prikkeldraad er op. Volgens het OM werd het beleid van Verdonk zodoende vergeleken met de vernietigingskampen van de nazi’s, en was het verschrikkelijk strafbaar om die vergelijking te trekken.
Beetje lullig was het wel, dat uiteindelijk bleek dat het helemaal geen foto van een concentratiekamp van de nazi’s was. Het was een foto van één van Verdonks eigen uitzetcentra. De enige die een vergelijking met de concentratiekampen had gemaakt, was het OM zelf…
Geen idee of ze zichzelf daar ooit nog voor vervolgd hebben.

Halbe kan maar beter weer even braaf gaan liggen.

De PvdA begrijpt de boodschap wel, en weet heus wel dat hij harder hapt dan hun herdertje Spekman. Laat staan dan Samsom, die niet is geboren in een verkeerd lichaam, maar wel in een verkeerde letter aan het eind van zijn naam, en wiens principiële kracht Bijbelse proporties heeft gekregen sinds hij zijn ideologische haren heeft verloren.

En om in dit stukje eindelijk maar eens iets lomp en direct te zeggen: of de VVD of de PvdA nou gelijk krijgt, die illegalen zijn toch wel de lul.

Misschien wordt het tijd voor een nieuwe term.
“Illegalen”, dat zegt al bijna niemand meer.
“Uitgeprocedeerden”, dat klinkt toch ook niet echt.
Alsof één of andere gammele bureaucratische procedure een geloofwaardige reden is om iemand van honger om te laten komen, en daar dan gewoon werkloos naast te gaan staan. Nee, zo gaan we in Nederland gelukkig niet met mensen om, of ze nu autochtoon of allochtoon, joods, homo of zigeuner zijn.

Uitgeprocedeerden daarentegen…

We hebben een term nodig die de gedehumaniseerde lading echt dekt. Dat is echt wel meer dan het woord ‘uitgeprocedeerd’ aangeeft.

Ik stel voor: “uitgemenst”.

Ontmensen is een werkwoord. Een frappant werkwoord, omdat het altijd twee kanten tegelijkertijd uit werkt. Degene die een ander ontmenst, die een ander tot uitgemenst verklaart, verliest daarmee namelijk ook altijd zijn eigen menselijkheid.

Nog een etmaal schat ik, voor ze er in Den Haag uit zijn.

Pas op mensen. Want straks is er zoveel verloren, dan is het gewoon op.

 


Gast

#2631 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:19

#2626: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 mooi vertel dat ff aan de asielzoekers dat ze niet met zoveel zijn, dan hoeven ze ook geen ruzies meer te maken en elkaar verwonden!!!


Gast

#2632 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:23

#2627: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Oh dus asielzoekers moeten meer urgentie krijgen, dus voorrang op woningen???? Echt niet!!!! En waartegen strenger bewaken? Nou tegen terroristen en economische migranten. Duidelijk!!!


Gast

#2633 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:24

#2628: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 En jij geloofd alles wat geschreven word wat jou uitkomt jaja


Gast

#2634 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:43

#2630: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Oh en de 385 eigen risico is vast niet in de kosten opgenomen, want die betalen zij niet! En nu word er gezegd het is O zo duur de kampen??? Het kostte toch allemaal niet zoveel??? Ze doen net alsof elke asielzoeker werk heeft als hij eruit moet bij het azc. NEE en dan ga je me niet vertellen dat het duurder is ze in het azc te laten, dan in een woning waar alles apart moet worden betaald. Wat een bullshit verhaal

 


Gast

#2635 Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:53

#2621: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ah een helderziende!!!! Kijk dan eens wat beter!!!!! Ik heb niet zoveel per week


Gast

#2636 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 04:57

#2622: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 dat vind jij. Jij wilt blijkbaar alleen het goede van de mens zien. Ik niet. Ik vertrouw iemand niet als ik die niet ken en dat vind ik alleen maar verstandig. Wat wel zo is, is dat bij zo'n grote groep niet alleen slechte kunnen zitten, maar wat wel zo is, is dat hun normen en waarden heel anders zijn. Dit is een hele andere wereld voor ze. Ja ze zullen met dingen juist blij zijn dat het beter is, maar ook dingen die ze niet zullen accepteren en dan?


Gast

#2637

2015-12-06 07:08

Den Haag - Van de 8000 asielzoekers die dit jaar zijn afgewezen, weet de overheid van slechts 4000 zeker dat zij Nederland 'gecontroleerd' hebben verlaten. Het gaat om 2500 mensen die Nederland vrijwillig hebben verlaten, en 1500 die gedwongen zijn vertrokkken.

Dit heeft Nieuwsuur zaterdagavond gemeld op gezag van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Van de overige 4000 asielzoekers in onbekend waar zij gebleven zijn. Die mensen kunnen Nederland op eigen houtje hebben verlaten of zijn ondergedoken in de illegaliteit.

Wie 'gecontroleerd' vrijwillig vertrekt, krijgt een bedrag tussen 200 en 2300 euro mee voor een nieuwe start in het land van herkomst. De DT&V zet altijd in op vrijwillig vertrek omdat dat het beste is ,,zowel voor de asielzoeker als voor de Nederlandse staat'', aldus directeur Rhodia Maas.

ach ja ook normaal he!!! 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2638 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 10:55

Een aantal krantenkoppen:

'Onzekerheid over lot van helft afgewezen asielzoekers'

Volkskrant

 

'Helft afgewezen asielzoekers niet zeker weg'

Telegraaf

 

'Helft afgewezen asielzoekers verlaat land niet'

RTL nieuws

 

Helft afgewezen asielzoekers dit jaar gecontroleerd land verlaten

Mashnieuws

 

Het is maar hoe je nieuws presenteert. en het is maar hoe je nieuws wilt lezen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2639 Zo kan het ook:

2015-12-06 10:56

Warm welkom vluchtelingen in Nijkerk

NIJKERK – Vrijdagmiddag 4 december 2015 hebben leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt zo’n 25 vluchtelingen een warm welkom geheten in Restaurant De Mheent bij Amaris/Arkemheen. Alida van der Hout, wijkcoördinator in de kerk, sprak de statushouders toe. Zij wonen sinds begin november in het T-Huis naast Arkemheen en zijn vluchtelingen uit Syrië, Irak, Somalië en Eritrea. Allen kregen een Hollands getint welkomstpakket.

Door Theo Zuurman

,,Wij in Nijkerk kunnen ons er nauwelijks een voorstelling van maken hoe moeilijk het voor jullie geweest is om uit je eigen land te vertrekken naar een onbekende bestemming, weg van familie en vertrouwde omgeving’’, sprak Alida van der Hout. VluchtenlingenWerk Nijkerk had voor de noodzakelijke tolken gezorgd. ,,Om te laten weten dat jullie van harte welkom zijn in Nijkerk willen we een typisch Nederlands pakket aanbieden om kennis met ons te maken’’, vervolgde Van der Hout.

In het pakket zaten onder andere hagelslag, beschuit, stroopwafels, koetjesdrop en pepernoten. Het welkomstpakket was mede gesponsord door Bakkerij ten Have, Graphic Sound en Boekhandel Roodbeen. Tevens zat er een Hollands huisje met kaarsje in, ,,dat staat symbool voor wat we jullie toewensen. We hopen dat jullie snel een eigen huis krijgen, waarin jullie je thuis voelen, het ga jullie goed, be welcome to Nijkerk!’’ besloot Alida van der Hout.

 

Bron


Gast

#2640 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 10:59

#2638: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ja en wat is het verschil??? Van de helft weten ze niet zeker of ze het land hebben verlaten, want ze weten niet waar ze zijn!!!!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2641 Zo kan het ook:

2015-12-06 10:59

Kerstmarkt voor hulp aan vluchtelingen

GRONINGEN – In De Fontein in Groningen wordt zaterdag 12 december een kerstmarkt gehouden. Met stands, hapjes en drankjes, spelen een een fotograaf.

De opbrengst van deze kerstmarkt gaat naar een vluchtelingenproject van de Russisch Orthodoxe Kerk en de protestantse wijkgemeente De Fontein in Groningen.

Zij hebben de handen ineen geslagen om hulp te bieden aan Syrische vluchtelingen. Via hun contacten met de Syrisch Orthodoxe Kerk steunen zij het medisch centrum in Kamsli (Syrië) met apparatuur en medicijnen.

Bovendien verspreiden ze voedselpakketten onder de vluchtelingen.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2642 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:00

#2640: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 En toch weet RTL te melden dat de helft het land niet verlaten heeft.

Die lijken dus een beetje op jou…

LEER LEZEN!!!


Gast

#2643 Re: Zo kan het ook:

2015-12-06 11:01

#2639: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Zo kan het ook: 

 Wat zegt dit nu??? Dat een gedeelte van de geroformeerde ze zielig vinden en ze welkom heten

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2644 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:02

Veel blije gezichten bij de vluchtelingen tijdens het sporten in Medemblik

 
 
5 dec, 2015
 

Medemblik – Vandaag was er in de gymzaal aan de Muntstraat in Medemblik een sportmiddag voor de vluchtelingen die in De Muiter verblijven. Jong en oud waren aanwezig en onderleiding van Peter Bakker van Sportservice West-Friesland werd het een zeer geslaagde middag.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2645 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:04

Brandstichting om komst vluchtelingen

In Losser (Overijssel) heeft vannacht brand in een container gewoed. De dader(s) liet(en) een boodschap achter met een waarschuwing voor meer brandstichtingen indien de noodopvang van vluchtelingen in Losser doorgaat.

Op de containers zijn briefjes gevonden met de tekst: "Geen vluchtelingen in Losser, anders gaat alles in brand", bericht RTV Oost. Het vuur in de container is geblust door de brandweer. De politie onderzoekt momenteel de herkomst van de briefjes.

Het was al de derde keer dit jaar dat er brand was in een container aan de Langenkamp. De straat is vlakbij de sporthal waar vanaf donderdag of vrijdag vluchtelingen worden gehuisvest. Het gaat om noodopvang voor maximaal vijf dagen.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2646 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:05

Eén op de tien burgemeesters bedreigd omtrent vluchtelingendebat

 

ARNHEM - Bijna één op de tien burgemeesters in Nederland wordt bedreigd vanwege zijn of haar inspanningen voor asielzoekers, vooral via sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van het blad Binnenlands Bestuur onder 75 burgemeesters. Afgelopen week werd een 38-jarige man uit Wezep veroordeeld voor het bedreigen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek.

Burgemeester Hoogendoorn vertelde onlangs op een school dat hij heel wat naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen, rondom het debat over de mogelijke huisvesting van vluchtelingen op vakantiepark Heidehoek in Wezep.

Twee op de tien burgemeesters laat zich beveiligen

Het bedreigen van bestuurders heeft volgens veel burgemeesters invloed op de publieke besluitvorming, zegt Binnenlands Bestuur. Toch doen de bedreigde burgemeesters zelden aangifte, 'bijvoorbeeld omdat ze denken dat de feiten niet ernstig genoeg zijn voor vervolging. Maar de helft vindt de bedreigingen toch wel min of meer beangstigend'. Van de bedreigde burgemeesters, laat twee op de tien zich inmiddels beveiligen. 

Mensen voelen zich in de steek gelaten

Hoogendoorn zegt op de website van Binnenlands Bestuur dat 'het verzet tegen de plannen voor een azc in Wezep vooral te maken heeft met de sociale problematiek in Wezep. Werkloosheid en een laag opleidingsniveau, terwijl hard werken de norm is.'

Wezep kwam recent in het nieuws door het hoge aantal zelfmoorden onder jongeren: vijf in één jaar. Anderen vluchten in drugs. Hoogendoorn: ‘Mensen voelen zich in de steek gelaten en zien tegelijkertijd dat vluchtelingen wel worden geholpen. Dat zet kwaad bloed.’

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2647 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:07

Bijzondere voetbalwedstrijd bij AZC in Velp

05 december 2015 16:50
Laatste update: 05-12-2015 16:50
 
Foto: Aram, Krijn en Bram 

VELP – Drie scholieren van het Thomas á Kempis College in Arnhem gaan een bijzondere voetbalwedstrijd spelen in Velp.

Vanuit een schoolproject organiseren zij een voetbalwedstrijd met vluchtelingen uit het AZC in Velp. De wedstrijd wordt gehouden voor het AZC aan de Gruttostraat op 17 december van 12.30 uur tot 13.30 uur.

De vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld met 10 scholieren van het Thomas á Kempis tegen 10 vluchtelingen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2648 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:09

Man hangt VARKENSVLEES aan vrachtwagen: Zo hou ik moslims op afstand

Een vrachtwagenchauffeur uit Duitsland gebruikt varkensvlees om moslim vluchtelingen op afstand te houden. Zo wilde de man voorkomen at ze in de Franse havenstad stiekem aan boord kropen van zijn transport op weg naar Groot-Brittannië.

Op beelden is te zien hoe de man zelf- hijgend rond de vrachtwagen stapt en trots de stukken zwijnenvlees in beeld neemt. Bliijkbaar vindt hij de ‘vondst’ grappig: Lachend zegt hij dat “er nu geen moslim meer aan boord zal kruipen.” Moslims eten geen varkensvlees en beschouwen varkens en hun vlees ongezond om te eten.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2649 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:10

Maaltijd Vluchtelingen

Dinsdagavond 2 december jl. organiseerde burgemeester Rob Metz een eerste maaltijd voor acht inwoners van Soesterberg en acht vluchtelingen uit de noodopvang op het Kamp van Zeist, bij Soesterberg. Ook wethouder Jannelies van Berkel was hierbij aanwezig.

De maaltijd werd opgediend in de kantine van LTV Soesterberg, waar de vluchtelingen naar toe gewandeld kwamen. Het doel van de maaltijd was om niet over, maar met elkaar te praten en elkaar zo beter te leren kennen. De inwoners die uitgenodigd waren hadden eerder hun betrokkenheid in zowel positieve als kritische reacties aan de gemeente getoond over de komst van de noodopvang. Het was een bijzondere avond.

Samen werd genoten van een Turkse maaltijd en heel veel met elkaar gepraat. Burgemeester Metz: "Onbekend maakt onbemind. Ik vind het belangrijk dat we elkaar ontmoeten, om van elkaar te leren en om elkaar te leren begrijpen. We hebben vanavond een kleine maar mooie stap gezet in het samen leven in en om ons dorp Soesterberg." Aan het einde van de avond werd hartelijk afscheid genomen van elkaar. Burgemeester Metz gaat deze maaltijden vaker organiseren. 

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2650 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:12


KIJK, een gast in huis! Werk van vluchtelingen in K38 Roden

 

5.Dec.2015

RODEN - We worden overspoeld met berichtgeving over vluchtelingen, die noodgedwongen elders hun heil zoeken. Nog weinig vernemen we over de verrijking, die zij vanuit hun cultuur kunnen bieden en wat daaruit kan ontstaan. Voor Verkuno aanleiding om een aantal kunstenaars met een ‘vluchtelingen-achtergrond’ als gast-exposant uit te nodigen voor de jaarlijkse Salon. Verkuno wil hen zo de kans geven om te laten zien wat hen NU beweegt. Van sommigen hun onzekerheid en verdriet, van anderen hun heimwee of herinneringen. Wij nodigen u van harte uit om het werk van deze kunstenaars en dat van enkele leden van Verkuno te komen bezichtigen.
 
De Gast-exposanten zijn: Amhad Haraji, Tara Kouchehradis, Fati Mohammadi, Tara Mohammadi, Joanna Paszkiewicz, Aram Pourjafar, Anh Tam Le en Sergei Tatarinov
De Verkuno-exposanten zijn: Magda Balvers, Jelly van den Bosch, Maxelant Harmsze, Thea Hoek, Ansje van den Muyzenberg en Maryke Wiegers.
Ook zal werk te zien zijn van kinderen uit het AZC te Drachten onder de titel ‘Me myself and I’ o.l.v. stichting de VROLIJKHEID.

Opening
Vrijdag 11 december is om 20.00 uur een interactieve opening o.l.v. dr Lida van den Broek, directeur Kantharos, bureau voor managen van etnische diversiteit. Muzikale omlijsting met Iraanse muziek door Mehdi Golshanzadeh, daaf en tambour.