Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2817 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 21:07

Burgemeester Apeldoorn: Hier slaapt niemand op straat 

APELDOORN - Burgemeester John Berends zegt in een reactie op de protestactie voor het stadhuis in Apeldoorn van zo'n 100 vluchtelingen dat 'in Apeldoorn niemand op straat slaapt'.

De bewoners van de noodopvang in Apeldoorn willen betere omstandigheden afdwingen door de nacht op straat door te brengen. Volgens hen is het te koud in de tenten van de noodopvang, heeft de regen vrij spel en is het door de klapperende tentdoeken onmogelijk te slapen. Ook gaat geregeld het alarm af door de wind.

Opvang karig maar voldoende

Burgemeester John Berends: 'In Apeldoorn slaapt niemand op straat, dat is een van onze motto's en dat geldt ook voor hen. Mochten ze vanavond niet vertrekken dan kijken we op dat moment wat we moeten doen.' 

Volgens Berends is de noodopvang karig, maar voldoet die aan alle eisen die gesteld zijn. Daarnaast stelt hij dat er veel gedaan wordt om de procedures te versnellen en is er overleg over bijvoorbeeld de kwaliteit van het eten. 'Wat binnen de vermogens ligt om te doen, proberen we te doen.'

In de loop van de avond kwam burgemeester Berends naar buiten om met de actievoerders te praten. Dat deed hij met behulp van een tolk. Berends toonde begrip, maar drukte ze ook op het hart om rustig te vertrekken.

 

Bron