Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2846 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 09:55

Burgemeester ziek: besluit extra noodopvang uitgesteld

Redactie De Limburger
Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 6:20
 

De gemeente Peel en Maas heeft nog geen besluit genomen over extra crisisnoodopvang voor 72 uur in de groepsaccommodatie van Kasteel De Berckt in Baarlo.

Het wachten is op de terugkeer van burgemeester Wilma Delissen die de afgelopen dagen door griep is geveld, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Uitstel
Hij verwacht dan ook dat er op zijn vroegst vrijdag of anders pas begin volgende week knopen worden doorgehakt. Gesprekken met de negentien omwonenden van De Berckt zijn woensdag afgerond. Met eigenaar Paul Nagels van De Berckt is al geëvalueerd.

Het is duidelijk geworden dat als wordt besloten tot extra opvang dat deze maand nog maar één keer kan. De rest van de maand zit de De Berckt volgeboekt met andere bezoekers, aldus de woordvoerder.

Tijdelijke opvang
Al eerder werd met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) afgesproken dat als de tijdelijke opvang zonder problemen zou verlopen De Berckt nog eens twee keer 72 uur beschikbaar zou zijn. Dat blijkt nu nog maar één keer te kunnen in de laatste twee weken van december. "Over januari of februari hebben we nog niet gesproken", aldus de woordvoerder.

Een groep van 230 vluchtelingen streek op 30 november neer in de Baarlose accommodatie. Vorige week donderdag verlieten zij de crisisnoodopvang weer.