Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2826 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 12:56

Bewering: "Niet alle moslims zijn terroristen, maar de meeste terroristische aanslagen worden wel door moslims gepleegd" JUIST!

Door wie:

De uitspraak wordt, in allerlei varianten, geregeld gedaan door publicisten en politici. Een voorbeeld hiervan is PVV-leider Geert Wilders, die een vergelijkbare uitspraak deed tijdens een speech in Duitsland.

Waar is de uitspraak op gebaseerd:

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 door Al-Qaida en de daaropvolgende War on Terror is er wereldwijd  veel aandacht voor terrorisme dat uit naam van de islam wordt gepleegd. Na 2001 volgden er ook buiten de Verenigde Staten verschillende aanslagen door extremistische moslims. In Nederland werd die angst voor islamitisch terrorisme extra aangewakkerd door de moorden op twee publieke figuren die zich kritisch uitlieten over de islam: Pim Fortuyn, die vermoord werd door de extremistische milieu-activist Volkert van de Graef en Theo van Gogh die op brute wijze werd gedood door de extremistische moslim Mohammed Bouyeri. 

Na een paar rustige jaren is de angst voor terrorisme door moslimextremisten toegenomen doordat 150-300 Nederlandse moslimjongeren naar Syrië zijn vertrokken om deel te nemen aan de burgeroolog daar. Veel van hen hebben zich aangesloten bij IS/Daesh of aan Al-Qaida gelieerde bewegingen als Jabhat al-Nusra. De angst bestaat dat enkele van deze jongeren, wanneer ze zijn teruggekeerd, aanslagen in Nederland gaan plegen. Deze angst is groter geworden na aanslagen de afgelopen jaren in Brussel, Parijs en Kopenhagen.

Klopt het ook?

The Institute for Economics and Peace (IEP) publiceerde op 5 december 2014 The Global Terrorism Index. Deze index gaat alleen over teroristisch geweld en niet over politiek (staats)geweld en bevat cijfers over 2013. In dat jaar steeg het aantal doden door terroristische aanslagen tot 17.958 (was 11.133 in 2012). Sinds 2000 (3361 doden) is er sprake van een vervijfvoudiging. De forse toename de afgelopen jaren is volgens het IEP vooral te wijten aan de oorlog in Syrië sinds 2011.

Verreweg de meeste doden (80%) vielen in 5 landen: Irak, Afghanistan, Pakistan, Nigeria and Syrië. Vier door de islam geinspireerde organisaties ISIS, Boko Haram, de Taliban en Al-Qaida hebben samen 66% van alle slachtoffers van terrorisme op hun geweten. Slachtoffers zijn vooral andere moslims. Het IEP ziet een sleutelrol weggelegd voor gematigde soennieten om deze toename van religieus extremisme tegen te gaan.

In het Midden-Oosten, Noordelijk Afrika en Zuid-Azië is religie, meestal de islam, de belangrijkste inspiratiebron voor terroristische bewegingen. In andere regio's in de wereld gaat het volgens IEP vaker om terroristische organisaties met politieke, nationalistische of seperatistische motieven.

Zo bleek eerder uit cijfers van Europol dat in de periode 2000-2010 slechts 0,96% van de terroristische aanslagen in Europa islamitisch geinspireerd was. Daar staat tegenover dat die paar aanslagen (voornamelijk tussen 2003-2006) een groot aantal slachtoffers maakten: 40% van het totaal aantal mensen dat in Europa tussen 2000 en 2013 werd gedood door terrorisme, was slachtoffer van door de islam geinspireerde terroristen.

In de Verenigde Staten vallen (sinds 2001) niet de meeste doden door islamitisch geinspireerd terrorisme. Er zijn sinds 2001 bijvoorbeeld meer slachtoffers gevallen door extreemrechts terrorisme.

Conclusie

De uitspraak "Niet alle moslims zijn terroristen, maar de meeste terroristische aanslagen worden wel door moslims gepleegd" is onjuist wanneer het om bijvoorbeeld Europa of de Verenigde Staten gaat.

Wereldwijd worden de meeste aanslagen echter wel gepleegd door mensen die geinspireerd zijn door (hun interpretatie van) de islam. Wanneer er over het terrorisme wereldwijd of in de regio's Midden-Oosten, Noordelijk Afrika en Zuid-Azië wordt gesproken, beoordelen we de uitspraak als juist.

De uitspraak van Wilders "Niet alle moslims zijn terroristen, maar bijna alle terroristen zijn wel moslim", door de PVV-leider getwitterd na de aanslagen op Charlie Hebdo, beoordelen wij daarentegen als onjuist.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2827 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 12:59

Bewering: "Islam is het grootste geloof in Amsterdam en Den Haag" ONJUIST!

Door wie:

De uitspraak werd gedaan door RTL nieuws. Later namen andere media die kop over.

Waar is de uitspraak op gebaseerd:

Aanleiding voor het bericht op RTL Nieuws was het verschijnen van de Religieuze Kaart van Nederland, een publicatie van het CBS. Hieruit blijkt dat 11,3 procent van de Amsterdammers moslim is. Moslims vormen daarmee een net iets grotere groep dan katholieken (11,1%). Ook in Den Haag vormen moslims (14,1%) volgens de publicatie van het CBS een iets grotere groep dan katholieken (14%). Uit de cijfers van het CBS blijkt ook dat het merendeel van de inwoners van De Haag (50,8%) en Amsterdam (63,1%) niet is aangesloten bij een religieuze of levensbeschouwelijke groepering.

Klopt het ook?

Het CBS presenteert de cijfers van vier onderstromingen van het christendom (katholieken, hervormden, gereformeerden, volgelingen van de PKN) naast die van de hoofdstromingen islam, jodendom, hindoeïsme en boeddhisme. Op grond hiervan maakte RTL nieuws haar vergelijking, die scheef is omdat andere religies, net als het christendom, zijn onder te verdelen in verschillende stromingen.

RTL had beter op grond van het rapport van het CBS de cijfers van de vijf belangrijkste religieuze hoofdstromingen in ons land kunnen presenteren: christendom, islam, jodendom, hindoeïsme en boeddhisme. Dat levert dan, per provincie, dit plaatje op:

 

Volgens deze wijze van berekenen is in Amsterdam de groep niet-gelovigen het grootste (63,1%) op zeer ruime afstand gevolgd door christenen (16,7%), moslims (11,3%), ‘anders’ (6,1%), hindoes (1,2%), boeddhisten (0,9%) en joden (0,7%).

Ook in Den Haag vormen niet-gelovigen de meerderheid (50,8%) gevolgd door christenen (23%), moslims (14,1%), ‘anders’ (5,8%), hindoes (5,5%), boeddhisten (0,6%) en joden (0,1%).

Andere cijfers over Amsterdam: onderzoek O+S

Naar de religieuze verwantschap van Amsterdammers wordt ook onderzoek gedaan door het Amsterdamse onderzoeksbureau O+S. Dit bureau vraagt Amsterdammers al jaren of zij zich verwant voelen met een religie en zo ja met welke. In de laatste Staat van de Stad (VIII), blz.9  schrijft O+S:

Vier van de tien Amsterdammers (38%) voelen zich verwant met een godsdienst of
levensbeschouwelijke stroming. Dit aandeel ligt al jaren rond dit niveau. Het vaakst voelt men zich verwant met het christendom (17.%) of de islam (13/%). Het joodse geloof, boeddhisme en hindoeïsme worden ieder door 1% van de Amsterdammers genoemd.

75% Van de Turkse Amsterdammers en 85% van de Marokkaanse Amsterdammers voelt zich verwant met de islam.

Conclusie

RTL beweerde dat de islam de grootste religie in Amsterdam en Den Haag is. Deze door andere media overgenomen bewering is onzorgvuldig en daarom onjuist.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2828 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 13:00

Bewering: Het begrip 'islamofobie' is uitgevonden door ayatollah Khomeini om kritiek op de islam onmogelijk te maken ONJUIST!

Door wie:

De uitspraak dat de term 'islamofobie' werd gelanceerd door de Iraanse leider ayatollah Khomeini om kritiek op de islam onmogelijk te maken is geregeld en in verschillende varianten gedaan. Zo verklaarde de Franse essayist Brückner in een interview met Trouw eerder dit jaar: "'islamofobie' werd gelanceerd door de Iraanse ayatollah Khomeini om kritiek op zijn religie gelijk te stellen aan racisme". 

Een variant op deze uitspraak is dat de term islamofobie een uitvinding is van de Organisatie Islamitische Conferentie (OIC).

Waar is de uitspraak op gebaseerd:

Voor zover te achterhalen hebben Caroline Fourest en Fiammetta Venner in hun boek Tirs Croisés voor het eerst beweerd dat 'Islamofobie' na de revolutie in Iran in 1979 is bedacht door ayatollah Khomeini die vrouwen islamofoob noemde wanneer ze weigerden een hoofddoek te dragen, maar ook Salman Rushdie islamofobie verweet omdat hij de islam bekritiseerde.

Klopt het ook?

Voorzover nu bekend werd de term islamofobie werd voor het eerst gebruikt in het Frans - als 'islamophobie' - in 1910. Alain Quellien gebruikte de term in het boek La politique musulmane dans l’Afrique Occidentale. Volgens Brian Whitaker werd het daarna gebruikt in academische recensies van het boek, en in 1918 in een biografie van de Profeet Mohammed door de Franse schilder Étienne Dinet, een bekeerling.

Volgens Trouw verscheen de term voor het eerst in 'Oxford English Dictionary' in 1923.

De christelijke Palestijns-Amerikaanse literatuurwetenschapper Edward Said gebruikte islamofobie in het artikel 'Orientalism Reconsidered', Cultural Critique (1985). Hierin stelt Said dat 'vijandigheid tegen Islam' in het 'moderne Christelijke Westen' historisch hand in hand gaan en gevoed worden uit dezelfde bron als antisemitisme. Een studie van het westerse beeld van 'de Oriënt' kan volgens Said inzicht geven in het functioneren van antisemitisme.

Sinds de jaren ’80 wordt de term in Engeland geregeld gebruikt. Na de Rushdie-affaire en de eerste Golfoorlog won de term islamofobie ook buiten Engeland verder aan populariteit, zeker toen de term in 1997 gepopulariseerd werd door een rapport van de Runnymede Trust, een Britse antiracistische denktank.

Conclusie

Islamofobie is een omstreden term (zie hiervoor ook Islamofobie, moslimdiscriminatie, moslimhaat) en er zijn zeker voorbeelden te vinden van islamitische leiders, de OIC, of gewone moslims die de term misbruiken om kritiek op de islam onmogelijk te maken. 

De bewering dat de term is uitgevonden door Khomeini of de OIC is echter onjuist.

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2829 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 13:03

Bewering: "Er zijn straks meer moskeeën dan kerken" ONJUIST!

Door wie:

 

De uitspraak werd gedaan door Gerard Joling op zijn blog.

Helemaal juist is deze weergave van wat hij schreef trouwens niet. Joling schreef namelijk:

Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee!

Op sociale media en andere plekken werd er vervolgens van gemaakt dat Joling vreest dat er straks meer moskeeën dan kerken in Nederland zijn. Zo kopte de Mediacourant:

 

Dezelfde Mediacourant kopte na een eerdere column van Joling ook al: Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën

Gerard Joling is niet de enige die vreest dat er straks meer moskeeën dan kerken in Nederland zijn. Het is een angst die je veel vaker op het internet tegenkomt. Dat bleek ook uit de reacties op een artikel dat De Telegraaf aan het blogje van Joling wijdde. Vervolgens maakte De Telegraaf ook weer een berichtje over de reacties.

Waar is de uitspraak op gebaseerd?

 

Dat wordt uit het blog van Joling niet geheel duidelijk.

Wat wel duidelijk wordt is dat de zanger en entertainer, die zich ergert aan het “vreselijke wollige taalgebruik”,  zich zorgen maakt over de islam, ouderenzorg en de opvang van vluchtelingen.

 

Klopt het ook?

 

Het is onduidelijk hoeveel kerkgebouwen en moskeen er in Nederland exact zijn .


Kerkgebouwen

De Vrije Universiteit heeft de particuliere inventarisatie van kerkgebouwen in Nederland van de heer J Sonneveld digitaal toegankelijk gemaakt: Inventarisatie Kerkelijke Gebouwen in Nederland. Volgens zijn onderzoek zijn er vanaf het jaar 1200 tot nu toe in Nederland in totaal 19.000 kerkgebouwen gebouwd, waarvan er nog zo'n 7000 over zijn.

Volgens Kerkbalans (via toekomstkerkgebouwen) zijn er nog ongeveer 4000 kerkgebouwen in gebruik. Daarvan zijn er ongeveer 2300 protestants en naar schatting 1700 rooms-katholiek.

Moskeeën

Het is ook niet bekend hoeveel moskeeën er exact in Nederland zijn. Al een aantal jaren wordt geschat dat het aantal tussen de 450 en 500 ligt.

Deze schatting wordt inmiddels al jaren gemaakt, van een wezenlijke toename lijkt amper sprake. Wel neemt het aantal zichtbare moskeeën toe. Er worden kleine gebedshuizen, vaak in oude scholen of bedrijfspanden,  ingeruild voor grotere gebouwen  op open, in het oog springende plaatsen, die in architectonisch opzicht vaak gelijkenis vertonen met de moskeeën in de herkomstlanden. Soms gaat het bij nieuwbouw om een fusie van een aantal kleine gebedshuizen. 

Aantal christenen en moslims

Recente cijfers van het CBS over het aantal christenen en moslims in Nederland betreffen alleen het aantal volwassenen dat religieus is.  Volgens deze cijfers zijn ongeveer 13,4 miljoen Nederlanders 18 jaar of ouder. Hiervan rekenen  6,8 miljoen Nederlanders zich tot een religieuze groepering: 5,4 miljoen volwassen Nederlanders beschouwen zichzelf als christelijk, 660.00 volwassen Nederlanders noemen zichzelf moslim. 

Volgens het PEW-forum zouden in totaal 8,5 miljoen Nederlanders zich als christen beschouwen, tegenover 1 miljoen moslims.

Schagen

Terug naar Gerard Joling.

In Schagen, waar de moeder van Gerard Joling naar verluidt woont, is ruim 36% christelijk en is 1% van de bevolking moslim.

Volgens het AD zijn er in Schagen 17 kerkgenootschappen (wat overigens niet hetzelfde hoeft te zijn als 17 kerkgebouwen) en is er geen moskee. Om een moskee te bezoeken moeten de moslims in Schagen naar Zuid-Scharwoude, dat is 14 kilometer, al snel een wandeling van 3 uur – en dan moet je ook nog terug.


‘Kerk- en moskeedichtheid’

Het aantal gelovigen per kerk en moskee ligt in Nederland dicht bij elkaar. Op grond van de schattingen hierboven zou je kunnen concluderen dat iedere kerk  2125 gelovigen moet bedienen en iedere moskee 2000 gelovigen.

Het werkelijke aantal gelovigen dat kerken en moskeeën geregeld bezoekt ligt overigens veel lager. Volgens onderzoek van het CBS  zijn protestanten, voornamelijk gereformeerden en PKN'ers, de trouwste kerkgangers: twee derde gaat minstens een keer per maand ter kerke. Van de moslims bezoekt 39 procent regelmatig de moskee. Ongeveer de helft van de Nederlandse moslims bezoekt zelden of nooit een moskee.  

 

Conclusie

 

Er zijn naar schatting 7000 kerkgebouwen in Nederland, waarvan er nog 4000 in gebruik zijn. Het aantal moskeeën bedraagt al jaren tussen de 450 en 500. 

Het aantal gelovigen per kerk en moskee is vergelijkbaar.

Voorlopig is de verhouding moslims en christenen in Nederland ruim 1:8. Datzelfde geldt voor de verhouding tussen moskeeën en kerkgebouwen.

De bewering van Gerard Joling is onjuist.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2830 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 13:06

 

 

Heel veel mensen liegen liever over hun medemens en hebben er geen enkele moeite mee die medemens te beschadigen, dan dat ze zich de moeite getroosten om de feiten erbij te halen.

DAT zijn de 'normen en waarden' kennelijk in dit land. DAT is de 'cultuur' die we blijkbaar moeten beschermen tegen elke prijs.

 

 

 


Gast

#2831 Re:

2015-12-09 14:16

#2825: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Spreekt zichzelf tegen he?? Vanwege leeftijd geen hoge opleiding, maar wel dokter leerkracht ICT enz uhuh. En daarbij de werkeloze in Nederland zijn niet-alledaagse fabrieksarbeiders , dus asielzoekers vinden geen werk of worden voorgetrokken!


Gast

#2832

2015-12-09 14:21

Griekenland haalt vluchtelingen weg bij grens Macedonië
Foto: ANP
Gepubliceerd: 09-12-15 09:49
Laatste update: 09-12-15 10:09
Deel
De Griekse politie is begonnen met het verwijderen van honderden gestrande migranten bij de Grieks-Macedonische grens. Volgens de politie blokkeren zij het treinverkeer daar.
Zo'n 1.200 mensen uit Pakistan, Marokko en Iran zitten vast in de buurt van de Noord-Griekse dorp Idomeni. Ze willen de grens over naar Macedonië om verder te reizen naar Noord-Europa, maar het Balkanland laat ze niet door.

Een politiefunctionaris zegt dat de migranten nu met bussen naar Athene worden gebracht. Daar komen ze in vluchtelingencentra voordat ze worden teruggestuurd naar hun land van herkomst.

Vluchtelingen wachten voor dichte grens Macedonië


1 / 4
Oorlogsgebieden
Honderdduizenden mensen stroomden dit jaar naar Europa, meestal via Griekenland, maar de Balkanlanden blokkeren de doorgang sinds vorige maand. Alleen Syriërs, Irakezen en Afghanen worden nog toegelaten als vluchtelingen van oorlogsgebieden.

Vluchtelingenstroom

Gelukkig!


Gast

#2833

2015-12-09 15:03

Hahaha onzin erop zetten kan ik ook


Gast

#2834 Re: Re:

2015-12-09 15:03

#2831: - Re:  

 Nee, spreekt zichzelf niet tegen. Leer je moerstaal eens lezen, idioot!


Gast

#2835 Re: Re: Re:

2015-12-09 16:32

#2834: - Re: Re:  

 ik heb het gelezen! De dokters enz vinden een baan 55%. Alsof die niet tussen de werkelozen zitten. Schei toch uit en de rest 45% geen baan, omdat ze analfabeet zijn of te jong? Om een hoge opleiding te hebben. Ja daag er zijn al genoeg werkelozen in Nederland met hoge opleiding. En die 55% krijgt het wel. Oh nee het gaat over België hier zijn natuurlijk allemaal dokters.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2836 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 17:11

Claudia de Breij: in het vluchtelingendebat regeert de onderbuik te veel

Cabaretier treedt als gasthoofdredacteur op van de VARAgids en zet het in teken van de vluchtelingentoestroom

Claudia de Breij heeft als gasthoofdredacteur van de Varagids het blad in thema van vluchtelingen geplaatst. Naar aanleiding van haar boze column in oktober - over het verloop van het debat - werd zij uitgenodigd om de teugels tijdelijk over te nemen. In haar betoog kaart ze onder andere aan dat het vluchtelingendebat te losgetrokken van de feiten gevoerd wordt door politici en media.

In de uitzending leest de Breij en stuk voor uit haar column:

"Het is tijd, lieve politici, lieve radio- televisie- en internetmakers, lieve journalisten. Het alarm is afgegaan en het is genoeg. Stop maar met het ongebreideld uitmelken van ieder weetje over weerstand tegen vluchtelingen, stop maar met het in beeld brengen van elke boze burger die weet wat er te doen staat als een verslaggever vraagt naar de emoties. Hou op politici met het oogluikend goedkeuren van geweld door te zeggen dat je voor of tegen kunt zijn maar van mensen blijf je af. Alsof de emotie gerechtvaardigd is maar de uitvoering niet, alsof het reuzetof is van ons dat we niet allemaal met een brandbom naar de dichtsbijzijnde azc rennen."

De Breij vertelt de column gemaakt te hebben omdat emotie dominant schijnt te zijn en de feiten weinig aanwezig zijn. 

"Ik ben een handelaar in emotie. Ik ben geen journalist. Ik ben een cabaretier maar ik wil dat baseren op feiten en niet andersom. Ik heb nu vaak het gevoel dat wij ons bang voelen doordat er mensen komen die wij niet kennen. We associeren die mensen die vluchten voor IS zelf met IS. En dan zoeken we feiten om die emotie te boekstaven in plaats van emotie baseren op wat de feiten zijn."

In de uitzending wordt een fragment van Steenbergen getoond waarbij een deel van de inwoners hevig protesteerde tijdens een bijeenkomst over opvang asielzoekers. De Breij vindt dat het debat te veel gevoerd wordt door de extreem-rechtse Nederlanders en dat zij onterecht representatief staan voor de 'bezorgde burger'. 

Ook wordt er de 'andere kant'  getoond waarbij vluchtelingen in Duitsland warm onthaald worden met knuffels en gejuich. Daarvoor zegt de cabaratier dezelfde weerstand te voelen.

"Je moet het allebei laten zien maar het blijft zo dat ik dit ook niet helemaal geloof. Dat dit de mens is. 

Maar je kunt wel van politici verwachten dat ze een helder idee hebben over hoeveel mensen er komen, hoe dat in verhouding is. Ik heb zo iemand als bijvoorbeeld advocaat Wil Eikelboom geÏnterviewd en hij is een van de weinige mensen die de onrust van politici meekrijgt en er cijfers uit de jaren 90 tegenover kan zetten en prognosen kan stellen. Niemand kan in de toekomst kijken en het is eeen enorm probleem maar ik mis 'the voice of reason'." 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2837 En toen draaide Domrechts helemaal door

2015-12-09 17:13

Jeb Bush: Donald Trump is een Democratische dubbelagent!

 

De Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush suggereerde gisteren dat Donald Trump een Democratische infiltrant is. Trump zou door Hillary Clinton ingehuurd zijn om de Republikeinse verkiezingscampagne te saboteren:

Maybe Donald negotiated a deal with his buddy -at-HillaryClinton. Continuing this path will put her in the White House. https://t.co/AlvByiSrMn

— Jeb Bush (-at-JebBush) 8 december 2015

Jeb staat niet bekend om zijn gevoel voor humor, dus het valt te vrezen dat hij nog bloedserieus is ook.


Bush deed zijn uitlatingen nadat uit een poll van USA TODAY/Suffolk University Poll bleek dat 68% van Trump’s kiezers bereid is hem te volgen wanneer hij uit de Republikeinse Partij stapt en zelfstandig campagne gaat voeren. Het tekent de paniekerige stemming  die inmiddels binnen de partij heerst.  Niet alleen is Trump zo goed als zeker onverkiesbaar – uit de eerder genoemde poll blijkt dat 60% van de Amerikaanse kiezers een negatieve kijk op Trump heeft, veel hoger dan welke andere kandidaat ook – maar men is bovendien bang dat hij de rest van de partij mee zal slepen in zijn val.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2838 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 17:15

Het fenomeen stemvee

 

Toen ik gisteren iemand iets hoorde zeggen over ‘het fenomeen Donald Trump,’ dacht ik: ‘Nee, Trump is niet het fenomeen, hij is een pusbuil die ontstaan is door een ander fenomeen; angstig stemvee.  Stemvee dat bang is geworden voor terreur en ander leed, afkomstig uit landen waar men een ander dan christelijk geloof heeft en eng Arabisch, of iets wat daar op lijkt, spreekt en schrijft. Angst die wordt aangewakkerd door de media en politici, want waar angst is, daar valt wat te halen.’

Angst doet rare dingen met mensen, kijk maar naar de stinkend rijke Amerikaanse tv-dominees die bakken met geld verdienen door hel en verdoemenis te preken aan angstige christenen tot de laatste cent uit hun beurs is geklopt.

Het is het soort angst waar Geert Wilders gebruik van maakt. ‘Angst en verdoemenis. Islam is de hel, en onder mijn leiding ben je veilig.’ Zijn retoriek doet de minder bekwame geesten gewillig in de val van islamofobie trappen. En de media doen mee. De politiek doet mee.

En u mag, als alles goed gaat, eens in de vier jaar stemmen, met knikkende knieën, want de islam islamiseert en loert mee, Daesh kan niet wachten om uw hoofd eraf te hakken en u wilt geen sharia in uw buurt. Een zwarte vlag met Arabische letters is voldoende voor een paniekaanval.

Daarom gaat u stemmen op een partij die u het gevoel heeft gegeven dat u gevaar loopt. Een gevaar dat niet reëel is, maar erin gepompt is, iedere dag weer. Stemmen op een partij die u een veilig gevoel geeft. Door u een onveilig gevoel te geven.

En als u als redelijk persoon niet op die partij stemt, ze weten tot op een steenworp afstand waar u woont en ze weten hoe oud uw dochters zijn.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2839 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 17:20

Immigratiezorgen en bitterheid

COLUMN - Het anti-immigratie populisme groeit, daarvan getuigt de verkiezingsoverwinning van het Front National en de nieuwe records van de PVV in de opiniepeilingen. In de Verenigde Staten leidt Donald Trump in opiniepeilingen van de Republikeinse voorverkiezingen, ondanks (of dankzij) vergaande voorstellen tegen moslimimmigratie. Maar wie zijn de stemmers die zich zoveel zorgen maken over vluchtelingen?

 

Een discussie-paper dat vorige week door een vooraanstaand Duits onderzoeksinstituut werd gepubliceerd, vindt een sterke relatie tussen zorgen om immigratie en “bitterheid” in het leven. Het paper baseert zich op data van het Duitse socio-economic panel, waarin onder andere de vraag wordt gesteld “Compared to other people, I have not achieved what I deserved”. De mate van instemming met die stelling interpreteren de onderzoekers als “bitterheid”, een complexe emotie die bestaat uit een mix van boosheid en wanhoop, gevoed door het gevoel slecht behandeld te zijn door anderen of door het lot.

De auteurs laten zien dat de mate van bitterheid sterk samenhangt met “Worries about immigration”. Onder de zeer bitteren geeft 43% aan grote zorgen te hebben over immigratie, terwijl dat onder de minst bitteren 16% is. Die relatie bestaat voor zowel mannen als vrouwen van alle bevolkingsgroepen en opleidingsniveaus, in stabiele en onstabiele arbeidsrelaties en in zowel West als Oost-Duitsland. Daarnaast laten de auteurs zien dat personen die bitterder worden met de tijd, ook meer zorgen over immigratie uiten, een effect dat niet wordt gedreven door onderliggende veranderingen in inkomen.

Het feit dat het opleidingsniveau geen rol speelt doet de auteurs speculeren dat het hier niet gaat om zorgen dat immigranten competitie vormen op de arbeidsmarkt, maar eerder om “hatelijke” preferenties, waarbij mensen anderen niet het succes gunnen dat ze zelf ook niet hebben gekend.

Andere eigenschappen die met bitterheid samenhangen, zoals “life satisfaction” of het gevoel dat je de controle over je leven hebt, correleren slechts zwak met de grootte van de immigratiezorgen. Omgekeerd zijn bittere mensen ook bezorgder over bijvoorbeeld misdaad, maar de bitterheid-immigratie relatie bestaat ook voor mensen die misdaad niet als een probleem zien.

Deze resultaten geven aan dat de aantrekkingskracht van de huidige anti-populistische partijen ten minste deels geworteld is in individuele frustratie. In zoverre die frustratie economisch van aard is, blijkt dus dat de opeenvolging van een economische crisis en een vluchtelingencrisis een zeer slechte combinatie is.

De auteurs suggereren dat een “bitterheidspreventiebeleid” uitkomst kan brengen, een ogenschijnlijk onuitvoerbaar idee. In het algemeen lijkt bitterheid lijkt mij een slechte basis voor beleid, en zijn deze onderzoeksresultaten vooral een extra reden voor verzet tegen de denkbeelden van Le Pen, Trump en Wilders.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2840 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 17:21

Economische mythes die het sociale domein dwars zitten

Economische drogredeneringen hebben grote invloed op de zorg, het welzijnswerk, kortom: op het sociale domein in de brede zin van het woord. Mirjam de Rijk prikt een aantal van die mythes door. Onlangs verscheen van haar het boek ’51 Mythes over wat goed zou zijn voor de economie’.

Een paar mythes in het bijzonder spelen het sociale domein veel parten.

‘Een grote publieke sector is slecht voor de economie’

Dat is een veelgehoorde mythe. Maar er bestaat niet zoiets als een economisch maximale of ideale maat voor de publieke sector. In landen met een grote publieke sector, een grotere overheid dan de Nederlandse, gaat het prima met de economie. Zoals het ook een mythe is dat het geld wordt verdiend in de markt en wordt uitgegeven in de publieke sector. Of je nou kinderleidster bent bij een gemeentecrèche of bij een particuliere crèche, in beide gevallen betaal je belasting en in beide gevallen koop je vervolgens brood bij de bakker, die van dat geld naar de kapper gaat en belasting betaalt.

‘We moeten nu eenmaal bezuinigen’

Het is een zin die vrijwel iedereen die in het sociale domein werkzaam is, minstens een paar keer per dag gebruikt. En niet louter als verontschuldiging, maar vaak met volle overtuiging. Met dat ‘we moeten nu eenmaal’ wordt niet slechts bedoeld dat het gemeentebestuur of ‘Den Haag’ de hand op de knip houdt, het is meestal de verinnerlijkte mening van de spreker zelve. Immers, door de vergrijzing, de oplopende zorgkosten, de overheid die nu eenmaal de neiging heeft groter en groter te worden, de crisis…. dreigt de publieke sector ‘onbetaalbaar’ te worden. De argumenten wisselen, maar de oplossing is steeds dezelfde. Dat is op zichzelf vaak al reden om op je qui-vive te zijn.

De Duitser Wolfgang Streeck, voormalig directeur van het Max Planckinstituut in Keulen, draait de oorzaak van de huidige bezuinigingsdrift die er in veel West-Europese landen is, radicaal om. De overheid geeft niet te veel uit, de overheid heeft te weinig ínkomsten, doordat ze de belastingtarieven stelselmatig verlaagde. Ook in Nederland zijn de afgelopen twintig jaar de belastingen fors verlaagd. Niet de belastingen voor het grootste deel van de werkenden, maar de belastingen voor bedrijven, vermogenden en veelverdieners. Was de collectieve lastendruk (de optelsom van belastingen en premies) nu even hoog als in 1993, dan had de overheid nu 47 miljard meer te besteden.

47 miljard! Hoeveel thuiszorgers, docenten, stratenmakers, zouden daarvoor wel niet aan het werk kunnen… Wat zouden daar een hoeveelheid goeie kleinschalige voorzieningen voor ouderen, gehandicapten, ontheemden, mee gecreëerd kunnen worden… treurige wijken mee opgeknapt kunnen worden.

Ik herinner me begin jaren negentig niet als een tijd waarin we met z’n allen krom lagen om de belastingen te kunnen betalen. Of een tijd dat alle bedrijven Nederland verlieten omdat de belastingdruk hier te hoog was. De collectieve lastendruk, de totale belastingen en premies in verhouding tot het BBP, was toen zo’n 45 procent. Nu is dat 38 procent, en daarmee zit Nederland iets onder het Europese gemiddelde.

‘Mensen hebben liever geld-in-hun-portemonnee dan goede publieke voorzieningen’

Deze mythe wordt meestal niet letterlijk uitgesproken, maar ligt wel ten grondslag aan het voorstel van het kabinet om de belastingen opnieuw met vijf miljard te verminderen, zij het dit keer vooral voor werkenden.
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) deed tot 2002 systematisch onderzoek naar de steun voor de publieke sector en de financiering daarvan.

Dat draagvlak bleek steeds groot: 62 procent van de Nederlandse bevolking vond in 2002 dat de overheid méér geld moest uitgeven aan publieke voorzieningen. Het SCP stelt de vraag helaas niet meer, maar uit onderzoek van bijvoorbeeld de Erasmusuniversiteit in 2011 blijkt opnieuw dat mensen niet willen dat er getornd wordt aan de zorg. En bij het Nationaal Kiezersonderzoek van 2012 antwoordde bijna driekwart van de Nederlanders ‘oneens’ op de stelling dat de belastingen verlaagd moeten worden. Maar op een of andere manier denkt een meerderheid in Den Haag daar heel anders over.

Fascinerend in dit verband is hoe negatief de overheid haar eigen uitgaven framet. De site van de Rijksoverheid vermeldt onder het kopje ‘overheidsfinanciën 2015 in beeld’ slechts het begrotingstekort, de rentelasten en de staatsschuld. Niks over al het moois wat er met het geld gedaan wordt, niks over onderwijs, zorg, AOW, niks. Het lijkt bijna alsof men zich schaamt voor het eigen bestaan

De belastingverlaging wordt onder meer gemotiveerd met de banen die het op zou leveren: 35.000 banen. Mind you, over tien jaar. Zo’n lastenverlichtingsbaan kost dus 143.000 euro per baan per jaar. Dat is heel wat meer dan een docent of een ouderenverzorger kost. Bovendien is het zoiets als met veel bombarie de brand blussen die je eerst zelf gesticht hebt. Immers, om vijf miljard over te kunnen houden, heeft het kabinet eerst bezuinigd. Door die bezuinigingen zijn er alleen al in de zorg 65.000 banen verdwenen, de afgelopen twee jaar.

‘Door de stijging van de zorgkosten, blijft er steeds minder over voor onderwijs’

Deze mythe doet alsof er een vaststaand maximaal bedrag is voor de publieke sector, waardoor stijgende kosten in de ene sector ten koste gaan van de andere. En aangezien niemand het onderwijs kwaad wil doen, is deze mythe zeer effectief in het opwekken van schuldgevoelens bij iedereen in de zorg. Maar zoals gezegd: je kunt ideologisch motieven hebben over de maat van de publieke sector, doch economisch is er geen enkele reden om de collecte uitgaven gelijk te houden of te laten dalen. Sterker nog, door de productiviteitsstijging in de industrie en de administratieve diensten (waardoor deze goedkoper worden) ligt het voor de hand dat we naar verhouding een steeds groter deel van ons inkomen gaan besteden aan alles waar logischerwijs veel menselijke arbeid in zit: zorg in de breedste zin van het woord, welzijn, onderwijs.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2841 Zo kan het ook:

2015-12-09 17:25

Vluchtelingen ingezet voor nijpend personeelstekort

VANDAAG, 06:28
AANGEPAST OP VANDAAG, 12:23
BART KAMPHUIS NOS

Bedrijven en bedrijfstakken komen met initiatieven om vluchtelingen in te zetten om het soms nijpende personeelstekort aan te pakken. Zo biedt de brancheorganisatie van ondernemers in de koudetechniek en klimaatbeheersing NVKL vanaf januari opvang aan twintig vluchtelingen in het eigen opleidingscentrum. En bouwbedrijf Dura Vermeer stelt stageplekken beschikbaar. Het gaat om kleine projecten, maar ze spreken allemaal de ambitie uit om snel te groeien als ze succesvol blijken.

Er is op de arbeidsmarkt voor moeilijk vervulbare vacatures veel kritiek op de obstakels die er zijn voor het inzetten van het arbeidspotentieel onder vluchtelingen. "Mensen moeten eerst een status hebben, vervolgens moeten ze wachten tot ze een woning hebben. En dan pas start het inburgeringstraject waarbij ook goed wordt gekeken wat iemand in huis heeft voor de arbeidsmarkt", zegt directeur Jurriën Koops van ABU. 

"Eigenlijk wil je al veel sneller inventariseren wat mensen kunnen en waar ze misschien nog wat bijscholing nodig hebben", zegt hij. "Dan kun je eerst vaststellen dat er ergens een baan is voor iemand en kun je daar ook huisvesting zoeken. Nu zitten we nog in een situatie dat iemand een woning krijgt in bijvoorbeeld Zwolle, terwijl daarna pas blijkt dat er in Rotterdam werk is voor hem of haar." 

Belangstelling

Er zijn in Nederland tienduizenden vluchtelingen met een verblijfstatus. Naar schatting 16.000 van hen verblijven nog in een AZC en wachten op een woning. Het is onduidelijk wat hun achtergrond is en welk werk ze zouden kunnen doen.

Meerdere bedrijfstakken hebben belangstelling  getoond voor het inzetten van vluchtelingen voor moeilijk vervulbare vacatures, zegt een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat er veel bedrijven en bedrijfstakken belangstelling tonen voor vluchtelingen. "Rijp en groen, we zijn aan het inventariseren wat we er mee kunnen doen," zegt een woordvoerder. 

Daarnaast is het COA met uitzendconcern Randstad begonnen met een 'proeftuin' om 95 vergunninghouders (ex-asielzoekers met een verblijfs- en werkvergunning) te begeleiden naar werk. In het project werkt Randstad samen met AZC's in Utrecht en Musselkanaal. Doel is om een beter beeld te krijgen van opleiding en werkachtergrond van vergunninghouders.

Eigenlijk wil je al veel sneller inventariseren wat mensen kunnen.

Jurriën Koops, directeur ABU

Personeelstekorten zijn er vooral in de technische sector. Uit onderzoek van technisch opleidingsinstituut ROVC onder 228 bedrijven blijkt dat driekwart van de technische bedrijven in Nederland een tekort heeft aan personeel. Ze slagen er niet in geschikte arbeidskrachten te vinden.

Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht zegt dat er volgend jaar een tekort is van ten minste 155.000 technici. Tot 2020 hebben bedrijven volgens het ROA meer personeel nodig dan er beschikbaar is. Bedrijven moeten inmiddels opdrachten laten schieten en kunnen niet doorgroeien. Nu de economie aantrekt wordt het probleem snel groter, zegt het centrum.

Regelmatig moeten wij mensen uit het buitenland halen.

Jerry Bakx, Franklin Europe

"Goede lassers worden schaars," zegt Jerry Bakx van Franklin Europe, dat onder meer werkt aan boorplatforms en kabelleggers. "Ook is het moeilijk om mensen te vinden voor onze interne opleiding om kabels te kunnen maken. Helaas moet ik werk laten liggen omdat er onvoldoende personeel is." 

Net als veel andere werkgevers is Bakx er voorstander van om vluchtelingen te begeleiden naar onvervulbare vacatures. "Regelmatig moeten wij mensen uit het buitenland halen. Omdat ze gewoon hier in Nederland niet te vinden zijn."

In 2013 sloegen overheid, onderwijs en bedrijfsleven al de handen ineen in het zogeheten nationaal Techniekpact. Doel was om de tekorten in 2020 weg te werken. Vorige maand werd duidelijk dat de inschrijvingen voor technische studies weer aantrekken. 

"Er gebeurt veel, maar het gaat niet snel genoeg", zegt John Huizing van opleidingsinstituut ROVC. "Het is tijd voor een nog directere aanpak van het probleem." 

Daarbij denkt Huizing nadrukkelijk aan het potentieel onder de instromende vluchtelingen. "Als iemand een beetje Engels spreekt en twee rechterhanden heeft, kunnen wij mensen relatief snel opleiden tot een functie in de techniek op mbo-niveau. We leiden nu al mensen uit het Midden-Oosten op. Dat zijn bijvoorbeeld werknemers van Nederlandse bedrijven die daar actief zijn."

De instromende groep vluchtelingen wordt vaker genoemd als een oplossing van het personeelstekort in sommige sectoren. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is er in Europa genoeg werk voor de te verwachten instroom. 

Daarbij wordt ervan uitgegaan dat eind 2016 tussen de 680.000 en een miljoen vluchtelingen de arbeidsmarkt opstromen. Dat is ongeveer 0,3 tot 0,4 procent van de actieve bevolking in de Europese Unie.

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2842 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-09 20:27

Timmermans wil rechts-populistisch geschreeuw overwinnen met Broederschap

Vicevoorzitter Europese Commissie, Frans Timmermans presenteert zijn oproep om Europa niet te verkwanselen

Frans Timmermans, oud-minister van Buitenlandse Zaken en huidig vicevoorzitter van de Europese Commissie, presenteert in De Wereld Draait Door zijn manifest, getiteld ‘Broederschap’. Het is vooral een oproep om Europa niet te verkwanselen.

De wereld lijkt in brand te staan. Van een financiële crisis tot een morele crisis omtrent de vluchtelingenproblematiek, er is van alles aan de hand. Tegelijkertijd lijkt rechts-populistisch geschreeuw soms de overhand te krijgen. Vicevoorzitter van de Europese Commissie deed in twee lezingen een oproep om Europa toch vooral niet te verkwanselen. Die oproep is nu gebundeld in een boek: Broederschap.

De hoofdvraag die Van Nieuwkerk stelt is ‘hoe gaat het met Europa?’ Volgens Timmermans bevinden we ons in een ‘perfect storm’, alle negatieve elementen komen bij elkaar om een situatie te creëren die bedreigend is voor de samenleving. 

 

Gast

#2843

2015-12-10 05:38

NIJMEGEN - Een bewoner van de noodopvang op Heumensoord bij Nijmegen ligt in het ziekenhuis, omdat hij tuberculose (tbc) heeft. Vier anderen zouden schurft hebben.

Dat hebben bewoners bevestigd tegen Omroep Gelderland.

Het zou om een variant van tbc gaan die doorgaans niet besmettelijk is. Uit voorzorg worden ook enkele mensen met wie de man direct contact had op tbc onderzocht.

Volgens vluchtelingen hebben vier bewoners op Heumensoord schurft opgelopen. Dit is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2844 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 09:49

Schurft kan iedereen krijgen. Breekt ook regelmatig hier uit, daar hebben we geen asielzoekers voor nodig. We hebben Domrechts nodig om daar een sensatiebericht van te maken en te proberen asielzoekers te stigmatiseren.

 

 

Meer informatie over schurft

04 december 2015


Op donderdag 3 december is ‘scabiës’ bij een patiënt geconstateerd in het Laurentius ziekenhuis in Roermond. 'Scabiës' wordt in de volksmond ook wel ‘schurft’ genoemd. De patiënt is behandeld met medicatie en ontslagen. De persoon die naast de patiënt op de kamer heeft gelegen is preventief behandeld en ontslagen. 

Wat is schurft?
Schurft is een besmettelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een klein beestje, de schurftmijt. Dit beestje is niet met het blote oog te zien. De mijt graaft gangetjes oppervlakkig in de huid en legt daar haar eitjes.  

Wat zijn de ziekteverschijnselen van schurft?
Een van de belangrijkste verschijnselen is toenemende jeuk. Die kan over het hele lichaam voorkomen en geeft vooral last als het warm is en 's nachts. Op de huid kunnen blaasjes en rode bultjes ontstaan, bijvoorbeeld tussen de vingers, polsen en voeten. Soms zijn de gangetjes die de mijt in de huid heeft gegraven als rode streepjes zichtbaar. Alleen bij kleine kinderen tot 4 jaar kunnen de verschijnselen ook optreden op de hoofdhuid. De eerste keer dat iemand besmet raakt, duurt het twee tot zes weken voordat verschijnselen optreden. Bij een volgende besmetting treedt de jeuk al na een paar dagen op. 

Hoe kunt u schurft oplopen en hoe kunt u anderen besmetten?
Besmetting kan plaatsvinden door langdurig (15 minuten of langer) of regelmatig intensief lichamelijk contact met iemand die schurft heeft. Zoals bij lichamelijke verzorging, seksueel contact of door gezamenlijk gebruik van bed, kleding, verkleedkleren en knuffelbeesten. Iemand met schurft is besmettelijk zolang er mijten en eitjes van mijten in de huid aanwezig zijn. 12 tot 24 uur na een effectieve behandeling is schurft niet meer besmettelijk. Voor de zekerheid houden we 24 uur aan.

Wie kan schurft krijgen en wie loopt extra risico? 
Iedereen kan schurft oplopen. Er ontstaat geen immuniteit tegen de ziekte. Daardoor kunnen mensen meerdere keren schurft krijgen. Sommige mensen lopen meer risico zoals mensen die reizen en daarbij niet in een schoon bed slapen. Ook mensen met wisselende seksuele contacten, personeel en bewoners in (zorg)instellingen en dak- en thuislozen hebben meer kans om met schurft besmet te raken. Mensen met een slechte lichamelijke conditie, mensen die incontinent zijn, comapatiënten en mensen met een verstandelijke beperking lopen een verhoogd risico op een ernstiger vorm van schurft. Deze vorm van schurft heet 'scabiës crustosa'. Naast de behandeling met medicijnen (zoals bij 'gewone' schurft) zijn bij scabiës crustosa soms aanvullende medicijnen en aanvullende hygiënemaatregelen nodig. Vraag hiernaar bij uw behandelend arts of bij de GGD.

Hoe kan schurft worden voorkomen?
Er is geen vaccinatie tegen schurft en er zijn ook geen medicijnen om de ziekte te voorkomen. Wel kunt u de volgende algemene voorzorgsmaatregelen nemen:

 

  • Gebruik geen ongewassen kleding of beddengoed van een ander
  • Neem op reis eventueel een eigen lakenzak mee

 

Is schurft te behandelen?
Schurft is met medicijnen (tabletten, een crème of smeersel die de schurftmijt doodt) goed te behandelen. Steeds vaker wordt gekozen voor de behandeling met tabletten. Zwangere vrouwen en kleine kinderen krijgen een voor hen geschikt geneesmiddel voorgeschreven. Ga bij klachten die wijzen op schurft naar de huisarts. Deze kan de diagnose met zekerheid vaststellen door het zien van een schurftmijt onder de microscoop. Soms verwijst de huisarts naar een huidarts (dermatoloog). 
Informeer huisgenoten en andere mensen met wie iemand met schurft langdurig, intensief contact heeft gehad. Ook zij lopen namelijk risico besmet te zijn. Zij moeten tegelijk behandeld worden, ook als ze geen klachten hebben. Om na te gaan wie er nog meer gelijktijdig behandeld moeten worden, kunt u contact opnemen met de GGD.  Lees de bijsluiter van de voorgeschreven medicijnen goed door en volg de gebruiksaanwijzing.

Kan iemand met schurft naar kindercentrum, school of werk?
Na behandeling kan iemand met schurft gewoon naar een kindercentrum, school of het werk. Informeer wel de leiding van het kindercentrum of de school. De leiding kan in overleg met de GGD andere ouders informeren, zodat die alert kunnen zijn op verschijnselen van schurft bij hun kind.

Wat doet de GGD? 
Als de GGD wordt betrokken bij een of meerdere schurftziektegevallen, dan probeert ze te achterhalen op welke wijze iemand schurft heeft opgelopen en wie er nog meer besmet kan zijn. De GGD kan mensen die risico hebben gelopen waarschuwen, voorlichten en zorgen dat zij ook worden behandeld. De GGD beschikt over een uitgebreide beschrijving van de werkwijze bij de behandeling van schurft en was- en luchtvoorschriften ter preventie van meerdere ziektegevallen. 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2845 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 09:51

Door- en door verrot

Statenlid voor de PVV Eric Venema ging ‘boodschapjes’ doen bij ‘Albert Hein’ en klaagde dat hij daar, in de vorm van gehoofddoekt winkelpersoneel, ‘de islam in zijn gezicht kreeg geblaft‘. Minister Lodewijk Asscher sneerde over het woord ‘boodschapjes’, minister Ronald Plasterk wees Venema eropdat hij de naam ‘Albert Heijn’ verkeerd had gespeld. 

Een dag eerder was er wat consternatie over een kookavond voor Syrische vluchtelingen in Nijmegen, dat niet doorging omdat de voorzitter van de Gelderse PVV, Marjolein Faber, en GeenStijl dat hadden verboten. Kennelijk werden daarbij geen spelfouten gemaakt of malle formuleringen gebezigd, want Asscher noch Plasterk noch welke politicus ook heb ik erover gehoord. 

Letterlijke interpretatie van de koran

Kustaw Bessems wel, een dag nadat hij zelf de hetzerige en onhoudbare stelling had geponeerd dat in Nederland de letterlijke interpretatie van de koran een ‘tikkie urgenter probleem‘ vormt dan de letterlijke interpretatie van het Oude Testament. Bessems beroemt zich er ook op iedereen voor te zijn geweest in het duiden van het Marokkanenprobleem in Nederland. De bijlage die hij wekelijks maakt voor de VolkskrantVonk, is ook niet echt een bastion van verdraagzaamheid wat moslims en allochtonen betreft.

Er is dus geen reden voor Bessems om zich beter te voelen dan Faber. Ook niet voor Asscher en Plasterk, trouwens. Die PVV’ers zijn eng, maar Bessems, Asscher en Plasterk zijn enger en ze hebben meer invloed. Plasterk schonk ons de omroep PowNed en velde het doodsvonnis over het linkse Llink. Nederland werd vervolgens avond na avond verblijd met expliciet racisme en intimidatie van medeburgers. ‘Een neger omdat het moet‘, ‘dit is toch geen weer voor een neger’. Verontwaardiging onstond er pas toen een slachtoffer een PowNed-medewerker een welverdiende muilpeer gaf, want ‘journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen doen.’ De publieke omroep, kennelijk geschrokken door de brute Kaltstellung van Llink ten gunste van een Nazi-omroep, biedt nu vrijwel uitsluitend domrechtse kost, met veel islamofobie en zwartepietfundamentalisme, begrip voor ‘bezorgde burgers‘ die asielzoekers belagen en Hans Janmaat-verering.

Allochtonen Nederlandiseren

Asscher maakt zich boos (doet net of hij boos is) om de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die alle moslims de toegang tot zijn land wil ontzeggen. Doet hem denken aan Philip Roths ‘The Plot Against America‘, zegt Asscher, waarin in een parallel universum de antisemiet Charles Lindbergh de presidentsverkiezingen van 1940 wint en een programma start om alle Amerikaanse Joden te ‘Amerikaniseren’. Mij doet dat niet zozeer denken aan Trumps openlijke moslimhaat (‘The Plot…‘ is één van mijn favoriete romans), als wel aan Asschers inspanningen om allochtonen te ‘Nederlandiseren’ met participatiecontracten en dergelijke. En terwijl het geweld tegen moslims en vluchtelingen hand over hand toeneemt, blijft Asscher stemming maken over parallelle Turkse samenlevingen en shariadriehoeken en zo. The Plot Against The Netherlands.

En waarom verontwaardigd zijn over Trump? Hier werk je samen met Geert Wilders, neem je zijn retoriek over, zijn politiek en zijn partijprogramma, terwijl hij een jaar of acht geleden al riep dat wat hem betreft tientallen miljoenen moslims uit Europa werden gedeporteerd. Nooit een belemmering geweest om met hem in bed te gaan liggen, dus hou nu eigenlijk je waffel over Trump ook maar dicht. 

Verrader van het Joodse ras

Want die krijgt tegenwind in de VS. Hij wel, dáár wel. De president neemt stelling, de media spreken zich uit, Mark Zuckerberg spreekt zich uit: ‘As a Jew, my parents taught me that we must stand up against attacks on all communities.‘ Dat zou ‘m in Nederland het predikaat ‘verrader van het Joodse ras‘ hebben opgeleverd door journalisten die in De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland publiceren.

Lekker veilig tegen Trump schoppen terwijl je hier iedereen, die iets kritisch over Wilders of zijn bezorgde burgers zegt, criminaliseert en het toestaat dat vluchtelingen, die door de hel zijn gegaan, een gezellig kookavondje wordt ontzegd om even hun zorgen te vergeten. Dat je ze gewoon elke vorm van warmte en liefde afpakt. In de kersttijd, ook nog.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2846 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 09:55

Burgemeester ziek: besluit extra noodopvang uitgesteld

Redactie De Limburger
Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 6:20
 

De gemeente Peel en Maas heeft nog geen besluit genomen over extra crisisnoodopvang voor 72 uur in de groepsaccommodatie van Kasteel De Berckt in Baarlo.

Het wachten is op de terugkeer van burgemeester Wilma Delissen die de afgelopen dagen door griep is geveld, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Uitstel
Hij verwacht dan ook dat er op zijn vroegst vrijdag of anders pas begin volgende week knopen worden doorgehakt. Gesprekken met de negentien omwonenden van De Berckt zijn woensdag afgerond. Met eigenaar Paul Nagels van De Berckt is al geëvalueerd.

Het is duidelijk geworden dat als wordt besloten tot extra opvang dat deze maand nog maar één keer kan. De rest van de maand zit de De Berckt volgeboekt met andere bezoekers, aldus de woordvoerder.

Tijdelijke opvang
Al eerder werd met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) afgesproken dat als de tijdelijke opvang zonder problemen zou verlopen De Berckt nog eens twee keer 72 uur beschikbaar zou zijn. Dat blijkt nu nog maar één keer te kunnen in de laatste twee weken van december. "Over januari of februari hebben we nog niet gesproken", aldus de woordvoerder.

Een groep van 230 vluchtelingen streek op 30 november neer in de Baarlose accommodatie. Vorige week donderdag verlieten zij de crisisnoodopvang weer.

 


Gast

#2847 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:03

#2844: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ik zie niks over tbc Domlinks! Je snat toch wel dat ze schutft niet hier hebben opgelopen?????

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2848 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:07

Schurft kan iedereen krijgen. Breekt ook regelmatig hier uit, daar hebben we geen asielzoekers voor nodig. We hebben Domrechts nodig om daar een sensatiebericht van te maken en te proberen asielzoekers te stigmatiseren.


Gast

#2849 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:08

#2845: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Hahaha dat het niet doorging lag niet aan de pvv! 

( doet alsof hij boos is) weer een helderziende die een ander in de kop kan kijken, maar ja dom links zijn allemaal helderziende he


Gast

#2850 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:10

#2848: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 hshaha ja ik hoor er regelmatig over schurft uhuh. Waar breekt dat dan uit???? Bij wie???? Ik heb er nog nooit van gehoord dat iemand het heeft of had. Misschien bij zwervers en dakloze drugsgebruikers ja