Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #3277 Re: Re: Re:

2016-01-05 12:39

#3275: - Re: Re:  

 "Ja en alleen is hhet zo dat wij al jaren niet meer naar de bijbel leven. ( middel eeuwen). Zij leven nog in die middel eeuwen"

Jij niet, maar genoeg Nederlanders wel. Waarom stel je jezelf toch steeds als norm voor iedereen? Het is toch ook niet zo dat iedere moslim "in de Middeleeuwen leeft"? Een heel groot deel van de moslims (de meeste?) leeft net als een heel groot deel van de christenen (de meeste?): bezoeken niet of nauwelijks een moskee en lezen de koran maar zelden. Die leven net zoals jij en ik in de eenentwintigste eeuw.

Wat denk je van de Nederlanders in de "Bijbelgordel"? Leven die nog in de Middeleeuwen? Maar zij zijn toch ook geen graadmeter voor alle andere christenen, laat staan mensen uit Nederland die niet eens christen zijn?

En dat geldt dus, omgekeerd, ook voor mensen uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Niet iedereen is daar moslim en niet iedereen is daar praktiserend, laat staan zo streng gelovig dat zij daardoor hun dagelijkse leven laten leiden.

Generaliseren maakt het praten misschien wat makkelijker, maar is noolit correct. Je hebt het hier bovendien over mensen, net als jij en ik, van vlees en bloed en dus is generaliseren gebaseerd op een minderheid heel kwalijk, zeker gezien de consequenties die jij daaraan wilt verbinden.