Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#3276 Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 12:24

#3274: - Re: Re: Re:  

 En nu bekijk je eens wat voor landen er niet zo leven? Precies degene die nu hier komen. Degene die volgens jullie daar zouden zijn gebleven zonder oorlog en dus ook degene die dit niet normaal vinden. Ze zijn het niet gewend nooit gewend geweest en gaan dit ook niet zo maar accepteren


Gast

#3277 Re: Re: Re:

2016-01-05 12:39

#3275: - Re: Re:  

 "Ja en alleen is hhet zo dat wij al jaren niet meer naar de bijbel leven. ( middel eeuwen). Zij leven nog in die middel eeuwen"

Jij niet, maar genoeg Nederlanders wel. Waarom stel je jezelf toch steeds als norm voor iedereen? Het is toch ook niet zo dat iedere moslim "in de Middeleeuwen leeft"? Een heel groot deel van de moslims (de meeste?) leeft net als een heel groot deel van de christenen (de meeste?): bezoeken niet of nauwelijks een moskee en lezen de koran maar zelden. Die leven net zoals jij en ik in de eenentwintigste eeuw.

Wat denk je van de Nederlanders in de "Bijbelgordel"? Leven die nog in de Middeleeuwen? Maar zij zijn toch ook geen graadmeter voor alle andere christenen, laat staan mensen uit Nederland die niet eens christen zijn?

En dat geldt dus, omgekeerd, ook voor mensen uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Niet iedereen is daar moslim en niet iedereen is daar praktiserend, laat staan zo streng gelovig dat zij daardoor hun dagelijkse leven laten leiden.

Generaliseren maakt het praten misschien wat makkelijker, maar is noolit correct. Je hebt het hier bovendien over mensen, net als jij en ik, van vlees en bloed en dus is generaliseren gebaseerd op een minderheid heel kwalijk, zeker gezien de consequenties die jij daaraan wilt verbinden.


Gast

#3278 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 12:40

#3276: - Re: Re: Re: Re:  

 En daar is de befaamde kristallen bol weer.


Anonymous

#3279 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 13:18

#3276: - Re: Re: Re: Re:  

 Inderdaad ja, die daar zouden zijn gebleven als er geen oorlog was. Als er geen reden is om te vluchten, hoef je immers ook niet te vluchten. En al zouden ze het toch doen, dan zouden ze hier geen asiel krijgen.

Jullie vergeten één heel belangrijk aspect, namelijk dat er in Europa toevallig in de laatste 70 jaar geen oorlog is. Moeten we wel de Joegoslavische oorlogen even buiten beschouwing laten en de burgeroorlogen in Spanje en Noord-Ierland niet meetellen en net doen alsof Rusland en de Kaukasische landen niet bij Europa horen. Voor de rest is hier namelijk ook altijd oorlog gevoerd. Gaan we ons nu plots weer superieur voelen, omdat het hier toevallig even rustig is? Doe toch normaal man.


Gast

#3280

2016-01-05 13:45

In dezelfde maand maakten in Almere vier bewoners van het plaatselijke AZC zich schuldig aan aanranding. Voor de lokale PVV reden om te pleiten voor een avondklok voor asielzoekers

Kijk daar staat waarvan jij zei dat het niet is gebeurd


Gast

#3281 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 13:48

#3278: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Niks kristallen bol. Zoals ik al zei ga er eens leven zoals hier. Kijken hoelang jij overleeft


Gast

#3282 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 13:49

#3279: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Schei toch uit! Daar lopen kinderen met geweren die ze amper kunnen dragen en dat is normaal he


Gast

#3283 Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:01

#3277: - Re: Re: Re:  

 Genoeg Nederlanders wel? Hoe wil jij dat nou weten? Kerk word nog amper bezocht. Nee de moslims die al meerdere generaties hier zijn. Degene die nu komen zijn wel zo. Die hebben tot nu toe zo geleefd. En degene die moslim zijn, leven er ook naar. En hart zitten een paar christenen tussen een paar ja


Gast

#3284 Re:

2016-01-05 14:41

#3280: -  

 

PVV wil avondklok voor azc

Almere 28 september 2015
 
PVV wil avondklok voor bewoners azc
De PVV in Almere wil een avondklok instellen voor de bewoners van het asielzoekerscentrum op sportpark Fanny Blankers Koen in Almere. Dat blijkt uit vragen van de PVV aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding voor de vragen is een incident waarbij dit weekeinde een 18-jarige vrouw aangerand zou zijn door vier mannen. De mannen zouden volgens lokale media bewoners van het azc zijn. Ook de vader van de vrouw zegt dat van agenten gehoord te hebben. Een woordvoerder van de politie laat weten geen enkele uitspraak te doen over de identiteit van de verdachten.

Voor de PVV is het van maatschappelijk belang te weten of het inderdaad om asielzoekers gaat. De partij vraagt zich af of het college bereid is een avondklok in te stellen om te voorkomen dat "tikkende tijdbommen in de avond en nacht vrij in de stad kunnen rondlopen". De PVV wil ook dat criminele asielzoekers het land uitgezet worden.

De gemeente laat weten nu nog geen antwoorden te kunnen geven op de vragen. Als er antwoorden zijn wordt eerst de indienende partij op de hoogte gesteld.

Miranda Joziasse van de VVD noemt het invoeren van een avondklok 'te zot voor woorden'. Ten eerste is het nog niet duidelijk of het ook echt om mannen van het azc gaat en daarnaast kun je een groep niet verantwoordelijk houden voor de daden van een individu. Jan Lems van D66 maakt de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem is er geen noodzaak en wordt er door de PVV puur ingespeeld op gevoelens van onveiligheid. Volgens de PvdA maakt de PVV de inwoners van Almere op deze manier bang. 

Het instellen van een avondklok in Nederland komt bij asielzoekerscentra niet voor. In 1999 werden strenge huisregels ingevoerd voor de bewoners van een azc in Elst. Dit om angstgevoelens bij omwonenden weg te nemen. Justitie werkte mee aan de maatregelen, maar destijds werd niemand bestraft die te laat binnen kwam.

Een week geleden was het instellen van een avondklok nog onderwerp van discussie tijdens een informatie-bijeenkomst in Groningen. Daar komt een noodopvang voor 550 vluchtelingen. De Groningse burgemeester Peter den Oudsten zei dat er geen avondklok ingesteld wordt.
 
 
 
_____________
 
 
Tja, soms wil men lezen wat men lezen wil, al kan dat alleen maar op de bewuste ultrarechtse roddelblogjes.

Gast

#3285 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:42

#3282: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Net zo normaal als de Hitlerjugend. Stop toch met denken dat de blanke Europeaan superieur is aan wie dan ook. Hypocriete lul.


Gast

#3286 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:44

#3283: - Re: Re: Re: Re:  

 Dus nog nooit gehoord van de Bijbelgordel. Dacht ik al. Wat jij om je heen ziet in Treebeek (of all places) dat is standaard voor heel Nederland. Wat zeg ik? Heel Europa. Ja joh. Gelukkig dat jij iedere migrant persoonlijk kent en precies weet hoe die staat ten opzichte van zijn godsdienst. Wordt het niet eenzaam op den duur in die ivoren toren van je?


Gast

#3287 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:48

#3281: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ik neem aan dat jij dat al gedaan hebt? Vandaar jouw kennis van zaken?

Yeah right. Dikke duim en kristallen bol. Nog maar eens.


Gast

#3288 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:51

#3283: - Re: Re: Re: Re:  

 

Kerkbezoek daalt, vooral onder katholieken

Het kerkbezoek daalt in Nederland. Met name katholieken gaan de laatste jaren minder naar de kerk. Desalniettemin geeft ruim de helft van de volwassen bevolking aan dat zij zich rekenen tot een geloofsgemeenschap. 

Een kwart is katholiek

Van de volwassen Nederlandse bevolking gaf 53 procent in 2013 aan godsdienstig te zijn. In 2010 was dat nog krap 55 procent. Een kwart is katholiek, zij vormen nog steeds de grootste categorie gelovigen. Zestien procent is protestants: 7 procent is hervormd, 4 procent gereformeerd; en 5 procent behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Verder is 5 procent moslim en 6 procent rekent zich tot een andere kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering, waaronder joods (0,1 procent), hindoe (0,6 procent) en boeddhist (0,4 procent).

Gereformeerden en PKN’ers trouwste kerkgangers

In 2013 bezocht 17 procent van de volwassenen regelmatig  – minstens een keer per maand –  een kerk, moskee of andere religieuze bijeenkomst. Gereformeerden en leden van de PKN zijn de trouwste kerkgangers: ongeveer 60 procent kerkt minstens een keer per maand. Van de moslims gaat 38 procent regelmatig naar de moskee. Het aandeel is veel lager bij hervormden (30 procent) en vooral bij katholieken (17 procent). Van de joden, hindoes en boeddhisten woont zo’n 20 procent regelmatig een religieuze dienst bij. Sinds 2010 brokkelt het kerkbezoek alleen af onder katholieken: van 21 naar 17 procent. 

In Urk gaat bijna iedereen nog naar de kerk

Er zijn grote regionale verschillen in zowel het aandeel dat behoort tot een geloofsgroep als in het bezoeken van religieuze diensten. 
Met een kwart bezoekers aan een dienst in een kerk, moskee of synagoge lopen Zeeland en Overijssel voorop. Zeeland is de enige provincie waar sinds 2010 iets meer mensen naar de kerk gaan, terwijl vooral in Limburg en Drenthe de kerkgang onder druk staat. In Noord-Holland en Noord-Brabant bezoekt slechts 12 procent regelmatig een religieuze dienst.

Grotere verschillen in kerkgang zijn er tussen gemeenten. De frequentste kerkgangers (30 procent of meer) vinden we in de gemeenten die van oudsher de bible belt vormen, een vrijwel aaneengesloten strook gemeenten die loopt van Zeeland tot het noorden van Overijssel.
In dertien gemeenten gaat in de periode 2010-2013 nog meer dan de helft van de volwassenen naar een dienst, in Urk doet 94 procent dat. 
De onkerkelijkheid is relatief laag in veel Limburgse gemeenten. In Urk is slechts 2 procent onkerkelijk.

Bronnen:


Gast

#3289 Re: Re:

2016-01-05 14:51

#3284: - Re:  

 Omdat jij het op een andere site leest, maakt dat van jou nog niet waar. En daarbij strengere huisregels vaneengesprongen angst??? Denk je echt dat ze dat onnodig zouden doen??? Dan heb je echt een plank voor de kop


Gast

#3290 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:53

#3285: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jij praat over superieur niemand anders. Wat ik zeg is dat zij anders leveren andere normen en waarden hebben!


Gast

#3291 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:54

#3286: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Alleen al de Marokkanen die ik ken en andere moslims gaan niet zo vaak naar de moskee als hun ouders dat word minder en roken en sommige drinken, maar ze kennen de Koran en leven ernaar


Gast

#3292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:55

#3290: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jij en ik hebben heel duidelijk ook andere normen en waarden. Waarom moet de hele wereld zich spiegelen aan die van jou?


Gast

#3293 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 14:56

#3291: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Draai, draai, draai.     


Gast

#3294 Re: Re: Re:

2016-01-05 15:01

#3289: - Re: Re:  

 Heb je ook gelezen waarom destijds een avondklok werd ingesteld in Elst? Niet hè? Duidelijk waar de plank is.

"Zoals de eis dat de vluchtelingen tussen vijf uur 's middags en half negen 's morgens worden binnengehouden.Een eis die door Elstenaren op straat en in het dorpshuis van harte wordt ondersteund. 'Er is hier toch niks te doen 's avonds', zegt Anne Stok, die tegenover het terrein woont waar de tenten worden gebouwd. De winkels zijn dicht, uitgaansleven is er niet. Wat zouden asielzoekers op straat moeten zoeken?"

Tja, geen wonder dat justitie bij voorbaat al zei niemand te zullen straffen voor het overtreden van de avondklok (wat overigens ook niemand gedaan heeft).


Gast

#3295 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:01

#3288: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ik ben katholiek, omdat ik ben gedoopt en de communie heb gedaan. Ik hebvGodsdienst les gehad op school en weet je ik ken de bijbel niet en de katholieke kerk heeft ook niet meer de invloed wat de kerk vroeger had. Een moskee heeft dat wel!hoe dan ook de moslims leven veel meer naar hun geloof noem me maar iemand die dat niet doet.


Gast

#3296 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:02

#3292: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 En waarom aan die van jou?


Gast

#3297 Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:04

#3294: - Re: Re: Re:  

 Snap je het zelf nog? Waarom is de avondklok ingesteld?


Gast

#3298 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:06

#3295: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je had het zelf over generaties Marokkanen die niet naar een moskee gaan, roken, drinken. Leg me eens uit hoe die dan toch door die moskee worden beïnvloedt en toch "naar hun geloof" leven?


Gast

#3299 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:07

#3296: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Niemand hoeft zich te spiegelen aan mijn normen en waarden. Heb ik van niemand gevraagd. Dit in tegenstelling tot jij, die de hele wereld spiegelt aan je eigen zielige ik.


Gast

#3300 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-05 15:08

#3297: - Re: Re: Re: Re:  

 Omdat de plaatselijke tokkies dat eisten, niet omdat er een aanleiding voor was. LEES DAN TOCH, OETLUL!!!

En als je het in al je onduidelijkheid nu plots weer over Almere hebt, dan is daar geen avondklok ingesteld, maar is dat een wens van de plaatselijke bruine horde, die het gebeurde uiteraard weer in de schoenen van een asielzoeker schoof, maar wat toen nog lang niet vaststond.

Je lijkt sprekend op de PVV. Maakt niet uit wat er daadwerkelijk gebeurt, zodra je het in de schoenen kunt schuiven van een vluchteling of een moslim (is voor jou sowieso één en hetzelfde), dan is het voor jou al feit. Daarbij komt nog dat jij, net zoals de PVV, meteen iedereen wilt afrekenen op de misstappen van een enkeling. En daarom heet het inderdaad "Domrechts". Niet verder kijken dan je neus lang is, omdat je niet verder wilt zien dan je eigen neus. Die balk voor je kop, weet je wel.

Het College van B&W laat in een schriftelijke reactie weten geen avondklok te zullen instellen. ,,Nee, weliswaar biedt de Gemeentewet de mogelijkheid voor de burgemeester om via een noodbevel een avondklok in te stellen, maar het uitvaardigen van een dergelijke noodmaatregel achten wij buitenproportioneel. Deze zou dan gelden voor alle bewoners van het AZC, dus ook voor asielzoekers die niets met het genoemde voorval te maken hebben.

Daarnaast benadrukt het College dat een avondklok alleen mag worden ingesteld als er sprake is van een noodsituatie, zoals bij rampen."